1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 621
  • 622
  • 623
  • 840
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 18, 2022 at 4:00 PM
    • #12,421
    Quote from KicanCRO

Od petka strane burze rastu u ozbiljnim postotcima, sto je okidac po vama? (Hugh izdrzi)

Mislite od jučer? U petak su, čini mi se, strani indeksi pali preko 3%.

Vidjet ćemo za koji dan da li je ovaj bear market rally održiv, a

treba biti jako oprezan dok god je Vix iznad 30, jer se stvari

brzo promijene.

Što se tiče ZSE, očito je da je danas tržište malo živnulo, ali

da li će to potrajati, vidjet ćemo. Po mojoj slobodnoj procjeni

mini rally na nekim domaćim izdanjima služi kao naručen za

dolazak do keš pozicije pred zimu, ali promatrajmo i dalje.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • October 18, 2022 at 4:11 PM
    • #12,422

A da, n etko je došao do keš pozicije koja mu svaki dan manje vrijedi, a netko do dobrih dionica koje će mu u sljedećim godinama vrijediti više vjerovatno. Ako se sve ne raspadne, onda nam je svejedno jel imamo keš ili dionice ?(

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • October 18, 2022 at 4:17 PM
    • #12,423

Moglo bi okreniti

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • October 18, 2022 at 4:35 PM
    • #12,424

Ne bih se stel previse mjesat u diskusiju, ali mala napomena da u petak a ni ponedjeljak FED nije odradio sav svoj predvidjeni QT.

I to u momentu velike preprodanosti.

No da, kako BudFox lijepo zbori, cekamo VIX buducnosnice ispod 30 za potvrdu. Kao i ER Netflixa danas i Tesle sutra.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • October 18, 2022 at 4:39 PM
    • #12,425

Nema burzovnog kruha do daljnjega, osim ako inflacija sutra nestane, ako Putin kaže žao mi je ljudi dragi, big boss Plenky počne provodit reforme. Mrvica bude nekih uvjek.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • October 18, 2022 at 4:43 PM
    • #12,426
    Quote from KultLicnosti

Mrvica bude nekih uvjek.

Tko god je zgrabio koji Jadnoplov jos prosli tjedan imao je finu priliku za koji herc infarkt danas od masne tepsije pune bureka.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • October 18, 2022 at 6:10 PM
    • #12,427
    Quote from Roki

Jel ima itko da pobliže prati situaciju s plinom i da je koliko toliko upućen u taj fah. Cijena na burzi prema ovom grafu ide ka nekoj skroz normalnoj razini. Šta to znači za našu industriju i kada bi im se njihove kupovne cijene plina trebale unormaliti (onima kojima su divljale)?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Također treba napomenuti da su SPOT cijene el. energije u Njemačkoj jako, jako pale, sa gotovo 700 EUR/MWh u kolovozu, na današnjih 168 EUR/MWh,a cijelo ljeto se po medijima stvarala psihoza kako će visoke cijene struje uništiti profite svih firmi, te se tako djelovalo negativno i na cijenu dionica kako na ZSE , tako i u cijeloj EU.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • October 18, 2022 at 6:45 PM
    • #12,428

Ako sam dobro primijetio (Jesam li?) zadnje 2-3 godine, niti je ogroman porast cijena dionica u SAD doveo do ogromnog porasta dionica na ZSE, niti je značajan pad dionica u SAD doveo do značajnog pada dionica na ZSE. Tako da trenutačne duboke analize svega mogućega u SAD i usporedbe s "onim" tržištima shvaćam više kao mentalnu rekreaciju. :)

• tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • October 18, 2022 at 6:59 PM
    • #12,429
    Quote from Normani

Ako sam dobro primijetio (Jesam li?) zadnje 2-3 godine, niti je ogroman porast cijena dionica u SAD doveo do ogromnog porasta dionica na ZSE, niti je značajan pad dionica u SAD doveo do značajnog pada dionica na ZSE. Tako da trenutačne duboke analize svega mogućega u SAD i usporedbe s "onim" tržištima shvaćam više kao mentalnu rekreaciju. :)

do 2008 korelacija je bila velika poslje u oporavku nismo ih pratili, sad ima slaba korelacija kada oni padaju mi isto ali dosta slabije naše trzište je dosta plitko i nerazvijeno ono malo građana što je ulagalo dobre se opeklo prvo 2008 posl na Agrokoru, više se para vrti na kladionici na žalost, ali ostaje nada da će se mlađe generacije opismenit, ali se slabo radi u obrazovnom sustavu ja sam završio ekonomski fakultet čak i moji kolege su slabo kužile dionice mozda njih deset posto

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • October 18, 2022 at 7:09 PM
    • #12,430

ZSE je ekstremno plitko tržište. Kako reče naša draga Ivana na drugome forumu - nema više amatera ovdje. No, nažalost je i sve manji interes većih igrača, a to vidimo kroz sve te delistinge. Bilo je i ima nekih ideja da se napravi neka SEE burza gdje bismo svi mogli ulagati, ali teško da će do toga doći dok Srbija i Sjeverna Makedonija ne uđu u EU. Za Srbiju nisam siguran da to uopće žele, iako vjerojatno hoće jer su takve međunarodne okolnosti i prilike.

I mene čudi koliko mslo ekonomista ima znanje i uopće interesa u vezi financijskih tržišta. S pravnicima je još gore. Tu i tamo koji endem..

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • October 18, 2022 at 7:13 PM
    • #12,431
    Quote from tiko1

Slabo se radi u obrazovnom sustavu ja sam završio ekonomski fakultet čak i moji kolege su slabo kužile dionice mozda njih deset posto

Sjećam se 2000-ih. Dipl. ekonomisti u razgovorima, osim vrlo rijetkih, nisu imali blage veze o dionicama. Niti osnove nisu znali.

Inače, današnji klinci igraju internetske igre i neće ništa znati o životu pa tako ni o dionicama.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • October 18, 2022 at 7:22 PM
    • #12,432
    Quote from Normani
    Quote from tiko1

Slabo se radi u obrazovnom sustavu ja sam završio ekonomski fakultet čak i moji kolege su slabo kužile dionice mozda njih deset posto

Sjećam se 2000-ih. Dipl. ekonomisti u razgovorima, osim vrlo rijetkih, nisu imali blage veze o dionicama. Niti osnove nisu znali.

Inače, današnji klinci igraju internetske igre i neće ništa znati o životu pa tako ni o dionicama.

Kod nas ljudi kuže ako netko ima svoj obrt i/ili d.o.o., a ovo drugo što je vezano uz društva osoba i kapitala uglavnom nemaju blage. Koje je rješenje? Možda bi na ekonomiji trebalo dosta postrožiti program u tome dijelu? Ali sumnjam da bi i to moglo. Na pravu su društva teško maltretiranje..u prvom redu je nenormalno opsežno i tako teško pamtljivo, pogotovo nekome tko je mlad. Sad da netko od 22 ili 24 godine sve to razumije i razvije interes, a jako malo zna o životu generalno.. nit je negdje neš radio, nit pozna nekoga s kim o tome može razgovarati. Čak i kad pokušam nešto mlađima reći..da..saslušaju, tko je pametniji, ali naprosto nisu poduzetni.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • October 18, 2022 at 8:15 PM
    • #12,433

vjerovali ili ne ja sam sreo klince koji kuže tržište kapitala. jako ih je malo ali bar imaju temeljitija znanja od mnogih nazovi stručnjaka. njihov povod je bio zaraditi laku lovu. kako svi znamo nije to baš laka lova. tko od njih ustraje vrijedi više nego 100 kolebljivih. ovi zadnji dolaze kad je balončina.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 18, 2022 at 8:49 PM
    • #12,434
    Quote from KicanCRO

Od petka strane burze rastu u ozbiljnim postotcima, sto je okidac po vama? (Hugh izdrzi)

ovaj rast treba koristiti za kraćenje pozicija

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • October 18, 2022 at 8:51 PM
    • #12,435

Ah, već sam više puta spominjao da kad klinje puno pričaju o TK, kao i drugi 'civili', to je suptilan znak da je bubble. Naravno, ne kod nas jer je tržište znamo već kakvo, ali vani da. A pogotovo klinje eksperti za kripto. Pa što se dogodilo s kriptom ove godine? BTC na malo preko 19 tisuća USD, a sve ostalo je porinulo, gubici su nadrealni. Tko je kupovao i taj BTC po 60 tisuća, ima strašne gubitke koje najvjerojatnije nikad neće vratiti.

U Americi je još gori P/S indikator tržišta nego što je bio uoči dot-com balona. A NASDAQ je već pao jako od vrha. To je ono što je u cijeloj priči zastrašujuće.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 18, 2022 at 8:57 PM
    • #12,436
    Quote from Yieldchaser

Ah, već sam više puta spominjao da kad klinje puno pričaju o TK, kao i drugi 'civili', to je suptilan znak da je bubble. Naravno, ne kod nas jer je tržište znamo već kakvo, ali vani da. A pogotovo klinje eksperti za kripto. Pa što se dogodilo s kriptom ove godine? BTC na malo preko 19 tisuća USD, a sve ostalo je porinulo, gubici su nadrealni. Tko je kupovao i taj BTC po 60 tisuća, ima strašne gubitke koje najvjerojatnije nikad neće vratiti.

U Americi je još gori P/S indikator tržišta nego što je bio uoči dot-com balona. A NASDAQ je već pao jako od vrha. To je ono što je u cijeloj priči zastrašujuće.

da, kod nas nije bubble, al to ne znači da i nas neće pogoditi baš zato šta su fondovi previše izloženi vani, a u nekom trenutku će se portfolia morati "izravnati" 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • October 18, 2022 at 9:02 PM
    • #12,437
    Quote from st-brajo
    Quote from Yieldchaser

da, kod nas nije bubble, al to ne znači da i nas neće pogoditi baš zato šta su fondovi previše izloženi vani, a u nekom trenutku će se portfolia morati "izravnati" 🤷

Jasna stvar. Kad naši fondovi krenu u rasprodaju, sve će dolje. Na nama je da procijenimo što ćemo i kako u takvim okolnostima.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • October 18, 2022 at 9:59 PM
    • #12,438
    Mislio je da kupuje dionice, ostao bez 83.000 kuna
    www.poslovni.hr

Eto, njega ne brine u kojem smjeru će market 😮‍💨

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • October 18, 2022 at 10:20 PM
    • #12,439
    Quote from st-brajo

baš zato šta su fondovi previše izloženi vani, a u nekom trenutku će se portfolia morati "izravnati" 🤷

Pa ako smatraš da su "previše" izloženi vani (ne znam što je to "previše" u ovom slučaju), onda će, ako do toga uopće dođe, prodavati ono što imaju vani. A ne ono što imaju na ZSE da bi "poravnali" ono što imaju vani.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • October 18, 2022 at 10:28 PM
    • #12,440
    Quote from Yieldchaser

Jasna stvar. Kad naši fondovi krenu u rasprodaju, sve će dolje.

Lijepo je od vas dvojice što nas tako ljubazno svakog dana više puta dnevno u cik-cak maniri upozoravate da će "sve ići dolje".

Altruizam je pozitivna stvar! ^^

Nekima unatoč vašim katastrofičnim prognozama čak i sada ide više nego dobro. Npr. IBKR brokerima:

Interactive Brokers Group Non-GAAP EPS of $1.08 beats by $0.13, revenue of $847M beats by $54.3M

Oct. 18, 2022

Interactive Brokers Group, Inc. (IBKR)

• Interactive Brokers Group press release (NASDAQ:IBKR): Q3 Non-GAAP EPS of $1.08 beats by $0.13.
    • Revenue of $847M (+30.3% Y/Y) beats by $54.3M.

Edited once, last by Normani: Merged a post created by Normani into this post. (October 18, 2022 at 10:32 PM).

• 1
    • 621
    • 622
    • 623
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 11:50 PM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. filca

May 10, 2025 at 11:50 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 8:38 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      823k
      1.9k
    3. misterno

May 10, 2025 at 8:38 PM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      183k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

filca May 10, 2025 at 11:50 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno May 10, 2025 at 8:38 PM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,789 Replies, 5 years ago