Pa zato ima jeftinih prilika, lakše je kupovati na p/e 7 nego na 27. I još ih ima s rastućim poslovanjem na takvim valuacijama. A i ta naša Hrvatska nije više zadnje smeće od zemlje kao prije 5,6 godina. Vrijeme je da nadoknadimo propušteno, i hoćemo, tek smo krenuli.
samo naprid.
ja ne izlazim iz cash dollara osim ako mi ih banka zbog neštasice prisilno otkupi.
u odnosu na ovu godinu +18%, meni dovoljno, a bolje i od velike većine fondova.
+ šta ne moram platiti porez na kapitalnu dobit
Svaka čast na tako dobroj igri. Impresivno. Ja nemam više keša za kupovinu, zadnje sam potrošio na kodt. Od 01.01. sam s današnjim danom 1 posto u plusu s portfeljom plus 3 posto u dividendama. Znači 4 posto. U trgovinu valutama se ne kužim, portfelj mi ponderirano ima malo preko 7 p/e, nije mi racionalno ići u prodaju. Medika, osiguranja, stočna hrana, kodt ne izgledaju nešto rizično, pevex mi se čini da radi nikad bolje, a i vlen i spin valis i ikba. Ne kažem da je isto za sve, ja sam u value dionicama, nije baš da se guraju na prodaju takvih osim kodt, ali i to je zastalo. Pročistilo se puno toga na zse, nema ni amatera ni otvorenih fondova koji su pumpali cijene 2007. Hrvatska stoji neusporedivo bolje nego 2008 u svakom pogledu, čak se zse pokazala kao relativno sigurna luka u odnosu na napuhanu ameriku.