Ima netko Erste broker?? Jel i vama nisu ažurirali novi režim pomaka cijene na TPNG ili je samo kod mene problem??? Da im znam pisat!
Erste isto, nema pomaka, cijeli portfelj
Ima netko Erste broker?? Jel i vama nisu ažurirali novi režim pomaka cijene na TPNG ili je samo kod mene problem??? Da im znam pisat!
Erste isto, nema pomaka, cijeli portfelj
Huh, to je ko moj cijeli portfelj
Kolega malo razmislite svi su bili u ATPL u listopadu 21, cijena cca 570kn, i danas su svi u ATPL cijena 560kn...prijavit samo dobitak, bez gubitka nema smisla.
Ako se radi o drugim dionicama onda svaka čast kolegama!!!
Pa čuj nema ni sad dobitka, sve je virtualno i fondovima i svima dok ne prodaš/kupiš
Ja u odnosu na 31.12. + 400.000 kn. Tako govori da te ceo svet razume a ne se izmotavat sa nekakvim postocima.
Je ali ja još ližem rane od 150.000 pušione na Telekradu.
A jbga i ja na dlkv, mamicu im lopovsku, srećom drugi poravnali rupe. Nije sve med i mljeko, tko kaže da nije falija, laže ili ne investira dugo. Bitno je ne polomit se skroz.
Kolega malo razmislite svi su bili u ATPL u listopadu 21, cijena cca 570kn, i danas su svi u ATPL cijena 560kn...prijavit samo dobitak, bez gubitka nema smisla.
Što mislite da je to bilo krajem prošle godine na ATPL? Profit taking?
I sad, kad je P/E ovako suludo malen, postoji neki razlog za to, koji nije vidljiv na van. Napraviti kakvih 400.000kn kapitalne dobiti na tome bi pretpostavljalo da se prije toga ubaci ~1.000.000kn. Svaka čast tko ima takvu petlju. Meni nije problem držati takve cifre u ZABI ili prije ADRS2, ali u toj "kraljici burze"...radije ne bih. 50.000kn? To je po meni ok ako je portfelj sedam znamenaka. Ako ima osam znamenaka, onda može i milijun ubacit.
Pa čuj nema ni sad dobitka, sve je virtualno i fondovima i svima dok ne prodaš/kupiš
Zato je uvijek dobro uzeti dio dobiti kad tako naraste, a s ostatkom uloga neka bude bal pa i maskenbal.
Tako su i za Ledo pričali 2017. da 'gubitak nije stvaran', a bilo je kolega poput starigrac i StatusQuo koji su naglašavali da je gubitak itekako stvaran!
I sad, kad je P/E ovako suludo malen, postoji neki razlog za to, koji nije vidljiv na van. Napraviti kakvih 400.000kn kapitalne dobiti na tome bi pretpostavljalo da se prije toga ubaci ~1.000.000kn. Svaka čast tko ima takvu petlju. Meni nije problem držati takve cifre u ZABI ili prije ADRS2, ali u toj "kraljici burze"...radije ne bih. 50.000kn? To je po meni ok ako je portfelj sedam znamenaka. Ako ima osam znamenaka, onda može i milijun ubacit.
Svaka im čast, ja te stresove ne bih mogao podnit, te amplitude +/- 40%...ne znam jel to ludost ili hrabrost...ja već pri investiciji od 50k kuna, ako ne ide kako sam zamislio se unervozim...
Ne znam ja kako se to računa. Bio sam u ATPL i tada i još prije i još prije.... i stalno kupovo/prodavo. Prošle godine na prodanima ostvario +43.000 kn. Kamo sreće da to nisam nikad prodavao. Trenutno ATPL pokazuje + 308.000 kn. Ove godine vrlo malo prodao možda 50-tak komada. Nisam htio ponovit prošlogodišnju grešku.
Svaka im čast, ja te stresove ne bih mogao podnit, te amplitude +/- 40%...ne znam jel to ludost ili hrabrost...ja već pri investiciji od 50k kuna, ako ne ide kako sam zamislio se unervozim...
Da..slažem se.. Ovisno o percepciji 50.000kn. Baš sam razgovarao s jednim mlađim prijateljem da što on misli koji su neki prvi ozbiljniji novci u Hrvatskoj danas i mali je rekao da smatra da je to 50.000kn, ali da uz inflaciju ide prema 75.000kn iliti 10k eura... Uvijek je to puno, bez obzira koliko imaš... Ja i da imam 3x koliko imam, smatram da je to dosta. Čisto promatrano gospodarski..što se sve može s 50k kuna.. kupiti auto..pokrenuti manji biznis...režije mi dvije godine to plaća... primjeri su bezbrojni...
Da..slažem se.. Ovisno o percepciji 50.000kn. Baš sam razgovarao s jednim mlađim prijateljem da što on misli koji su neki prvi ozbiljniji novci u Hrvatskoj danas i mali je rekao da smatra da je to 50.000kn, ali da uz inflaciju ide prema 75.000kn iliti 10k eura... Uvijek je to puno, bez obzira koliko imaš... Ja i da imam 3x koliko imam, smatram da je to dosta. Čisto promatrano gospodarski..što se sve može s 50k kuna.. kupiti auto..pokrenuti manji biznis...režije mi dvije godine to plaća... primjeri su bezbrojni...
Mislim o čemu da pričamo, do prije 3-4 godine to je bila medijalna hrvatska godišnja plaća:) A vjerovatno je u nekim županijama i danas...
