Mislim da se previše opterećujete američkim i koje čijim indeksima, izuzetak brodari. Korona je svoj dio rušenja odradila, možda ćemo ući u još jedan pad cijena izazvan padom ekonomije. Nacionalni stožer je odradio fantastičan posao, a bio bi i bolji da smo svi skupa više disciplinirani. Vlada donijela zakon o pomoći gospodarstvu, dobro prihvaćen od poslodavaca i oporbe. Biti će svima teško, ali za sjati će i sunce, sve prodaje pa tako i ova kriza. Ameri poznati po svojoj bahatosti ušli ne spremni i sada će smositi posljedice. Za koji mjesec će proc i ponovo će se zavrtiti kolo sreće
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
https://finance.yahoo.com/news/investor-…-110659642.html
Ovo je poučno za pročitati.
Pišu da ovo nije dno, i da se maknemo sa marketa. Pominje i Veliku Depresiju, sa padom od 80%
Nekako je to u skladu i sa onim što je pisao Harding u Riding the Bear. Kaže da se naprosto moramo maknuti u stranu
kolegice, previše čitaš i pažnje poklanjaš tim amerima! zar vam još nije jasno da mi njihov mentalni sklop ne možemo razumijeti, to je svijet za sebe. njih jedino kuže oni retardirani britanci, pošto su isto takvi. vjerujem da zadnji događaji i reakcija burze govore tome u prilog.
-
I onda ZSE prati u padu te retardirane amere 😒
-
ova ti je baš na mjestu! uspoređuješ naše i njihovo tržište!
-
A dobro vam jutro. Novi dan, nova sreća
Nikada nije previše čitanja, kako ono ide- Pametni uče na tuđem iskustvu, budalasti na svome
Kažu i da je iskustvo nešto što steknemo kada prođe prilika da nam je trebalo
No, i W. Buffet je rekao da je ovo neproživljeno iskustvo za svih nas. I još uvijek sjedi na koliko ono, 128 bilijuna dolara casha
Market je pao 20% u 19 trgovinskih dana
Vrlo iskreno sam napisala u jednom postu, u Kavani, prvi tjedan, dok je Covid bio nešto egzotično što se zbivalo u Kini, a Italija bilježila prve prepoznate slučaje.... da me taj tjedan rasprodaje podsjeća na 2008.
Za običnog malog ulagača, koji nema neodređeni vremenski horizont, i ima ograničena sredstva čini s erazumnim maknuti sa marketa dok privreda ne počne pokazivati znake oporavka
Better to be Safe than Sorry
-
... Korona je svoj dio rušenja odradila, možda ćemo ući u još jedan pad cijena izazvan padom ekonomije. Nacionalni stožer je odradio fantastičan posao, a bio bi i bolji da smo svi skupa više disciplinirani. Vlada donijela zakon o pomoći gospodarstvu, dobro prihvaćen od poslodavaca i oporbe. Biti će svima teško...
Evo baš tu da ste stali s 'bit će svima teško' to oslikava najbolje situaciju. Ekonomsku, naravno.
Stožer NIJE najbolje odradio situaciju. Sa svih strana, malo po malo, dolaze vijesti o drugačijoj reakciji. Švedska, Japan, Korea nastavi niz. Ma pitam ja vas kad smo mi to u nečem bili prvi? S tim se hvale? Da smo prvi uveli mjere i da smo najrestriktivniji? Eto.
Zatuci i ovo malo gosp. aktivnosti što imamo. Znam više ljudi kojima cijela obitelj ovisi o ugostiteljstvu, ili imaju najam frizerskih salona i dr. usl. djelatnosti, između ostalih i ja. Odustao sam od naplate najma do daljnjeg.
Kako se to moglo pametnije napraviti? Tako da 'gerijatriju' zaštitimo, najugroženije. I bolnice i djelatnike u njima - bolnice za koronu, bolnice za ostalo. A mi ostavili djecu doma?! Kako se stiče imunitet? Kad su braća i rođaci dobili vodene kozice, vi stariji ćete se sjetiti, slali su nas da se družimo s njima, preboliš i riješio si se toga.
I guess what baš nas to čeka. Razgovarao sam s dr. opće prakse, više njih. Kolektivni imunitet. Jedna je rekla da ćemo se svi zaraziti, možda tek na jesen, neki neće ni osjetiti simptome. Neće ni bolovati. A to je u skladu s onim što su javili s Islanda, da je korona dobrano bila u optjecaju prije nego su stigli uvesti mjere.
Tko će odgovarati za tisuće radnih mjesta, zdravih, koji su mogli raditi? Za, po nekim procjenama, 100 mlrd kuna koje će država namaknuti kroz zaduženja, što ćemo opet svi mi vratiti kroz nove buduće poreze i davanja? Tko? Vili the Hero?
Dajte molim vas grozim se histerije koja je kroz medije nametnuta kao jedino ispravno? Majke s djecom po Maksimiru hodaju s maskama. Na retrovizor u autu se vješaju maske, ne borići. Halo?
-
slažem se gotovo sa svime napisanim, ali me več neko vrijeme muči jedno pitanje: zar su šveđani jedini pametni ili najpametniji narod u europi? nešto slično pokušali su brizanci i nizozemci. zašto su odustali već na samom početku?
-
Nikada nije previše čitanja, kako ono ide- Pametni uče na tuđem iskustvu, budalasti na svome
Kažu i da je iskustvo nešto što steknemo kada prođe prilika da nam je trebalo.
zločka, miješanje jabuka i krušaka! do prije 10-15 g mogle su se povlačiti paralele sa američkim gospodarstvom i njihovim potezima, mjerama, učincima i inim parametrima. danas je situacija okrenuta skoro pa naopačke. mjere kod njih funkcioniraju, u europi ne i obratno.
i dalje sramežljiva europa poklanja puno previše pažnje tim nadutim anglosaksoncima što se vidi i u slučaju brexita. lupite već jesnom šakom u stol i recite glasno i jasno. nije europa toliko slaba koliko se ćini, a bogami nije niti sad što je bio. pogotovo ne sa blondijem krampom. izgubili su puno puno autoriteta, a sa coronom će još i više.
-
... Korona je svoj dio rušenja odradila, možda ćemo ući u još jedan pad cijena izazvan padom ekonomije. Nacionalni stožer je odradio fantastičan posao, a bio bi i bolji da smo svi skupa više disciplinirani. Vlada donijela zakon o pomoći gospodarstvu, dobro prihvaćen od poslodavaca i oporbe. Biti će svima teško...
Evo baš tu da ste stali s 'bit će svima teško' to oslikava najbolje situaciju. Ekonomsku, naravno.
Stožer NIJE najbolje odradio situaciju. Sa svih strana, malo po malo, dolaze vijesti o drugačijoj reakciji. Švedska, Japan, Korea nastavi niz. Ma pitam ja vas kad smo mi to u nečem bili prvi? S tim se hvale? Da smo prvi uveli mjere i da smo najrestriktivniji? Eto.
Zatuci i ovo malo gosp. aktivnosti što imamo. Znam više ljudi kojima cijela obitelj ovisi o ugostiteljstvu, ili imaju najam frizerskih salona i dr. usl. djelatnosti, između ostalih i ja. Odustao sam od naplate najma do daljnjeg.
Kako se to moglo pametnije napraviti? Tako da 'gerijatriju' zaštitimo, najugroženije. I bolnice i djelatnike u njima - bolnice za koronu, bolnice za ostalo. A mi ostavili djecu doma?! Kako se stiče imunitet? Kad su braća i rođaci dobili vodene kozice, vi stariji ćete se sjetiti, slali su nas da se družimo s njima, preboliš i riješio si se toga.
I guess what baš nas to čeka. Razgovarao sam s dr. opće prakse, više njih. Kolektivni imunitet. Jedna je rekla da ćemo se svi zaraziti, možda tek na jesen, neki neće ni osjetiti simptome. Neće ni bolovati. A to je u skladu s onim što su javili s Islanda, da je korona dobrano bila u optjecaju prije nego su stigli uvesti mjere.
Tko će odgovarati za tisuće radnih mjesta, zdravih, koji su mogli raditi? Za, po nekim procjenama, 100 mlrd kuna koje će država namaknuti kroz zaduženja, što ćemo opet svi mi vratiti kroz nove buduće poreze i davanja? Tko? Vili the Hero?
Dajte molim vas grozim se histerije koja je kroz medije nametnuta kao jedino ispravno? Majke s djecom po Maksimiru hodaju s maskama. Na retrovizor u autu se vješaju maske, ne borići. Halo?
A ne znam sta da ti kazem, svatko vidi stvari svojim očima. Da je stvar tako jednostavna nebi pola čovječanstva bilo u karanteni a sumljam da bi itko ponudio savjet odite na infektologiju zarazite se pa ko preživi nastaviti će živjeti u blagostanju. Struku i znanonost treba cijeniti, a mi svi skupa biti odgovorni. Prioritet je sačuvati zdravlje i ljudske živote, osim ako niste vlasnik pogrebnom poduzeća, a novci i zarada ce vec doći samo strpljivo
-
slažem se gotovo sa svime napisanim, ali me več neko vrijeme muči jedno pitanje: zar su šveđani jedini pametni ili najpametniji narod u europi? nešto slično pokušali su brizanci i nizozemci. zašto su odustali već na samom početku?
Odustali su kada su shvatili da se bolest širi brzinom munje i da zdravstveni sustav neće moći prihvatiti sve oboljele. U ovakvim epidemijama sve je pitanje ravnoteže. Balansa. Ne možemo potpuno iskorijeniti bolest, možemo osigurati kontrolirano širenje. Od teorije imuniteta krda Briti su prešli na lockdown. No čini se da su zakasnili- A Švedi, misterij za sebe. Jedna od teorija je da oni i tako žive u uvjetima socijalne distance, mislim da im je 60% kućanstava -Single
Obzirm da je tema Trgovanje................ ovo može ići u dva pravca. Ili brzi oporavak, kako došlo tako prošlo...... ili ponovna Velika Depresija
-
-
Futuresi u crvenom.
-
AD plastik mi ide gore po planu i očekivamo. RIVP ok lagano.
Od top dionica iz portfelja jedino mi ERNT stoji jo š uvijek pa tu očekujem znatan poskok.
-
pa podravka ti poskočila 15%!
-
Hmmm, bit će tu još oscilacija i to gadnih, pazite ovo:
https://www.teletrader.com/us-gdp-to-cont…9504?internal=1
-38% !!!
Burze su pale jer se očekivao pad BDP-a, ali ovoliko sigurno nisu očekivali. A svaki tjedan koji provedemo doma će srušiti BDP još više. Ljudi moji čekaju nas olovna vremena, a nitko ovdje to još ne vidi...
-
zanimljivo... Google mobility report
skinite RH i usporedite sa Švedskom, usporedite parkove i odlaske na radno mjesto
ok dio ostanaka kod kuće je i rad od kuće
svejedno, pametnom dosta!
-
Mislim da danas više nije nikome na planeti u cilju praviti veće probleme nego što ih imamo. Corona se pokazala zaista potpuno drugačijom od dosadašnjih epidemija, a panika od najgoreg je napravila sve ostalo - ne samo među običnim ljudima nego i takozvanim stručnjacima jer se o ovako nečemu ne uči nigdje u školama ni na medicini ni na ekonomiji. Ne umanjujem ničija znanja niti iskustva, ali ovo ne po mnogočemu sve poslalo u prvi razred osnovne škole što se tiče znanja o točnim načinima riješavanja ovog izazova.
Što su stvarni statistički pokazatelju koliko je npr corona doista opasna znati će se kasnije i činjenica je da je svaka država napravila ono što misli da je najbolje za njih od Singapura do Turkmenistana. Kasnije će se to moći bolje analizirati i vjerojatno napraviti puno bolji modeli odgovora na ovakve situacije. Primjerice kriza 2008 je pokazala što nije dobro raditi u ekonomiji takve krize zato se sada skidaju sve barijere na zaduživanja jer se pokazalo da to vodi u skoriji oporavak. Evo danas i EU najavljuje 100 milijardi eura pomoći, došlo i njima iz dupeta u glavu. Ali tek će razvoj ove situacije stvarno pokazati što je bilo, a što ne dobro.
Na primjeru i RH i EU , ali i ostalih je sada postalo evidentno jasno što nije dobro i gdje smo šuplji kao švicarski sir i sve te stvari se s vremenom i pametnim pristupom mogu riješiti. Pitanje je samo da li nas je ovo dovoljno prodrmalo da se probudimo ili nam treba virus od 7,5 stupnjeva po Rihteru da to konačno skužimo.
-
-38% !!!
Burze su pale jer se očekivao pad BDP-a, ali ovoliko sigurno nisu očekivali. A svaki tjedan koji provedemo doma će srušiti BDP još više. Ljudi moji čekaju nas olovna vremena, a nitko ovdje to još ne vidi...
ma vide svi, ali u ovome trenutku svi još koriste onu da je napad najbolja obrana
-
-38% !!!
Nisu očekivali ni onoliko nezaposlenih jućer pa se prave mutavi i rastu......a što se Hr burze tiće, rast je sasvim normalan.....zašto?.....zato jer smo napokon ostvarili hr san......"uf što volim ovaj režim, plaća ide a ja ležim".......
-
ja se držim one stare narodne: petak je dan za metak.
uskoro počinje veliki tjedan i treba vidjeti hoće li naši iz inostranstva hrliti doma za Uskrs.
imajući u vidu naš većinski (ognjištarski) mentalitet i razdoblje toplog vremena bez velike vlage, očekujem porast broja zaraženih.
međutim, u svakom zlu postoji i neko dobro.
ako ovo potraje kroz travanj, možda Plenki bude prisiljen krenuti u obračun sa lokalnim uhljebima.
to bi dobro došlo i nama i njemu.
nama da se smanje budući troškovi, a njemu da malo pročisti HDZ.
od 220.000 članova bio bi red da malo ispliva i kvaliteta, a ne isključivo rodijaštvo.
vrijeme će pokazati
-
-38% !!!
Nisu očekivali ni onoliko nezaposlenih jućer pa se prave mutavi i rastu......a što se Hr burze tiće, rast je sasvim normalan.....zašto?.....zato jer smo napokon ostvarili hr san......"uf što volim ovaj režim, plaća ide a ja ležim".......
to će biti taj dan, to će biti taj dan, lezi pod palmu i uživaj ,
https://www.vecernji.hr/vijesti/ek-pre…o-imate-1391240,
bojim se da ovi ne predviđaju da nastupi i TBF
Neki govore to smo prizvali sami, neki tvrde to je Božja kazna
Ja se pitam kolko astronomski mala je mogla bit ta šansa
Al opet dobro da je danas ne radni dan, a ja ću ostat doma uz hit dana -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor