S obzirom na ovaj ponor na nafti bit ce iduci mjesec takav "Sell in may" kakav Wall street nije vidio u povijesti...ova 2020.godina bit ce upamcena na trzistima kao nikad prije viđeno na burzama.
Crobex 500 mi postaje sve izglednije
S obzirom na ovaj ponor na nafti bit ce iduci mjesec takav "Sell in may" kakav Wall street nije vidio u povijesti...ova 2020.godina bit ce upamcena na trzistima kao nikad prije viđeno na burzama.
Crobex 500 mi postaje sve izglednije
@Neo
A kako komentiraš velike dioničare fizičke osobe u Top20 raznih jakih dionica tipa ZABA, ERNT...... koji nisu prodali niti jednu dionicu? Jesu oni budale i ne prepoznaju situaciju i trenutak u kojem živimo ili?
Da se razumijemo, slažem se sa dosta tvojih razmišljanja, no nekad si malo tendenciozan i subjektivan.
znaci mozemo ocekivati besplatnu naftu uskoro...cekam da me zovnu s Ine da natankam gratis
Neznam u sto cete utankat? Djelujte kao da cekate da ferari dodje na 10 000 eura, a kad dodje onda cete cekat da dodje rimac auto niskobuđetno, a ni tada nece valjat jer ce smak svijeta pa sto ce vam auto.
zbog ćega, ako je zbog cijene nafte onda bi crobex trebao prema 2k a nikako na 500, kakva ti je to naopačka računica, pa nismo mi dubai da živimo od crpljenja i visoke cijene nafte, nama je upravo suprotno, što jeftinija nafta to manji roškovi, i dodane vrijednosti veće...makar taj trend na žalost neće dugo trajati, trenutne zalihe će se riješiti, mnogi naftaški subijekti bankrotirati i nafta će u nekom srednjem roku postati skuplja nego ikada...
Neo govori istinu
Niste u toku lol
https://www.cnbc.com/2020/04/20/oil…nts-demand.html
Neo uvijek pretjeruje, ali je na dobrom tragu
Pa na sličici se vidi 10 dolara, što god to značilo
So far.... nafta curi na sve strane
Jedino je izmjena vječna na svijetu.
trgovanje ovim futures ugovorima za naftu ističe u utorak i valjda bi bilo za očekivati neku, kakvu takvu stabilizaciju na nafti nakon toga......
Vani su konsternirani padom nafte, no ipak neke dijonice zbog tog padaju, neke bezbobzira na naftu rastu.
netflix, amazon, alibaba, Volkswagen , biogenetičke, farmaceutske i šta ti ja znam: rastu.
Kolko sam shvatio njih to ne zanima. Naftne padaju, što bini osnovnoškolcu bilo jasno.
"Energetski sektor" i .e. General electric i slično, rastu
Indexi generalno padaju. Vix raste
Meni se čini da ni vani još nisu uračunali posljedice pada nafte na čitav hranidbeni lanac.
Recimo aviokompaniji je jeftinija nafta plus jer jeftinije tanka, no opet manje je bogati Arapa koji letu vamo tamo. Uglavnom meni je to zbunjujuće i ne kužim ništa.
Pokušavam sjetiti kak je bilo 1999. Kada je nafta bila toliko, no onda sam bio mlad pa se samo avantura sjećam. Mislim, bilo je dobro.
Eto kako sam i najavljivao...nafta na -14 USD.
Da. Dobro čitate! NEGATIVA.
Dakle ide po principu samo nosi... mi ti platimo.
Još ne zovu s Ine...al hoće uskoro...
dakle očekujem odlazak na benzinsku...natankate gorivo
i na kraju vam teta koja tamo radi tutne 100kn za piće.
Sve to igra ako kafići prorade...ako ne..što sa tih 100 kn?
Bojim se da će tako uskoro plaćati da netko preuzme dionice .
Dok ovo pišem nafta na NEGATIVNIH -36 USD.
Tko je malo proučavao 1929.g. onda je mogao vidjeti
da su dionice preko noći postali bezvrijedni papirići.
zbog ćega, ako je zbog cijene nafte onda bi crobex trebao prema 2k a nikako na 500, kakva ti je to naopačka računica, pa nismo mi dubai da živimo od crpljenja i visoke cijene nafte, nama je upravo suprotno, što jeftinija nafta to manji roškovi, i dodane vrijednosti veće...makar taj trend na žalost neće dugo trajati, trenutne zalihe će se riješiti, mnogi naftaški subijekti bankrotirati i nafta će u nekom srednjem roku postati skuplja nego ikada...
Da kratkorocno je bolje medjutim ako potraje uz vec postojecu recesiju vodi u vecu deflaciju sta nikako nije dobro.
Sto se tu sve da isčitati... Ugovor ističe, ako se ne riješe papira zbilja će i dobiti naftu. Ovaj drastičan pad je tehničke prirode!
Sto se tu sve da isčitati... Ugovor ističe, ako se ne riješe papira zbilja će i dobiti naftu. Ovaj drastičan pad je tehničke prirode!
inače, ne pada sva nafta ovako brutalno već samo WTI, a to su vjerojatno sad u igri i neke špekultivne stvati.
Brent je stabilno oko 20-ak$, na diskontu, ali stabilno, čak s blagom tendencijom rasta prema 40$
Eto što kažu na jahu finace, baš to da sad svi bleje. I dobro i loše, ali više loše
https://finance.yahoo.com/news/us-stocks…-184558311.html
With much of the global economy suspended due to the coronavirus, physical demand for crude has dried up, creating a global supply glut as billions of people stay home.
"Oil down is normally good for the rest of the sectors, but you can make the argument that it is so low that it's not good for anybody in terms of what it's going to do to unemployment and economic growth," said Jake Dollarhide, chief executive officer of Longbow Asset Management in Tulsa, Oklahoma. At 2:26 p.m. ET, the Dow Jones Industrial Average was down 1.79% at 23,807.69 points, while the S&P 500 lost 1.27% to 2,838.15.
Postići će se nekakva ravnoteža, po prirodi stvari
e i čini mi secda ćemo po besplatni benzin morat ić u Bosnu il Sloveniju, naši se ne daju...
inače, ne pada sva nafta ovako brutalno već samo WTI, a to su vjerojatno sad u igri i neke špekultivne stvati.
Brent je stabilno oko 20-ak$, na diskontu, ali stabilno, čak s blagom tendencijom rasta prema 40$
Wti je uglavnom mislim americka nafta vjerovatno pada jer su svi americki proizvodjaci sa sadasnjim cijenama brenta prakticno pred bankrotom
Koliko god je crna, toliko crnjačite s tom naftom... pa mi ne proizvodimo naftu nismo mi Saudi Arabia.
Mi turiste proizvodimo! Još da se malo hoćemo i poljoprivredom baviti gdje bi nam kraj bio.
Vjerujem da dolazi "beznaftno" vrijeme!
Luda vremena, moguće da će za koji dan i cash biti trash, neznam ovo je presedan