https://www.24sata.hr/news/bandic-re…smanjiti-686132
Čini se da se kreće još jedna negativna spirala.
https://www.24sata.hr/news/bandic-re…smanjiti-686132
Čini se da se kreće još jedna negativna spirala.
Vani se nastavlja rast, ako ne bude dvostrukog dna ovo je bila prilika stoljeća.
Stock market news live updates: Stocks rally, S&P posts best week in 46 years after Fed rides to the rescue with new stimulus
The S&P 500’s 1.5% rise Thursday brought its weekly gains to 12.1%, or its best one-week gain since 1974, as the Financials and Real Estate sectors outperformed.
The Nasdaq posted a 10.6% weekly gain for its best since 2008.
The Dow’s 2,666.84-point gain since last Friday marked its best weekly rise in point terms ever, and its 12.7% weekly advance was its best on a percentage basis in two weeks.
Što se tiče rezanja plaća u državnim i javnim strukturama izrazito sam protiv, treba rezati-ukidati "radna mjesta" koja u stvari to nisu jer kada pojedinci nebi radili i nekoliko mjeseci to nitko nebi ni primjetio, dakle nerade ništa i to treba ukinuti.
Jel danas radi burza?
Jel danas radi burza?
ne radi
Jel danas radi burza?
ne radi
Možda i bolje
Što se tiče rezanja plaća u državnim i javnim strukturama izrazito sam protiv, treba rezati-ukidati "radna mjesta" koja u stvari to nisu jer kada pojedinci nebi radili i nekoliko mjeseci to nitko nebi ni primjetio, dakle nerade ništa i to treba ukinuti.
https://mobile.twitter.com/realDonaldTrum…574029289619458
baš me zanima hoće li i Plenki ovakvom žestinom napasti našeg nevidljivog neprijatelja koji nas lagano ubija već 30 godina (Uhljeb-CoV-1991)
da li je netko vidjeo ovo:
pa stvarno, „Ljudi moji, je li to moguće?“...nama stvarno treba preporod i to pod hitno...onaj moralni koji će pomesti ove zaostale strukture iz nekih prošlih vremena...
također, sindikalistu stipiću, predsjedniče Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod
Govor mržnje predstavlja izražavanje mrzilačkih i/ili uvredljivih sadržaja, kojima se izražava, zagovara ili potiče mržnja, diskriminacija ili nasilje, ili koji izruguju, omalovažavaju, ponižavaju, dehumaniziraju ili obezvređuju.
Govor mržnje smatra se rasističkim, diskriminatornim govorom i ne uživa zaštitu koju pravo na slobodu izražavanja, kao jedno od temeljnih ljudskih prava i kamen temeljac svakog demokratskog društva
i ti predstavljaš hrvatske učitelje koji uće našu djecu...pa, Ljudi moji, je li to moguće?
a imam ja i za tebe jednu narodnu "Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe!"
Kad bi ovi u Vladi poslušali one koji im imaju što pametnoga za reći, sve ovo je moglo puno racionalnije i pametnije izgledati. Ali sluha se očito nema.
https://www.cnbc.com/2020/04/10/sto…ks-it-down.html
Ne znaju kuda će ovo.
Kažu 50/50 da je u pitanju Bear market rally ili oporavak marketa
Svaki dan imaju 1 milijun i kusur novih nezaposlenih, sto je recimo vec odradjeno u padu koji se desio, mada ne bas koliko je trebalo. Jer nastavit ce se do kraja mjeseca i dosegnuti mozda i 40 miliona do tada. S majem mjesecom vjerovatno neizvjesnim, a i hrpa drugih koji rade to cine s 30ak% kapaciteta. To je ono sto misle kad se kaze da je ekonomska steta totalno "incomprehensible".
A market sad uracunava da ce biti bolje, i to brzo. Upravo u toj rijeci, brzo, se po mom misljenju krije potencijal novog velikog pada, jer prvo ce krenuti istinski odurni rezultati i drugi podaci, a tek kasnije ikakav oporavak, i to ne jako brz, jer su nesigurnost i strah ogromni. I kad se skuzi da od brzo nema nista onda ce biti belaja, ma sto Fed radio, a ne moze ni to bas vjecno jer ce dolar postati wc papir.
Ocekujem pad tijekom aprila i maja. Ali najesen ce krenuti jaki oporavak. Mozda grijesim.
Takodjer, americki market je i dalje besmisleno skup. Cak i sa starim earnings, a s novima bi trebao biti ispod 10k.
US indexi se zelene, a kažu da je recesija već nastupila:
https://www.bloomberg.com/graphics/us-ec…ession-tracker/
https://edition.cnn.com/2020/04/10/bus…sion/index.html
Neobično.
Zelene se od četvrtka.😂
Nece još dugo, ide dubble bottom ko uskrs sutra
Nece još dugo, ide dubble bottom ko uskrs sutra
vidjet ćemo.
ja sam došao do informacije da je onaj paničan bijeg u cash bila deflacija, a da sada idemo prema re-inflaciji.
u svakom slučaju, sada u USA Donald drži uzde, izbori su u 11. mjesec (i kod nas su) i napravit će sve da se burze oporave.
čini se da je ovo neka prekretnica, jer ima bit da će se cijene nafte od sada dogovarati na svjetskoj razini.
bile su i neke analize da su europske dionice best buy u 2020.
poželjno bi bilo dobro sve upratiti i imati prst na okidaču, i u pozitivnom i u negativnom slučaju.
Fed je na ratnoj stazi u borbi protiv virusa, i puca iz svih topova.
Još novaca se ubrizgava, iznosi su u trilijunima
onda u utorak slijedi opet raketa!
Bojim se da sljedeći tjedan "ne bu dobro", barem ako je suditi prema grafu u prilogu koji mi se sada čini sve izgledniji, a onda se ni CROBEX-u ne piše dobro.
SPY
Dakle, cijena raste, volumen pada, imamo bearish divergenciju na RSI, MFI i na MACD histogramu. Stoch će vjerojatno ubrzo izgubiti ovu liniju otpora. Potencijal pada cca 18% do prvog targeta, dalje se ne usudim za sada prognozirati, luda su vremena. Sljedeći tjedan izlaze FI u SAD-u, vjerujem da će to biti "wake up call" iliti trigger za korekciju.
CROBEX
Kako bi Lulu1 rekla - "truba". Došli smo do prvog targeta prilikom rasta, sada bi korekcija bila prirodna. RSI će vjerojatno izgubiti ovu liniju trenda, Stoch je već dao sell signal, MACD histogram opada. Potencijal -13%, i ovo mi je konzervativna procjena. Prva procjena mi je bila -16% (što bi bio target ove "trube") pa sam onda pogledao grafove svih sastavnica CROBEX-a i temeljem targeta na tim pojedinačnim dionicama sam došao do -11% za CROBEX, tako da sam onda za target CROBEX-a dao ovu sredinu. Zanimljivo je da su na pojedinim sastavnicama CROBEX-a targeti od +15% do -27%.
mitkko
može konkretnije pošto veliš za sastavnice crobexa +15 do -25%?
Kolega mittko imate moj respekt prema tehnickoj analizi medutim smatram da ce iduci tjedan pod utjecajem daljnjeg upumpavanja "love iz helikoptera" od Feda kao i danasnji dogovor clanica Opeca o smanjenju proizvodnje nafte pogurati indexe sirom Svijeta u pozitivu pa tako i crobi.