Sve je stvar precepcije, iskustva, godina, nekom je nešto puno, drugom malo. Bitno da smo svi zadovoljni
Netko bi rekao i da je IB lud toliko ući u ATPL, al jbga, ako znaš što radiš i imaš dobar pregled, nije ništa problem. Ne mora ni izlaziti vani, vjerovatno ni neće ozbiljnije jer će se pokriti kroz koju godinu.
Nego kalkulacija Panamaxa za 2023. prešla 18k
Koji igrokaza na HPB od FI-a....fondovi skupili u 3-4 dana nekih cca 7k dionica i onda se cijena vrati na razine prije FI-a
Sve je stvar precepcije, iskustva, godina, nekom je nešto puno, drugom malo. Bitno da smo svi zadovoljni
Netko bi rekao i da je IB lud toliko ući u ATPL, al jbga, ako znaš što radiš i imaš dobar pregled, nije ništa problem. Ne mora ni izlaziti vani, vjerovatno ni neće ozbiljnije jer će se pokriti kroz koju godinu.
Nego kalkulacija Panamaxa za 2023. prešla 18k
Nekad si stvarni prevelik za neveliki ZG berzan (ne govorim to za sebe, mala sam ja ribica, već za veće igrače kao IB, NB, KF itd.), te i da
hoćeš poslije ne možeš naglo izaći, čak i da značajno poraste, već eventulano polako natanane da te ne skuže . Da je ponekad
veliki rizik biti u volatilnim dionicama rekao bih da je, ali ako si hazarder(kockar ) kao ja i ubaciš All in u ATPL na 350kn, pa još
digneš i kredit za to sa kamatom od skoro 10-tak % (uh te banke, kako te deru do kože i to bez rizika ), pa je sada zarada
šesteroznamenkasta, a kredit se sam otplaćuje . Još ako bude dividende na ATPL, bit će taman za zatvoriti ga, ali treba imati
m.da za tako nešto. Ne bih to nikome preporučio ma da sam sa jednom kolegicom koju jako cijenim ove zime raspravljao o tome
na privat ako se sjeti .
Rekao sam joj citiram: Kupio bih cijeli market kada je ATPL bila pala sa 570 na 350, samo mi treba love, hahahahahaha
Ma to je kocka, ne kockam, sve u 1 poziciju i na kredit ??
Ali OK, gro ekipe kupi auto na kredit i to im je normalno. A to je kao da si sve stavio na jednu poziciju, a sutra ti može pasti stablo na auto ili da proletiš pa se zabiješ u zid... jbga. Ovako znaš da si pokušao i zaradti sa kreditom, na autu ćeš sigurno izgubiti polako ili nabrzinu ako ga stučeš
A jbga i ja na dlkv, mamicu im lopovsku, srećom drugi poravnali rupe. Nije sve med i mljeko, tko kaže da nije falija, laže ili ne investira dugo. Bitno je ne polomit se skroz.
Ja zaronio 6.000 na Dalekokradu.
Komada ili kuna?
Ma to je kocka, ne kockam, sve u 1 poziciju i na kredit ??
Ali OK, gro ekipe kupi auto na kredit i to im je normalno. A to je kao da si sve stavio na jednu poziciju, a sutra ti može pasti stablo na auto ili da proletiš pa se zabiješ u zid... jbga. Ovako znaš da si pokušao i zaradti sa kreditom, na autu ćeš sigurno izgubiti polako ili nabrzinu ako ga stučeš
Inače to ne radim, ali zainatio sam se da ću značajnije zaraditi na ATPL, pa kud puklo da puklo
Kada su Rusi poslije napali Ukrajinu, pa kada je krenulo trgovanje taj dan pao mi je mrak na oči...
Ali na kraju je sve dobro prošlo . Evo jedna za sve kockare
Evo što se desi kada ideš nepravilno parkirati Porsche Cayenne, pa ti onda digni kredit za auto .
Ode 30 000 - 40 000 kn u sekundi, pa možda nije ni tolika šteta ako imaš kasko osiguranje,
ali koliko dođe kasko za takav auto . Ako nemaš kasko možeš samo sjesti i plakati
Komada ili kuna?
kn, sad gledam bilo je nešto i plusa pa sve u svemu 3.000 minusa. Nek ih voda nosi.
Komada ili kuna?
kn, sad gledam bilo je nešto i plusa pa sve u svemu 3.000 minusa. Nek ih voda nosi.
heh, meni uzeli višestruko više komada nego tebi kuna.
nije da te tješim...
heh, meni uzeli višestruko više komada nego tebi kuna.
nije da te tješim...
Dok nije peteroznamenkasta cifra u minusu ili ne daj Bože šesteroznamenkasta dobro je
Nitko nije mogao znati što se sprema, jedino je kolega Fligth najavljivao nešto slično, ali
nitko mu tada nije vjerovao. Nego, zna li tko gdje je kolega Flight?
102 000 kn pušinga na dlkv. na drugima sve zajedno ni približno toliko nisam popušio. više me boli prerani izlazak iz korf-a težak preko milje kn. kupio na 20 prodao na 80 i 60 a on otišao preko 300. svejedno je plus ali sve to zajedno nije bilo vrijedno truda. i što je najbitnije nikakve nove prilike ne vidim. tek za iduću godinu imam jedan zicer na stranoj burzi ali do tad tko živ tko mrtav.