ovakav pad BDP-a zapravo i nije iznenađenje, sada je pitanje u kojem će smjeru ići do kraja godine
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Teško je isprva uočiti obrazac trgovanja
Na Opte imate veliki račun koji poklapa bid oko 5 kn
Tko je pametniji, on koji prodaje, ili kupci... teško je reći. Kada imaš i papira i novaca možeš izvesti i Čaroliju
Protivno pravilima trgovanja, kupila sam jutros cca 10 tisuća komada.
Hoće li nakon ovoga papir na 3,5 kn.... to ne znam
Na Opte očekujem cca 40% prinosa na današnju cijenu.
Jedini način da izađem na kraj sa rolleroasterima je da ugasim monitor. Moliti ću frendove da mi jave kada sve bude gotovo. Nekada
Ima dakle i ulagača na ovoj našoj burzi.
That's all falks.
Gasim monitor !!!!
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2208364
BDP q2 -15.1%
A na burzi samo optimizam😅
Pa koliko je ZSE pala YTD ? samo 15% ?
S tim da je već i na početku godine bilo poprilično zabijena nisko, od 2007-8 miljama daleko ... dok su svi drugi ganjali nove rekorde vani
-
A na burzi samo optimizam😅
Pa koliko je ZSE pala YTD ? samo 15% ?
S tim da je već i na početku godine bilo poprilično zabijena nisko, od 2007-8 miljama daleko ... dok su svi drugi ganjali nove rekorde vani
Podsjetit ću samo na nedostižnu NYSE (koliko je ono njima pao BDP u USA, sjeća li se tko)
i njihove podatke i usporediti sa podacima za DAX i zse (mala burza-mala slova ).
Iduće godine se najavljuje rast BDP-a i nama i njima (ne samo njima ), te će ova recesija biti
među kraćima i već sredinom 3. mjeseca ove godine, nakon potresa, su se počele zauzimati
longterm pozicije ne računajući ovo burek trgovanje koje gledamo zadnjih dana i tjedana. Podsjetit
ću da su neke dionice ne zse pale od 50 - 70% u onom ludom padu Crobexa po 10% dnevno, te se
ne bi čudio, kada se situacija sa Koronom smiri, da se vratimo na početne pozicije s početka 2020.
godine, a ostalo će ovisiti o rastu gospodarstva, te o infrastrukturnim projetima koji se najavljuju,
ponajviše financiranim sa EU novcem (koliko ono milijardi eura bespovratno u 3 - 5 godina).
Predzadnji stupac je 1G, a zadnji 3G, ma nije ni bitno sve im je u plusu
Dow Jones Industrial 28,492.27 +0.57% +2.01% +8.01% +12.17% +12.13% +9.43% +30.65% Nasdaq 100 11,926.162 -0.38% +3.21% +13.23% +26.65% +40.94% +57.17% +104.28% US SPX 500 Index 3,497.05 +0.16% +2.88% +8.55% +14.95% +19.91% +21.25% +43.01% DAX 13,055.21 -0.31% +2.28% +1.72% +10.82% +9.81% +11.58% +7.69% ZSE Equity Index 1,613.84 -0.15% +0.92% +1.97% -0.80% -13.39% -13.40% -15.04% P.S. Prilažem i Makedonski berzan (hvala st-brajo ) koji je na 1G i na 3G razini također pozitivan
Makedonski Berzan... 4,206.48 +0.13% -0.26% -1.52% -1.63% -9.99% +5.46% +59.39% P.P.S. Ali pogledajte vi na 10G grafu koja je razlika između Makedonskog i zagrebačkog berzana
Makedonski berzan
Zagrebački berzan (na razini iz 2004.)
-
Srećom mi je 70% portfelja u USA😃🍺
-
zaboravili ste dodati i makedonski berzan
-
Srećom mi je 70% portfelja u USA😃🍺
Bravo, tako se radi!
-
Temeljem ovih ostvarenja, naša projekcija za pad iduće godine bit će niža nego što smo mislili. Ne bih licitirao koliko, ali već smo fokusirani na izradu novog proračuna.
-
Kolega BudFox, nije vam baš usporedivo gledati Crobex sad i prije 10 godina. Skoro ni jedna sastavnica od onda nije sad tu, pogledajte samo Agrokoruše. Kruške i jabuke...
-
Temeljem ovih ostvarenja, naša projekcija za pad iduće godine bit će niža nego što smo mislili. Ne bih licitirao koliko, ali već smo fokusirani na izradu novog proračuna.
Više od očekivanog su pale investicije. Od ukupnih investicija u RH, 52 posto se odnosi na građevinske radove.
Kao da još ne shvaćaju što su investicije i kako ih potaknuti.
-
-
prosli gradevinari, dosao red da se ljudi malo i zaslade, ajmo viro vlakic
p.s. da kupim zvecevo i tamo ima secera
-
Krenuo širokopojasni iskrcaj......posebno na brzo-rastucim.......
-
Vlakic prelazi u Viro😂
-
Kolega BudFox, nije vam baš usporedivo gledati Crobex sad i prije 10 godina. Skoro ni jedna sastavnica od onda nije sad tu, pogledajte samo Agrokoruše. Kruške i jabuke...
-
Ajmo VIRO ooo
-
Za ozbiljno, sve to trgovanje mi ne izgleda realno. Bojim se da pad neci biti i zesci od euforije. Naravno da nema smisla usporedjivati razlicite dionice kao Djuro, Dlkv, Igh, Viro i sl, ali cini mi se da ovi euforicni skokovi su povezani iskljucivo sa necijom spekulacijom u koju su onda uvuceni brzo i novi i novi trejderi. Naravno oni koji udju zadnji tu su nasamareni.
Ne mogu se oteti dojmu da postoji, pogotovo na drugom forumu, ekipa koja prvo kupi dionice pa onda pise da ce one jako narasti(iako nema puno objektivnih razloga za rast, hint Djuro), kada krenu vlakici, oni vec prodaju. Na ovom nelikvidnom trzistu, svatko sa nekom vecom kolicinom kapitala, moze formirati vlakice.
U realnom gospodarstvu trenutno nema puno razloga za optimizam.
P.S. malo je ovdje na burzi stvarnih investitora koji imaju viziju sto zele kao gdin Pilapila, uspio on na kraju ili ne.
-
Činjenica je da ti vlakići funkcioniraju, samo treba ući i izaći na pravoj stanici. Ovi šta su ušli u DDJH na 4,7 neznam šta su očekivali.
-
Činjenica je da ti vlakići funkcioniraju, samo treba ući i izaći na pravoj stanici. Ovi šta su ušli u DDJH na 4,7 neznam šta su očekivali.
Ali to funkcionira jedino dok ima prevarenih. Tko bi zaradio da nitko nije htio uci na 4.7?
-
Ali to funkcionira jedino dok ima prevarenih. Tko bi zaradio da nitko nije htio uci
Istina, ali svatko treba za sebe odlučiti, pa nemože rasti u nedogled. Meni danas isto krivo šta sam IGH prodao na 140 a mogao sam na 150, to je onaj vrag u nama, pohlepa. E sad , ja volim ući kad nije neka pomama. Mada su danas zaradili i oni koji su kupili po 140 a prodali po 150, u jednom danu, a ja sam čekao mjesec dana od 95 do 140.
-
Kolega, iz vlakica se i izlazi prije topa😀
Tesko da cete pogoditi sam top.
Veca je vjerojatnost da cete ostati zarobljeni.
A najvece greske su mi bile kao pocetniku trcanje za cijenom. Zato sada ni ne ulazim u vlakice. Nego ulazim nakon vece korekcije kada nema guzve na kupnji.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun