1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • greenhorn
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • March 27, 2020 at 1:08 PM
    • #2,021
    Quote from Barikb
    Quote from greenhorn

Zlato u ovom slučaju bi trebalo biti zic

Predviđati cijene je potpuno iracionalno kao i mlaćenje prazne slame. svatko se može registrirati i pisati bez veze.

takvim alatima i modelima i specifičnim znanjima raspolažu rjetki.

ovo da se vi bavite teorijama zavjere, to je odlično jer je opširna tema i nema veze sa dionicama.Forum neće puno izgubiti a teorija zavjere možda dobije eksperta.

Trenutno snažni buy signali na ZSE kod gotovo svih najjačih dionica. Sa virusom i uz virus ce se živjeti i moguće da je tržište prošlo dno. Ne zaboravimo da su naše cijene prije pada bile jako nisko. Iza Valamara, hotelijera stala je država sa po 3.250 mjesečno po radniku a oni smanjili plaće 40% i opozvali dividdu sa 6% prinosa. Zvuči odlična terapija za restart. Adris, AD Plastik, Atlantic, Ericson Nikola Tesla, RIVP Valamar, Maistra, HT, Optima, Podravka izgledaju na ovima cijenama vrijedne pažnje. Svjetska trzista u usponu. Korona je najviše ukalkulirana u ZSE Prime dionice.

Nevjerojatna je količina floskula ovdje rečena. A da ne pričam o zamjeni teza. Upravo kolega Mr. Profesionalac radi ono za što me optužuje. Ja san naveo "trebalo bi", "moglo bi", "a što ako....", dakle jasno sam naglasio da zapravo i nemam pojma što će se zbiti u bliskoj budućnosti. Argumentirao sam rast zlata emitiranjem ukupne novčane mase a kolega Profesionalac drvi po svome.

Pazi ti ove snažne izjave "snažni buy signal na ZSE" , "odlična terapija za restart", "izgledne prilike", "korona je ukalkulirana". Pa kolega otkuda vam pravo da to tvrdite? Jer tako pišu samo oni koji rade u fond industriji. Obrazac je jasno vidljiv i petogodišnjaku.

Ovim putem molim admina da ne briše. Ja samo odgovaram na nesuvisle pokušaje zamjene teza.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 27, 2020 at 1:33 PM
    • #2,022

Kolega, morate shvatiti da ljudi koji se drze turista ko pijani plota jer su zaljubljeni u svoje Valamare i slicno naprosto odbijaju shvatiti i prihvatiti kao cinjenicu da ce Nijemaca i Talijana na Jadranu ove godine biti manje nego cetnika u Karinu '91.

Naprosto nece biti omogucen promet turista, stotina tisuca ljudi u jednom trenutku i to je to, sve i da epidemija prodje i ustali se na nekom malom broju zarazenih. Nema teorije. Niti bi oni dosli niti bi ih mi primili. Ovdje je ako se cjepivo ne nadje uskoro izgubljena i sezona 2021. A oni sanjaju popunjenost 70% u 2020!!:-):-)

O ludosti...

• Filjur
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • March 27, 2020 at 1:39 PM
    • #2,023
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from zigass

investitori na wall streetu su uglavnom znanstveno nepismeni rasli su ko ludi dok je Kina bila u karanteni, uopće nisu anticipirali golemi rizik da se to proširi po svijetu, sada rastu jer valjda očekuju da će se ekonomija otvoriti, iako sve znanstvene spoznaje govore drukčije, pokušali su nešto slično u UK ,ali su ljudi spontano išli u izolaciju, nitko nije lud riskirat nije sama stopa smrtnosti problem koja i nije velika, nego ostaješ bez 20% funcije pluća to je pravi problem, tko to želi, ovaj broj nezaposlenih ne samo da nije privremen nego će se još i povećavati vrlo je izvjesna kriza na hipotekarnom tržištu, puknut će i mjehur credit card dept, po meni Dow ide ispod 15.000 do kraja godine mozda i puno niže .

Ja tvrdim da je konacno dno Dow oko 5-6k. Nakon sto korona ozbiljno prohuja i zarazi milijune Amerikanaca, a to hoce, zakasnili su s reakcijom, sad je gotovo sto god napravili.

Cak i tehnicka analiza tu igra ponesto. Mora se ispuhati to sve sto se nadulo. Spojite dva zadnja jaka dna, dotcom burst i 2008 te produljite pravac do 2020-2021. Djeluje zastrasujuce, ali okolnosti i cista fizika govore tome u prilog. Sto vise letis nize padas. I to vrijedi. Svaki novi visi major long term high je zavrsio novim nizim major long term low-om.

Ovo je po meni nerealno ocekivati bez obzira na okolnosti. Cak iako bi islo ispod razina 12500-15000 sljedeca razina je na 7500-8000 za čije su sanse minimalne, gotovo nemoguce rekao bi.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 27, 2020 at 1:39 PM
    • #2,024
    Quote from sweex

fondovi su progutali agrokor knedlu, mogu i turiste.

pržiš tuđe pare.

s te pozicije je lako je trgovati.

postoji li mogućnost da utapaju svoje ili spašavaju nekoga važnoga,

Quote from kupoprodajnik

Kolega, morate shvatiti da ljudi koji se drze turista ko pijani plota jer su zaljubljeni u svoje Valamare i slicno naprosto odbijaju shvatiti i prihvatiti kao cinjenicu da ce Nijemaca i Talijana na Jadranu ove godine biti manje nego cetnika u Karinu '91.

Naprosto nece biti omogucen promet turista, stotina tisuca ljudi u jednom trenutku i to je to, sve i da epidemija prodje i ustali se na nekom malom broju zarazenih. Nema teorije. Niti bi oni dosli niti bi ih mi primili. Ovdje je ako se cjepivo ne nadje uskoro izgubljena i sezona 2021. A oni sanjaju popunjenost 70% u 2020!!:-):-)

O ludosti...

zanimljivo je da su mnogi već zaboravili gdje se pojavilo žarište za Europu, sada misle da će ljudi to isto ponavljati u hotelima na moru, ne vjerujem u taj scenario, jedino što vidim nešto turista u vlastitim ili iznajmljenim apartmanima i odvojenim kućama od velikih turističkih središta i to pod uvjetom da se ovo dobro smiri do tada, inače se ne volim kupati ni kada je sve normalno previše blizu svakoga, a ovo će povećati razmak još na 3x pogotovo na plažama, prošlo je vrijeme jahanja po glavi jedan drugome

Edited once, last by Moller (March 27, 2020 at 1:45 PM).

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • March 27, 2020 at 3:12 PM
    • #2,025
    Quote from st-brajo

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2169308.aspx

krenuli su opet na Venezuelu, cijena nafte nije ni mrdnula.

Nafta je najmanje bitna kod Venezuele...

Tamo je jedno od najvecih nalazista Coltana od kojeg se proizvode Tantal kondenzatori koji se koriste u svoj modernoj elektronici...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 27, 2020 at 3:54 PM
    • #2,026

Vani sve pada a mi rastemo. Al ćemo pocrveniti u ponedjeljak. Valjda se treba pomiriti s tim da dok ne dođe vrhunac korone u EU i americi nema nama mira, bolje ni neotvarat trader...Očekujem loše vijesti preko vikenda iz amerike, španjolske, italije, njemačke, UK i hrvatske...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 27, 2020 at 4:37 PM
    • #2,027

Kažu da se Brundo vraća

https://www.marketwatch.com/story/why-this…?&mod=home-page

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 27, 2020 at 6:27 PM
    • #2,028

Evo nam negdje vec i nafta u minusu.

One Corner of U.S. Oil Market Has Already Seen Negative Prices

https://www.bloomberg.com/amp/news/artic…negative-prices?

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 27, 2020 at 9:08 PM
    • #2,029

U ovoj cijeloj strci ja nikako nemogu zaključiti:

Da li treba nositi masku ili ne?

Da li se prenosi cipelama?

Da li se hrana koja se unese izvana mora dezinficirati?Da li se mogu koristiti jaja i povrće?

Da li je virus termonestabilan kako kažu kinezi ili je stabilan kako kažu naši pa ruke treba prati toplom vodom?

Zašto se ne istestira populacija da se vidi koliko je ekipe isti prebolilo i da li su zarazni?

Da li je istinita ona priča s 2000 inače mrtvih dnevno u ITA, a sad je to 1000+ 900 od korone?

I na kraju kako je ekonomija koje nema pala?

Kako je Plenki opet popularan?

Kako Bandića ne lovi USKOK?

Zar će nam opet Dalićka pomagati da spasimo sistemski važne kompanije?

Da li će Dalićka pomagati na RIVP jer ako da definitivno moram van iz nje!??

Korona me brine, ali ovi gelipteri koji su izgubljeni i neznaju u koju bolnicu da djeca za hitnu operaciju odu to je prestrašno.

Da se razumijemo nikako mi nije cilj omalovažavati coronavirus dapače obrnuto, ali kad gledam kako to kod nas izgleda to je seoska zadruga.

Vozač koji ide preko granice mora u izolaciju, a doktor koji radi s bolesnim pacjentima ide svaki dan kući(ili na skijanje) wtf???

p.s. Vili mi se čini OK, ali bojim se da kad se Plenki osjeti ugrožen da će mu podmetnuti

• sweex
    Početnik
    Reakcija primljeno
    44
    • March 27, 2020 at 9:09 PM
    • #2,030

ameri pola sata prerano ugasili robote ili roboti ostali bez municije.

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • March 27, 2020 at 9:43 PM
    • #2,031
    Quote from sweex

ameri pola sata prerano ugasili robote ili roboti ostali bez municije.

medonja se budi lagone se rasteže, Trump aktivira neke zakone u slučaju rata i dirketno naredio GM da mora proizvodit respiratore.

• barbosa
    Guest
    • March 27, 2020 at 9:44 PM
    • #2,032

ako revitaliziraju daličku onda odmah možemo ukinuti karantenu i obnoviti socijalne kontakte jer ako martinu vrate na poziciju, nakon pet dana boli i agonije virus će uginuti <X

Edited once, last by barbosa (March 27, 2020 at 9:50 PM).

• kohut
    Početnik
    Reakcija primljeno
    5
    • March 27, 2020 at 9:45 PM
    • #2,033
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from zigass

investitori na wall streetu su uglavnom znanstveno nepismeni rasli su ko ludi dok je Kina bila u karanteni, uopće nisu anticipirali golemi rizik da se to proširi po svijetu, sada rastu jer valjda očekuju da će se ekonomija otvoriti, iako sve znanstvene spoznaje govore drukčije, pokušali su nešto slično u UK ,ali su ljudi spontano išli u izolaciju, nitko nije lud riskirat nije sama stopa smrtnosti problem koja i nije velika, nego ostaješ bez 20% funcije pluća to je pravi problem, tko to želi, ovaj broj nezaposlenih ne samo da nije privremen nego će se još i povećavati vrlo je izvjesna kriza na hipotekarnom tržištu, puknut će i mjehur credit card dept, po meni Dow ide ispod 15.000 do kraja godine mozda i puno niže .

Ja tvrdim da je konacno dno Dow oko 5-6k. Nakon sto korona ozbiljno prohuja i zarazi milijune Amerikanaca, a to hoce, zakasnili su s reakcijom, sad je gotovo sto god napravili.

Cak i tehnicka analiza tu igra ponesto. Mora se ispuhati to sve sto se nadulo. Spojite dva zadnja jaka dna, dotcom burst i 2008 te produljite pravac do 2020-2021. Djeluje zastrasujuce, ali okolnosti i cista fizika govore tome u prilog. Sto vise letis nize padas. I to vrijedi. Svaki novi visi major long term high je zavrsio novim nizim major long term low-om.

Ne bi rekao da moze toliko duboko jer je nakon svake krize njihova burza uvijek bila na vecim razinama.

1929-1932 je najvise pala oko 80%. U zadnjoj krizi je DOW pao nekih 55-60%. U drugim krizama su padovi bili oko cca 20-50% ovisi o trjanju i dubini recesije.

Po mom misljenju i prema nekoj odokativnoj logici, dakle IMHO, ako se pretpostavlja da bi kriza mogla biti gora nego 2008, onda bi dow mogao pasti npr 60% (ne mislim da bii mogao vise od toga) sto bi znacilo cca 11600. Ako bi pao manje npr 50% to bi bio neki peak iz 2007-2008 odnosno 14700.

Mada je tesko reci je li ovaj tjedan bio bounce back pred daljni pad ili pocetak bulla sa manjom korekcijom danas. Iskreno skloniji sam vjerovati daljnjem padu pa sam skoro pa ful u kesu. Pretpostavljam da oni koji dobro znaju tehnicku analizu mogu bolje shvatiti kretanje. Ali puno ljudi pokusava raditi tehnicku analizu, ali nisam siguran da je svi dobro i poznaju. Ja sam u nekom periodu htio malo vise to shvatiti, ali posto nisam matematicke struke i nemam takvog afiniteta, oslanjam se vise na neke funademente i ikakvo takvo steceno iskustvo kretanja cijena na burzi.:)

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 27, 2020 at 9:48 PM
    • #2,034

sada bi nam ona dobro došla

bez ocjena molim

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 27, 2020 at 9:50 PM
    • #2,035

Don't be ridiculous :)

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 27, 2020 at 9:58 PM
    • #2,036

nisam čuo da netko osporava njenu stručnost

osobnost je nešto drugo

bez ocjena molim

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 27, 2020 at 10:07 PM
    • #2,037

Ameri zatvaraju na 1020 bodova minusa, minus 4,5%

U ponedjeljak i kod nas drž'mo gaće

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • March 27, 2020 at 10:09 PM
    • #2,038
    Quote from zlocesti

Ameri zatvaraju na 1020 bodova minusa, minus 4,5%

U ponedjeljak i kod nas drž'mo gaće

Nama su već odavno pale 🤣🤣🤣🤣 tamo jos 2008. .....

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 27, 2020 at 10:10 PM
    • #2,039

bilo je za očekivati da svi stimulansi neće pomoći

bez ocjena molim

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • March 27, 2020 at 10:20 PM
    • #2,040
    Quote from zlocesti

Kažu da se Brundo vraća

https://www.marketwatch.com/story/why-this…?&mod=home-page

A jeste dio ovog velikog naslova pročitali, a? Hoćete u kut?

"

bull-market trap

"

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago