Pa što radite ljudi, dnevni trgovci, uskačate na moj vlak, koji juri 690 km/h?? Ne znam koliko je to sigurno. Ali ja sam u vlaku, čvrsto sjedim na svom mjestu. Ne uskačem/iskačem pri ovim brzinama.
Javi kad su sjedala do tebe puna
Pa što radite ljudi, dnevni trgovci, uskačate na moj vlak, koji juri 690 km/h?? Ne znam koliko je to sigurno. Ali ja sam u vlaku, čvrsto sjedim na svom mjestu. Ne uskačem/iskačem pri ovim brzinama.
Javi kad su sjedala do tebe puna
Ja iskočio s cca 17% zarade, ja zadovoljan e da je tako još koji puta ove godine, ostalima sretno!
kada smo zadnji puta bili na 2.402,80 (1,29%)
kada smo zadnji puta bili na 2.402,80 (1,29%)
I kažeš +1,29 %, i to je ako dobro vidim, baš u trenutku kad su sve osim jedne velike članice tog indeksa na točno 0 % ili čak negativno... Zanimljvo!
Samo jedna koja je sad top komponenta gura indeks danas ovako jako preko 1 %, sa svojih preko 8 % rasta danas, a ona raste između ostalog valjda zato što se na nju gleda kao indirektan način posjedovanja jedne druge "koja nije dovoljno likvidna" da je kupiš direktno Na neki način, dionica koja još nije u indeksu već sudjeluje u njegovom dizanju, "indirektno".
Ma ne treba podcjenjivati ni ostale članice grupacije, i za njih dolaze zlatna vremena.
Negdje oko 10.10.2007. je bio vrhunac CROBEX-a ako se ne varam, ...
Vrhunac je bio 15.10.2007. Crobex 5.392,94. Kodt na P/E 33. I GE je tada bio na istom omjeru P/E. Dakle u usporedbi sa tada - KODT je tek na pola puta što se cijene tiče
P.S. ovo nije nikakva preporuka za kupnju ili prodaju
Thanks vodoinstalater, nisam znao da je točno 15.10. bio vrh CROBEX-a (i pomiješao ti se ovdje moj komentar/pitanje i tvoj odgovor u citat 😀) . Zapamtio sam jedino za ono dno da je bilo 9.3.2009. A slično je bilo i vani, S&P 500 mislim nekih 3 dana prije.
Daleko smo mi dakle od CROBEX ATH….
Što se tiče tih raznih P/E onda i sada za ovu ili onu kompaniju. To je zanimljvo na jedan površni način i neke grube usporedbe, ali sam P/E nije metoda valuacije.
Koliki je “opravdani P/E” za neku kompaniju u određenom trenutku? To je onaj koji umnoškom s E daje P koji odgovara vrijednosti do koje si došao pravom metodom (neki oblik DCF dakle). Kakav je bio prije nije bitno.
Dakle sve ovisi o stopi rasta E. P/E = 30 implicira dosta visoke (ili sigurne) stope rasta (ili možda niske kamatne stope općenito, niski risk free).
Uz sve isto, nadprosječno dobra kompanija koja profit povećava nadprosječno brzo treba imati nadprosječni P/E!
Mi smo , kolege moje, u bull marketu.
Štogod da kupiš sutra je već skuplje i svi se osjećamo uspješnim, skoro pa genijalnim investitorima.
To je u naravi bulla kao takvog.
Na koncu su uvijek bearsi u pravu, samo je šteta propustiti sav šampanjac koji će se popiti u međuvremenu.
Pa enjoy the ride, i pare na sunce !
🙂
Na koncu su uvijek bearsi u pravu,
Statistički (povijesno) baš i ne! Više je pozitivnih razdoblje, novi vrhunci uvijek u konačnici nadmaše stare. Imat ćemo i mi jednom novi CROBEX ATH, i dvostruko veći broj bodova od onoga iz 2007., i trostruko, deseterostruko itd.
samo je šteta propustiti sav šampanjac koji će se popiti u međuvremenu.
🙂
Kolegice, ja već razmišljam, kako unovčiti pozicije, ili im makar pokratiti..kako cijene rastu ja pomalo kratuckam. Kakvo ulaženje sada u išta, taj vlak je prošao.
samo je šteta propustiti sav šampanjac koji će se popiti u međuvremenu.
🙂
Kolegice, ja već razmišljam, kako unovčiti pozicije, ili im makar pokratiti..kako cijene rastu ja pomalo kratuckam. Kakvo ulaženje sada u išta, taj vlak je prošao.
znaci sad ti uskoro nista nece valjati 🤣🤣🤣
Negdje je prošao, drugdje tek kreće
Ovaj je market pogonjen inflacijom.
TINA
There is no alternative.
Ovaj je market pogonjen inflacijom.
Ja bi volio da se ta inflacija vidi u FI-u kroz revalorizaciju imovine. Jer ovako je imaginarna.
Burza je 2016. prva počela rasti prije nekretnina i svega ostaloga, bilo je na trenutke ludilo totalno, onda došao agrokor i sve zamrlo...imho ovo je samo nadoknada propuštenog. Ima love u sustavu, možda se čak opet stvori hype oko zse...opet, iskustvo me uči, uvijek kad sam tako razmišljao, desilo se s.anje, stoga ovoga puta od mene samo silenzio stampa
Burza je 2016. prva počela rasti prije nekretnina i svega ostaloga, bilo je na trenutke ludilo totalno, onda došao agrokor i sve zamrlo...imho ovo je samo nadoknada propuštenog. Ima love u sustavu, možda se čak opet stvori hype oko zse...opet, iskustvo me uči, uvijek kad sam tako razmišljao, desilo se s.anje, stoga ovoga puta od mene samo silenzio stampa
Da, hype nikad nije dobar, no vidim da je CROBEX ostavio traume kod naših investitora. Valjda i zato tako spor dugoročni oporavak. Ali, vrijeme liječi sve. Morat će i CROBEX prije ili kasnije popraviti svoje dugoročne performanse, izaći iz minusa. Nadam se brže nego Japanci 😀
Nismo Amerika, ali nije naš tadašnji balon bio baš ni japanskog tipa.
Par dana sam kući iz razloga više sile, pa stignem pogledati monitor
Vlen se cijedi.
Na Mediki su manično depresivni. Jedan dan bace papir po 6 xxx, drugi dan ne daju ispod 6600
Na Auhr netko neštedimice prodaje, a drugi bez oklijevanja kupuju
Na Ikba ni kupnje niti prodaje
Hpb će, ako ovako nastavi uskoro u overbought zonu, pa stanite malo na kočnicu
Ja imam ružnu naviku, prijavim kupnju, al' nekako propustim prijaviti kad prodam.
I je, ne trejdam. Nikako ulagača istjerati iz sebe
Tko bi rekao da ćemo imati ovakvo živahno ljeto.
Al' prevruće je za izaći bilo gdje. Idući reli kad stigne kako će se ono zvati, Hermes ?
Al' prevruće je za izaći bilo gdje. Idući reli kad stigne kako će se ono zvati, Hermes ?
To ime će zaslužiti ako i samo ako će donijeti re-rating naših najkvalitetnijih kompanija na razine kakva ima Hermès International S.A. (jedna od najkvalitetnijih francuskih i uopće europskih kompanija).
Trgovanje dionicama banaka je danas veliko i u porastu je cijena.
Ali ne za sve baš, nekima se ne trguje. A što je sa recimo KABOM koja niti nije na ZSE više, to je
loše za dioničare.
Trgovanje dionicama banaka je danas veliko i u porastu je cijena.
Ali ne za sve baš, nekima se ne trguje. A što je sa recimo KABOM koja niti nije na ZSE više, to je
loše za dioničare.
ma to je samo pump&dump na hpb, ostale banke su tako-tako, u prosjeku tržišta a koliko je to rizičan sektor, uvjerili smo se i previše puta i 2008. i sad nedavno kod SVB ili pak sberbanka kod nas...mislim da nema dionice koja može brže propasti od dionice banaka, doslovce preko noći makar sumnjam da se kod nas to baš samo tako može dogoditi
Haron