Kripto je teško gov*o i prevara. Obožavam kad netko ide fundamentalno objasniti vrijednost kripta. Hahahaha
Ali ok. I sam imam nešto kripta. Što je je ,ali ništa ne može poletiti kao to gov*o.
Kripto je teško gov*o i prevara. Obožavam kad netko ide fundamentalno objasniti vrijednost kripta. Hahahaha
Ali ok. I sam imam nešto kripta. Što je je ,ali ništa ne može poletiti kao to gov*o.
Burza u Beču -4.3% Kako je ono išlo jutros, uopće nema pada????
Display MoreKakve gluposti pises nije ni cudo da si crven od bijesa.
Circle, pokrovitelj stablecoina usdc-a ima 25% pokrica disperzirano u 6 banaka. U doticnoj SVB ima 3 milijarde usd deponirano, nikakav crypto. Buduci je SVB prdnuo (crypto nema veze sa time), USDC je izgubio peg sa USD i pao cak na 0.82$. S tim vjestima crypto je pao i kako su ih bail-outali, circle moze do svojim 3 bln$ i osiguravati peg 1:1. Crypto i btc narasli kolko su i pali prije vijesti.
Btw, upeavo je btc i zamisljen da kad banke pocnu rokat zbog loseg upravljanja, pohlepe ili FEDa da bude sigurno utociste, divitalno zlato i alternativa gramzivim bankama.
Ma sve to kripto smeće treba zabraniti zakonom. Kakav peg, kakvi bakraći.
Samo fundamentalno pokrivena imovina dolazi u obzir, a ne nekakva
izmišljena kripto imovina i tulipani. Iza dolara ipak stoji FED, a iza Eura ECB,
dok iza izmišljenih kripto zapisa ne stoji nitko, ali ama baš nitko.
Just sayin
Haha, fundamentalna imovina i upravljanje kao kod posrnule banke. Rate A kažu!
To što stoji FED iza nečega, to bi trebala biti garancija? Printaju pare iz zraka, pa pogle debt USD. Valjda je svakom jasno gdje to ide dugoročno.
Nisam tu da te uvjeravam u nešto, naročito ne u tulipane, oni su uvenuli. BTC živi od 2009.
nisu gluposti kolega, koliko su osigurani ti depoziti i što bi bilo da se fed nije podmetnuo...ali fed je fed a banke-banke a kripto i sva ta defi ideja, kao što svjedočimo, su velika fundamentalna nula bez "gramzivih banaka" i sad po novome federalnih rezervi koje bankama drže leđa...i nisam uopće bijesan ali moji stavovi o kriptu su kao što sam naveo u postu prije
poanta priče je da iza svega mora stajati povjerenje u institucije koje je sada, itekako, poljuljano.
npr. meni nije jasno kako netko i dalje može imati povjerenje u naše tržište kapitala kad su svi užasno netransparentni, počevši od samih firmi do HANFA-e, pa nadalje.
recimo, ako Ameri oproste dugove studentima, mislite li da će oni ulagati u dionice ili pak u crypto?
vidimo i kako se društvene mreže koje su u trendu ubrzano mijenjaju, pa što ne bi i imovinske klase?
na jednoj strani svijeta rastu autokratski režimi, na drugoj te institucije smatraju korisnim idiotom.
možda na kraju baš crypto postane rješenje, čisto da se svi napokon dozovu pameti 🤷
Display Morepoanta priče je da iza svega mora stajati povjerenje u institucije koje je sada, itekako, poljuljano.
npr. meni nije jasno kako netko i dalje može imati povjerenje u naše tržište kapitala kad su svi užasno netransparentni, počevši od samih firmi do HANFA-e, pa nadalje.
recimo, ako Ameri oproste dugove studentima, mislite li da će oni ulagati u dionice ili pak u crypto?
vidimo i kako se društvene mreže koje su u trendu ubrzano mijenjaju, pa što ne bi i imovinske klase?
na jednoj strani svijeta rastu autokratski režimi, na drugoj te institucije smatraju korisnim idiotom.
možda na kraju baš crypto postane rješenje, čisto da se svi napokon dozovu pameti 🤷
Ekvador je naučio na teži način baš to što sada pišete
Btw, upeavo je btc i zamisljen da kad banke pocnu rokat zbog loseg upravljanja, pohlepe ili FEDa da bude sigurno utociste, divitalno zlato i alternativa gramzivim bankama.
Kripto je dobro utočište, ako voliš šišanje na nulu, barem jednom na godinu.
kad je to kripto propao na 0?
znamo da je povelik broj dionica prosle godine propo 70% .
znaci zakljucak je isti.
Dionice su dobro utočište, ako voliš šišanje na nulu, barem jednom ili više puta na godinu
znaci zakljucak je isti.
Dionice su dobro utočište, ako voliš šišanje na nulu, barem jednom ili više puta na godinu
Šta nije onaj neki takozvani stable coin pao za 99% prije godinu dana i to u jednom danu?
Ako je to stabilnost, onda ne znam što je to nestabilna valuta
to je tako ako si u to usao na samom vrhu.
kao sto bi tako bilo i da si usao na 570 u ATPL ili u teslu na 300$.
prekratko vrijeme ste uzeli. uvjek nastaje kaos pri naglom padu. to ne znamo iz kripta nego iz dionica.
to je tako ako si u to usao na samom vrhu.
kao sto bi tako bilo i da si usao na 570 u ATPL ili u teslu na 300$.
prekratko vrijeme ste uzeli. uvjek nastaje kaos pri naglom padu. to ne znamo iz kripta nego iz dionica.
U biti se nas dvojica slažemo, a ne želim biti svinja iz vašeg natpisa hahahaha
Crypto je dobar za kupiti i uvaliti ga drugoj b*dali po višoj cijeni, ali nije dovoljno stabilan za biti valuta. Točka
Zato i dionice nisu regularno sredstvo plaćanja, jer su pre volatilne, isto i kao što i crypto nikad neće biti
regularno sredstvo plaćanja, jer nitko ne stoji iza njega i nitko ne 'osigurava' depozite u crypto bankama, a kao
što sada vidimo FED osigurava SVE depozite u posrnuloj SVB banci (ne samo do 250k $), dok kada je FTX propao
ulagači su sve izgubili, a onaj čupavi vlasnik FTX mjenjačnice je s novcem ulagača kupovao vile i zrakoplove, pa
mu sada sude, ali tamo sudovi rade posao za razliku od ovih naših
Display Morekad je to kripto propao na 0?
znaci zakljucak je isti.
Šta nije onaj neki takozvani stable coin pao za 99% prije godinu dana i to u jednom danu?
Da, Luna terra, ali je bio algoritamski stable coin koji je imao pokriće u vlastitom tokenu a ne u fiat valuti.
Totalno različita stvar od USDC.
Display Morekad je to kripto propao na 0?
znaci zakljucak je isti.
Ako je to stabilnost, onda ne znam što je nestabilna valuta
kao da pitamo sta nije inflacija u yugi bila 10000% ? nemos poistovjecivat svaki kripto coin sa btc kao sto ne mozes usporedjivat ni svaki fiat s dolarom. i onda madjarima propadne forinta pa ja odma ovdje dotrcim i slavodobitno konstatiram kak je novac propala stvar jer eto forinta pada te se vracamo na placanje krumpirima.
znaci zakljucak je isti.
Šišanje na nulu je kolokvijalni izraz, ne shvatiti doslovno. Sa 67k $ na 16k $ pasti, to je po meni radila mašinica. Znam da danas nikome nije dobar dan, sutra će biti bolje...valjda
Da, UST.
I tu sam popušio 250k jer sam ostao zaključan na Binance Earn i nisam mogao izaći. Zapravo manje jer sam prodao na 0.12 i dobio još nešto malo LUNC prevare. Ali uglavnom popušio većinuu. Srećom sam većinu kripta držao u BUSD.
Tkogod kaže da je kripto sigurniji od dionica nije baš pri zdravoj pameti. Preporučam da ga odmah stavite block/ignore i uštedite vrijeme rasprava i nepotrebno čitanje posta.
Vidim da se vanka pad nastavlja. Nažalost već sam izašao iz shorta jer sam teški amater. A nisam ništa ni prodao na ZSE. Jer stalno netko iskače na prodaji ispred mene. Netko od ovih kojima nema panike i sve je u redu. kakvi klauni majko mila.
Display MoreDisplay Morepoanta priče je da iza svega mora stajati povjerenje u institucije koje je sada, itekako, poljuljano.
Kolega propali šarmeru, nije Ekvador nego Salvador. I koji je point stavljati link na večernji iz 2021?
Imaš i novijih članaka.
Meni se recimo sviđa što su pokazali srednji prst MMF-u, najvećoj krim organizaciji na planetu.
jelde a vrijednost ćemo određivati od oka, da su čavli opet imaju neku fundamentalnu vrijednost a koju vrijednost ima kompjuterski kod ako neka država ili fundament ne stoji iza njega ako pak stoji, što će nam kripto kad imamo pare
ok, za post prije sam pretjerao, depozit je depozit bez obzira tko ga je položio i fakat je poanta priče je da iza svega mora stajati povjerenje u institucije
Kolega propali šarmeru, nije Ekvador nego Salvador. I koji je point stavljati link na večernji iz 2021?
Imaš i novijih članaka.
Meni se recimo sviđa što su pokazali srednji prst MMF-u, najvećoj krim organizaciji na planetu.
Joj kada vidim predsjednika Salvadora na slici, odmah mi je sve jasno...ono žurka je furka spika .
Uglavnom, poanta je da su izgubili sve ili većinu para na tom bitcoinu i sada su još siromašniji nego
prije..ušli u BTC na 69k $, pa je sada na 20k $..a još će pasti, bar mislim..
znaci zakljucak je isti.
Šišanje na nulu je kolokvijalni izraz, ne shvatiti doslovno. Sa 67k $ na 16k $ pasti, to je po meni radila mašinica. Znam da danas nikome nije dobar dan, sutra će biti bolje...valjda
pa radila je masinica i po dionicama.
nemos ti hodat svijetom bez uredne frizure. mora masinica malo podrezat
ktome nije BTC krenuo s 60.000 nego s 0.0001$ i dosao do 60.000$
kad malo pogledate stare postove po forumima iste price su se odvijale i 2018. kad je pao s 20.000 na 6000. nakon par godina je dosao tu gdje vi sad ponavljate tu pricu iz 2018. na 60.000. i gle pao je na 20.000 na prosli vrh. gdje ce otic s 60.000 za par godina ak je s 20.00 otisao na 60.000?
ocekujem opet isti post za par godina i komentar da je opet bilo sisanje na 0 ,odnosno pad s 200.000 na 60.000
XLV +1%
Pharma jedina sigurna danas
znakovito!
alno netko iskače na prodaji ispred mene. Netko od ovih kojima nema panike i sve je u redu. kakv
znaci zakljucak je isti.
Pa valjda je od "nekud" došao do 67k$? Jako bi loše prošao da si ušao na 6k$. A bilo je nedavno...2019.