1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    663
    • March 30, 2020 at 9:36 AM
    • #2,101
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from zlocesti

Nije gotovo kada bi željeli da bude gotovo.... nego kada je gotovo.

--

Svoju raniju izjavu kako želi da gospodarstvo bude ponovno pokrenuto do Uskrsa, 12. travnja, nazvao je "ambicioznom". "Do Uskrsa bismo trebali dosegnuti vrhunac i polako početi silaznu putanju, i to nadam se značajno", rekao je američki predsjednik.

Smjernice o socijalnom distanciranju vezanom za pandemiju, koje su uvedene na dva tjedna i trebale bi isteći sljedeći tjedan, produljio je do 30. travnja. "SAD produljuje smjernice do 30. travnja radi zaustavljanja širenja koronavirusa. Ništa nije gore od preuranjenog proglašenja pobjede", izjavio je Trump, prenosi Reuters

Ostaje za vidjeti kako će na ovo reagirati market

Kolegice, potrebno je shvatiti da su ekonomski prospekti citave nacije, o kojima ovise zivoti svih, znatno bitniji od produljenja zivota za par godina terminalno bolesnih staraca. Naprosto nije vrijedno zrtvovati sve da bi se privremeno spasili neki.

Display More

Svi se samo privremeno spašavamo. I Lazar je opet umro.

• greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • March 30, 2020 at 9:38 AM
    • #2,102
    Quote from my moon

futuresi u plusu u EU i USA.

Vix minus

Australia 7 posto plusa

Japan 2 posto minus

Ponedjeljak je, kupuje se, kod nas.

Izgleda da Andrejeva izjava ipak ima veću težinu od stranih tržišta. Ali rano je još za donijeti konačan zaključak.

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • March 30, 2020 at 9:41 AM
    • #2,103
    Quote from kupoprodajnik

Kolegice, potrebno je shvatiti da su ekonomski prospekti citave nacije, o kojima ovise zivoti svih, znatno bitniji od produljenja zivota za par godina terminalno bolesnih staraca. Naprosto nije vrijedno zrtvovati sve da bi se privremeno spasili neki.

Kao što Trump i Johnson ne razumiju ovu bolest i rade doslovno protiv svog naroda i ekonomije, tako i ti pišeš gluposti.

Oni kasne 3 tjedna sa poduzimanjem oštrih mjera socijalnog distanciranja, zabrane putovanja i sprječavanja širenja COVID-19.

To će ih koštati više stotina tisuća (ako ne i milijuna) bolesnih i umrlih. Svaki dan, ako ne i svaki sat otezanja uzrokuje daljnje širenje virusa i produljenje trajanja agonije koje još nisu svjesni. Mislim da će ih povijest upamtiti kao dva lidera koji su sudjelovali u pomoru svojeg naroda.

Još ti nije jasno da bolest napada svih, umiru sve dobne skupine, a ne samo starci, iako oni imaju najmanje šanse da ostanu živi.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • March 30, 2020 at 9:44 AM
    • #2,104

eto, samo da aktualiziram, okrenuli se indexi u minus.

Tako, tko kupuje ponedjeljkom danas će imati jeftinije

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 30, 2020 at 9:54 AM
    • #2,105

Futuresi u minusu.

U silaznoj putanji najskuplje se plaća početkom tjedna. Tako piše u literaturi.:S

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 30, 2020 at 9:59 AM
    • #2,106
    Quote from Jubito
    Quote from kupoprodajnik

Kao što Trump i Johnson ne razumiju ovu bolest i rade doslovno protiv svog naroda i ekonomije, tako i ti pišeš gluposti.

Oni kasne 3 tjedna sa poduzimanjem oštrih mjera socijalnog distanciranja, zabrane putovanja i sprječavanja širenja COVID-19.

To će ih koštati više stotina tisuća (ako ne i milijuna) bolesnih i umrlih. Svaki dan, ako ne i svaki sat otezanja uzrokuje daljnje širenje virusa i produljenje trajanja agonije koje još nisu svjesni. Mislim da će ih povijest upamtiti kao dva lidera koji su sudjelovali u pomoru svojeg naroda.

Još ti nije jasno da bolest napada svih, umiru sve dobne skupine, a ne samo starci, iako oni imaju najmanje šanse da ostanu živi.

