Moglo bi se reć da je danas Optima eksplodirala kao nekidan amonijev nitrat u Bejrutu.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Trziste je postalo likvidno nakon pada dionice od 25%. Stvarno je likvidno. Jedini problem je sad to dici i nekome iskrcati. Malo teze. Prije bi rekao bit ce nove bjezanije. Trenutno nisam optimist na velikom broju dionica. Vjerujem u jaci pad indeksa. Tko je duze na burzi savrseno dobro kuzi smisao i taktiku padanja. Kod rasta nema velike mudrolije.
-
ja sam rasprodao sve danas nakon vijesti o optimi , i bio sam u pravu . Zašto? Optima je trebala biti afterburner za cijelu burzu, da je se desilo prodaja silini milioni bi se prelili na cjelo tržište koje ovako plitko vapi za svakom kunom. Ovako , optjma je postala uteg svemu , i bojim se da ce povući u ponor sve kao sto je i danas. Ja nisam prodao igija da bi ušao u optimu , toliko lud nisam, full sam u kesu i tako će i ostati dok se ne slegnu dojmovi od nuklearne optima explozije
-
Nije tema opte naravno, ali moguc je pokusaj odbijanca na pocetku, ali vjerujem onda jaci zaron.
Logicno bi bilo da oni koji se iskrcavaju na opte to uloze u bolje pozicije i tako smanje gubitak(ja bih tako na njihovom mjestu), ali svi se sjecamo nazalost efekta Agrokora.
Sorry na off topic.
ja sam rasprodao sve danas nakon vijesti o optimi , i bio sam u pravu . Zašto? Optima je trebala biti afterburner za cijelu burzu, da je se desilo prodaja silini milioni bi se prelili na cjelo tržište koje ovako plitko vapi za svakom kunom. Ovako , optjma je postala uteg svemu , i bojim se da ce povući u ponor sve kao sto je i danas. Ja nisam prodao igija da bi ušao u optimu , toliko lud nisam, full sam u kesu i tako će i ostati dok se ne slegnu dojmovi od nuklearne optima explozije
Mislim kolega da precjenjujete vaznost optime. To je mala dionica.
-
Ma OPTE moze povuc dolje samo spekulantske dionice...
Kvalitetne dionice nastavljaju svojim tempom...
-
Ma OPTE moze povuc dolje samo spekulantske dionice...
Kvalitetne dionice nastavljaju svojim tempom...
I da, mislim da OPTE nece vise padat (iako sam je ocekivao na 3,7kn)..u srednjem roku moze nastavit klizit prema dolje, ali panika je zavrsila...
-
Čekam informanku kao što su svojedobno moji starci čekali "sedmu noć".
Baš me zanima što će Ivana 7 napisati...
Za Nea znamo.
Molim da i netko okači koji graf da ispadne da je ovo znanost, a ne kocka-kad me zena pita zašto palim novce da kažem-pa pogledaj graf!!!
-
Zanimljiv tajming:
6.8 Hiroshima
7.8 OPTE
9.8 Nagasaki
Fino se vremenski smjestila između dva najveća bum-macana u WW2. Isto danas "prespavao" event i postao "sretni" vlasnik OPTE na 5.20 na koliko je ostao K nalog. Ne puno, ali... nije mi to sada trebalo u životu. Dobra škola da se greške događaju onda kad postanemo neoprezni i umišljeni - sigurni u sebe i svoje procjene. I to je zapravo dobra stvar jer vas vrati u realnost.
A realno zapravo se još ništa bitno nije dogodilo što bi trebalo značiti stvarnu katastrofu. To su takve igre. I na kraju će ta priča s OPTE vjerojatno završiti dobro jer sumnjam da su dva najveća dioničara tako naivni i bedasti da daju svoje dionice za ništa. Tako da - strpljenja. No to je ZSE - ne ide bez šokova i flash bombi.
Btw u Hiroshimi je onu devastaciju izazvalo pretvaranje materije u energiju (E=mc2) u količini od 0,6-0,7 grama urana. Otprilike malo manje od težine novčanice od 1 dolara. OPTE je realno puno slabija od Hiroshime otprilike u rangu Bejruta tako da je to zapravo mala taktička nuklearna kratkog dometa na ZSE.
A takav bi trebala imati i utjecaj na burzu - ograničen. Krupne zvijerke se vjerojatno neće previše na to obazirati, ali mali bi mogli imati problema tko je u kakvoj nezgodnoj poziciji izloženoj lošem sentimentu zbog trenutno nerealiziranih očekivanja na OPTE. Dok se to opet ne stabilizira. Barem je to moj dojam - vidjeti ćemo sljedeći tjedan. Onima u kešu - prilika. Ni prvi ni zadnji put.
-
Ajmo smijeh.
Za Nea znamo.
Molim da i netko okači koji graf da ispadne da je ovo znanost, a ne kocka-kad me zena pita zašto palim novce da kažem-pa pogledaj graf!!!
Graf Vam je prikačen na temi TA
Kasno se onome kajati
-
Ajmo smijeh.
Za Nea znamo.
Graf Vam je prikačen na temi TA
Kasno se onome kajati
Kolegice, vas vedri duh me uvijek odusevi
-
-
Marielena, hvala Vam
Više bi me doduše veselilo da napišete da Vas oduševi koliko sam novaca u stanju zaraditi
-
Nije tema opte naravno, ali moguc je pokusaj odbijanca na pocetku, ali vjerujem onda jaci zaron.
Logicno bi bilo da oni koji se iskrcavaju na opte to uloze u bolje pozicije i tako smanje gubitak(ja bih tako na njihovom mjestu), ali svi se sjecamo nazalost efekta Agrokora.
Sorry na off topic.
Mislim kolega da precjenjujete vaznost optime. To je mala dionica.
A ovo su panicari danas prodali onima koji su to pametno iskoristili i dobro protresli.. mozes misliti sto ce T-Com i zaba prodati i preko investicijske banke po ovoj cijeni 4-5 kn 🤣🤣🤣🤣
Problem je sta smo svi ocekivali da ce se to sada rjesiti, a ocito ce potrajati jos neko vrijeme... ni prvi, ni zadnji put na ZSE.... jos jedna dobra skola za diverzifikaciju portfelja, a ne kockanje
-
Optima je trebala biti ta koja ce u 2020 pogurati ovu saku jada od burze. Ali izgleda da nije sudjeno.
Maybe next year.
-
Optima je trebala biti ta koja ce u 2020 pogurati ovu saku jada od burze. Ali izgleda da nije sudjeno.
Maybe next year.
Sve je još jedna velika nepoznanica , ništa mi ne znamo , HT nije dužan davati nikakve informacije , a iz oba priopćenja AZTN- a znamo samo da je za postupak prodaje nastupila obveza angažiranja investicijske banke .
Ne znamo da li :
- ima ponuda
- nema ponuda
- ima ponuda koje su objektivno neprihvatljive
- investicijska banka nastavlja i dovršava započeti postupak prodaje ako ima ponuda
- investicijska banka je obvezna raspisati novi natječaj iako ima ponuda
- investicijska banka raspisuje novi natječaj jer nema ponuda
Iako formalno , investijska se banka mora angažirati ako nema uopće ponuda ili su ponude objektivno neprihvatljive , moguća je i situacija da proces prodaje traje , ali ga HT nije u određenom roku uspio završiti pa je u obvezi , poštujući rok AZTN- a iz Rješenja 31.7. morao predati odabranoj banci koja će ga dovršiti.
S obzirom da od AZTN - informacije izlaze na kapaljku , sve opcije su moguće .
-
Maybe next year.
Sve je još jedna velika nepoznanica , ništa mi ne znamo , HT nije dužan davati nikakve informacije , a iz oba priopćenja AZTN- a znamo samo da je za postupak prodaje nastupila obveza angažiranja investicijske banke .
Ne znamo da li :
- ima ponuda
- nema ponuda
- investicijska banka nastavlja i dovršava započeti postupak prodaje ako ima ponuda
Iako formalno , investijska se banka mora angažirati ako nema uopće ponuda ili su ponude objektivno neprihvatljive , moguća je i situacija da proces prodaje traje , ali ga HT nije u određenom roku uspio završiti pa je u obvezi , poštujući rok AZTN- a iz Rješenja 31.7. morao predati odabranoj banci koja će ga dovršiti.
Isto sam se i ja zapitala, a toliko mnogo pitanja, tako malo odgovora.....
Pitam se što se moralo učiniti u slučaju da je HT bio u pregovorima sa kupcem... kupcima.... ali nisu uspjeli do 31.07 zaključiti Ugovor. Izvjestio bi o tome Aztn u formi- Pregovaramo, majke mi.... i to bi se moglo vući do besvijesti...
Sve skupa, kada se ovo završi, ikada...... nisam sigurna da ću ulagati na Zse. Svi znate zašto..... zbog pravne nesigurnosti okruženja
-
Ovo je totalna sprdacina zapravo.
Svi se kao nesto kunu u pravnu drzavu i tvrde da je prodaja HT paketa privatna stvar i da to regulator nema sto pitati, da mi nemamo sto znati itd. TO JE LAZ!!! Itekako imamo pravo znati sto se tocno dogadja u svakom hebenom trenutku s procesom prodaje, ponudama i svakim detaljem transakcije zato jer se radi o izlistanom drustvu i svaka ta informacija je cjenovno osjetljiva i nema apsolutno nikakvog rezona da ju neki ljudi tamo imaju, a dionicari ne!! Pa zar moram crtati tu najobicniju zdravorazumsku cinjenicu??!? Treba bagru istjerati na cistac!!
-
Ne znamo da li :
- ima ponuda
- nema ponuda
Isto sam se i ja zapitala, a toliko mnogo pitanja, tako malo odgovora.....
Pitam se što se moralo učiniti u slučaju da je HT bio u pregovorima sa kupcem... kupcima.... ali nisu uspjeli do 31.07 zaključiti Ugovor. Izvjestio bi o tome Aztn u formi- Pregovaramo, majke mi.... i to bi se moglo vući do besvijesti...
Sve skupa, kada se ovo završi, ikada...... nisam sigurna da ću ulagati na Zse. Svi znate zašto..... zbog pravne nesigurnosti okruženja
ipak su mnogi, a među njima i vi, svjesni svih mogućih pravnih nesigurnosti okruženja, postali zaljubljenici u malu predstečajušu, koja velikima služi za podkusurivanje njihovih drugih odnosa, svi su zaigrali na sigurno od 1,6 i Opte je postala zvijezda ZSE, jer se mnogo malih ulagača "navuklo" evo vidiš ovo, evo vidiš ono, ovaj kupuje, ovaj je u top 10, ovaj zna, a tako lako zaboravljaju na kojem tržištu trguju, pa i poteze velikih znalaca iliti tzv, gurua, koji sada izvlače barem kosti iz svojih mesnatih ulaganja, pored toga se dogodio ovaj problem s virusom i svaki potencijalni kupac bilo čega, ne samo Opte, tri će puta razmisliti prije nego povuče konačni potez, jer nitko se neće u ovom trenutku baš otimati i pretplaćivati neku akviziciju, jer smo svjesni da i njihovi rezultati poslovanja pokazuju da im posao baš ne cvijeta, puno je razloga zašto se situacija okrenula, a jedan je sigurno i taj, da Opte nije više jedina i najsjajnija zvijezda na burzi, kako je to dugo bila i prilično je love usisala kroz proteklo vrijeme, što se vidi i po prometu u zadnjih sat vremena jučer, odavno nije bilo k/p preko 2mil.
-
O moj Moller, tko se mača laća, od mača i pogiba
Zloćki nitko nije kriv, osim nje same, išla je spavati, a nije postavila stop nalog
Zloćka će si pola oprostiti, ako se ne vubije prije toga
Pa naravno da smo svi znali da nam je pozicija rizična.I gdje živimo.
Ali ovako.......... ako je UG naumio kupiti Optimu, nema sile kaj će ga zapriječiti da to i ne učini, u neko vrijeme
Ako HT bude prisljen prodati, dobro će naplatiti mlijeko, jer gubi kravu
Jedino nam je rješenje da nazovemo UG i pitamo - A da li vi u stvari mislite kupiti tu našu Optimu ?
-
Prvog dana trgovanja na burzi cijena dionice HT-a dosegnula je 419 kuna, a u utorak je pak bila 240 kuna
https://www.poslovni.hr/trzista/paket-…o-u-ipo-u-94231
Igra je uvijek stara, samo su igrači novi
A i u ljudskoj je naravi da se nada da će baš ovog puta biti drugačije
-
...što se vidi i po prometu u zadnjih sat vremena jučer, odavno nije bilo k/p preko 2mil.
2 milijuna kuna velik promet velis? Kolko je to? 300kEUR? Si ti ozbiljan?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun