1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Manu
  • February 20, 2020 at 8:07 PM
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 95
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 30, 2020 at 8:09 PM
    Quote from barbosa

kol.st-brajo, što bi se išćuđavao...ali sada je vrijeme da se govori o ovoj korupciji, lažiranju tj. nepotizmu i kijentelizmu...koliko mi je poznato, lažiranje javnog natječaja je kažnjivo po kaznenom zakonu i stoga zašto šutiti, ajmo malo govoriti o tim gadostima

• zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 291.
    • nezakonito pogodovanje iz članka 292.
    • primanje mita iz članka 293.
    • davanje mita iz članka 294.
    • trgovanje utjecajem iz članka 295.
    • davanje mita za trgovanje utjecajem iz članka 296.

pa moj stric je branitelj, a prijatelj invalid, i nikad nisu prošli na natječaju za državnu/javnu službu.

pametnome dosta.

kod nas se ove stvari progone po političkom diktatu kad netko premaši granice dobrog ukusa, kao u primjeru kojeg ste Vi naveli.

kao što sam već i prije naveo, na te stvari EU ne gleda, nego su u nadležnosti pojedine države članice.

dok god je to tako, stvari će se odvijati po već ustaljenom obrascu.

kad netko izgubi političku moć, krene cipelarenje, pa i na ovaj način.

to Vam otprilike dođe kao i kad diler doušnik pretjera, pa mu doma nađu piratizirani softver, pa mu onda i to pribotunaju.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• barbosa
    Guest
    • August 30, 2020 at 8:40 PM

ne slažem se stobom!

ako nešto nije u redu onda se treba postaviti i ne govoriti nego urlati...ovo je najgore što se jednom društvu može dogoditi, šutiti i trpiti i čekati da netko drugi nešto poduzme ...ništa od toga, ako ne poduzmeš išta onda i ne može biti negi "ništa" nego krenuti od sebe i poduzeti bilo što a rezultat će kad-tad doći...ko u onome vicu, bogek, bogek, daj da dobijem na lotu...i tako svaku večer dok bogek nije pzvizdio i zaurlao-pa uplati taj listić već jednom^^

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • August 31, 2020 at 9:04 PM
    Quote from barbosa

ne slažem se stobom!

ako nešto nije u redu onda se treba postaviti i ne govoriti nego urlati...ovo je najgore što se jednom društvu može dogoditi, šutiti i trpiti i čekati da netko drugi nešto poduzme ...ništa od toga, ako ne poduzmeš išta onda i ne može biti negi "ništa" nego krenuti od sebe i poduzeti bilo što a rezultat će kad-tad doći...ko u onome vicu, bogek, bogek, daj da dobijem na lotu...i tako svaku večer dok bogek nije pzvizdio i zaurlao-pa uplati taj listić već jednom^^

kome urlati?onima koji su ih izabrali da to rade?

Jedini problem Rimac je što je bila u krivom taboru unutar stranke.Gdje je Miljan nestao?

Ej pa mi živimo u zemlji gdje premjer snima spot u odvjetničkom uredu čovjeka koji piše zakone po potrebi,pa se neznaju pa su prijatelji iz osnovne.Ali sve to na stranu ja radim u općini, Gradu i dobro mi je....čemu talasati to rade samo četnici i antihrvati....tisućljetni san....bla bla bla

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • August 31, 2020 at 9:11 PM
    Quote from barbosa

ne slažem se stobom!

jedini nacin borbe protiv je da "ekonomija" padne sama od sebe.Ovo je ko Černobil u fazi kad trče po hodnicima, a nema nazad.

Korona bi samo mogla biti benzin na vatru da nasa generacija ne životari nego možda i počne uistinu živjeti.

Kako su rekli na Kornatima-eruptivni požar-to nama treba,pa makar bio fosfor ili korona.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 2, 2020 at 1:32 PM

Svjetska banka priznala: Brojne države prevarile indeks lakoće poslovanja

https://www.seebiz.eu/ekonomija/svje…slovanja/240090

"Kina još uvijek bila prilično dugotrajna i složena za rad - otprilike složena poput Namibije ili Paragvaja, koji igraju u ligi sličnoj Narodnoj Republici: spora birokracija, nejasne odgovornosti, vrlo komplicirani postupci , kojima je teško upravljati bez državnih partnerskih tvrtki."

mene ovo podsjeća na neku drugu zemlju, najfriškiju članicu EU-a :/

Kritičari također ističu da izvještaj Svjetske banke potiče korupciju, što se ne odražava na indeks Svjetske banke. Brze građevinske dozvole samo su jedan takav primjer. Primjerice, u Sudanu zakon predviđa da se na građevinsku dozvolu čeka 270 dana, no u praksi je neke tvrtke dobivaju nakon pet dana".

blesavi Sudanci.

kod nas ne piše ništa, pa ako potplatiš da se procedura ubrza, onda nije korupcija ;)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • September 2, 2020 at 5:18 PM

https://www.poslovni.hr/hrvatska/petir…-kredit-4249198

Ovo su neke opasne vradžbine, neki vudu, ko će ga znat

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • September 16, 2020 at 10:23 AM

Dat ću jedan isječak iz jučerašnjeg članka koji demistificira zašto su prometi na ZSE ovako mizerni, iako su fundamenti nekih dionica stvarno dobri. Krivotvorena financijska izvješća Agrokora porezna uprava, HANFA i ZSE nisu primjetile minimalno punih 10 godina. A pazite o kolikim se iznosima radi, milijardama. Istovremeno nekog malog poduzetnika maltretiraju za koji desetak tisuća kuna.

Na račun ovih krivotvorenih financijskih izvješća ljudi su ulagali, i na temelju njih sa ZSE isparilo je nekoliko milijardi kuna malih dioničara. I nitko nikome, pojeo vuk magare, država ne preuzima nikakvu odgovornost, u poreznoj, HANFI i ZSE su svi čisti.

Konkretno, od 2006. nadalje lažno su prikazivali poslovne rezultate i značajnu akumuliranu dobit iz koje je bez stvarnog temelja isplaćivana dividenda.

Umjesto u pojedinačnim godišnjim financijskim izvješćima trgovačkog društva Agrokor d.d. iskazanih značajnih iznosa zadržane dobiti, morali su iskazati kontinuirane, kumulirane gubitke i to najmanje: u 2006. -438.716.000,00 kuna, 2007. - 474.664.000,00 kuna, 2008. - 900.875.000,00 kuna, 2009. - 1.219.133.000 kuna, 2010. - 1.719.655.000 kuna, 2011. - 2.338.570.000,00 kuna, 2012. - 3.527.250.000,00 kuna, 2013. - 4.443.236.000,00 kuna, 2014. - 4.823.153.000,00 kuna i 2015. - 5.579.836.000,00 kuna.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2214091.aspx

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 17, 2020 at 10:44 AM
    Quote from Marielena

Ja ocekujem panicnu rasprodaju svega ako bude novi lockdown i tu imam prste na okidacu.

U slucaju da ga ne bude ne ocekujem panicnu rasprodaju svega ni na Wall Streetu ni kod nas. Pasti ce one koje ce imati los 3Q, a vec znamo koje su to.

ja vršim ozbiljne pregovore sam sa sobom o trajnom napuštanju ove burze, jer ovakvih događaja kao što je jutros Janaf se i prekoviše kod nas događa, da bih toliko riskirao i ovisio o raznoraznim lopinama, nikada ne znaš što će se novo izroditi u firmi gdje imaš dionice i da li će to uzrokovati potop i nemogućnost izlaska, pored toga i sama burza kao burza je jad nad jadovima, gdje se uopće ne trguje njenim dionicama, a to dovoljno govori o kakvom perspektivnom TK se radi, firme godinama odlaze, a njima plaća ista ili viša i boli ih pedu

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 17, 2020 at 10:50 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Ja ocekujem panicnu rasprodaju svega ako bude novi lockdown i tu imam prste na okidacu.

U slucaju da ga ne bude ne ocekujem panicnu rasprodaju svega ni na Wall Streetu ni kod nas. Pasti ce one koje ce imati los 3Q, a vec znamo koje su to.

ja vršim ozbiljne pregovore sam sa sobom o trajnom napuštanju ove burze, jer ovakvih događaja kao što je jutros Janaf se i prekoviše kod nas događa, da bih toliko riskirao i ovisio o raznoraznim lopinama, nikada ne znaš što će se novo izroditi u firmi gdje imaš dionice i da li će to uzrokovati potop i nemogućnost izlaska, pored toga i sama burza kao burza je jad nad jadovima, gdje se uopće ne trguje njenim dionicama, a to dovoljno govori o kakvom perspektivnom TK se radi, firme godinama odlaze, a njima plaća ista ili viša i boli ih pedu

Pa dionice firmi gdje clanove uprave imenuje vlada RH nisam nikada niti kupovala.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • September 17, 2020 at 10:51 AM

Nemojmo zaboraviti da će najveći uticaj na cijene na svim trzistima u narednom periodu imati izbori u Americi 3. Studenog, a to je za samo 47 dana!

Upumpanim novcem kod nas su kupljeni prije svega izbori, za koje kao što smo svjedoci danas nije bilo razloga da se odrze ranije!

Isto se dogadja i u Americi pumpanjem novca koji se velikim dijelom prelijeva na burze i time dize cijene ali nema osnovu u BDP-u pa je za očekivati da će se taj balon neposredno poslije izbora ispuhati.

Trenutno vodi Joe sa 51% naspram DT sa 43% - Posljedice procijenite sami.

Duboko sam uvjeren da će nam se upumpani novac kod nas, u EU, Americi i u principu svuda u svijetu, vratiti kroz inflaciju i povećanje kamatnih stopa već iduće godine.

Do kraja godine očekujem ZSE na 1530 - 1545

a o pojedinim cijenama dionica ne bih jer to ne mogu niti daleko bolji od mene!

.

buMBum

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 17, 2020 at 11:06 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

Pa dionice firmi gdje clanove uprave imenuje vlada RH nisam nikada niti kupovala.

na žalost, ovakvi događaji ne utječu samo na te firme, nego indirektno i na ostale izlistane, čovjek se upita, pa čekaj, gdje ja to ulažem svoj novac, ni ja nisam izabrao niti jednu takvu osim Janafa radi dobrog poslovanja, dobiti i dosadašnje dividende, koje se eto isto našla pod upitnikom

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • September 17, 2020 at 11:33 AM

Od afera i nečasnih djelovanja u zadnje vrijeme:

• ZABA - afera pranja novca s početka ove godine, Miljenko Živaljić predsjednik uprave napušta banku
    • JANAF - opet neka vrsta gospodarskog kriminala i korupcije, detalje ćemo tek saznati
    • KABA - delistiranje i sramotno niska ponuda za preuzimanje koja je dana dioničarima, očito ih se pokušava prevariti
    • MDKA - nešto slično kao KABA, sramotno niska ponuda za preuzimanje i procjena vrijednosti dionice u odnosu na stvarnu vrijednost
    • OPTE - potpuna netransparentnost procesa prodaje, pogoduje se samo velikim dioničarima, dok mali ne znaju ništa što se događa
    • KRAŠ - Marica Vidaković kupuje velik broj dionica tjedan dana prije eksplozije cijene i pokušaja preuzimanja (ne radi se o slučajnosti)
    • Hrvatski telekom, umjesto da isplati poštenu dividendu, posuđuje matici milijarde uz kamatu od 0%
    • Agrokor 10 godina lažnih financijskih izvještaja pod blagoslovom porezne uprave, HANFA-e, ZSE-a i kriminalni Lex Agrokor koji je nelegalnim jamstvima oduzeo svu imovinu malim dioničarima
    • ADRS - kontinuirano kupovanje dionica novcima svih dioničara i poklanjanje istih upravi, nakon isteka 5-godišnjog perioda te prakse napravili su novi plan za sljedećih 5 godina

Ovo su samo neke afere i nečasna djelovanja koja ne služe na korist svim dioničarima, nego ih se stalno pokušava opeljušiti. Meni je ovo palo na pamet sada iz glave, a sigurno sam još štošta zaboravio.

Edited 2 times, last by Paulie (September 17, 2020 at 11:44 AM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • September 17, 2020 at 11:46 AM

Zaboravili smo Rizo

Badel.

PIK Rijeka

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • September 17, 2020 at 11:53 AM

Vi mislite da je vani bolje. Da muljaza vani nema. Da tamo cveta cvece u svako preduzece.

