Nikako narodu ugoditi. Nije dobro kad ima virusa nije dobro kad nema. Zelenjava zabavlja, crvenilo nas ljuti...
Mozda je ta wc školjka na potonulom brodu?😅
Nikako narodu ugoditi. Nije dobro kad ima virusa nije dobro kad nema. Zelenjava zabavlja, crvenilo nas ljuti...
Mozda je ta wc školjka na potonulom brodu?😅
Display Moregledam ove rally-e na nekim dionicama di su fondovi do jučer prodavali i ne mogu se oteti dojmu da ne miriše na dobro.
čini mi se da se priprema teren za rasprodaju.
u USA se na ovim rally-ima institucionalni investitori rasprodavaju, a mali kupuju.
btw., ne mora se uvijek raditi o mirovincima.
u pravilu ispod top 10 uvijek ima i ostalih fondova koji odrade posao koji malo tko vidi.
a ne smijemo zaboraviti i na sezonalnost na burzi.
Slažem se, makar je bilo komentara (doduše u stranim novinama), da ove "sezone" sell in may and go away baš i neće vrijediti...
Display MoreDisplay Moregledam ove rally-e na nekim dionicama di su fondovi do jučer prodavali i ne mogu se oteti dojmu da ne miriše na dobro.
u USA se na ovim rally-ima institucionalni investitori rasprodavaju, a mali kupuju.
u pravilu ispod top 10 uvijek ima i ostalih fondova koji odrade posao koji malo tko vidi.
Slažem se, makar je bilo komentara (doduše u stranim novinama), da ove "sezone" sell in may and go away baš i neće vrijediti...
teško ćemo svoje papiriće zamijeniti za njihove novčiće, ostaje nam međusobna cirkulacija, dočekati kakvog stranca ili preuzimanje
teško ćemo svoje papiriće zamijeniti za njihove novčiće, ostaje nam međusobna cirkulacija, dočekati kakvog stranca ili preuzimanje
Istina, ali nekako mi se baš ne čini da se itko trudi te "mrtve" novce alocirati. Npr. dođeš u banku, neće ti ponuditi nikakav fond, nikakvo ulaganje, već eventualno neku karticu, ili dopunsko zdravstveno. Ima tamo neki leci sa strane...ali tko to gleda...
Istina, ali nekako mi se baš ne čini da se itko trudi te "mrtve" novce alocirati. Npr. dođeš u banku, neće ti ponuditi nikakav fond, nikakvo ulaganje, već eventualno neku karticu, ili dopunsko zdravstveno. Ima tamo neki leci sa strane...ali tko to gleda...
nudili su meni kolega, al onda sam malo bolje proučio sve za i protiv i donio odluku da ću radije sam ulagati na tržištu kapitala.
a ovi što su nasjeli su u panici počeli povlačiti svoj novac iz toga i onda izazvali onaj nenadani drugi propad burze.
a vjerojatno ćemo tu istu priču gledati i ako sezona bude podbačaj, te ako pomorci počnu dulje ostajati doma nego što im je ugovor na brodu (barem u kraju odakle sam ja, pomorci su jedni od glavnih ulagača kako u nekretnine, tako i u fondove).
Na coinu se moglo lijepo zaraditi u par tjedana.
Mi ovdje svi zgubidanimo
Ja se trudim ne razmišljati ovako.
Moglo se zaraditi i na zlatu ("sigurna investicija") moglo se zaraditi i na Tesli ("nesigurna investicija") u 8 tjedana i obogatiti. Zamislite da smo svi tu skupili lovu i kupili TSLA na 360 prije ravno dva mjeseca. Sad bi mogli otkupiti cijelu ZSE.
https://www.google.com/search?q=tesla…chrome&ie=UTF-8
Ne znam, meni ulaganje u bitcoin je otprilike kao i odlazak u kockarnicu.
Display Moregledam ove rally-e na nekim dionicama di su fondovi do jučer prodavali i ne mogu se oteti dojmu da ne miriše na dobro.
Po mom zdravoseljačkom razmišljanju, treba se odmaknuti od Amerikanaca pa i Nijemaca. I jedni i drugi imaju alate kojima mogu kontrolirati krizu (donekle) za razliku od nas koji smo eto ushićeni što nam je u Poreč došlo čak 66 Čeha ali i poneki Brazilac. To samo govori koliko smo ovisni o turizmu. Iz našeg trgovanja čini mi se da smo dosegnuli "privremeno dno". O tome sam već i prije pisao ali me kolega s podsmjehom ispravio da to ne postoji. Al evo to privremeno dno stoji i nakon 1Q.
Uglavnom, krećemo se i nakon izvješća za prvi kvartal sim tam i vjerojatno će tako biti do izvješća za 2Q. Mirovinci neće uletavati u kupnju osim nekih bluechipova (vidimo da fondovske dionice tipa Atgr i Podr ne padaju) za razliku od "hvaljenog" Ere iz kojeg se bježi potajice uz pokušaje druka ide to gore.. Oni su trenutno zaokupljeni obveznicama, a onda ova naša bara ostaje u stadiju niske likvidnosti. A što će biti najesen, to nitko ne zna V ili L.... za sve bi bilo bolje da bude V pa čak i ono drugo slovo vezano uz oporavak ali ne smijem ga pisati
evo malo pregleda na jednom mjestu
ovaj tweet rally vani vezan je na razgovor između njemaca i francuza o upumpavanju 500 bill € , što je tržište odmah percipiralo kao done deal. da li će baš biti tako, vidjet ćemo ali burzi to i onako nije važno. bitno je malo napumpati a onda realnost ima što spuštati tjedan dana.
naučili od amera.
svaki tjedan, tweet jedan i burza pomalo raste, a ako je slučajno realnost sustigne, ide jedan mega tweet ili kvartalni tweet.
jedino što se stvarno igra na terenu trenutno je nafta.
a gle , zar je to sve bitno ? Poglede amere i ostatak svijeta , što gore vijesti dione to lude rastu
Izgleda da će danas TPNG biti zvijezda dana
slušam završetak vijesti na Otvorenom radiu i na kraj kažu broj zaraženih Coronom i umrlih u Sad-u uz dodatak da SAD ide u ekonomsku katastrofu......izgleda da za sad svi znaju da SAD i svijet čekaju teška vremena osim burzi.......neznam što reći....
ovisnost je gadna stvar.
cijela generacija je odrasla na paradigmi vječnog rasta uz štampanje $ i €.
fundamenti su samo nešto što se škicne povremeno, glavnina analize je tko je što tweetao i dali u printeru još uvijek ima tonera.
ako burza bude prisiljena prihvatiti realnost, lomovi će biti epski.
ovo što trenutno gledamo je još uvijek samo neobavezno koketiranje sa stvarnošću.
Kakav narod takvi politicari. Mislio sam na Krampa i amere...
https://www.seebiz.eu/trzista/cetiri…oduzeca/232704/
evo i malo dobrih vijesti
nisam neki tehničar ali izgleda da je trend procurio, ne za puno ali ipak je...sada su upravo oko točke otpora na 3000...vidjeti ćemo
Cudna situacija u Amera.
Medonje produljile zimski san.
Vix radi pozitivne divergencije.
Jos 1 laznjak dolje i Ameri ce se malo korigirati do 2640. crobex? Ne vjerujem da cemo pratiti Amere.
veliki se polako uznemiruju
Imat će se što komentirati na ovoj temi ukoliko ga ukinu, mada je to samo maleni tračak svjetla u jako dugom tamnom tunelu.