Aha i zato cijeli svijet radi to sta radi sa tisucama znanstvenika izad sebe sigurno su u kriv, nisu oni tili to napravit primorani su jer bi se sustav raspao

Par starih, a sta je sa dugotrajnim posljedicama ovih ostalih

https://www.businessinsider.com/coronavirus-re…-doctors-2020-3

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 30, 2020 at 10:01 AM
    • #2,107
    Quote from Jubito
    Quote from kupoprodajnik

Znate onu: sto godina imate, a pricate gluposti!

Niste shvatili da je broj asimptomatski zarazenih barem deset puta veci od sluzbenog i da preko 90% zarazenih zapravo nije nista. Kakvi mrtvi milijuni?? Popusili ste propagandu i zbog toga sto su svi takve ovce zato cemo se cupati iz rupe 10-20 godina.

Sad idu testiranja na antitijela pa cete vidjeti da je stvarna smrtnost ne 1% nego 0.1 promil. Bas kao kod gripice. Pricekajte samo koji tjedan.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 30, 2020 at 10:12 AM
    • #2,108
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from Jubito

Niste shvatili da je broj asimptomatski zarazenih barem deset puta veci od sluzbenog i da preko 90% zarazenih zapravo nije nista. Kakvi mrtvi milijuni?? Popusili ste propagandu i zbog toga sto su svi takve ovce zato cemo se cupati iz rupe 10-20 godina.

Sad idu testiranja na antitijela pa cete vidjeti da je stvarna smrtnost ne 1% nego 0.1 promil. Bas kao kod gripice. Pricekajte samo koji tjedan.

Display More

neznam baš.....mislim da se svijet odavno složio da ovo nije gripica.....evo što kaže Trump.....

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…-posao-20200330

Pisalo je u jednom članku da od gripe umre 35000 amerikanaca, a sad nisam siguran da li je to u godinu ili dvije jel ne mogu ponovo pronači članak......

S tim da imaju mjere socijalne distance sada.....dok kod obične gripice koliko znam tih mjera nema......

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • March 30, 2020 at 10:14 AM
    • #2,109
    Quote from kupoprodajnik

Ako je to sve propaganda, onda odi do nekog bolesnog i rukuj se s njim.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • March 30, 2020 at 10:16 AM
    • #2,110

Ova kriza je dokaz da se liječnicima ne smije dati niti da upravljaju ni bolnicama, a pogotovo ne cijelim društvom. Njihov pogled na stvari je jednostavno pre linearan i altruističan, jer im tako struka nalaže, jednostavno nikad nisu u stanju vidjeti širu sliku, a ekonomija im je u 99% slučajeva samo nužno zlo. Znam i previše primjera ovog o čemu pričam, ako se netko ne slaže, možemo raspraviti.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 30, 2020 at 10:20 AM
    • #2,111
    Quote from rambo_5

Ova kriza je dokaz da se liječnicima ne smije dati niti da upravljaju ni bolnicama, a pogotovo ne cijelim društvom. Njihov pogled na stvari je jednostavno pre linearan i altruističan, jer im tako struka nalaže, jednostavno nikad nisu u stanju vidjeti širu sliku, a ekonomija im je u 99% slučajeva samo nužno zlo. Znam i previše primjera ovog o čemu pričam, ako se netko ne slaže, možemo raspraviti.

Upravo to. Nama drzavom upravlja stab epidemiologa i javnozdravstvenika!! Pa gdje to ima?!? Totalno ludilo!!

I onaj tenkre od ministra gospodarstva da im iscupa grkljan na samu spomen karantene i zatvaranja svega on slijezw ramenima, i zapravo ga nema ni cut ni vidjet.

Strahota.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 30, 2020 at 10:32 AM
    • #2,112

da je ministar gosppdarstva katastrofa i da ga nigdje nema to je istina......no zato nam je ministar zdravstva na niviou, zapravo i puno iznad nivoa na koji smo navikli......

a što se mjera tiće mislim da se tu bar za sada ne slažemo......je npr. ne bi htio da dodjem u bolnicu pa moram ležati na dekici na podu jel slobodnih krevata nema.....a isto tako me bi htio ni da dodjem u bolnicu zbog neke stvari nevezane za coronu i da mi treba hitna operacija a oni kažu da me nema tko opetirati jel jednostavno nema doktora....

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 30, 2020 at 10:33 AM
    • #2,113
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from rambo_5

Upravo to. Nama drzavom upravlja stab epidemiologa i javnozdravstvenika!! Pa gdje to ima?!? Totalno ludilo!!

I onaj tenkre od ministra gospodarstva da im iscupa grkljan na samu spomen karantene i zatvaranja svega on slijezw ramenima, i zapravo ga nema ni cut ni vidjet.

Strahota.

ispada da bi trebali vratiti Kujundžića za ministra, taj je bio sušta suprotnost ovome što brine o zdravlju nacije,

pored toga što neki u svijetu misle da treba žrtvovati određeni postotak "starije" populacije, nakon nekoga vremena svi se ipak odluče za zaustavljanje ili barem smanjivanje socijalnih kontakata, izgleda ni ovdje nema one i ovce i novce, na kraju ostaju i bez jednog i drugog,

ali ovo nije nikakav naučni dokaz, to je samo moje mišljenje i ne očekujem da se svi s njim slože

Edited once, last by Moller (March 30, 2020 at 10:39 AM).

• barbosa
    Guest
    • March 30, 2020 at 10:38 AM
    • #2,114
    Quote from rambo_5

u redovitim uvjetima to što pišeš svakako stoji međutim u izvanrednim situacijama kao što je ova nema pravila, niti ništa neće biti ako se par mjeseci primirimo, na kraju niti ja se nisam primirio zato jer to liječnik ili neko drugi nalaže nego taktički, dok ne vidim s ćime imam posla...sada već polako neke stvari sjedaju na svoje mjesto a za gospodarstvo se ne bojim, to je živa materija i ako mjesec dva uspori i za to vrijeme se što otpišu, što prolongiraju obveze, nekih večih poremečaja ne bi trebalo biti ali isto tako niti profit koji ako ga bude ode sav u obveze, amortizaciju i rezerve...inaće ovakve situacije dobro dođu da se pročisti od truleži i napravi mjesta za zdrave tvrke a bome će turizam i ugostiteljstvo dobro propuhati...

Edited 2 times, last by barbosa (March 30, 2020 at 10:49 AM).

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • March 30, 2020 at 10:38 AM
    • #2,115

Neke mjere su previše jednostrane da bi bile slučajne. Recimo, ukidanje tržnica i usmjeravanje maloprodaje u trgovačke lance ide u potpunosti na ruku novim vlasnicima Agrokora a na štetu malih proizvođača. Da je grupa Borg propisivala mjere ne bi ih tako drastično odmjerila sebi u korist jer oni zapravo posjeduju cijeli prehrambeni lanac od poljoprivredne proizvodnje, prerade do maloprodaje.

Sada imamo potpuno inverznu poziciju u odnosu na vrijeme prije krize. Agrokor ulazi u poziciju turizma nekada a turizam postaje novi Agrokor.

Jedino što je onaj blesavi zakon neprimjenjiv sada, jer sada opet trebamo novi.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 30, 2020 at 10:39 AM
    • #2,116

Svi smo u istom loncu.

Investing.com - European stock markets fell sharply on Monday, weighed on by President Donald Trump's decision to abandon his plans for an early reopening of the U.S. economy as the coronavirus pandemic showed no signs of abating.

At 3:55 ET (0745 GMT), the U.K.'s FTSE index was trading 3.7% lower, France's CAC 40 was down 3.0%, while the DAX fell 1.8%. The broader based Stoxx 600 Europe index dropped 2.4%.

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • March 30, 2020 at 10:44 AM
    • #2,117

Zanimljivi podaci iz neočekivanog izvora, PU.

https://www.porezna-uprava.hr/Dokumenti%20vi…?csf=1&e=XILGwd

za kolege koja možda rade projekcije utjecaja na hotelijersko/ugostiteljski sektor.

...sram me koliko nemam..