Pa samo u "tech" sektoru koji donekle pratim zadnjih par dana je ispala ogromna muljaza sa Nikolom i jos veca muljaza se sprema oko ARMa. Da preskocimo Wirecard koji i dalje skace ko muha bez glave. Ovo kod nas su sve igre za malu djecu.

Jedina je razlika da tamosnje pravosudje ipak nesto radi.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • September 17, 2020 at 11:56 AM

Zaboravili ste jednu od najvećih ove godine a to je upumpani novac poreznih obveznika firmama koje su prošle godine a prethodnih godina ostvarile milionske dobiti a isto tako i ostalima a sve pod maskom „očuvanja radnih mjesta“!

Svi znamo danas da je to bilo protivno odredbama Ustava jer donesene mjere nisu u skladu sa brojem oboljelih i umrlih!

Apsolutna pogrška koja je omigućila da se 1,6 mrd kuna prelije na račune povlaštenih pojedinaca!

.

Više mi je gadi i čitati i pisati o ovome jer smrdi do neba!

.

buMBum

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 17, 2020 at 1:03 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2214623

Mlad, "pametan", proaktivan...samo jako...buducnost Hrvatske...

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,185
    • September 17, 2020 at 1:16 PM
    Quote from Paulie

Od afera i nečasnih djelovanja u zadnje vrijeme:

• ZABA - afera pranja novca s početka ove godine, Miljenko Živaljić predsjednik uprave napušta banku
    • JANAF - opet neka vrsta gospodarskog kriminala i korupcije, detalje ćemo tek saznati
    • KABA - delistiranje i sramotno niska ponuda za preuzimanje koja je dana dioničarima, očito ih se pokušava prevariti
    • MDKA - nešto slično kao KABA, sramotno niska ponuda za preuzimanje i procjena vrijednosti dionice u odnosu na stvarnu vrijednost
    • OPTE - potpuna netransparentnost procesa prodaje, pogoduje se samo velikim dioničarima, dok mali ne znaju ništa što se događa
    • KRAŠ - Marica Vidaković kupuje velik broj dionica tjedan dana prije eksplozije cijene i pokušaja preuzimanja (ne radi se o slučajnosti)
    • Hrvatski telekom, umjesto da isplati poštenu dividendu, posuđuje matici milijarde uz kamatu od 0%
    • Agrokor 10 godina lažnih financijskih izvještaja pod blagoslovom porezne uprave, HANFA-e, ZSE-a i kriminalni Lex Agrokor koji je nelegalnim jamstvima oduzeo svu imovinu malim dioničarima
    • ADRS - kontinuirano kupovanje dionica novcima svih dioničara i poklanjanje istih upravi, nakon isteka 5-godišnjog perioda te prakse napravili su novi plan za sljedećih 5 godina

Ovo su samo neke afere i nečasna djelovanja koja ne služe na korist svim dioničarima, nego ih se stalno pokušava opeljušiti. Meni je ovo palo na pamet sada iz glave, a sigurno sam još štošta zaboravio.

može li objašnjenje, sto znači pogoduje velikim ? je li Krešimir i recimo Hanžeković veliki ili mali?

Hvala

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,185
    • September 17, 2020 at 1:24 PM
    Quote from buMBum

Zaboravili ste jednu od najvećih ove godine a to je upumpani novac poreznih obveznika firmama koje su prošle godine a prethodnih godina ostvarile milionske dobiti a isto tako i ostalima a sve pod maskom „očuvanja radnih mjesta“!

Svi znamo danas da je to bilo protivno odredbama Ustava jer donesene mjere nisu u skladu sa brojem oboljelih i umrlih!

Apsolutna pogrška koja je omigućila da se 1,6 mrd kuna prelije na račune povlaštenih pojedinaca!

.

Više mi je gadi i čitati i pisati o ovome jer smrdi do neba!

.

Display More

Zašto to mislite? činjenica da je da su svi morali zatvoriti svoje radnje / dučane, trgovine .. pod prisilom. ok, činjenica je da su neke firme imale kako VI kažete milionske dobiti, ali isto je i činjenica da su BILI PRISILJENI zatvoriti. zašto bi te iste firme plačalle radnike iz prošlogidišnjih dobiti ( ili ako je taj novac zarađen i u prva 2 i pol mjeseca ove godine ) od te zarade ? Sada će netko reći "pa ako ne mozes poslovat mjesec dana i uredno isplačivat plače da ništa ne radiš zatvori si firmu". ok i to stoji, ali poanta priče je da su firme / trgovine i sl. bili PRISILNO zatvoreni.

TKo ih je prisilno zatvorio? Država /stožer.

E pa onda neka ta ista država / stožer i plačaju radnije u slučaju da im poduzeće ne da otkaz i to u PUNOJ PLAĆI iz ugovora o radu K tome, ja da sam firma, tražio bi od država i plačanje svih mojih obveza koje imam ako mi je onemogućen rad - od leasinga za auto koji direktor koristi do stroja / opreme na leasing koji koristim za poslovanje. Ukoliko tako ne može onda neka mi leasing kuća oprosti sve rate za vrijeme dok nisam mogao raditi.

A što se tiče milionski dobiti, pa moja je stvar hoću li ja platiti radnika minimalac i na njemu izvući maximalno i x10 a njegova je stvar što je on pristao raditi za taj iznos.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • September 17, 2020 at 1:49 PM

Poanta je da sve odluke vlade, zakoni, odredbe, propisi i ostalo moraju biti u skladu sa razlozima.

Činjenica je da smo imalo 2T oboljelih i oko 100 umrlih i da smo zatvorili granice i podijelili novac onima koji su imali i viška!

Svi smo bili pogodjeni tom odlukom ali ja nisam dobio ništa !

Zašto npr. nije smanjen PDV na 20% do kraja ove godine od čega bi smo imali koristi svi?

Zašto ovi kojima je upumpan novac nije umanjena porezna obveza na dobit iz prošle godine?

Zašto i nama koji smo izgubili prihod, dobit i prihode koje imamo na ZSE nije bar do kraja godine ukinut porez i prirez na kapitalnu dobit?

Zašto se u ovoj drzavi permanentno krši članak 3 Ustava?

...

Gadi mi se!

.

buMBum

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 17, 2020 at 4:01 PM
    Quote from Moller
    Quote from PoAskuBidu

Zanimljivo je to sve skupa, da. https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…tupnik-15019510

https://www.jutarnji.hr/globus/biznis/…asadama-7044428

to je možda kraljica otvorila bilježnicu i počela čitati priče za dobro jutro, nije bez vraga što su baš jučer u Saboru prozivali PLenkija da će proći kao Sanader, izgleda je netko i njemu namjestio puškicu, samo čeka da pritisne okidač,

naša je država premrežena lopovima svih vrsta i uvijek su tamo gdje ima državnih para i kapital se godinama lagano prelijeva iz proračuna na privatne račune i od tuda "građani" imaju toliko štednje u bankama, kada pitaš prosječnog građana, koliko ima ušteđeno, kaže što ti je, od kuda mi, čekam ovrhu, račun mi je blokiran već godinama

Da bas, Plenky se vec poceo ponasati kao diktatorcic. Moguce da ce krenuti Sanaderovim putem, a stozercici ce se razbjezati

Samo ne znam bude li se to pozitivno odrazilo na burzu🤔

• 1
    • 24
    • 25
    • 26
    • 95

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 4:03 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      903k
      2.1k
    3. smrznuti

May 15, 2025 at 4:03 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 3:55 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. Wolfshar

May 15, 2025 at 3:55 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 451

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 11:17 AM
    2. Odgovora
      451
      Pregleda
      199k
      451
    3. All

May 15, 2025 at 11:17 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 15, 2025 at 10:38 AM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 15, 2025 at 10:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 15, 2025 at 10:37 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      829k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 15, 2025 at 10:37 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

smrznuti May 15, 2025 at 4:03 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

Wolfshar May 15, 2025 at 3:55 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 15, 2025 at 11:17 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 15, 2025 at 10:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 15, 2025 at 10:37 AM
  • Best buy

Goran May 14, 2025 at 1:39 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

vitoo May 13, 2025 at 4:46 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Politika
  • Stranke
  • Korupcija
  • Sinekure
  • Porezi
  • Zakoni
  • Birokracija

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy