1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Neo
    Guest
    • April 1, 2020 at 8:07 AM
    • #2,241
    Quote from Neo

Ameri mogu svirati do 2790...a onda krece samo 1 smijer. A nije up up.

Amrri nisu uspjeli doci ni do 38.2 fibo linije. Malo je falilo. Nakon istoga jucer okrenuli iz plusa u minus 2%. Danasnji futuresi -3% dok Nikei roni preko -5%.

A mi? Pa i mi cemo danas -5% jer ima ona kud svi tu i mali Mujo.

Porazne brojke da je svaki treci zaposleni sad na minimalcu. BDP bi mogao pasti i preko 30%.

3 znamenke na Crobiju uskoro....

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • April 1, 2020 at 8:17 AM
    • #2,242

Tako nekako sam i ja rekao.

Prvo se pricalo o par %, pa nekoliko, pa sad vec 10 do 20, a na kraju ce doci do preko 30. I? Nikome nista. Zbog koronavirusa na ovaj nacin unistiti drzavu, e to je nesto zbog cega ce neki morati odgovarati.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • April 1, 2020 at 9:33 AM
    • #2,243
    Quote from st-brajo
    Quote from st-brajo

ako ste ikad svratili u baknu podignuti nesto novca mogli ste primijetiti da je vecina ljudi u dozvoljenom minusu.

oni koji vec imaju rijeseno stambeno pitanje drze cash i ne misle ga ulagati nigdje osim u renovaciju nekretnine ili kupnju neke druge ako cijene padnu.

broj ulagaca na trzistu kapitala stalno opada, a znam da ti bankari cim imas nesto vise casha na racunu nude ove otvorene fondove (meni su konkretno ove sta su izlozene BRIC-u).

meni to nije bilo interesantno, jer mislim da sam mogu bolje oploditi novac na trzistu kapitala, a vjerujem da je dosta ljudi nasjelo i sad su u "pusioni".

Isto tako, oni te obavijeste kad tvoj ulog padne za odredjeni postotak, tako da su vjerojatno neki u panici odlucili prodati svoje udjele, pa imamo ovo sto sada imamo.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170755

Display More

Promjena vrijednosti udjela mješovitih fondova u istom razdoblju bila je izraženija te je iznosila -12,0 posto pri čemu je NAV smanjen s 1,1 na 0,8 milijardi kuna (-28 posto). Moja procjena da je vrijednost prodanog cca 194 mil kn.

Vrijednost udjela u dioničkim fondovima najviše se smanjila u promatranom razdoblju (-24,6 posto), dok je neto vrijednost imovine tih fondova smanjena s 1,9 na 1,3 milijarde kuna ( -34,9 posto). Moja procjena da je vrijednost prodanog cca 260 mil kn.

Realno od toga na dionice ZSE ne vjerujem da otpada više od 20% što je cca 50 mil kn i indirektno od mješovitih 5% cca 10 mil kn.

Znači utjecaj rasprodaje imovine fondova na dionice na ZSE je po mojoj procjeni u prosjeku bio 2 mil kn dnevno. 

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 10:25 AM
    • #2,244

Odličan članak. Jel ima netko Plenkovićev i Ribićev mail da im ovo proslijedi? :)

Koronaekonomika (III): što je to G-zabluda?

http://arhivanalitika.hr/blog/koronaeko…e-to-g-zabluda/

Zašto nam Šonje nije ministar?

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • April 1, 2020 at 10:34 AM
    • #2,245
    Quote from mitkko

Odličan članak. Jel ima netko Plenkovićev i Ribićev mail da im ovo proslijedi? :)

Džaba krečiš. Ipak nije zgoreg prisjetiti se poslovice o biserima i svinjama jer svinje ipak razmišljaju ovako:

https://net.hr/danas/hrvatska…em-i-s-logikom/

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 1, 2020 at 10:39 AM
    • #2,246
    Quote from mitkko

zato što nam je Vlada dovoljno šonjava i bez njega :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 10:53 AM
    • #2,247
    Quote from Manu
    Quote from mitkko

Džaba krečiš. Ipak nije zgoreg prisjetiti se poslovice o biserima i svinjama jer svinje ipak razmišljaju ovako:

https://net.hr/danas/hrvatska…em-i-s-logikom/

Display More

Ribića uopće ne vrijedi komentirati. Tip je totalno odvojen od stvarnosti.

