Mi uvozimo 60% trnutno struje, zato cjena mora rasti.Nemamo ničeg za svoje potrebe, u tome je problem...imamo puno uhljeba, lažnih branitelja, i linčina...zato je danas Marić opet posudio 1milijardu eurića...Baš me zanima do kad će moći posuđivat...
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Problem su nerealno visoka primanja visokoobrazovanog kadra zaposlenog u tehnološki zaostaloj balkanskoj žabokrečini.
-
nije 60% to je nestvarna cifra. najcrnja procjena 40% ali i tu se nešto mulja pa se ne zna tko zarađuje hep ili vuk hamović.
-
evo i podataka od hep-a. nije to ništa tako strašno osim što bi trebali biti neto izvoznici, a ne uvoznici. interesantna je i struktura cijene, posebna priča je izdvajanje za obnovljive izvore koje dajemo strancima i subvencioniramo da bi oni to izvozili.
-
Mi uvozimo 60% trnutno struje, zato cjena mora rasti.Nemamo ničeg za svoje potrebe, u tome je problem...imamo puno uhljeba, lažnih branitelja, i linčina...zato je danas Marić opet posudio 1milijardu eurića...Baš me zanima do kad će moći posuđivat...
Ne radi se o novom posuđivanju već refinanciranju dospjelog duga, vjerovatno uz bolju kamatu i veću ročnost nove obveznice.
-
nije 60% to je nestvarna cifra. najcrnja procjena 40% ali i tu se nešto mulja pa se ne zna tko zarađuje hep ili vuk hamović.
Vuk Hamović je naš čovjek...
Šteta da nije kupio Hep.
-
hr je na tako dobrom strateškom položaju da nema nikakvog opravdanja za ovolike cijene plina. zapitaj te se po kojoj cijeni je ljetos Okoli punjen. špekulanti su na plinu zaradili kao i farmaceuti na šećernoj vodici.
bas tako.
I struja za koju pripremaju teren. vecina struje se dobiva iz NE krsko i hidroelektrana, nesto od obnovljivih izvora i dio sto uvoz ili proizvodnja u termoelektranama plin/ugljen
I sad ce dignut struju za 20-30% kao poskupile sirovine 😂, i to ce vjerovatno poskupit sve stavke struje, ne samo onaj dio elektricne energije koji je ajmo reci cca 0,49 kn, nego i koristenje distribucijske mreze, koristenje prijenosne mreze… i druge stavke, jer eto poskupili plin i ugljen 😒😒😒 sto mogu prodavati onima koji ne kuze.
da, ako smatras uvoz iz NE krsko… ona inace trosi jako puno plina za rad 🙃🙃😅
-
kolika je u planu proizvodnja nove hidroelektrane koja je u planu na Velebitu, kod Kosinja… to bi pokrilo u buducnosti poprilicnu potrebu za strujom?
-
kolika je u planu proizvodnja nove hidroelektrane koja je u planu na Velebitu, kod Kosinja… to bi pokrilo u buducnosti poprilicnu potrebu za strujom?
To ti je vršna hidroelektrana, dakle vrtiti će isključivo za vršnih opterećenja ili kad stane puvat vitar...proizvodit će neki 350 GWh električne energije godišnje, niti 2% naše potrošnje.
-
svi ti hr kapaciteti su za krajnjeg potrošača manje bitni...imamo Zakon o tržištu električne energije usklađen sa "pravnom stečevinom EU" i to je to, isto je i za plin, naftu i dr...na kraju ispada da nije stvar kolike nacionalne kapacitete imaš nego koliko možeš platiti i shodno tome, nije energija skupa, to je tržište a mi, eto, imamo malu kupovnu moć
-
-
To ti je vršna hidroelektrana, dakle vrtiti će isključivo za vršnih opterećenja ili kad stane puvat vitar...proizvodit će neki 350 GWh električne energije godišnje, niti 2% naše potrošnje.
iz kojeg izvora si to procitao? To i nije nesto puno.
Tamo na velebitu su potencijalno bas velike kolicine vode, po tome ispada da sve ostale nase hidrocentrale imaju daleko vise vode i snagu? A za kosinj mi se cini da su pricali da ce biti najvece akumulaciono jezero i HE kad se izgradi.
-
Da smo 80ih sagradili drugu nuklearku u Privlaci, kako je planirano... Da smo sagradili ustave i elektrane na Savi u Zagrebu kako je planirano... Da smo iskoristili nalazišta plina i nafte u Jadranu koja stoje zabetonirana već 40 godina, kako je i planirano... Da smo sagradili barem jedan vjetropark bez ogromnih muljaža, kako je i planirano...
Da smo išta napravili kako je i planirano...
-
iz kojeg izvora si to procitao? To i nije nesto puno.
Tamo na velebitu su potencijalno bas velike kolicine vode, po tome ispada da sve ostale nase hidrocentrale imaju daleko vise vode i snagu? A za kosinj mi se cini da su pricali da ce biti najvece akumulaciono jezero i HE kad se izgradi.
-
Da smo 80ih sagradili drugu nuklearku u Privlaci, kako je planirano... Da smo sagradili ustave i elektrane na Savi u Zagrebu kako je planirano... Da smo iskoristili nalazišta plina i nafte u Jadranu koja stoje zabetonirana već 40 godina, kako je i planirano... Da smo sagradili barem jedan vjetropark bez ogromnih muljaža, kako je i planirano...
Nuklearku još uvijek možemo, a Slovenija mora snositi 50% troškova. Doduše, sa pripadajućim vlasničkim udjelom.
-
Sve bi se to napravilo, što je bilo planirano prije 40-50 godina, ali je onda devedesetih, došla nova garnitura na vlast, sa drugim načinom promišljanja..
-
ako me sjećanje dobro služi, HEP ostvari oko 2mlrd.kn dobiti uz sve prethodno navedeno u postovima, poznati su po raznoraznim modelima odljeva iz sustava, tako da državi nije na odmet malo pljačkati raju preko svog jataka, sada će njih predsjednik dotjerati u red, na redu su
-
slovenci će 100% graditi još jedan reaktor. da li sami i sa još nekim ne znam.
-
hr je na tako dobrom strateškom položaju da nema nikakvog opravdanja za ovolike cijene plina. zapitaj te se po kojoj cijeni je ljetos Okoli punjen. špekulanti su na plinu zaradili kao i farmaceuti na šećernoj vodici.
bas tako.
I struja za koju pripremaju teren. vecina struje se dobiva iz NE krsko i hidroelektrana, nesto od obnovljivih izvora i dio sto uvoz ili proizvodnja u termoelektranama plin/ugljen
I sad ce dignut struju za 20-30% kao poskupile sirovine 😂, i to ce vjerovatno poskupit sve stavke struje, ne samo onaj dio elektricne energije koji je ajmo reci cca 0,49 kn, nego i koristenje distribucijske mreze, koristenje prijenosne mreze… i druge stavke, jer eto poskupili plin i ugljen 😒😒😒 sto mogu prodavati onima koji ne kuze.
da, ako smatras uvoz iz NE krsko… ona inace trosi jako puno plina za rad 🙃🙃😅
Nažalost, u stavkama korištenje distribucijske i prijenosne mreže sadržana je i nabava el. energije za pokriće gubitaka u mreži, a ti su troškovi sada porasli 10 puta ako nabavljaš energiju kratkoročno.
Inače se slažem da HEP može apsorbirati veliki dio iz svoje dobiti i vjerojatno će tako i biti.
-
Bili bismo samodostatni i neovisni.
-
Sve ove godine dok je cijena u susjedstvu bila povoljnija, bolje nam je bilo da nismo samodostatni
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun