neznam da li svekoliko pučanstvo zna da se i od Side umire, da lijeka nema a svi se svejedno j.bu.....🤣🤗🤩.......tako i ovi nas sada.....
Brutalan je razvoj zdravstva a tek kad CRISPR tehnologija uđe u širu upotrebu.
neznam da li svekoliko pučanstvo zna da se i od Side umire, da lijeka nema a svi se svejedno j.bu.....🤣🤗🤩.......tako i ovi nas sada.....
Brutalan je razvoj zdravstva a tek kad CRISPR tehnologija uđe u širu upotrebu.
Display Morehttps://tradingeconomics.com/croatia/stock-market
Duboko zabrinuta
Virnula u povijest Crobexa
Grafu sa linka se dadu urediti postavke da pokaže sve godine za Crobex
Početak je bio davne 1998 godine, na 440 bodova
Nakon vrha 2008. dno u 02.2009. 1330 bodova
Ono što me najviše zaprepastilo je uzak raspon u kojem se indeks od onda kretao gore - dolje, od 2300 bodova do 1600 bodova. Koliko je Dow narastao, 400% ?
Ajme..........
Danas smo 1665 bodova, kao i u veljači 2016. Ode četverogodišnji prinos.
Ako se povijest ponavlja.......... moguće dno je na 1330 bodova. Ima još prostora za pad , koliko god nemoguće izgledalo.
Iznenadila nas je silina pada i brzina pada, pišu da to nije viđeno od 1991. godine.
Black Monday.
Kolega taj izracun indexa, nije relevantan danasnjem, ina ga je digla... ako i drugaciji sastav sada :)... realno on je i jos manji, uostalom, pogledajte malo presjek dionica 2008. I danas
I kakvo trgovanje očekujete sutra?
Očekujem nešto slično kao danas, sa blagim plusom na kraju dana.
I kakvo trgovanje očekujete sutra?
Očekujem nešto slično kao danas, sa blagim plusom na kraju dana.
Ameri završili sa 1100 pts plusa, a i Prorok iz Omahe je rekao svoje, možda neki blagi plus sa puno opreza i sramežljivo....
Ujutro kako futuresi budu radili tako i nalozi.
Trenutno ne vidim nista pametnije
https://www.investing.com/indices/indices-futures
čini se da ameri neće ostati u zelenom
Svekoliko pučanstvo sigurno zna , a vama poštovani kolega za informaciju da lijekovi za liječenje AIDS-a postoje , čak što više, i oboljeli od korona virusa ih dobivaju tako da vam sida danas nije više smrtonosna nego kronična bolest.
odlično, upravo prodao maskicu i zaradio 9 kn.....čistih 1000% ....sutra bum razvalil po asku s tim......durexe bacio u smeće, jel uopče nisu tražena roba......🤣🤗😉
Mi nismo ni zrno konoplj a kamoli kikiriki buza u odnosu na svjetske burze.Pustite analize i usporedbe na ZSE to ne vrijedi. Nije dobro i pazit se mišolivke
Mi nismo ni zrno konoplj a kamoli kikiriki buza u odnosu na svjetske burze.Pustite analize i usporedbe na ZSE to ne vrijedi. Nije dobro i pazit se mišolivke
Jako me strah nakon pada crobexa od 20% u 20 dana.......jel da prodam sutra pa kupim kad poraste 20%?......
Sutra padamo a ti vidi sta ces.
Tako treba odma u startu sve izolirat gdje je zariste
Sutra padamo a ti vidi sta ces.
Ako bude padalo kupavat, ako bude raslo tugovat jer svrbi me keš......
EU je jučer najavila osnivanje fonda za poticaj gospodarstvu sa 25 milijardi eura. To bi moglo možda zadržati burze pod kontrolom, barem donekle. Pitanje je kako će se taj novac raspodijeliti i koliko će od toga doći i u HR. U svakom slučaju vjerujem da će to barem malo utjecati na europske burze, ako ništa drugo možda će usporiti eventualni pad. E sad, vidjeli ste da kad europa pada, padamo i mi tako da će to pozitivno (barem minimalno) utjecati i na nas. Ljudi treba nam malo i optimizma u svem ovom crnilu.
E sad, što će hrvatska vlada napraviti po tom pitanju, hoće li biti kakvih mjera za gospodarstvo i kakvih, to ćemo tek vidjeti. Nekakvih prijedloga je već bilo i oni su ok. Ako si na bolovanju zbog korone da se to tretira kao ozljeda na radu pa da dobivaš puni iznos plaće. Smanjenje komunalnih naknada i ostalih nameta poduzetnicima i obrtnicima u ovom kriznom vremenu i druge... Čini mi se da će danas biti održan neki krizni sastanak na tu temu - Plenković, ministar Marić, itd. pa ćemo vidjeti.
Naši lezilebovići ne razmišljaju još ni o rebalansu buđeta iako se zna da će turizam (a u jednom dijelu i druge gospodarske djelatnosti) podbaciti, a kamoli o uvođenju nekih mjera za rasterećenje stanovništva ukoliko se epidemija ozbiljno raširi u Hrvatskoj. Jedino što možemo očekivati u tom slučaju još je veća porezna presija i dodatni pritisak na već iznemogli realni sektor kako bi se mogle servisirati horde uhljeba, lažnih umirovljenika i štotigajaznam kojih još sve interesnih skupina. Tako da....
EU je jučer najavila osnivanje fonda za poticaj gospodarstvu sa 25 milijardi eura. To bi moglo možda zadržati burze pod kontrolom, barem donekle. Pitanje je kako će se taj novac raspodijeliti i koliko će od toga doći i u HR. U svakom slučaju vjerujem da će to barem malo utjecati na europske burze, ako ništa drugo možda će usporiti eventualni pad. E sad, vidjeli ste da kad europa pada, padamo i mi tako da će to pozitivno (barem minimalno) utjecati i na nas. Ljudi treba nam malo i optimizma u svem ovom crnilu.
E sad, što će hrvatska vlada napraviti po tom pitanju, hoće li biti kakvih mjera za gospodarstvo i kakvih, to ćemo tek vidjeti. Nekakvih prijedloga je već bilo i oni su ok. Ako si na bolovanju zbog korone da se to tretira kao ozljeda na radu pa da dobivaš puni iznos plaće. Smanjenje komunalnih naknada i ostalih nameta poduzetnicima i obrtnicima u ovom kriznom vremenu i druge... Čini mi se da će danas biti održan neki krizni sastanak na tu temu - Plenković, ministar Marić, itd. pa ćemo vidjeti.
Da citirat cu bitno iz teksta, znaci svi su bili u istom razgovoru svih 27 clanica pa se sad ocito rade planovi jos koji ce potrajat koji dan normalno, ono sta je bitno je da drzava sada moze dat direktnu subvenciju privatnom poduzecu da preprodi teskoce, ovo je jako bitno u ovoj nasoj bari lako ce bit da vise dobiju oni blize vladajucima kao i obicno
https://www.aa.com.tr/en/europe/eu-m…navirus/1761554
All the 27 European heads of states and governments joined a video conference with von der Leyen and the European Council’s President Charles Michel on Tuesday afternoon.
To counter the spread of the COVID-19 and the economic fallout, €7,5 billion will be immediately mobilized, she added.
In total, the EU is planning on €25 billion coronavirus budget.
The European Commission will also authorize members states to subsidize private companies fighting the virus and the European budgetary disciplinary rules will also be revised, von der Leyen reassured.
Boga mi europa otvorila bolje nego što sam očekivao.
Bilo bi lijepo da i Crobi poprati. Ali, svojeglavi smo mi pa cemo bas kontra krda :))
Bilo bi lijepo da i Crobi poprati. Ali, svojeglavi smo mi pa cemo bas kontra krda :))
A da budemo iskreni, europa je jucer pala po dva tri posto dok smo mi nešto ipak narasli...
A da budemo iskreni, europa je jucer pala po dva tri posto dok smo mi nešto ipak narasli...
Sve pet, ali moramo priznat da je to anomalija. I to teska. Sa koje razine su njemci i ameri pali na danasnju, a sa koje smo mi?
Ne treba Crobija braniti..