Pazi njegov komentar: "I sada kao i onda govorim, da u uvjetima, kada se vanjski i unutarnji izvori sredstava toliko iscrpe tek onda mogu slijediti odricanja svih za sve." Znači, tek kada budemo u totalnoj banani, onda možemo razgovarati o redukcijama? I opet poistovjećuje javnu potrošnju sa plaćama u javnom sektoru. A onda istovremeno govori kako je on između ostaloga vrhunski ekonomski stručnjak?!? Katastrofa! Muka mi je.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 1, 2020 at 11:05 AM
    • #2,248

Ide se u proboj AD plastik sa ovoga dna:?:

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 1, 2020 at 11:11 AM
    • #2,249

Evo update za SPY.

Cijena je dosta dobro pratila moju projekciju, iako smo imali ovaj jedan zadnji propad prije rasta koji nisam dobro predvidio (crvena trajektorija). Elliott count sam zbog toga na ovom grafu korigirao.

Graf dalje predviđa korekciju - u boljoj varijanti do 246, u lošijoj do 229, ali ako bi se ovako stvari odigrale to bi bilo super bullish. U suprotnom nas čega novo dno niže.

Files

SPY.png 204.44 kB – 0 Downloads

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • April 1, 2020 at 11:14 AM
    • #2,250

Nije problem sam Ribić nego što iza njega stoji cijela vojska potencijalnih glasača kojima takvi kao on manipuliraju ali koji istovremeno imaju i svoj interes na rashodovnoj strani proračuna a politika je toga itekako svjesna. Uostalom, dvije najveće stranke se i sastoje od interesnih grupacija priključenih na rashodovnu stranu proračuna i svi zakoni se svode na to kako donijeti korist njima u dobrim vremenima ili kako ne naštetiti istima u kriznim vremenima.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 1, 2020 at 11:18 AM
    • #2,251

Ribić je kralj. Cijelu državu non stop u zdrav mozak i to njihovim novcima. Zna puno toga prljavština o drugima i vlastima, ima plaću premijera vec 30 godina i smije se svima u facu.Sindikati imaju ogromnu imovinu. Jedan od jačih ljudi u državi. Top 10.

• SIMKE
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • April 1, 2020 at 11:59 AM
    • #2,252

Danas pravo čudo.. Crobex u plusu, a cijeli svijet crven. To rijetko vidimo ;) samo kada bi bilo češće..

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 1, 2020 at 11:59 AM
    • #2,253
    Quote from Manu

Nije problem sam Ribić nego što iza njega stoji cijela vojska potencijalnih glasača kojima takvi kao on manipuliraju ali koji istovremeno imaju i svoj interes na rashodovnoj strani proračuna a politika je toga itekako svjesna. Uostalom, dvije najveće stranke se i sastoje od interesnih grupacija priključenih na rashodovnu stranu proračuna i svi zakoni se svode na to kako donijeti korist njima u dobrim vremenima ili kako ne naštetiti istima u kriznim vremenima.

To je poanta cijele priče, dok god državna sis-a kako kaže Kandžija nam hrani tolike ljude nema naprijed.

Zamislite to glasačko tijelo?

Tko bi se u njega usudio dirati taj odmah gubi izbore.

Realni sektor njih nikad neće moći preglasati, jedino koga još nisam kužio su penzioneri oni bi sebi mogli izglasati penzije 10000 kn koliko ih ima, samo da ih okupi netko pametan, a ne onaj Hrelja kojega svodnici okolo navlače kao bolje ne kažem što.I onda penzići dobe 100 kuna i presretni.

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • April 1, 2020 at 12:29 PM
    • #2,254

Šuška se da će vlada otpisati obaveze za doprinose i poreze dok traje karantena, ako hoće isplatiti mirovine po meni nema drugog izlaza nego preusmjeriti novac koji ide u drugi stup u prvi to im sugerira i šefica isttituta za javne financije ako se ne varam, kad bi se to desilo mislim da je to pomor za našu burzu da nije mirovinaca RIVP bi vjerojatno bio na 10 kn adpl na 30, što vi mislite koliko je to realno da se desi? po meni je, neznam kako bi se drzava mogla izvuć inaće, ako donesu tu mjeru ne mislim da će biti nekih većih otpora,

• cvarkozder
    Student
    Reakcija primljeno
    82
    • April 1, 2020 at 12:32 PM
    • #2,255
    Quote from zigass

Šuška se da će vlada otpisati obaveze za doprinose i poreze dok traje karantena, ako hoće isplatiti mirovine po meni nema drugog izlaza nego preusmjeriti novac koji ide u drugi stup u prvi to im sugerira i šefica isttituta za javne financije ako se ne varam, kad bi se to desilo mislim da je to pomor za našu burzu da nije mirovinaca RIVP bi vjerojatno bio na 10 kn adpl na 30, što vi mislite koliko je to realno da se desi? po meni je, neznam kako bi se drzava mogla izvuć inaće, ako donesu tu mjeru ne mislim da će biti nekih većih otpora,

Ne znam šta se šuška, ali sve je moguće, pa možda i to. Ne zaboravimo da je ovo ipak izborna godina, a bitan dio tog tijela sigurno nisu mali ulagači na ZSE.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 1, 2020 at 12:50 PM
    • #2,256
    Quote from SIMKE

Danas pravo čudo.. Crobex u plusu, a cijeli svijet crven. To rijetko vidimo ;) samo kada bi bilo češće..

Quote from zigass

da nije mirovinaca RIVP bi vjerojatno bio na 10 kn adpl na 30, što vi mislite koliko je to realno da se desi?

Zašto ste toliko očajni, pa pričekajte RIVP na 10 kn i Adpl na 30 kn. Nemate troška dok čekate. Možda bude rivp po 0,50 kn i adpl po 1,50 kn ako idu u likvidaciju. Vi ne percipirate stvarnost kakva jest niti uzimate u obzir da su sadašnje cijene predstečajne dok su tvornice i hoteli pod lokotima. Ja sam kupio dosta neplanirano rivp po 18,10 kn :thumbup:dugo je stajalo na asku pa sam po asku počistio.

Nisam slušao savjete, a nije bila ni navala vjerujte mi. Navala je upravo sada i top navala će biti kad otvore hotele za mjesec i pol, dva.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • April 1, 2020 at 12:52 PM
    • #2,257
    Quote from zigass

Sve je moguće i to možda nebi ni bio loš potez ako bi se korona kriza produljila i ako bi izdavanje obveznica postalo preskupo. U ovom trenutku, kada se moguće zadužiti po vrlo povoljnim kamatama i kada je realno da je ova korona kratkog daha, glupo bi bilo sada rušiti sustav zbog nekoliko mjeseci disrupcije. Rivp nisam pratio, a koliko vidim ADPL je jedino kupovao Raiffeisen B i to dosta sramežljivo tako da u ovom trenutku teza da mirovinci nisu kupovali bi ADPL bio na 30 kn mi ne drži vodu.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • April 1, 2020 at 12:57 PM
    • #2,258

Eto, dosli ste na ono sto sam tvrdio nedavno, da je moj ultimativni strah gasenje drugog stupa. Prvo preusmjere tekuce uplate, a onda za par mjeseci nacionaliziraju sve i bok. I odjednom sve ponovno postaje drzavno. Cijela privreda.

Idemo snaznim koracima natrag u socijalizam.

Da ne bi pod firmom spasavanja drzave jos i zamrznuli ili oporezovali bankovne depozite... Sve je moguce. Ako je izvanredno stanje svi moraju doprinijeti, ne? Pazite se.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 1, 2020 at 12:58 PM
    • #2,259
    Quote from komot

Sve je moguće i to možda nebi ni bio loš potez ako bi se korona kriza produljila i ako bi izdavanje obveznica postalo preskupo. U ovom trenutku, kada se moguće zadužiti po vrlo povoljnim kamatama i kada je realno da je ova korona kratkog daha, glupo bi bilo sada rušiti sustav zbog nekoliko mjeseci disrupcije.

Problem je što nismo u eurozoni pa je pristup zaduživanju sužen i zaduživanje skuplje. Nije moguće dobiti kredite kao prije mjesec dana.:thumbdown:

Treba razmisliti da država posudi od većine ovdjepišućih trejdera, oni znaju cijene kakve će biti na ZSE samo nek lijepo pitaju. Kako kaze kolega čvarko uvijek kupuje najjeftinije i prodaje najskuplje.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • April 1, 2020 at 1:05 PM
    • #2,260
    Quote from zigass

Ne vjerujem da će ići na privatnu imovinu iz drugog stupa. To ne bi smjelo proći niti test ustavnosti. Onda bi isto tako mogli pokupiti i ušteđevinu građana s računa banaka.

Osiguranika u drugom stupu je oko 2m a to je daleko iznad kritične brojke koju bi se usudili dirati.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 932

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 11:10 PM
    2. Odgovora
      932
      Pregleda
      492k
      932
    3. borsa

May 28, 2025 at 11:10 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

borsa May 28, 2025 at 11:10 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy