evo, novinari su se potrudili sažeti tko je sve značajan povukao mjere za ožujak
http://hr.n1info.com/Biznis/a504657…nih-mjesta.html
kod nas su to mahom "blue" chip-ovi
evo, novinari su se potrudili sažeti tko je sve značajan povukao mjere za ožujak
Nisu ni vani svi optimistični, unatoč trenutnom optimizmu na marketu
A pazim i ja, ni mene nije pokloplo jučer niđe.
Čekam da se jave Zazivači Hanfe, za mene je to siguran buy signal ("Kada se jave Zazivači Hanfe kupi odma te prodaj srednje brzo", tako sam si zapisao u svoj investitorski blokić)
Oporavili se ili ne u americi, ali vjerujem da ce oni 100% sigurno prije opet na ATH od nasih na pola ATH 😀
Da malo je previse velikih sa potporama koji rade .... trebali su stavili jos neke uvjete, recimo da na kraju prilikom godisnjeg izvjesca ukoliko nije doslo do pada dobiti, tj. Ako si u plusu sa dobiti, potpora se vraca.. jer ovako se lako dogovori ekipa da im partneri ne plate par vecih racuna sa 2-3 mjeseca zakasnjenja... i imas pad prihoda 20%, cudno da nije tu i INA, jer se nije vozilo pa ce i oni imati pad prihoda 3-4. Mjesec...,
Da malo je previse velikih sa potporama koji rade .... trebali su stavili jos neke uvjete, recimo da na kraju prilikom godisnjeg izvjesca ukoliko nije doslo do pada dobiti, tj. Ako si u plusu sa dobiti, potpora se vraca.. jer ovako se lako dogovori ekipa da im partneri ne plate par vecih racuna sa 2-3 mjeseca zakasnjenja... i imas pad prihoda 20%, cudno da nije tu i INA, jer se nije vozilo pa ce i oni imati pad prihoda 3-4. Mjesec...,
Pad prihoda i naplata su dvije odvojene stvari
ovo danas je na više dionica bilo organizirano rušenje cijene, jer se nastojala iskoristiti panika dok se izvješća temeljito ne prouče
Meni se čini da je to onaj stari prokusani recept na ZSE - iskrcavanje na krilima (dobrih, solidnih) izvjesca. Tako je uvijek bilo, nema razloga da ne bude i ovaj put. Tim vise sto Q2 nece biti nimalo ugodan.
ovo danas je na više dionica bilo organizirano rušenje cijene, jer se nastojala iskoristiti panika dok se izvješća temeljito ne prouče
Meni se čini da je to onaj stari prokusani recept na ZSE - iskrcavanje na krilima (dobrih, solidnih) izvjesca. Tako je uvijek bilo, nema razloga da ne bude i ovaj put. Tim vise sto Q2 nece biti nimalo ugodan.
ne znam, možda, ali
npr. na OPTE nije prvi put da se ovo događa, dapače događalo se poslije skoro pa svakog izvješća, a dogodilo se i na TPNG nakon rekordnog Q1.
ne znam, možda, ali
npr. na OPTE nije prvi put da se ovo događa, dapače događalo se poslije skoro pa svakog izvješća, a dogodilo se i na TPNG nakon rekordnog Q1.
Ispravak netočnih navoda.
Na TPNG se dogodilo uoči izvješća jer je izvješće izišlo nakon zatvaranja burze.
Danas će biti prvo trgovanje nakon objave izvješća.
Među najvećim tvrtkama koje su primile potporu državne u iznosu od 3250 kuna neto za ožujak su Valamar Riviera s više od 2537 zaposlenih i isplaćenih 8,24 milijuna kuna, Boxmark Leather s 2287 radnika i 7,4 milijuna kuna subvencije, Pevex s 1930 zaposlenih radnika i 5,9 milijuna kuna, Mlinar s 1737 zaposlenih i 5,6 milijuna kuna, AD Plastik s 1737 zaposlenih i 5,6 milijuna kuna pomoći, Maistra i Plava Laguna s 1286 zaposlenih, odnosno 1284 zaposlenih i s po 4,1 milijuna kuna pomoći, Globalna hrana s 1282 radnika i četiri milijuna kuna subvencije, ALCA Zagreb i Crodux naftni derivati s 1198 i 1129 radnika i 3,8, odnosno 3,66 milijuna kuna neto pomoći.
Mnogi očito nisu računali s objavom podataka. A da jesu, pitanje je bi li išli na poticaje jer je ovo za mnoge od njih kokošarski nebitan iznos pa samim time i negativna reklama.
Sad recimo istovremeno imamo da firme iz istog sektora potpuno suprotno djeluju. Lošinjska Jadranka donira bolnice a Valamar koristi poticaje za plaće dok istovremeno njihovi direktori kupuju dionice na burzi.
Vrijeme je izbora, biti će svega svima.
Poslije više neće, al' poslije je poslije
No, do izbora smo spašeni
Kao porezni obveznik, baš sam ljuta.
Ovo gore je sramota.
nova dionica dolazi.
nova dionica dolazi.
Taman u vrijeme kad ce se pivkani ispijat na terasama kafica
Pad prihoda i naplata su dvije odvojene stvari
Naravno, ali kreativna je ekipa, lako će iskemijati pad 20%
Ova nova pivarska dionica koja dolazi na burzu, možda bi mogla malo pomaknuti tržište.
Ova nova pivarska dionica koja dolazi na burzu, možda bi mogla malo pomaknuti tržište.
to sigurno, ako kupci dionica budu ujedno i konzumenti
A da .... ali da se tako obrazuje stanovništvo da znaju ako kupuju proizvode kompanije koju tvoj mirovinski fond posjeduje... ili koju on sam posjeduje kroz par dionica i da ima neke koristi od toga da kupiš proizvode karikiram Saponije, VIRA jer ćeš sudjelovati i u dobiti na kraju godine ..... ali da je uprava i vlasnici pošteni i transparentni... a ne kao LEDO, BELJE.... ili Badela koji preuzmu i istisnu male ..... i tako dalje..
A da .... ali da se tako obrazuje stanovništvo da znaju ako kupuju proizvode kompanije koju tvoj mirovinski fond posjeduje... ili koju on sam posjeduje kroz par dionica i da ima neke koristi od toga da kupiš proizvode karikiram Saponije, VIRA jer ćeš sudjelovati i u dobiti na kraju godine ..... ali da je uprava i vlasnici pošteni i transparentni... a ne kao LEDO, BELJE.... ili Badela koji preuzmu i istisnu male ..... i tako dalje..
ja upravo to radim, sve što dobijem dividende od JNAF točim gorivo, od PODR opet njihove proizvode, KRAŠ kupim čokolade i slatkiše, poklone djeci, u KTJV kupim odmah sve njihovo vino, jedino od Zabe ne kupim kn, nego Eure, ................ i još se tu doda tijekom godine puno toga osim iznosa dividendi, mogli bi oni te dividende malo povećati i tako si povećati prodaju, rekao bi jedan poznati sindikalac
To je ok razmišljanje, i ja tako radim. Mada me cros osiguranje skuplje ispadne. Nego, gledam malo, kvartalni gubitak Ina-e 800 milijuna. Sumnjam da među nama ima neko te dionice, ali mi se ne sviđa nikako taj gubitak. To je brutalno.