da li je ovo rekord burze nema transakcije sat vremena
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Nema transakcije od 12:55:46.
Ovdje izgleda trguju samo ranoranioci koji obavljaju sve svoje tranksacije po direktivi najkasnije do podneva i onda svatko svojim putem do sutra.
neki su lijepo zaradili i otišli na ručak, neće dionice nikuda pobjeći
Upravo to.
Nema vise onih malih čari kao što je bilo nekad kad si samo postavljao naloga na one dionice gdje su se kupovale vlasitite dionice.
Nekad je toga bilo na danas zaboravljenima ATLS, INDG gdje je u jednom periodu skoro svaki dan bilo iz -9/10% do nule u istom danu.
Prvo bi prognanici prosuli po bidu i ako si imao srece da te netko nije u medjuvremenu preskočio prvog na bidu, onda si kasnije popodne
mogao prodavati na čistih 10% zarade bez po muke.
Bila su to lijepa vremena.
-
Gledam Podravku, Kodt, Mediku
P/ E 14
Nema više jeftinog ni na burzi 🙃
Zato bi P/E 14 bilo nejeftino? Za neke se to ne bi moglo reći niti na P/E 28. Sve ovisi o kontekstu, stopama rasta dobiti itd.
Ova u sredini mi je posebno upala u oko sad. Kažeš 14?? Pa ova nije niti 14. Za brzo rastuće kompanije treba gledati forward multiple jer ovu trenutnu dok ti očitaš već se promijenila. KODT je bliže 11 nego 14 na forward/2023 bazi/procjeni. https://app.koyfin.com/snapshot/s/pf-ef3q0u
-
Ubjedljivo najgori tjedan za aktivno trgovanje otkad pratim burzu - cca od kraja 2007.g.
Čak i za vrijeme najvecih ljetnih fjaka je znalo biti barem nesto volatilnosti na bar nekoj dionici u tjedan dana,
ali ovdje je na djelu ili čisto prebacivanje iz supljeg u prazno od strane fondovske industrije ili uglavnom totalna nezainteresiranost preostalih ulagača,
s naglaskom na "preostalih".
-
zasto je sve danas top 10 poprometu u crvenome?
-
Zbog američke inflacije možda 😀 https://www.federalreserve.gov/newsevents/spe…ll20230825a.htm
-
Ubjedljivo najgori tjedan za aktivno trgovanje otkad pratim burzu - cca od kraja 2007.g.
Čak i za vrijeme najvecih ljetnih fjaka je znalo biti barem nesto volatilnosti na bar nekoj dionici u tjedan dana,
ali ovdje je na djelu ili čisto prebacivanje iz supljeg u prazno od strane fondovske industrije ili uglavnom totalna nezainteresiranost preostalih ulagača,
s naglaskom na "preostalih".
Najgori tjedan na burzi od 2007.??? Stvarno!? 🧐
-
Zbog američke inflacije možda 😀 https://www.federalreserve.gov/newsevents/spe…ll20230825a.htm
Sumnjam. Malo prije dow jones 20 dionica u plusu, a 10 u minusu..premali smo mi za Powela..kod nas drmaju NB, Vujnovac i ostali uhljebi.....pardon poduzetnici 😀
-
Trgovanje je sasvim u skladu sa drugim čudnim stvarima koje se samo u RH valjda mogu vidjeti.
Evo recimo Podravka kupuje u trezor na vrhu-zasto, AZ se odvažio prodati malo KODT bas sada?, Sedlar neumoran u Ingri-cudno od kuda tolika sredstva za jednu poziciju, Lagunu Erste "bacaka" i tako stalno netko radi suprotno od tržišne stvarnosti.
Ili ja ne kužim jer nisam blizu informacija koji neki ocito imaju!
-
Prijatelju znaš kako to ide kod nas...prvo si poduzetnik, novinari te uzdižu u nebesa, ako netko kaže nešto protiv tebe odmah ga pljuju, dobivaš nagrade od uhljebničkih organizacija poput HGK, mediji ti se dive..a onda izgubiš dodir sa stvarnosti i zaglibiš previše i završiš poput Sanadera, Vidoševića, Polančeca, Čačića pa ovih Plenkovićevih jataka...doduše neki još plivaju, ali da provedeš anketu medju građanima ispali bi zadnji ološ (Dalić, bivši hvaljeni tajkunčić ministar Marić, Žigman(Hanfa), Vujnovac (gle čuda njega vole i Plenković i Penava)..nastavi niz...
Ti nemas informacije kao trezor Podravke koji kupuje na vrhu ili NB koji isto kupuje na vrhu..ali oni su navodno uspješni, a eto mi smo glupi jer se čudimo zašto netko kupuje dionicu koja je porasla 80-90% i ponaša se hazarderski.
Ali kada se zagrebe, kao sto sam rekao, uglavnom ti ljudi kupuju TUĐIM (ČITAJ DRŽAVNIM ) NOVCEM.
-
-
Veliki uspjeh hrvatskih kompanija (i kako ulagati u najbolje!)MSCI, najveći pružatelja dioničkih indeksa na globalnoj razini i voditelj mnogim investitorima, upravo je objavio redovnu reviziju koja je svakako zanimljivaicam.hr
Vidim da brišu Končar i Telekom SLo iz Small Cap-a. Slovence ne pratim pa me nije ni briga, ali zašto brišu Končar? Jel to neka greška ili?
-
https://icam.hr/blog/veliki-uspjeh-top-hrvatskih-kompanija/
Vidim da brišu Končar i Telekom SLo iz Small Cap-a. Slovence ne pratim pa me nije ni briga, ali zašto brišu Končar? Jel to neka greška ili?
Da, izbrisali ga iz “small” a nisu ga dodali u glavni index za razliku od drugih. Ne znam kojom je to logikom.
-
OTP indeksni baš je lijepo zakucao cijenu Kutjeva..kad se samo sjetim koja je bila pomama za ovom dionicom prije pola godine, godinu...
-
BDP u drugom kvartalu porastao 2,7 posto
Evo još jedan poguranac za TK na ZSE-u...
-
Atpl je među rijetkim kompanijama na Zse čija cijena dionice nije porasla u odnosu na prošlu godinu, već je u minusu -10% u odnosu na prošlogodišnju cijenu, a znamo da su valuacije nekih kompanija na Zse porasle od 70-80, pa čak do 130% kao Kodt. S obzirom na prošlogodišnju i ovogodišnju isplaćenu dividendu od Atpl, koja na trenutnu cijenu dionice nosi čak 16% dvogodišnjeg dividendnog prinosa, te na trenutno rastuće vozarine i odnos tržišne cijene i Nav-a dionica je trenutno poprilično podcijenjena i potpuno van trenda porasta cjelokupnog tržišta ove godine.
-
Jedan od onih dana kada burza ima Pms
-
do sada i na današnji dan ukupno sam kupio 82,6% casha i sada mirno čekam svoj brod, katamaran, a možda se pojavi i kakav gliserčić,
uglavnom ostalo mi još malo slavodobitnih turista i prodati Viro, pa mirno sačekati sezonu jesen - zima,
mislim da će izlozi za Božić biti prepuni i šaroliki
-
do sada i na današnji dan ukupno sam kupio 82,6% casha i sada mirno čekam svoj brod, katamaran, a možda se pojavi i kakav gliserčić,
uglavnom ostalo mi još malo slavodobitnih turista i prodati Viro, pa mirno sačekati sezonu jesen - zima,
jedino je pitanje po kojoj cijeni?
pazi! ako je inflacija svega i svačega, recimo skuplja je kava i sladoled, zašto misliš da će 'božićni ukrasi' biti jeftiniji da ne kažem džabe?
čisto kažem onako... da ne bi sa slinom u kutevima usana gledao u te izloge
-
pazi! ako je inflacija svega i svačega, recimo skuplja je kava i sladoled, zašto misliš da će 'božićni ukrasi' biti jeftiniji da ne kažem džabe?
Market timing u zadnje vrijeme ne ide niti Burryiju...
Ali istina je da rujan (u Americi) slovi za najgori mjesec, čini mi se jedini mjesec u godini s negativnim očekivanjem cjenovne promjene dionica bazirano na povijesnim statistikama.
Ja se držim one "Time in the market beats timing the market".
-
cijena ponekada nije bitna, a cijenim da je pred nama upravo to vrijeme,
po meni neizvjesnosti, možda i griješim, ali "gliser" je spreman i pun goriva
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-