Misljenja sam da smo izmedu panike i kapitulacije..
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Pa ti predvidi dno, cijeli tijedan je sve suplje i zbog panike se ne vidi drvo u sumi
-
Najbolje kupiti po ovom grafu...
Jesmo li sad već na Panic ili Capitulation?
Što bi reko Papa Štrumf: "još malo".
Sad ti je nastupio STRAH. Sve se odvija jako brzo. U 2008. se padalo 1,25% po danu, a sada odrađujemo skoro 2% po danu.
Nakon panike će sve jako usporit.
-
po meni, prije kapitulacija , ovo danas je daj što daš.... a i nastavit će se
-
Misljenja sam da smo izmedu panike i kapitulacije..
Ja sam prerastao paniku i kapitulirao sam odavno.
Živ sam, relativno zdrav i molim se da me Korona
ne dohvati, ili nekoga od starijih koji su osjetljiviji.
Ovo suludo trgovanje će se zaustaviti kada više nitko ne bude htio loviti
padajuće noževe i nestane bida.
Fondovi su prva 2 tjedna podmetnuli leđa, ali su se sada izmaknuli, jer su vidjeli
da je vrag odnio šalu...
Krenulo je zatvaranje škola po Zagrebu, show tek počinje...
-
Idemo barem -10%
Odvažno za Hrvatsku!
Mi to možemo!
Tako ce nazalost i biti, mi smo ukalkilirali več 6 mjeseci najžešće corone u naše cijene.....
nemojmo se zavaravati, neki su se tek primili kalkulatora u ruke, u petak se ocekuje jo[ tamnija boja od crne
-
po meni, prije kapitulacija , ovo danas je daj što daš.... a i nastavit će se
Pročitaj svojih pedesetak postova kronološki pa procjeni jel bi ti sebi vjerovo.
-
Pozdrav svima,
novi sam u svemu ovome pa bih cijenio savjet iskusnijih kolega.
S obzirom da imam nešto malo kapitala koji bih sada mogao uložiti. Dugoročno gledano, isplati li se sad pokupovati dionice kad su ovako jeftine ili bolje pričekati stabilizaciju tržišta (kad god to bilo) pa se onda uključiti u tradeanje dionica?
Hvala svima na savjetima i isprike ako je glupo pitanje.moja preporuka Vam je da uvijek gledate fundamente (cash flow, zaduženost, ovisnost o izvanjskim utjecajima, konkurenciju na tržištu, usporedbu prema sličnim firmama u industriji, postoji li mogućnost preuzimanja firme od nekih drugih, vlasničku strukturu, itd.),
a što se tiče cijene potvrdu up trenda.
nažalost, ovdje smo kad tad prisliljeni trejdati jer naš dragi CROBEX nikad nema niti 2 god konstatnog rasta, pa na kraju uvijek završimo s plaćanjem poreza na kapitalnu dobit.
naravno, u ovoj sad situaciji bilo bi pametno pričekati dno, a kad će to bit to još nitko sa sigurnošću ne zna.
-
izgleda intervenirala HANFA
-
Privremena obustava trgovine Sukladno čl. 262 st.1. t.1 Pravila Burze na temelju Rješenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga obustavlja se trgovina na Burzi.
Rješenje Hanfe bit će objavljeno naknadno. -
-
evo ga
Sukladno čl. 262 st.1. t.1 Pravila Burze na temelju Rješenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga obustavlja se trgovina na Burzi.
Rješenje Hanfe bit će objavljeno naknadno. -
ipak cijeli dan, Hanfa
https://zse.hr/default.aspx?id=96794
ugodan dan, samo +CCCCCC, jer ovaj pad nam je poljuljao imunitet i postoji velika vjerojatnost da nas Corona spipa prije onih koji ne trguju na burzi
-
Kolega Neo jedini je predvidio armagedon. Nije znao kako će ta pošast izgledati ali njegove crtkarije su ga upozoravale na to. Respect kolega...😉
a jedan kaže ide gore, drugi dolje... jedan će pogoditi
Smesno je da se sve obustavlja, recimo u italiji, osim prodavaonica i hitnih sluzbi.... a trziste kapitala radi?? Wtf? Kako koja je svrha, poanta, osim namjernog ubijanja i lomljenja da se preuzme sve sta se moze u vrijeme histerije i panike?
Pa naravno. U jednom trenutku dionice će biti toliko jeftine, da će se ovdje grdna lova zaraditi. A oporavak će doći, jer nije kraj svijeta.
Ma sve OK, neće svijet propasti,,, pokupiti će se jeftnije, a opet skuplje nego dan iza i oni koji sjede na golemim količinama $$$$ ...... ali koja je svrha, ako sve zatvore. osim dućana i hitnih službi, logično je i da su banke i fondovi zatvoreni ?? pa kako onda trgovati? ok preko neta, ali to je nadrealno... rokaš katastrofične vijesti i ubijaš sve do apsurdnih vrijednosti... i čekaš dok drugi moraju prodati zbog X razloga
-
tek je konobarica prestala nositi cugu pa se svi čude i negoduju.
onda se birtija zatvori.
slijedi triježnjenje.
postaneš svjestan koliko si potrošio na cugu i kakve si sve piz..napravio u cugi.
izvučeš pouku i ideš dalje drugačije.
za sada svi tapkaju pred birtijom i čekaju da se ponovo otvori.
-
Pozdrav svima,
novi sam u svemu ovome pa bih cijenio savjet iskusnijih kolega.
S obzirom da imam nešto malo kapitala koji bih sada mogao uložiti. Dugoročno gledano, isplati li se sad pokupovati dionice kad su ovako jeftine ili bolje pričekati stabilizaciju tržišta (kad god to bilo) pa se onda uključiti u tradeanje dionica?
Hvala svima na savjetima i isprike ako je glupo pitanje.Da sam u tvojoj poziciji po malo bih krenuo u kupnju. Ali kako sad stoje stvari dnevno s ne više od 5% kapitala. Osiguraj da na računu brokera uvijek imaš gotovine za hitnu kupovinu nečega. Biraj razne firme iz raznih sektora koje su (bile) dividendne i koje imaju najveći pad u danu kad kupuješ. U glavi sebi raščisti da ćeš možda gubiti i 50% uloženog. Poslije nadokupljuj od dijela tekućih prihoda. Ne nadaj se brzom oporavku. ( Pogledaj grafove iz 2008.) Možda će trebati jako dugo da se vrate na stanje od prije 10 dana Nedaj se navući pa da na dionice počneš trošiti novce koji ti trebaju za neke bitne životne projekte (stan, pokretanje posla itd). Inače koliko se sjećam pravilo za ulaganje u dionice je da se u njima drži postotak novčanih sredstava ulagatelja koji je = 100 - životna dob ulagatelja . Ako imaš 30g, onda max drži 70%, u dionicama s 50g. max 50% sa 60 max 40%. Eto ...sretno!
-
Znaci, vjerojatno......za danas.....tko je trzio, trzio......
A tek sutra će se znati tko će brojati pluseve, a tko nove minuse......
Moram priznati da su me iznenadili ovom odlukom.
Racunao sam na daytrade odbijanac na par dionica, ali ovako.....all bets are off......
-
Mozda je tako bolje za sve, da se smiri histerija
-
Histerija će se samo pojačati sa ovim potezom...
-
To su jutros trebali napraviti, sad su samo stvorili dodatni kaos.
-
Treba za sutra pripremiti CASH-R-A ..
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-