do sad je tako bilo, samo što ova godina nije kao predhodne. polarizacija je velika i mogla bi da bubne neka bomba da se procesi ubrzaju. bumo vidli...
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ne damo svoje dionice.
Tako bi se moglo opisati današnje trgovanje.
Na LRHC nekome valjda za kruh treba. Da mi je pisao poslala bih mu, umjesto da se na marketu sramoti.
Na Mdka nema bida, nema dakle dividende 🤔
Ufff. Kubansku sam spušila.
ECB navodno diže kamatnu stopu, mudrijaši. Nakon što nas cijede desetljeće.
Problem će, kažu znalci, nastupiti kada prestanu.
Svi će trčati u bondove, a mi ćemo u prijaznom razdoblju na prazne jasle.
Sve skupa, neće biti sreće do Volckerovog recepta. Al' za to treba imati cojones. Idućih deset godina business as usual, dakle
Preplavljeni smo novcem koji gubi na vrijednosti. Pa je na djelu TINA.
There is no alternative.
novac uvijek gubi na vrijednosti, jedino se sad stalno o tome trubi, a ja baš idem suprotno i gomilam cash.
a Tina bi na kraju mogla ostati bez gaća
-
S jedne strane akvizicija i širenje.
Sa druge pad vozarina i USD. Sumnjive podjele stanova. Isisavanje dobiti.
Nije baš neka nedoumica.
Nemam nijednu dionicu pa me iskreno zaboli ku*ac.
Imam još jedno pitanje (danas sam pun pitanja ) ako mi tko
od forumaša može dati odgovor ili prognozu. Zanima me da li
tko može dati svoje viđenje, može i od oka, prst palac, da li će
sutra i idući tjedan dionice rasti ili padati?
Ako će idućih dana i tjedana dionice rasti, onda bi danas još kupio, a
ako će padati onda bi prodao još ovo što imam. Treba mi neka brza
lova (u biti kome ne treba ), pa da ne ulijećem bez veze kao grlom
u jagode
Zahvalan sam na odgovorima
Ne znam jel vam pitanje još uvijek aktualno, al sam bio bolestan pa nisam čitao forum neko vrijeme. Žao bi mi bilo da vam ne odgovorim i ispadnem nekolegijalan. Kako sada stvari stoje najbolje vam je da dionice prodate, a s kešom kojeg imate kupite dionice. Ako sve bude padalo zaradit ćete na onima koje ste prodali i obrnuto, samo je važno da gledate iz tog kuta i da se veselite zaradi. Možete napraviti i ovako kako ja radim, a to je da kupite one koje će rasti i prodate one koje će padati i onda ćete imati dvostruku dobit. Al to nije za svakog...
-
Ne damo svoje dionice.
Tako bi se moglo opisati današnje trgovanje.
Na LRHC nekome valjda za kruh treba. Da mi je pisao poslala bih mu, umjesto da se na marketu sramoti.
Na Mdka nema bida, nema dakle dividende 🤔
Ufff. Kubansku sam spušila.
ECB navodno diže kamatnu stopu, mudrijaši. Nakon što nas cijede desetljeće.
Problem će, kažu znalci, nastupiti kada prestanu.
Svi će trčati u bondove, a mi ćemo u prijaznom razdoblju na prazne jasle.
Sve skupa, neće biti sreće do Volckerovog recepta. Al' za to treba imati cojones. Idućih deset godina business as usual, dakle
Preplavljeni smo novcem koji gubi na vrijednosti. Pa je na djelu TINA.
There is no alternative.
tko bi danas kupovao mediku nebi dobio dividendu jer bi kasnio dva radna dana....
-
A je ovaj crnjači više nego ijedan forumaš ovdje. Ne sjećam se da je ikad napisao neki optimističan tekst. Sva sreća da uglavnom ne bude u pravu.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ijesti-15331582
Ako već za nekoliko tjedana Sjedinjene Države ne isplate vlasnike obveznica, slijedi nešto što bi se moglo nazvati financijskom apokalipsom.
crnjačio on ili ne ali ovo ako nije najvažniji događaja onda je barem 2. po redu bliskoj budućnosti. dogovora nikakvog nema, a potencijal za razna tumačenja je ogroman.
pa zar nisi ti prije neki dan pisao kako su ameri povečanjem kamatnih stopa povukli nekih 3,5% likvidnosti u usd. najviše od 2. svj. rata...pa onda nije da nemaju od kud isplatiti obvezničare a politika je uvjek politika ali na kraju su ipak svi oni "amerikanci"
-
ne najviše nego prvi puta od 2.sv. r. ne znam da li si dobro razumio o čemu se radi u ovom slučaju. treba se izglasati povećanje limita zaduživanja iznad 31,4 hrpe milijardi $. ako se to ne desi onda će se desiti ono što se još nikad nije desilo.
-
ne najviše nego prvi puta od 2.sv. r. ne znam da li si dobro razumio o čemu se radi u ovom slučaju. treba se izglasati povećanje limita zaduživanja iznad 31,4 hrpe milijardi $. ako se to ne desi onda će se desiti ono što se još nikad nije desilo.
ma dobro sam te razumio. zato sam na kraju posta i napisao "politika je uvijek politika ali na kraju su ipak svi oni "amerikanci"
-
nisu samo amerikanci vlasnici njihovog duga. japanci, kinezi, švicarci, svi ostali osim valjda rusa i onda ogromni mirovinski fondovi. ako se tu nešto gadno desi odoše mirovine... a desit će se kad tad jer je ova situacija sa dugovima neodrživa na duži rok.
-
crnjačio on ili ne ali ovo ako nije najvažniji događaja onda je barem 2. po redu bliskoj budućnosti. dogovora nikakvog nema, a potencijal za razna tumačenja je ogroman.
pa zar nisi ti prije neki dan pisao kako su ameri povečanjem kamatnih stopa povukli nekih 3,5% likvidnosti u usd. najviše od 2. svj. rata...pa onda nije da nemaju od kud isplatiti obvezničare a politika je uvjek politika ali na kraju su ipak svi oni "amerikanci"
Kad centralna banka povuče novac iz optjecaja, taj novac nestane, nema ga više.
-
centralne banke nemaju nikakve veze s novcem, pogotovo ne s onim koji dobivate na ruke (tu je ipak, još uvijek, glavno tržište i omjer ponude i potražnje).
da nije tako onda bi Ribić prosvjedovao ispred HNB-a ili ECB-a, a ne na Markovom trgu
-
-
centralne banke nemaju nikakve veze s novcem, pogotovo ne s onim koji dobivate na ruke (tu je ipak, još uvijek, glavno tržište i omjer ponude i potražnje).
da nije tako onda bi Ribić prosvjedovao ispred HNB-a ili ECB-a, a ne na Markovom trgu
Potpuno, potpuno pogrešno.
Sav novac na svijetu kreirale su centralne banke. Nitko nema mogućnost kreirati novac osi CB.
-
Sav novac na svijetu kreirale su centralne banke. Nitko nema mogućnost kreirati novac osi CB.
Zlatek, radis u americkoj banci i jos te nisu naucili sto je to kredit i kako ga obicne banke daju. No dobro, za sve postoji Youtube.
-
netočno.
kreirale su ga banke kroz kredite, a to samo znači da se radi o financijskoj poluzi koja se sada povlači.
i sada zamislite šta to znači za vrijednost kolaterala koje banke vode na bilancama kroz book value, a ne market value.
al džaba ja pišem, kad vi neke banke kupujete uz premiju, jer se to na bilanci trenutno "ne vidi", ali vidi se npr. na vrijednosti obveznica koje mirovinci na bilancama vode po market value.
po meni, trenutno je svaka banka koja se trži za više od 0,7 price / book value precijenjena
-
po meni, trenutno je svaka banka koja se trži za više od 0,7 price / book value precijenjena
-
netočno.
kreirale su ga banke kroz kredite, a to samo znači da se radi o financijskoj poluzi koja se sada povlači.
i sada zamislite šta to znači za vrijednost kolaterala koje banke vode na bilancama kroz book value, a ne market value.
al džaba ja pišem, kad vi neke banke kupujete uz premiju, jer se to na bilanci trenutno "ne vidi", ali vidi se npr. na vrijednosti obveznica koje mirovinci na bilancama vode po market value.
Brkaš pojmove "kreacija" i "kreditna multiplikacija".
-
Koliko ja kužim, banka ne može samostalno iz ugovora o kreditu stvoriti novac već to ipak mora ići preko centralne banke. Ali, u pravu ste da većinu novca posredno generiraju banke kroz kredite građanima i tvrtkama.
-
-
1 dionica CIAK-a ko tiket za Eurojackpot
-
Ne znam u koju temu da stavim ovaj članak, ali zanimljivo je kako se od 540 milijuna kuna gubitka za 2021., može napucati 644 milijuna kuna dobiti potezom pera...hm..koliki je onda porez na dobit? ...koja je sada procedura od strane porezne uprave za Rimac automobile koju svi ostali "obični" poduzetnici moraju prolaziti u Hrvatskoj...slično je i Agrokor svojedobno radio i prikazivao goodwill od preko milijardu kuna i dobit gdje je realno nije bilo...a sve je teže i teže doći do novog kapitala na tržištu i baš sam jučer čitao poduži strani članak o tome...ali o tome nekom drugom prilikom..
Da me krivo ne shvatite, drago mi je da su Rimac automobili u Hrvatskoj i iskreno se nadam da će uspjeti i postati svjetski brand, ali pod hitno trebaju srediti financije jer je zlatno vrijeme investiranja od strane Softbank i sličnih investitora u uvjetima nulte kamatne stope od strane centralnih banaka prošlo i treba tražiti druge opcije financiranja, poput neke vrste IPO-a ili prodaje dijelova firme kako bi postali profitabilni i ta zdrava profitabilnost je jedini dugoročni pokazatelj da će firma opstati na tržištu, a ne manifetluci sa izvješćima koja se čekaju dvije i kusr godine, te broj zaposlenih s kojima se često takvi poduzetnici vole hvaliti...
Kako smo došli od najvećeg gubitka do jedne od najvećih dobiti? Razlika je u priznavanju „fair market value“ udjela u Bugatti Rimac. Tj. razlika između knjigovodstvene vrijednosti imovine koju smo uložili u zajedničku tvrtku sa VW-om/Porscheom (a uložili smo naše hypercar poslovanje – sve što je vezano za Neveru), dok udio od 55% u Bugatti Rimac d.o.o. vrijedi znatno više od knjigovodstvene vrijednosti uložene imovine. Razlika između te dvije brojke je, prema međunarodnim računovodstvenim standardima, morala biti prihod u godini transakcije.I zašto je to sve nebitno? Zato što su investitori samo u zadnje 2 godine uložili 700M eura keša u firmu.
Rimac: ‘Pljuvali su nas i ismijavali, imamo poreznu inspekciju svaki dan, ali jedna stvar mi nije jasna‘‘2021. nam je bila suluda godina - razdvojili smo firmu na tri dijela te preuzeli Bugatti od VW Grupe‘, objašnjava Rimacwww.jutarnji.hr -
uf...cijela 1kuna i 16 lipa dividende...a bolje i to nego ništa
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k