U kojoj dionici je bolje docekati izvjesce za Q1, u ATPL ili SAPN? Koje je vase misljenje, ovo odgađanje FI od ATPL me malo dira al opet Q1 ce biti odlican, a od SAPN takoder, pa me zanima sto mislite koja dionica ce vise potegnuti?
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Imam obje... Ali je tesko reci za par dana nakon izvjesca, ovisi koje investitori jace zagrizu,
opet gledajuci potencijal buduceg rasta i koliko je koja napravila zadnjih godinu dana, te na kojim su razinama nekog visegodisnjeg prosjeka i ATH. Ja preferiram atpl, iako sam ocekivao da ce i ona vec napraviti barem dupli skok zadnjih pol godine, godinu. Ali nikad nije kasno za dobre vijesti 🤣, barem se moglo jos presloziti po nerizicnim cijenama
-
U kojoj dionici je bolje docekati izvjesce za Q1, u ATPL ili SAPN? Koje je vase misljenje, ovo odgađanje FI od ATPL me malo dira al opet Q1 ce biti odlican, a od SAPN takoder, pa me zanima sto mislite koja dionica ce vise potegnuti?
Pola pola mi se čini najbolje.
-
Prvo skoči, pa reci hop.
Posljednji put sam vidjela ovakvo oduševljenje na igi, u eksplozivnom rastu do 170 kn.
Onda je izašlo izviješće.
-
Prvo skoči, pa reci hop.
Posljednji put sam vidjela ovakvo oduševljenje na igi, u eksplozivnom rastu do 170 kn.
Koliko se sjecam euforija je bila cijelo ljeto jer je od 90 kuna narasla na nekih 120 isto ekspresno.
Na 150 u jednom danu kada je izaslo kvartalno izvjesce, drugi dan do 171, popodne revidirano godisnje pa je pala do 138 pa opet na 165
Sve bez ikakvih fundamenata. Sada vidimo da je bilo tu i nadzora Hanfe
Na Sapn je ipak rast zdraviji.
Atpl je bio u euforiji zbog vozarina.
-
Prvo skoči, pa reci hop.
Koliko se sjecam euforija je bila cijelo ljeto jer je od 90 kuna narasla na nekih 120 isto ekspresno.
Na 150 u jednom danu kada je izaslo kvartalno izvjesce, drugi dan do 171, popodne revidirano godisnje pa je pala do 138 pa opet na 165
Sve bez ikakvih fundamenata. Sada vidimo da je bilo tu i nadzora Hanfe
Na Sapn je ipak rast zdraviji.
Atpl je bio u euforiji zbog vozarina.
Teško da se tako mogu uspoređivati ove dvije dionice...na atpl će izvješće i daljnji razvoj događaja na vozarinama diktirati tempo..pređe li bdi 3000 bodova i održi li se na tim razinama biti će to izvanredna godina za atpl.
-
Mene trgovanje na Atpl kolega Tin podsjeca na trgovanje na Tpng prije godinu dana. Cijena je isto brzo narasla sa 45 na 60 kuna prije izvjesca, a nakon odlicnog izvjesca je cijena pala.
Slicno i na Ptkm.
-
Mene trgovanje na Atpl kolega Tin podsjeca na trgovanje na Tpng prije godinu dana. Cijena je isto brzo narasla sa 45 na 60 kuna prije izvjesca, a nakon odlicnog izvjesca je cijena pala.
Slicno i na Ptkm.
Da su se vozarine za tankere održale na visini BCTI iznad 1000 bodova danas bi imali TPNG na 100 kn minimum jer bi im dobit za q3 i q4 2020 bila barem po 15 miliona kuna...a q1 2021 bi gledali hoće li biti 18 ili 20 mil.kn dobiti...tako sam napisao i gore budu li razine vozarina na ovoj ili višoj razini do kraja godine..atpl će rasti sa svakim izvješćem.
-
Slicno i na Ptkm.
Pala je jel su spot vozarine extra ekstremno narasle pa isto tako i pale dok svu vozarine za atpl porasle puno ali ne extra ekstremno puno....
-
vidim da su se neki uplašili rasta na brodarima i požurili prodati kako bi njima omiljena jedinica lokalne samouprave (čitaj: uhljebi) dobili svoj teško zasluženi porez.
s druge strane, oni koji pažljivo čitaju, na vrijeme su kupili, čekat će da ciklus odradi najmanje 2 god. (za koliko su zasad predviđanja) i eventualno se ukeširati i platiti 0 kn (ili EUR, ako se do tada uvede) poreza.
sloboda izbora je zakon
-
-
evo, na CNBC-u cijeli dan trube kako Biden diže porez na kapitalni dobitak, a nikako da spomenu brodare di se taj porez legalno može izbjeći.
neki se i kod nas pitaju di si bijo 91., a poslije će njih pitati, a di si ti bio 2021.?
ekipa ovdje nikako da nauči razliku između sekularnog rasta i rasta po jednokratnim stavkama.
tko je pametan, sada krati na precijenjenim sektorima (a nije da ih kod nas nema) i kupuje shippere.
postoje i oni koji su trenutno "zamrznuti" tamo di se čeka jednokratno "lansiranje".
oni će nam se kasnije priključiti kad malo zbroje 2+2.
bravo za ekipu koja je trend na vrijeme "namirisala" i koja nas nastavlja opširno o svemu informirati.
keep up the good work!
-
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…dolara-20210423
zanimljivo, rudnik kriptovaluta "cucak" nije ponio sa sobom
-
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…dolara-20210423
zanimljivo, rudnik kriptovaluta "cucak" nije ponio sa sobom
Mogu mu ga puvat...
-
Ili će ga po dobrom starom običaju skratit za glavu...
-
Joj, nemojte se svadjati. Svaki investitor ima svoje kriterije. Nekome je vazna sigurnost, nekome visi prinos pa puno riskira. Osobno puno riskiram.
Za nekoga je HT, nekoga Djuro.
-
Inače kada ulažem, imam neku svoju filozofiju, odnosno svrha ulaganja mi je prvenstveno da ne izgubim ni kune. Jer ako si maksimalno eliminirao mogućnost gubitka, dobit je neizbježna, u protivnom bi igrao rulet.
Mislim da znam što radim jer mi je lani prinos bio 18% i to sa polovinom portfelja u kešu. Kada sam se uspiješno izvukao iz 4 pozicije u kojima sam u jednom trenutku bio u minusu 35-50%.
Izvukao sam se neokrznut prvenstveno jer sam slijedio pravila koja sam si sam postavio.
1. ulagati u zdrave dionice
2. pol portfelja keš
3. kada pada dokupljuj, dokupljuj, dokupljuj
4. kad je najgore, kupuj najviše, (na dan potresa u ZG-u sam usuo sve u dionice)
5. ako te udre stres zbog minusa, napij se (odma opusti)
Pravilo broj 5 upravo konzumiram, nek se zna
Naravno, bitno je i drustvo, kao i vino koje se degustira . Preferiram crno, plavac mali i dingac
I ostala pravila su dobra i lajkam, pogotovo ovo sa keshom .
Imam i ATPL i TPNG, nek se zna i ne da mi se prepucavati ciji je veci, nek sve raste, neke prije, neke kasnije
Pusa svima
-
Ja sam se ostavio alkohola ima misec ipo dana, ni kapi(prošla godina je bila stresna )...jedna od nuspojava apstinencije od alkohola je pojačan seksualni nagon
-
Ja sam se ostavio alkohola ima misec ipo dana, ni kapi(prošla godina je bila stresna )...jedna od nuspojava apstinencije od alkohola je pojačan seksualni nagon
Odmah pocinjem piti, pa da mogu apstinirati
-
marine
svako po svome. samo da se osvrnem na tvoja pravila br 2 i 3.
2. keša nemam nikad više od 2-3%. ako se odlučim za neku kupnju, uložim sve!!
3. NIKAD ne dokupljujem ako mi investicija počne padati! ako padne 10% likvidiram poziciju i tražim novu metu.
-
Inače kada ulažem, imam neku svoju filozofiju, odnosno svrha ulaganja mi je prvenstveno da ne izgubim ni kune. Jer ako si maksimalno eliminirao mogućnost gubitka, dobit je neizbježna, u protivnom bi igrao rulet.
Mislim da znam što radim jer mi je lani prinos bio 18% i to sa polovinom portfelja u kešu. Kada sam se uspiješno izvukao iz 4 pozicije u kojima sam u jednom trenutku bio u minusu 35-50%.
Izvukao sam se neokrznut prvenstveno jer sam slijedio pravila koja sam si sam postavio.
1. ulagati u zdrave dionice
2. pol portfelja keš
3. kada pada dokupljuj, dokupljuj, dokupljuj
4. kad je najgore, kupuj najviše, (na dan potresa u ZG-u sam usuo sve u dionice)
5. ako te udre stres zbog minusa, napij se (odma opusti)
Ja bih rekla da kod investiranja treba pratiti ove korake:
1.Fundamentalna analiza
2.Tehnicka analiza
3.Bliske perspektive sektora.
Pravilo dokupljuj, dokupljuj, dokupljuj u padu vrijedi samo ako znate intrinzicnu vrijednost dionice.
Pod pritiskom psihologije neka dionica moze jako pasti ili narasti neovisno o intrinzicnoj vrijednosti, a trejdati mozete uspjesno samo ako znate realnu vrijednost dionice.
Mnogi smo se zeznuli na Atpl jer smo dokupljivali u padu kada je pocela padati sa 400 kuna
P.S. Broj 5 necu komentirati jer sam pristojna djevojka
-
-