Niste ne razumjeli, zaostali smo, a sad je vrijeme da ih sustignemo. Da smo nesređeniji i korumpiraniji sada nego što smo bili prije 5 ili10 godina ili za vrijeme sanadera smatram da nije istina. I danas svako ko je zdrav i hoće pljunuti u šake će naći posao i zaraditi 6, 7, 8 tisuća kuna dok to prije 5 ili 10 godina nije bilo tako. Trebala je veza za posao portira i minimalac od 2300 kn koji je sad ipak 3750kn. Meni je maler uzeo 25 kn po kvadratu zida, a maljati može svatko i s 10 kn po m2 će dobro zaraditi. Treba pratiti službene podatke, ljudi će rijetko kad reć da su zadovoljni i kad se popnu stepenicu više, brzo zaborave gdje su bili prije 6 mjeseci. I ima nešto u našoj kulturi i genima da se stalno žalimo i nezadovoljni smo, a radnike uvozimo iz Srbije, Indije i dalekoistočnih zemalja. Pokušajte se sjetiti kad je to u povijesti bilo toliko poslova da nismo na domaćem tržištu mogli popunit kvotu već smo primorani uvozit radnu snagu.
Zadnja recenica vam je komedija.
Onda ćete lako odgovorit na zadnju rečenicu. Ne može mi nitko reć da je za vrijeme karamarka i vase brkića bilo manje korupcije i sređenija država nego sad. Ili da je za vrijeme milanovića bilo više poslova, manji porezi i veće plaće nego sad. I ne trebaju mi pritom službeni statistički podaci. Da je dobro, nije, ali je bolje nego što je bilo i još će biti bolje u idućim godinama.