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • March 30, 2020 at 10:48 AM
    • #2,118

Evo jedan članak, koji će nam dati bolju sliku o uzrocima smrtnosti i statistici u Italiji

https://www.vecernji.hr/vijesti/jesu-l…virusom-1390033

Da dodam (citat iz komentara sa https://www.statnews.com/2020/03/16/low…e-9/#comments):

...CDC data indicates that about 2.6 million people over the age of 45 died last year, or about 1.9% of all people 45+ years old, with a heavy weighting toward the oldest categories (13.5% for 85+ and 4.4% for 75-84). Around 40% of those 2.6 million people, or about 1.1 million, have a cause of death related to respiratory diseases or influenza and pneumonia (the cause of death is defined as “the disease or injury which initiated the train of events leading directly to death”, not necessarily what dealt the final blow – I’m not including cancer, which is probably conservative since that compromises the immune system). So basically anyone who has one of these diseases and then catches an infection that kills them is in that 1.1 million bucket. Which begs the question – how many of these Covid deaths are just filling up that 1.1 million bucket vs adding to it? Common sense would suggest that, unless Covid miraculously targets only those people who otherwise would not have died, we’re dealing with some serious overlap issues here. I know it’s hard for people to fathom this not being a big deal given the media blitz and measures being taken, but just consider for a second how much you heard about those 1.1 million deaths last year.

Edited once, last by crveni (March 30, 2020 at 11:01 AM).

• Jubito
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    902
    • March 30, 2020 at 10:49 AM
    • #2,119

Što se dulje oteže sa strogim mjerama distanciranja to je broj zaraženih veći.

Što je broj zaraženih veći to će se više poslovnih aktivnosti blokirati, ali blokirati će se sporije nego da se s tim počelo odmah po otkrivanju prvih zaraženih.

Što se poslovne aktivnosti budu sporije blokirale, to će duže vrijeme biti potrebno da se ponovno aktiviraju, jer će širenje bolesti duže trajati, a to će posebno pogoditi uslužne djelatnosti, sport, turizam i transport.

Pogledajte primjer Kine, brzo su poduzeli mjere karantene, pa sad već polako puštaju koliko-toliko normalan život.

U USA i UK će zdravstvena/gospodarska kriza trajati neusporedivo duže jer još nisu počeli sa strogim mjerama, a njihova gospodarstva su stock market driveri. Umjesto 2 mjeseca, oni se neće oporaviti mjesecima.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 30, 2020 at 10:58 AM
    • #2,120
    Quote from hugh

da je ministar gosppdarstva katastrofa i da ga nigdje nema to je istina......no zato nam je ministar zdravstva na niviou, zapravo i puno iznad nivoa na koji smo navikli......

a što se mjera tiće mislim da se tu bar za sada ne slažemo......je npr. ne bi htio da dodjem u bolnicu pa moram ležati na dekici na podu jel slobodnih krevata nema.....a isto tako me bi htio ni da dodjem u bolnicu zbog neke stvari nevezane za coronu i da mi treba hitna operacija a oni kažu da me nema tko opetirati jel jednostavno nema doktora....

ma kreveta nema zato jer je proglašena epidemija, dobar dio doktora su povukli u samoizolaciju a ljudi su u strahu. punkt.

vodio sam oca na pregled u bolnicu: na porti mi tvrde jedno, na glavnom ulazu drugo, trijaža me nije htjela ni pogledati jer kao pratnja ne bih ni smio ulaziti u bolnicu, a doktor me na kraju uz ispunjeni obrazac pustio unutra jer nema dovoljno osoblja, pa sam mu došao nešto kao med. sestra

jel to vama sliči na sustav koji funkcionira?

dakle nema jednakog stava i postupanja (govorim o istoj bolnici gdje mi svi govore drugačije jer nisu informirani)

kod vađenja propusnice da vam ne govorim koja nebuloza, dva doktora se nisu mogla složiti tko meni kao pratnji izdaje propusnicu?! i onda policijski punkt prođem bez pokazivanja papira?! pa tko je tu lud?

ovo je sve jedna najobičnija opstrukcija, gripa iz koje se napravio slon

evo vam primjer Švedske i Danske, prvi labavo drugi čvrsto, omjer zaraženih i umrlih podjednak obzirom da je Švedska mnogoljudnija zemlja

švedski epidemiolog kaže da su mjere dovoljne a za druge europske zemlje koje poduzimaju oštrije protumjere kaže da su 'politička odluka'

i tu se potpuno slažem!

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago