mislim da bi svi odmah potpisali 50% 2019 za 2021...
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
optimizam bez razloga je jednostavno glupost.
to uvijek košta.
šire ga oni čije račune plaća netko drugi.
-
opet sve radi korekciju (burze, plemeniti metali, nafta, bitcoin)
-
-
primijetio sam da vozarine već neko vrijeme rastu (čekamo da se prelije i na naše brodare).
činjenica je da nikad ne pada sve (pa ni na našoj burzi), a trenutno se odrađuje tehnička korekcija trgovanja.
večeras se i FED obraća, sutra isto neki podatci izlaze, pa ćemo vidjeti neki smjer.
btw., danas gledam/slušam sjednicu Vlade kako kod nas cvjeta cvijeće i paralelno pratim trgovanje.
što se ovi više hvale, to se CROBEX više crveni.
šteta što neki montažer na HRT-u ili N1 nije stavio paralelno prikaz CROBEX-a kao oni na CNN-u Dow Jones
-
Rastu vozarine neprekidno od 14. svibnja naovamo. To je i podiglo ATPL sa 160 kn.
https://tradingeconomics.com/commodity/baltic
Usto, oblik krivulje rasta ukazuje na to da ne misli stati. Kad joj se vrh zaobli, vjerojatno će usporiti i potom stati s rastom. Dok oštro strši u zrak valjda će i dalje rasti. Barem još neko vrijeme.
-
bago iz končara u otvorenom da treba poticati male dioničare
-
U prijevodu trebamo naivce za sisanje..
Koei ne vrijedi ni 300kn po dionici po meni.
Rastu vozarine neprekidno od 14. svibnja naovamo. To je i podiglo ATPL sa 160 kn.
https://tradingeconomics.com/commodity/baltic
Usto, oblik krivulje rasta ukazuje na to da ne misli stati. Kad joj se vrh zaobli, vjerojatno će usporiti i potom stati s rastom. Dok oštro strši u zrak valjda će i dalje rasti. Barem još neko vrijeme.
Vani DSX koji se obicno prati s Atpl u omjeru 1 naprama 100 pao na 1.64 kn. Nije ni presao preko 2.05 USD.
S obzirom da nam indeks Crobex pada neki me pitaju dokle ce pasti. Pa evo da ponovim prognozu: ocekujem jos malo padanja do 1550 (ne iskljucujem 1470) i to bi trebao biti kraj padanja.
-
gledam i podsjeća me kao predsjednik izvoznika na Jožu Manolića, samo radi dugovječnosti i uvijek iste priče
-
U prijevodu trebamo naivce za sisanje..
Koei ne vrijedi ni 300kn po dionici po meni.
Je znas nadrobit svega pa i teskih gluposti samo da ti je na svaku brojku dionice koju nemas nabacit da vrijedi 30% manje bez obzira na ikakvu smislenu rijec o nekoj realnoj vrijednosti
-
-
svi (osim Severa kojeg za to uopće nije briga, on je samo za veće plaće, pa ako treba i bez ikakvog rada, to bi mu još i najdraže bilo) su se složili da država treba smanjiti parafiskalne namete, Pucar je ovdje isto poentirao da smo zbog poreza jednostavno preskupi za investiranje, pa da su se zato okrenuli Poljskoj, a Bago i Ergović su poentirali da naše političare uopće nije briga za izvoznike, kao ni za strana ulaganja.
Bago je isto fino opleo po mirovincima i u rukavicama ih optužio da su uništili tržište kapitala (možda je mislio i na onaj propad burze u ožujku kojim su izbili male dioničare), kao i da su turizam i poljoprivreda porezno povlašteni.
ovo zadnje dvoje, kako je sada ustrojeno, je najveći sistemski rizik našeg gospodarstva.
za turizam je jasno zašto (virus), a poljoprivreda radi "poticaja" (čitaj: kupovina glasova).
indikativno je da su sve ove tri firme (PODR, NEXE i Končar) izvoznici i veliki investitori i da oni dovlače novac izvana u RH (Sever ga samo pretače iz šupljeg u prazno), a vidjeli smo večeras koliko državu za iste uopće nije briga (tu smo mogli vidjeti da je gospodarska diplomacija za nas misaona imenica, pa se s razlogom postavlja pitanje što rade svi naši silni diplomati, pa i HGK, i koliko uopće košta njihov nerad?).
mislim da smo večeras vidjeli glavni razlog zašto nam je CROBEX tu di je kad ni virtualni kapital ne želi doći na našu burzu, a kamoli investicije u realnu ekonomiju koje bi digle cijelo gospodarstvo.
-
naše banke su još i dobre
-
Neznam što je tužnije.
Ovi što čekaju uskrsnuće ZSE ili
oni što čekaju uskrsnuće Hajduka.
-
Neznam što je tužnije.
Ovi što čekaju uskrsnuće ZSE ili
oni što čekaju uskrsnuće Hajduka.
Dok je bio lockdown Hajduk barem nije gubio
-
Sinoć u Otvorenom g.Bago je spomenuo činjenicu koju moramo imati na umu, da malim ekonomijama kao što je naša najviše odgovara Globalizacija kao trend, a zatvaranje svijeta nas zapravo uništava, jer se mi ne možemo osloniti na domaću potrošnju (tržište) ako želimo graditi ozbiljnu ekonomiju i poduzeća koja će zauzeti svoje pozicije na tržištima.
-
Premda ima smisla što Bago govori, ja se čak i ne bi složio s njim. Nama je domaće tržište EU. Propast globalizacije nam u neku ruku ide u prilog. Mi kao jedna od bijednijih članica EU možda i profitiramo od svega ovog. Manje prekooceanskih putovanja, skraćivanje nabavnih lanaca, europski new dealovi gdje se lova daje po ključu kog je najviše pogodilo - prilike nam se otvaraju kao rijetko kada. Hoćemo li to znati iskoristiti, to je druga stvar. Ja bi volio da ovo iskoristimo za reset i odmak od rentijerstva kao temelja ekonomije jer smatram da nema ničeg pogubnijeg od toga za dugoročni razvoj. Što turizam bude duže patio to će kreativna destrukcija biti veća i naše dugoročne šanse bolje.
-
Premda ima smisla što Bago govori, ja se čak i ne bi složio s njim. Nama je domaće tržište EU. Propast globalizacije nam u neku ruku ide u prilog. Mi kao jedna od bijednijih članica EU možda i profitiramo od svega ovog. Manje prekooceanskih putovanja, skraćivanje nabavnih lanaca, europski new dealovi gdje se lova daje po ključu kog je najviše pogodilo - prilike nam se otvaraju kao rijetko kada. Hoćemo li to znati iskoristiti, to je druga stvar. Ja bi volio da ovo iskoristimo za reset i odmak od rentijerstva kao temelja ekonomije jer smatram da nema ničeg pogubnijeg od toga za dugoročni razvoj. Što turizam bude duže patio to će kreativna destrukcija biti veća i naše dugoročne šanse bolje.
Apsolutno tocno.
Propast i iduce turisticke sezone bi bio katalizator upravo takvih promjena.
Dokle god postoji nada u nastavak istog postojat ce otpori promjenama, ali sve se nekako mislim da cak ni cjepivo nece vratiti stvari na staro. Naprosto se veliki broj ljudi nece htjeti cijepiti, bilo iz straha bilo iz lijenosti, a virus ce i dalje lagano cirkulirati. Dokle god budu maske nema turizma.
-
Wall Street closed deeply in the red led by steep declines in stocks of airlines and cruises, as rising COVID cases and hospitalizations in multiple US states raise concerns over the economic recovery. On Friday, Texas Gov. Greg Abbott said the state will roll back some of its reopening measures, including congregations in bars. Meanwhile, Florida announced it will suspend consumption of alcohol at bars after it reported more than 9 thousand daily cases. The Dow Jones tanked 730 points or 2.8% to 25,016 ----------Preneseno sa Tradingeconomics
-
https://www.seebiz.eu/trzista/kuna-p…bveznica/235541
"Središnja banka danas je najavila i da će u ponedjeljak, 29. lipnja održati aukciju kupnje državnih obveznica, a u toj operaciji fine prilagodbe mogu sudjelovati sudjelovati kreditne institucije odnosno banke, stambene štedionice te mirovinska društva, društva za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom (tzv. UCITS fondovi), osiguravajuća društva (uključujući i mirovinska), ako ta društva imaju sjedište u Hrvatskoj i odobrenje Hanfe za rad.
S ciljem puštanja dodatne likvidnosti, HNB je najavio kupnju obveznica dospijeća 2021., 2022., 2023., 2025. i 2029. godine."
Obzirom da likvidnosti u sustavu ne fali, pravo je pitanje di će se ovaj višak preliti.
Ona dolarska obveznica što dospijeva u srpnju je već refinancirana, a novo zaduženje se ne spominje.
Je li možda napokon došlo vrijeme da se ovi shorteri tržišta napokon vrate na burzu?
-
tesko. Nasi, a to su i drzava i mirovinci pa i mali investitori nikad nisu shvatili sto je burza zapravo. Valjda zbog komunistickog naslijedja. U nasem genetskom kodu je to da trziste kapitala sluzi kako bi se zaradilo la,lak pa i neposten nacin a ne da se ulozi kapial koji bi donio dobitak investitoru, a time i dobitak za drzavu i drustvo opcenito
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun