zaista smiješno ovo pumpanje turista, iako nije niti cudno jer je vrtuljak dosao do njih sad
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
vako toplo a naša burza se smrzla, nitko ništa ne poduzima bez konferencije stožera( možda krenemo 14.15) ili dok se Neo vrati
Sad je na drugom nicku,, ovaj koji je pozitiva dok raste, bude uskoro opet crtao grafove i potpore
-
Lijepo trgovanje jedno vrijeme. Moje glavne perjanice ostale su bez većeg rasta. Očukujem da potegnu sutra barem oko 1.300 kn Ericsson i KODT. I cijena im je zanimljivo ista. Najbolje 2 tj. 3 sa povlaštenom KODT dionice na burzi po meni. Ericsson vani više raste na ZSE stoji na mjestu tako da nudi svima sjajne prilike za ulaz. RIVP je lijepo potegao imam ga tek 15% u odnosu na prije, izgleda da je do kraja tjedna iznad 30 kn ili čak koju kn više
Lijepo je vidjeti optimizam, ovakvo trgovanje posebno na RIVP je raj za trejdere dolazi njihovo vrijeme. Vani nafta ludo raste dionice snažno prate.
-
Iz mojeg portfelja danas se sa 7 dionica nije trgovalo, nije to i ne ide na dobro
-
Obnovljen optimizam na svjetskim burzama zbog rezultata testiranja cjepiva.
-
Lijepo trgovanje jedno vrijeme. Moje glavne perjanice ostale su bez većeg rasta. Očukujem da potegnu sutra barem oko 1.300 kn Ericsson i KODT. I cijena im je zanimljivo ista. Najbolje 2 tj. 3 sa povlaštenom KODT dionice na burzi po meni. Ericsson vani više raste na ZSE stoji na mjestu tako da nudi svima sjajne prilike za ulaz. RIVP je lijepo potegao imam ga tek 15% u odnosu na prije, izgleda da je do kraja tjedna iznad 30 kn ili čak koju kn više
Lijepo je vidjeti optimizam, ovakvo trgovanje posebno na RIVP je raj za trejdere dolazi njihovo vrijeme. Vani nafta ludo raste dionice snažno prate.
Meni to nije iznenađenje. Burza u nas voli mijenjati paradigme, koje su vrlo jednostavne u biti, socialno psihološke.
Obrazlagao sam na drugim, tj trećem forumu još usred krize zašto će turisti ap. Malo pregrubo objašnjenje, pa ga nisam posto tude.
Kodt, opte, čim ne rastu, ovdje suze.
Baš sam se pito kad će Bcin, i eto ga.....
Burza je još neprepoznata životinja, da bi ju slijedio treba koristiti um, miris, okus, smjer vjetra, a ne isključivo pokazatelje i grafove.
-
Gledam i nevjerujem, pa zar su ljudi stavrno toliko naivni da puse ovakve price. Kakve gluposti , cuj dobre vjesti o mogucem otkricu neke tamo firme i sad svi indexi luduju, odjednom i turiszam se opravlja a to to sto ljudi nemaju za papar nema veze.
-
Ameri lijepo rastu danas, skoro 4%
Eno ih skoro na 25 tisuća bodova, Dow
-
Gledam i nevjerujem, pa zar su ljudi stavrno toliko naivni da puse ovakve price. Kakve gluposti , cuj dobre vjesti o mogucem otkricu neke tamo firme i sad svi indexi luduju, odjednom i turiszam se opravlja a to to sto ljudi nemaju za papar nema veze.
proučiti zašto ljudi štede na papru da bi postali turisti; tim proučavanjem na burzi zaraditi
-
proučiti zašto ljudi štede na papru da bi postali turisti; tim proučavanjem na burzi zaraditi
i jedno i drugo je istina.....no bitno je pogoditi tajming a on ovisi o horizontu ulaganja.......žao mi je što se nemogu sjetit točnog podatka o tome koliko je burzama u prosjeku trebalo da nađu dno od početka krize.....mislim da je bilo riječ o više od godinu dana točnije 16 mjeseci....ako netko ima podatak neka posta......nekako mi je previše SF da je kriza došla i prošla i mislim kako ona ekonomska tek mora doči nakon ovoga......možda če oporavak biti brz ali za godinu dvije a ne mjesec dva kako nam burze trenutno govore......ako sve ide po redu turiste čekaku veliki izazovi.......
-
-
Šanse za V oporavak su realne, dosadašnje krize dogodile su se iz punog zdravlja, netko je izmakao letvu ispod galopirajuće ekonomije.
U sadašnjoj krizi virus nas je utjerao u kuće, zdravi dijelovi nacije ostali su netaknuti, treba obrisati prašinu i nastaviti.
Prekarni radnici, nadničari, penzioneri, kulturnjaci, partijaneri, influenceri; oni s isspali ranjivi.
Nema skakanja meneđera kroz prozore sa 50 kata. Jeste li primjetili kako su svi smireni i pozivaju na razum i štednju? Pumpa se novac, koji je ustvari zajedničko , obiteljsko srebro, koji će korisnici potrošiti na sasvim određen način, prištediti si za aviončić i resortić. Mislim da je tu postavljena zasjeda na burzama, koja nam sad izgleda nelogično.
-
nego ekipa......vani raste ko ludo o ovdje čak ni drukova na rast nema......jesmo li se pomirili da nama nema pomoči pa čemo ovaj rast samo onako revijalno popratiti na jadnom prometu i pričekati da vani sve ljosne onako kako i zaslužuje pa da možemo drukati na rast?.......mislim ne kažem je da vani zaslužuju dobar pad nego tamo neki stručnjeci koji smatraju da su dionice na prevelikim razinama i da njihive sadašnje a i one "blisko buduče" zarade ne zaslužuju takve valuacije.......
-
Burze su se odmetnule od stvarnosti
Već 36 milijuna nezaposlenih u USA, Fed najavljuje da će pumpanje novaca biti bez ograničenja...
Na koncu vrč ide na vodu dok se ne razbije, a novac kada je besplatan postane bezvrijedan.
Istina je da ne znamo.
-
Gledam po sebi, amater sam za ekonomiju, ali u zadnje vrijeme pojavili su se alati koji OBJAŠNJAVAJU, pojašnjavaju i olakšavaju odabir dijonica vani.
Tak da ak ovdje budu karmine , može se van, onako sa profilom domaćice.
Ovdje neće biti žustrijeg trgovanja dok se ne pokrene šira akcija na propagandnom planu glede izbijanja štednje u dijonice (kako smo to vidjeli prije prošle krize).
Možda se čeka mig izvana, pojma nemam.
Prisjetite se zadnje velike akcije oropagiranja Bitcoina. Iskako je uz paštete, uključujući seminare, druženja, udruge, jutarnje emisije, kuharice, vidovnjake, gurue, direktne prijenose itvaranja bitcoin automata, iskrene priče uz prve ruke, reportaže, svečane večere....
-
He, ma sve analize, da psihologije krda, ali da mi je vodit ovu lokvu od burze da poskoci, to mi isto koda uhvatim oradu u wc školjci. A i dalj pecam, jer sam glup. Lp
-
Na coinu se moglo lijepo zaraditi u par tjedana.
Mi ovdje svi zgubidanimo
-
Na coinu se moglo lijepo zaraditi u par tjedana.
Mi ovdje svi zgubidanimo
Nažalost da......nama, opet nažalost treba veliki pad sličan onom u trečem mjesecu da bi se nakon toga moglo nešto zaraditi.......zadnjih mjesec dana je ionako veliko mrcvarenje na malim prometima na kojima jednostavno za sve nema mjesta za zaradu.....
-
Ma besmislenom je ovdje, mislim na ZSE bilo sta komentirati. Neznam kako postaju ali po svemu ZSE sranje je trebalo otisci u stecaj
-
Burze su se odmetnule od stvarnosti
Već 36 milijuna nezaposlenih u USA, Fed najavljuje da će pumpanje novaca biti bez ograničenja...
Na koncu vrč ide na vodu dok se ne razbije, a novac kada je besplatan postane bezvrijedan.
Istina je da ne znamo.
Pa burze su uvijek daleko od stvarnosti, kada je neka pozicija realno vrednovana, jako rjetko... ameri i ostali vani su sa ATH pozicija nesto pali, ... i realno trebali su joj poprilicno da se ohlade, a oni ce vrlo vrzo kad sve prođe opet na ATH, mi ovjde smo i dalje na nekim ATL pozicijama, i sa njih smo bili jos padali i gledas dali ce par % gore ili dolje, sve je stvar ekipe koja trguje na tom trzistu i koliko cijeni i vrdenuje svoju imovinu.
A ovdje imas ekipu koja ne cijeni imovinu u dionicama, pa prodaje po smjesnim cjenama uvijek nalazeci neki razlog zasto treba biti niska cijena. Sa druge strane imas imovinu u nekretninama koju ekipa cijeni jako puno pa kvadrat zemlje, betona, plocica.... od mozda realnih 600-700 eura cijeni +2.000 eura,,, a sve je zakon ponude i potraznje, vani ekipa vise cijeni gospodarstvo, komapnije, neko beton
-
gledam ove rally-e na nekim dionicama di su fondovi do jučer prodavali i ne mogu se oteti dojmu da ne miriše na dobro.
čini mi se da se priprema teren za rasprodaju.
u USA se na ovim rally-ima institucionalni investitori rasprodavaju, a mali kupuju.
btw., ne mora se uvijek raditi o mirovincima.
u pravilu ispod top 10 uvijek ima i ostalih fondova koji odrade posao koji malo tko vidi.
a ne smijemo zaboraviti i na sezonalnost na burzi.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun