na investoru ne vidim ništa osim ukupnog portfelja, netko mi i dalje ruši ATGR i to jako ružno već izgleda, od kada je Mojbreg postao vlasnik aktiviralo se neko klizište
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Imam prijatelja koji godinama skuplja keš za kupiti stan.
Koliko god skupim uvik mi fali 10-ak tisuća € kaže….
Dobronamjerno sam mu odavno predložia da uzme dio na kredit pa stan u najam i tako bi ga ima i brže otplatia.
Sad ga nema i vec 2 godine plaća najam drugome a keš mu i dalje propada.🥴
Slazem se, dici stambeni kredit je isplativa investicija, narocito ako si u mogucnosti rentati.
Moj prvi stambeni ima ratu 3500kn. Prije 20god to mi je bilo 70% plaće. Naravno ako ste zaposleni u "normalnoj" firmi ili ste kompetentni i konkurenti na trzistu rada da plaća ide gore. Sada je udio kredita od plaće znacajno manji. Rata fiksna ili promjenjiva za rok trajanja kredita od 20-30 god se izlivelira. Ionak smo imali 15 god niskih kamata pa na promjenjivu sam dobro prosao jer se drasticno smanjila kta. Također uračunajte godišnju inflaciju za vijek trajanja kredita. Da imate cash sa strane (klasicni štediša) to nagriza novac. 3% u 20 god je uduplavanje. Znaci ako ste stedili sa strane 20 god, izgubili ste pola vrijednosti novca.
Kada rentam, inflation hedge - beton je najbolji. Sve ode gore pa dignes stanarinu. Za života (radnog vijeka) odraditi 1-2 stambena kredita je moguce naravno ako ti drugi otplacuje dobar dio rate. Ni ne govorim o porastu cijene (kvalitetne) nekretnine. Naravno, govorim o populaciji koja si moze to priuštiti.
i sa tih 70% place rate kredita ste zivjeeli sami u tom stanu ili ste imali zenu / curu?
lako je u dvoje.. a sto je sa samcima ?
-
na investoru ne vidim ništa osim ukupnog portfelja, netko mi i dalje ruši ATGR i to jako ružno već izgleda, od kada je Mojbreg postao vlasnik aktiviralo se neko klizište
kod nene je Zaba ako je kod tebe PBZ investor onda možda sa ZSE nešto ne štima?.......
na sreću ili nažalost, iovako se ne trguje ništa........
kad proradi siguran sam da će portfelji više vrijedit.......
-
na investitoru ne vidim ništa osim ukupnog portfelja, netko mi i dalje ruši ATGR i to jako ružno već izgleda, od kada je Mojbreg postao vlasnik aktiviralo se neko klizište
kod nene je Zaba ako je kod tebe PBZ investitor onda možda sa ZSE nešto ne štima?.......
na žalost ili sreću, i ovako se ne trguje ništa........
kad proradi siguran sam da će portfelji više vrijedit.......
programer se naljutio jer njemu nisu predvidjeli dati nagradne dionice
naravno da nema trgovanja, ja ništa ne vidim, nego idem pogledati na ZSE, a tada je već prošla baba s kolačima, ali barem redovno prošeta svakih 15 minuta za razliku od ovih što ne mogu oporaviti platformu već 2 sata
-
Zaba ima nekih problema sa spajanjem na backend dok Agram koliko vidim radi.
-
Slazem se, dici stambeni kredit je isplativa investicija, narocito ako si u mogucnosti rentati.
Moj prvi stambeni ima ratu 3500kn. Prije 20god to mi je bilo 70% plaće. Naravno ako ste zaposleni u "normalnoj" firmi ili ste kompetentni i konkurenti na trzistu rada da plaća ide gore. Sada je udio kredita od plaće znacajno manji. Rata fiksna ili promjenjiva za rok trajanja kredita od 20-30 god se izlivelira. Ionak smo imali 15 god niskih kamata pa na promjenjivu sam dobro prosao jer se drasticno smanjila kta. Također uračunajte godišnju inflaciju za vijek trajanja kredita. Da imate cash sa strane (klasicni štediša) to nagriza novac. 3% u 20 god je uduplavanje. Znaci ako ste stedili sa strane 20 god, izgubili ste pola vrijednosti novca.
Kada rentam, inflation hedge - beton je najbolji. Sve ode gore pa dignes stanarinu. Za života (radnog vijeka) odraditi 1-2 stambena kredita je moguce naravno ako ti drugi otplacuje dobar dio rate. Ni ne govorim o porastu cijene (kvalitetne) nekretnine. Naravno, govorim o populaciji koja si moze to priuštiti.
i sa tih 70% place rate kredita ste zivjeeli sami u tom stanu ili ste imali zenu / curu?
lako je u dvoje.. a sto je sa samcima ?
Samci se uvijek mogu bogu bogato oženiti/udati. Ja sam drugim putem išao
-
Nešto mi šteka Trader. Je li problem ZSE? Prometi su jako skromni, iako to nije za čuđenje u zadnje vrijeme.
Zaba treder?
Da.
-
sve popravljeno a ništa nije krenulo, tko će sada detektirati griješku
-
Jesli probo nazvat Hanfu? Cim cuju za grijesku oni je detektiraju brzinom kuglaste munje.
-
Jesli probo nazvat Hanfu? Čim čuju za grijesku oni je detektiraju brzinu kuglaste munje.
za Hanfu su ovdje zaduženi neki drugi, čim je krenuti prizivati, onda krećem s kupnjom
ali trebalo bi prizvati JB i suce trgovačkih sudova na priziv savjesti, da odbiju uzeti ljudima novac za izmjenu jedne stavke u registru, ako nam više država nije normalna, da je oni slijepo ne slijede.
Uvođenje eura donosi novi skupi namet: ‘Ne, nećemo platiti!’www.poslovni.hr -
-
Ima li tko problema s ulaskom u PBZ investor čitaćem kartice?
-
Ima li tko problema s ulaskom u PBZ investitor čitaćem kartice?
za ukupno 104 transakcije do sada nema potrebe ni ulaziti
jutros se moglo ući ali ništa nije bilo vidljivo, meni sada sve radi normalno, ako tako uopće možemo nazvati ovakvo trgovanje
-
Ima li tko problema s ulaskom u PBZ investitor čitaćem kartice?
za ukupno 104 transakcije do sada nema potrebe ni ulaziti
jutros se moglo ući ali ništa nije bilo vidljivo, meni sada sve radi normalno, ako tako uopće možemo nazvati ovakvo trgovanje
Ako dobro vidim danas samo 4 dionice na ZSE imaju iznad 100k kn prometa, a
iza Nove godine mjerilo će pretpostavljam biti promet iznad 10k Eura.
Top 10 po prometu (HRK)
-
Ako dobro vidim danas samo 4 dionice na ZSE imaju iznad 100k kn prometa.
Ako se ovako nastavi smanjivati promet, dnevni promet će se spustiti na razinu izdašnijeg dječjeg đeparca.
-
Ako se ovako nastavi smanjivati promet, dnevni promet će se spustiti na razinu izdašnijeg dječjeg đeparca.
Nego, znate li vi svi tko se tu najvise zali na nasu burzotinu?
Forumasi.
No znate li tko zasto burze padaju?
Jerbo ulagaci misle da ce moci kupiti jeftinije.
Pa sto onda rade ulagaci kad misle da mogu kupiti jeftinije?
Sjede na lovi kao kokos.
A tko je prvi krenuo sa povlacenjem i sjedenjem na lovi?
Forumasi!
Ah jbga..
-
-
mislim da je baba Rada najupućenija u Hrvatskoj, ali zbog tehničkih okolnosti do daljnjega ne može aktivno učestvovati na tržištu, slijedeći je ogrličar i njegova trading ekipa, a on će sigurno gledati što duže gurati na tržište po staroj cijeni, dok mu to Plenković u dogovoru s Mađarima dozvoli
-
Pozitivna reakcija burze na najavljeni poseban porez na dobit i zabranu rada. Pitanje je samo koga će novi porez zahvatiti od članica burze i koliki će mu iznos biti.
Plenković najavio uvođenje novog porezawww.poslovni.hr -
Ma naša burza je neuračunljiva, toliki rast BDPa u odnosu na druge, odlična turistička sezona, odlični rezultati nekih kompanija, uvođenje eura i oslobađanje ogromnih sredstava bankama iz rezervacija.... a TK kao da je sve kontra u tim pokazateljima, ali sve je to OK, samo strpljenja treba
-
Od petka strane burze rastu u ozbiljnim postotcima, sto je okidac po vama? (Hugh izdrzi)
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun