1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 17, 2022 at 9:14 PM
    • #9,641
    Quote from Hrx84

Peče keš pozicija ali to nije razlog gore napisanog posta. Znam da je keš treš i da ću ga se morati rješiti

To uopće nije upitno. A opet da je toliki treš da se spašavam iz njega kupnjom kripta ili loših domaćih papira po visokoj cijeni ipak ne.

Za nevolju uvijek ima izbora.

Ako gledamo ZSE naspram drugih burza, naše se dionice super podcijenjene...Evo ti Tesla, cijena dionice 1050 dolara, BVPS 28 dolara....e to ti je prijatelju precijenjenost i hype. A dobit svega 7 dolara po dionici...Znači platiš nešto 1050 dolar što ti zaradi 7 dolara.:) Po meni bi trebli zarađivati barem 100 dolara po dionici da bi opravdali toliku cijenu.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 17, 2022 at 9:40 PM
    • #9,642
    Quote from Marin83
    Quote from Hrx84

Peče keš pozicija ali to nije razlog gore napisanog posta. Znam da je keš treš i da ću ga se morati rješiti

To uopće nije upitno. A opet da je toliki treš da se spašavam iz njega kupnjom kripta ili loših domaćih papira po visokoj cijeni ipak ne.

Za nevolju uvijek ima izbora.

Ako gledamo ZSE naspram drugih burza, naše se dionice super podcijenjene...Evo ti Tesla, cijena dionice 1050 dolara, BVPS 28 dolara....e to ti je prijatelju precijenjenost i hype. A dobit svega 7 dolara po dionici...Znači platiš nešto 1050 dolar što ti zaradi 7 dolara.:) Po meni bi trebli zarađivati barem 100 dolara po dionici da bi opravdali toliku cijenu.

to će biti kada gazda pofata Marsovce i dovede ih na Zemlju da mu rade na proizvodnji,

pisali smo već kod prvih covid pomoći i tiskanju novca, kako će se to reflektirati na burze, samo naša ima loše grijače

ali zato ima onih što se više i ne sjećaju kako se diesel uopće pali

Ekonomija nasilja: U pandemiji 10 najbogatijih na svijetu udvostručili bogatstvo, a 160 milijuna ljudi propalo je u bijedu
    Ispostavilo se da je njihovo bogatstvo u pandemiji raslo brže nego prethodnih 14 godina, a ovakav rast nije zabilježen ni za vrijeme najvećih kriza
    www.rtl.hr
  • Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • January 18, 2022 at 8:49 AM
    • #9,643

Svi gledamo zelene brojčice na ekranu i sretni smo. Burza raste, valjda zbog snažnog rasta BDPa i dobrih projekcija za 2022. god, potencijalno dobre turističke sezone, vjerojatno raste snažno i zbog inflacije, skorog prelaska na euro, skorog šengena, omikrona (potencijalnog kraja sr@nja sa panedmijom)...Ali sve to na stranu...

Raduje li i vas situacija gdje se hrvatska barem na kratko razvija kao prava država a ne kao šup@k EU?

Možda sam subjektivan, možda su mi mediji zamazali oči, možda mi ove zelene brojčice na burzi stvaraju lažni osjećaj napretka i razvitka. I dalje je HDZ (čitaj štetočina) na vlasti, javni sektor nam je preogroman i pretrom, imamo 1 umirovljenika na 1,3 radnika (iako sam čitao da su 180 tisuća mirovina inozemne pa kad računam ispadne da na 1 umirovljenika sa hrvatskom mirovinom imamo ipak 1,5 radnika što je ipak nešto ljepši omjer. Cijene divljaju i inflacija steže omču. Pali smo na 3,89 mil. stanovnika ali ne vjerujem da će se taj tempo nastaviti, kritična masa je otišla i za nas koji smo ostali je preostalo dovoljno prilika, ljudi se ipak i vraćaju (barem ja znam nekoliko njih). I dalje je tu u HR hrpa tih naših standardnih problema ali čini mi se da generalno stvari idu na bolje, baš sam nekako optimističan.

Ljudi jesu li u pitanju zelene brojčice na ekranu, jesu li mi mediji zamazali oči, jesam li previše subjektivan ili situacija u HR stvarno ide na bolje? Ne pričam ovdje o burzi, ajmo zaboravit za nju, pričam o normalnom životu prosječnog građanina RH, idu li stvari stvarno na bolje, razvijamo li se napokon kao nekakva normalno posložena država ili je ovo samo privid?

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • January 18, 2022 at 9:03 AM
    • #9,644

Velika većina na blue chipove sa ZSE gleda kao na 3. mirovinski stup. Mislim da imamo razloga biti optimistični. Točno je da se ljudi vraćaju iz država čije su mjere malo restriktivnije.

Mediji su nažalost u vlasništvu stranaca i to me najviše brine.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • January 18, 2022 at 9:27 AM
    • #9,645
    Quote from Roki

Svi gledamo zelene brojčice na ekranu i sretni smo. Burza raste, valjda zbog snažnog rasta BDPa i dobrih projekcija za 2022. god, potencijalno dobre turističke sezone, vjerojatno raste snažno i zbog inflacije, skorog prelaska na euro, skorog šengena, omikrona (potencijalnog kraja sr@nja sa panedmijom)...Ali sve to na stranu...

Raduje li i vas situacija gdje se hrvatska barem na kratko razvija kao prava država a ne kao šup@k EU?

Možda sam subjektivan, možda su mi mediji zamazali oči, možda mi ove zelene brojčice na burzi stvaraju lažni osjećaj napretka i razvitka. I dalje je HDZ (čitaj štetočina) na vlasti, javni sektor nam je preogroman i pretrom, imamo 1 umirovljenika na 1,3 radnika (iako sam čitao da su 180 tisuća mirovina inozemne pa kad računam ispadne da na 1 umirovljenika sa hrvatskom mirovinom imamo ipak 1,5 radnika što je ipak nešto ljepši omjer. Cijene divljaju i inflacija steže omču. Pali smo na 3,89 mil. stanovnika ali ne vjerujem da će se taj tempo nastaviti, kritična masa je otišla i za nas koji smo ostali je preostalo dovoljno prilika, ljudi se ipak i vraćaju (barem ja znam nekoliko njih). I dalje je tu u HR hrpa tih naših standardnih problema ali čini mi se da generalno stvari idu na bolje, baš sam nekako optimističan.

Ljudi jesu li u pitanju zelene brojčice na ekranu, jesu li mi mediji zamazali oči, jesam li previše subjektivan ili situacija u HR stvarno ide na bolje? Ne pričam ovdje o burzi, ajmo zaboravit za nju, pričam o normalnom životu prosječnog građanina RH, idu li stvari stvarno na bolje, razvijamo li se napokon kao nekakva normalno posložena država ili je ovo samo privid?

Ako u obzir uzmete stope inflacije i povečanje plaća prosječnog građanina mislim da neće biti teško izračunati hoće li taj prosječni građanin živjeti bolje ili lošije.........a sa zelenilom na burzama pogotovo ne treba biti opijen jel burza je vrlo često okrutna ljubavnica.........kao i uvijek, treba mudro birati......

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 18, 2022 at 10:20 AM
    • #9,646

Opet se prosipaju ovi na HPB u rasponu 800-820kn...a da se malo zapitaju tko im kupuje dionice, a nema naloga na bidu na tim razinama.:)

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • January 18, 2022 at 12:32 PM
    • #9,647

CROBEX 2200 8).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 18, 2022 at 12:37 PM
    • #9,648
    Quote from NaBiduAsku

CROBEX 2200 8).

iako ovo ne bi trebalo biti djelo medvjeda, ali mislim da je na ove naše prostore zalutao neki grizli, tamani sve redom,

možda je radi corone to u stvari na burzi sada novonormalno, medvjedi se umislili da su bikovi

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 18, 2022 at 1:02 PM
    • #9,649

Ajde da više i ovaj ADRS2 razbije ovu branu na 435kn,pa da potegne do 500kn. 8)

EDIT: kupit ću obvezno u Laqo-a da poguram ADRS ^^ , kad su već oni meni pomogli sa ponudom od 870kn za 83KW.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • January 18, 2022 at 1:05 PM
    • #9,650
    Quote from Marin83

Ajde da više i ovaj ADRS2 razbije ovu branu na 435kn,pa da potegne do 500kn.

da, ima tu puno kandidata koji bez problema Crobex mogu dovesti do 2300 bodova a onda kad se još uvrsti Puris Pazin D.D. nebo je granica. ^^

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 18, 2022 at 1:09 PM
    • #9,651
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marin83

Ajde da više i ovaj ADRS2 razbije ovu branu na 435kn,pa da potegne do 500kn.

da, ima tu puno kandidata koji bez problema Crobex mogu dovesti do 2300 bodova a onda kad se još uvrsti Puris Pazin D.D. nebo je granica. ^^

A i ekipa se treba pozicionirati u ovu dionicu na vrijeme za dividendu, a ne kad poleti u nebo.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 18, 2022 at 1:20 PM
    • #9,652
    Quote from Roki

I meni se čini da krećemo konačno u smjeru gdje su sve ostale države istočnog bloka otišle nakon ulaska u EU. Možda čak i malo ubrzanije nakon godina puževim korakom. Ja sam to još prije 6 mjeseci napisao. Nema razloga, uz ovako krasnu zemlju i klimu, da nam se barem pola ovih što su otišli ne vrati ako im omogućimo normalan život, posao i pravnu državu.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 18, 2022 at 2:06 PM
    • #9,653
    Quote from komot
    Quote from Roki

I meni se čini da krećemo konačno u smjeru gdje su sve ostale države istočnog bloka otišle nakon ulaska u EU. Možda čak i malo ubrzanije nakon godina puževim korakom. Ja sam to još prije 6 mjeseci napisao. Nema razloga, uz ovako krasnu zemlju i klimu, da nam se barem pola ovih što su otišli ne vrati ako im omogućimo normalan život, posao i pravnu državu.

Varate se, sve više zaostajemo!

Prije 20 godina bili smo bolji od svih "istočnih", osim SLO, a sad smo uvjerljivo posljednja, 27. članica EU.

Sve smo nesređenija zemlja, sve korumpiranija, ljudi sve nesretniji i nezadovoljniji ... Stvari uopće ne idu na bolje, meni se čini.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 18, 2022 at 3:05 PM
    • #9,654
    Quote from Zlatek
    Quote from komot

Prije 20 godina bili smo bolji od svih "istočnih", osim SLO, a sad smo uvjerljivo posljednja, 27. članica EU.

Sve smo nesređenija zemlja, sve korumpiranija, ljudi sve nesretniji i nezadovoljniji ... Stvari uopće ne idu na bolje, meni se čini.

kada se vraćamo unazad 20 godina, ima tu još jedan veći problem, što uopće možemo uspoređivati ta dva razdoblja, mlađima to ništa nema veze, oni ne znaju kako je bilo prije i sve što Pulenković kaže misle da je istina i bitno im je da ih Borzan zaštiti da ih ne varaju s €Urocremom, a što se mnogi stranci već dobrano zasladili našom mukom, koga briga

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • January 18, 2022 at 3:12 PM
    • #9,655

moller

samo djelomično si u pravu. ne znaju, a niti ih zanima kako je bilo prije. bitno je kako je sada i eventualno što ćemo sutra! svaki deseti valjda zna tko je plenki, a za tetu bilju nikad valjda čuli! njima danas dobro, za sutra ne pitaj!

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • January 18, 2022 at 3:50 PM
    • #9,656

biti će zanimljivo narednih dana... jel to opet udaramo u plafon ili ovaj put konačno ide leg up.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 18, 2022 at 3:58 PM
    • #9,657
    Quote from Zlatek
    Quote from komot

Niste ne razumjeli, zaostali smo, a sad je vrijeme da ih sustignemo. Da smo nesređeniji i korumpiraniji sada nego što smo bili prije 5 ili10 godina ili za vrijeme sanadera smatram da nije istina. I danas svako ko je zdrav i hoće pljunuti u šake će naći posao i zaraditi 6, 7, 8 tisuća kuna dok to prije 5 ili 10 godina nije bilo tako. Trebala je veza za posao portira i minimalac od 2300 kn koji je sad ipak 3750kn. Meni je maler uzeo 25 kn po kvadratu zida, a maljati može svatko i s 10 kn po m2 će dobro zaraditi. Treba pratiti službene podatke, ljudi će rijetko kad reć da su zadovoljni i kad se popnu stepenicu više, brzo zaborave gdje su bili prije 6 mjeseci. I ima nešto u našoj kulturi i genima da se stalno žalimo i nezadovoljni smo, a radnike uvozimo iz Srbije, Indije i dalekoistočnih zemalja. Pokušajte se sjetiti kad je to u povijesti bilo toliko poslova da nismo na domaćem tržištu mogli popunit kvotu već smo primorani uvozit radnu snagu.

• pod_zidom
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • January 18, 2022 at 4:05 PM
    • #9,658

I tako je CROBEX probio granicu od 2200 i to u "sudačkoj nadoknadi".

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 18, 2022 at 4:14 PM
    • #9,659
    Quote from komot
    Quote from Zlatek

Niste ne razumjeli, zaostali smo, a sad je vrijeme da ih sustignemo. Da smo nesređeniji i korumpiraniji sada nego što smo bili prije 5 ili10 godina ili za vrijeme sanadera smatram da nije istina. I danas svako ko je zdrav i hoće pljunuti u šake će naći posao i zaraditi 6, 7, 8 tisuća kuna dok to prije 5 ili 10 godina nije bilo tako. Trebala je veza za posao portira i minimalac od 2300 kn koji je sad ipak 3750kn. Meni je maler uzeo 25 kn po kvadratu zida, a maljati može svatko i s 10 kn po m2 će dobro zaraditi. Treba pratiti službene podatke, ljudi će rijetko kad reć da su zadovoljni i kad se popnu stepenicu više, brzo zaborave gdje su bili prije 6 mjeseci. I ima nešto u našoj kulturi i genima da se stalno žalimo i nezadovoljni smo, a radnike uvozimo iz Srbije, Indije i dalekoistočnih zemalja. Pokušajte se sjetiti kad je to u povijesti bilo toliko poslova da nismo na domaćem tržištu mogli popunit kvotu već smo primorani uvozit radnu snagu.

Joj molim te, nemoj se pozivati na "službenu statistiku" jer bi ti sad mogao održati nezaboravnu lekciju pod nazivom "How to lie with statistics" .

(Knjiga koju možeš downloadati u pdf-u)

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • January 18, 2022 at 4:18 PM
    • #9,660
    Quote from komot
    Quote from Zlatek

Zadnja recenica vam je komedija.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago