1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Manu
  • February 20, 2020 at 8:07 PM
  • Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • July 14, 2020 at 11:39 AM
    Quote from st-brajo

pitanje kaznenog pravosuđa nije u nadležnosti Brisela nego u isključivoj nadležnosti država članica, tako da tu neke pomake na bolje nećete dočekati dok ste živi.

To ne mijenja ništa kad je u pitanju funkcioniranje pravosuđa i njegova važnost za društvo. Ne može stranka rješavati problem svoje korupcije bez ikakvih kaznenih posljedica za članove kao da je to unutarstranačko pitanje a ne ključni problem društva. Ni u Kini se to više ne rješava unutar kp.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 14, 2020 at 11:55 AM
    Quote from Manu

To ne mijenja ništa kad je u pitanju funkcioniranje pravosuđa i njegova važnost za društvo. Ne može stranka rješavati problem svoje korupcije bez ikakvih kaznenih posljedica za članove kao da je to unutarstranačko pitanje a ne ključni problem društva. Ni u Kini se to više ne rješava unutar kp.

zašto ne bi mogla?

ja s time nemam nikakav problem.

al imamo problem ako ne funkcionira onaj dio pravosuđa koji uključuje nadležnost općinskih, upravnih i trgovačkih sudova, a upravo to je danas slučaj.

da ovaj dio funkcionira kako treba, nikoga od nas ne bi bilo briga koja je stranka na vlasti i njihovi obračuni sa političkim neistomišljenicima, jer bi država sasvim normalno funkcionirala neovisno od politike.

pa valjda je ključni problem društva što ne možete dobiti presudu suda prvog stupnja u roku od godinu dana, uknjižbu u zemljišne knjige u roku od mjesec dana, usklađivanje odluka sudova na svim razinama itd.

tu je važnost pravosuđa za društvo, a ne to što je neki političar osuđen ili neosuđen za korupciju.

uostalom, onaj Bašić vjetroelektrana je i nafrknuo baš zato što je domaći poduzetnik, a svi stranci su uredno izgradili svoje vjetroelektrane bez ikakvih problema, jer se stvari drukčije rješavaju kad podmažete preko visoke diplomacije (po mogućnosti na neke off shore račune), a ne kad idete preko lokalnih kokošara (onda završite u crnoj kronici).

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • July 14, 2020 at 1:29 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Manu

zašto ne bi mogla?

ja s time nemam nikakav problem.

al imamo problem ako ne funkcionira onaj dio pravosuđa koji uključuje nadležnost općinskih, upravnih i trgovačkih sudova, a upravo to je danas slučaj.

da ovaj dio funkcionira kako treba, nikoga od nas ne bi bilo briga koja je stranka na vlasti i njihovi obračuni sa političkim neistomišljenicima, jer bi država sasvim normalno funkcionirala neovisno od politike.

pa valjda je ključni problem društva što ne možete dobiti presudu suda prvog stupnja u roku od godinu dana, uknjižbu u zemljišne knjige u roku od mjesec dana, usklađivanje odluka sudova na svim razinama itd.

tu je važnost pravosuđa za društvo, a ne to što je neki političar osuđen ili neosuđen za korupciju.

uostalom, onaj Bašić vjetroelektrana je i nafrknuo baš zato što je domaći poduzetnik, a svi stranci su uredno izgradili svoje vjetroelektrane bez ikakvih problema, jer se stvari drukčije rješavaju kad podmažete preko visoke diplomacije (po mogućnosti na neke off shore račune), a ne kad idete preko lokalnih kokošara (onda završite u crnoj kronici).

Display More

Ne može stranka funkcionirati iznad ili paralelno s pravosudnim sustavom. Jesi svjestan uopće za što se zalažeš i u kojim režimima se to radi? Osim toga sve u pravosuđu je povezano i nemoguće je da funkcionira u jednom dijelu a ne u drugom. Ako u Zadru npr. političara ne osudi za korupciju neće ni njegovog sina za prometnu nesreću u kojoj je netko nevin stradao.

Edited once, last by Manu (July 14, 2020 at 1:36 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 14, 2020 at 2:04 PM
    Quote from Manu

Ne može stranka funkcionirati iznad ili paralelno s pravosudnim sustavom. Jesi svjestan uopće za što se zalažeš i u kojim režimima se to radi? Osim toga sve u pravosuđu je povezano i nemoguće je da funkcionira u jednom dijelu a ne u drugom. Ako u Zadru npr. političara ne osudi za korupciju neće ni njegovog sina za prometnu nesreću u kojoj je netko nevin stradao.

nisam nikad rekao da se zalažem za takvo nešto, al to je trenutno realnost.

ako Brisel to ne nadgleda, tu kod nas reformi nema i neće ih nikada ni biti, jer nemamo kulturu prosvjeda.

ovdje se konkretno radi o kaznenom dijelu pravosuđa.

nažalost, kod nas sve funkcionira na način da moraš negdje imati svog čovjeka da bi NORMALNO mogao obavljati neku svoju djelatnost od koje živiš, ne pričam o nikakvim privilegijama.

i naravno da to nije normalno, i da izaziva revolt, frustraciju, itd., al ili moraš tako ili ključ u bravu.

meni isto nije normalno da moram tražiti veze po bolnicama da bi dobio pravo na uslugu koju svaki mjesec skupo plaćam, al koja je alternativa, crknuti ili platiti još toliko privatniku?

zdravstvo Vam isto Brisel ne kontrolira.

ja Vam pokušavam ukazati da je problem prikrivena korupcija koju nitko ne prijavljuje, jer sustav ne funkcionira, a očito je to većini ok, kad ne vidimo ljude na ulicama.

politička korupcija i suđenje u tim postupcima je samo predstava za javnost nakon koje se opet ništa ne mijenja.

zato većina ljudi to i vidi kao poligon za političke obračune, pogotovo ako s pažnjom pročitate neke optužnice državnog odvjetništva i razloge neke osuđujuće presude.

često ni jedno ni drugo nema veze ni sa zdravom logikom, a kamo li sa primjenom važećeg kaznenog prava.

al to je na čast državnom odvjetništvu i kaznenom pravosuđu.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Edited once, last by st-brajo (July 14, 2020 at 2:16 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 14, 2020 at 3:20 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Manu

nisam nikad rekao da se zalažem za takvo nešto, al to je trenutno realnost.

ako Brisel to ne nadgleda, tu kod nas reformi nema i neće ih nikada ni biti, jer nemamo kulturu prosvjeda.

ovdje se konkretno radi o kaznenom dijelu pravosuđa.

nažalost, kod nas sve funkcionira na način da moraš negdje imati svog čovjeka da bi NORMALNO mogao obavljati neku svoju djelatnost od koje živiš, ne pričam o nikakvim privilegijama.

i naravno da to nije normalno, i da izaziva revolt, frustraciju, itd., al ili moraš tako ili ključ u bravu.

meni isto nije normalno da moram tražiti veze po bolnicama da bi dobio pravo na uslugu koju svaki mjesec skupo plaćam, al koja je alternativa, crknuti ili platiti još toliko privatniku?

zdravstvo Vam isto Brisel ne kontrolira.

ja Vam pokušavam ukazati da je problem prikrivena korupcija koju nitko ne prijavljuje, jer sustav ne funkcionira, a očito je to većini ok, kad ne vidimo ljude na ulicama.

politička korupcija i suđenje u tim postupcima je samo predstava za javnost nakon koje se opet ništa ne mijenja.

zato većina ljudi to i vidi kao poligon za političke obračune, pogotovo ako s pažnjom pročitate neke optužnice državnog odvjetništva i razloge neke osuđujuće presude.

često ni jedno ni drugo nema veze ni sa zdravom logikom, a kamo li sa primjenom važećeg kaznenog prava.

al to je na čast državnom odvjetništvu i kaznenom pravosuđu.

Display More

pa sitna raja tj.prosječni hrvatski glasač još uvijek je mišljenja da se političari zalažu i bore radnas, a u stvari 99% se bore radnjih samih i njiovi guzica, zar se već zaboravila alabuka kada su Kinezi dobili izgradnju Pelješkog mosta, mislite da se borilo za raju ili za izgubljene provizije od posla

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 14, 2020 at 3:33 PM

ma poanta u cijeloj priči je da nema reformi bez Brisela.

a jedini način da ove naše lokalce prisilimo na reforme je da zaspemo Europsku komisiju i Europsko vijeće sa raznoraznim dopisima u kojima bi apelirali da se ova sredstva što nam se obećavaju ne isplate dok naše vlasti na svim razinama ne provedu reforme.

ako netko ima neke kontakte u udrugama civilnog društva ili internetskim portalima, neka proširi tu ideju (vidimo da ni politička oporba ne predlaže ovakvo nešto).

ili se nadati da i oni gore nešto vide, pa će nam i sami dati neke uvjete.

i tu svaka priča staje.

eto Vam jedan afirmativan prijedlog, pa tko ima znanja, želje i mogućnosti neka se angažira.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 14, 2020 at 3:57 PM

Po meni je problem korupcije i u narodu jer je ajmo reci prihvacena i normalna, normalno je nekom se nesto oduzit ako odes kod doktora, na opcinu, trazis neki papir i slicno. To niti ne smatramo korupcijom.

Druga stvar ako neki kamiondzija ili skladistar ukrade robe iz firme za recimo 500 kuna mjesecno to isti ne smatra lopovlukom nego ajmo rec normalno ili tajnica paket papira da mali doma ima za kopiranje i slicno ;) a onda pljuju po nekim direktorima protiv kojih se vodi postupak zbog malverzacija ili protiv politicara , siguran sam da bi ti isti isto tako samo da su u prilici.

U razgovoru sa jednom Svedjankom ona se nikako nacudit zasto bi doktorici opce prakse ili u bolnici " morala " donjet bombonjeru , flasu cuge i slicno , nedaj boze nekom opcinaru .

Vecina nas bi htjeli nesto ali ruku na srce pitanje je koliko se i mi sami mozemo i hocemo mijenjat.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 14, 2020 at 4:14 PM

u naslovu je jasno rečeno kakvi nama lezilebovići vode državu, čudno je da smo uopće na nekoj ljestvici pokazatelja, otpali bi sa svih ljestvica da se samo njih pita i o njima ovisi, ja uopće ne kužim kako mi netko tko manje zna od mene može pomoći u bilo čemu

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…raditi-15007976

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • July 14, 2020 at 5:09 PM
    Quote from Moller

u naslovu je jasno rečeno kakvi nama lezilebovići vode državu, čudno je da smo uopće na nekoj ljestvici pokazatelja, otpali bi sa svih ljestvica da se samo njih pita i o njima ovisi, ja uopće ne kužim kako mi netko tko manje zna od mene može pomoći u bilo čemu

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…raditi-15007976

De kolaga, pa oni poznaju znaju "sustav" puno bolje nego Vi i ja..

:D:D:D

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 15, 2020 at 11:45 PM

e ovo je posao.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…xa/2198458.aspx

dok naši ljevičari zazivaju poreze na "bogate", to bi valjda bili svi oni koji kod nas zarađuju više od prosječnog vozača kamiona u Njemačkoj (cca 3.000 Eura), Nijemci prosvjeduju protiv kipova Karla Marxa.

nije dovoljno što imamo više od milijun umirovljenika (od kojih valjda pola nije odradilo puni mirovinski staž), koji isti se konstantno od dosade metiljave po bolnicama izigravajući hipohondre pa nam je zdravstveni sustav prezadužen, a liste čekanja dovedene do apsurda, sad bi trebalo oporezovati "bogate".

kao primjere navodit će Vam neke naše poduzetnike, ne znajući da ta imovina koju oni misle oporezovati uopće nije na njima osobno već u pravilu na njihovim firmama (znači ćorak).

te poreze će Vam platiti ono malo srednje klase koje još uvijek nešto pokušava u poduzetništvu (prije nego i oni dignu ruke od svega i počnu se baviti apartmanijom).

preporučujem da svi poslušate (nemojte pročitati samo članak) Gustu Santinija i njegovo viđenje smjera našeg gospodarstva i sve će Vam biti jasno,

posebice di je kvaka 22 sa našim turizmom (ima jedan jako zanimljiv dio što se tiče PDV-a i deviza)

i zašto se naša vlada u svojoj ekonomskoj politici isključivo oslonila na njega, dok ostale grane gospodarstva pušta da propadaju,

osobito poljoprivredu di se poticajima kupuju glasovi (manji PDV na hranu i ovakav tečaj Eura zbog poplave uvoza jeftine hrane tim ljudima doslovce znači ključ u bravu).

https://vijesti.hrt.hr/634210/santini…-osamostaljenja

ujedno preporučam pročitati i odličan članak sa Ljubom Jurčićem.

https://direktno.hr/direkt/jurcic-…rvatsko-200691/

čovjek je fino objasnio kako trenutno stoje stvari, a čini se da tako nešto o nama misle i strani analitičari.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ih/2198348.aspx

obzirom da ne vjerujem kako će ministar Marić voditi tečajnu politiku da pad kamata iskompenzira blagom devalvacijom value prema onih 8,66 kuna za Euro dokle bi maksimalno mogli doći po ERM II, teško da nas očekuje išta dobroga.

mi u Dalmaciji ćemo se baviti samo turizmom i građevinom, eventualno nešto IT-a (ono malo intelektualnijih poslova koji nisu u ovim segmentima će staviti ključ u bravu), navijati za Hajduka i biti dežurni glupani, sjediti po kavama i pričati isprazne priče (ja sam iz Dalmacije pa me to osobno pogađa, jer mislim da za neki malo ozbiljniji i intelektualniji biznis uopće nema tržišta, niti se cijeni takvo nešto, što je baš deprimirajuće).

Istra će svoj elitni turizam dići na razinu više, Dubrovnik isto (tvornice novaca).

nešto ljudi u Slavoniji će se okrenuti OPG poljoprivredi i seoskom turizmu, ostatak će iseliti jer ne može svaka kuća u selu imati takvu djelatnost.

oni jadnici gore u Međimurju i Zagorju će raditi za crkavicu dok njihov guru osporava teorije širenja Korona virusa.

Zagreb će živjeti od toga što su sva glavna državna tijela gore, pa moraš nekoga gore od njih angažirati da ti se proces poslovanja ubrza.

koliko čujem, jedino je situacija relativno normalno postavljena u kraju oko Koprivnice, pa se nadam ta će bar tamo situacija ostati donekle normalna.

nemojte zamjeriti, al kad si iz Dalmacije, a ne ponašaš se kao da ti je pola mozga odumrlo, onda sa svima imaš problem (sa ljudima iz drugih krajeva Hrvatske šta nisi njihova definicija priglupog Dalmatinca, a sa svojom okolicom jer tražiš nešto više od života od ispraznosti).

sva sreća što ovdje na forumu ipak ima ljudi koji kuže neke stvari i voljni su educirati i pomoći, pa mi možda i to daje neku nadu da postoji neki dio Hrvatske koji se ne zadovoljava s vječnim prosjekom nego teži nečem višem i boljem.

kakvi god da smo, ovdje se čovjek može i nasmijati, naljutiti, nešto naučiti, razmijeniti iskustva, itd.

ne znam tko će sve ovo pročitati, al volio bih da pozovete što više ljudi da se uključi i raspravlja o svemu i svačemu.

možda se iz nekih poznanstava na forumu rode neke ideje za biznis ili bilo što drugo, samo da se odupremo nastojanima da postanemo nacija mediokriteta.

Edited 3 times, last by st-brajo (July 16, 2020 at 12:19 AM).

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • July 16, 2020 at 11:11 AM

https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…jskih/10426753/

Možda, ako ovako ostane, i pad bdp - a bude manji od očekivanih 10 ak %, ko zna!?

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • July 16, 2020 at 11:24 AM

Prognozirana dinamika oporavka vrlo loša i to je veći problem. Kad padamo, padamo žestoko zbog ovisnosti o drugima a kad bi se trebalo oporavljati lošiji smo od drugih zbog naših strukturalnih nedostataka.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2198348

• barbosa
    Guest
    • July 16, 2020 at 3:59 PM

“Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj provodi proces optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima. Sukladno tome, donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine”

U priopćenju se kaže kako je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku donesena zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje

“Odluka o gašenju proizvodnje odgađana je više puta zadnjih nekoliko godina s nadom da će se uvjeti poslovanja i okolnosti poboljšati te je konačno donesena tek kada su definitivno istražene sve druge opcije”

Iz kompanije podsjećaju da je u proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Meggle grupa u zadnjih 15 godina uložila je više od 130 milijuna kuna.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 16, 2020 at 7:21 PM

Kada misliš da luđe ne može, vidiš da može

Potezom pera

https://www.index.hr/vijesti/clanak…va/2194101.aspx

• barbosa
    Guest
    • July 16, 2020 at 7:48 PM
    Quote from zlocesti

Potezom pera

koliko sam skužio članak, to nije mirovinski fond nego neki servis preko kojega ide isplata mirovina 2, i 3 stupa a koji za sada vrši jedino Raiffeisen

xdado
    Student
    Reakcija primljeno
    122
    • July 16, 2020 at 11:45 PM
    Quote from barbosa
    Quote from zlocesti

Potezom pera

koliko sam skužio članak, to nije mirovinski fond nego neki servis preko kojega ide isplata mirovina 2, i 3 stupa a koji za sada vrši jedino Raiffeisen

Točno tako, nažalost za sada je bila samo jedna firma (raiffeisen-ova) koja je isplačivala mirovine, malo je tržište kako još nisu pošteno zaživjele isplate 2. stupa, a i ono što je trebalo doći na isplatu je većim djelom preuzela država muljažom što nije htjela isplatiti povećanje penzije od prije par godina ljudima koji se nisu odrekli drugog stupa, Ali to ne bi trebao biti posao za državu, to je hladna matematika kao i zdravstveno osiguranje gdje se gleda koliko si skupio novaca, i koje ti je zdravstveno stanje i koliko bi još mogao živjeti, a ne da se za parsto € mita može poštimati matematika kao da planiraju da umreš za 5 godina a ti vitalni 60-godišnjak idealne težine koji ne pije i ne puši i planira bar do devedesete poživjeti. Nije toliko strašno kao da su nacionalizirali kompletni drugi stup, ali bojim se da će zbog korupcije biti stalno u minusu i krpati se iz proračuna kako ne bi morali smanjiti penzije i izgubiti izbore.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 17, 2020 at 4:58 PM
    Quote from barbosa

“Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj provodi proces optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima. Sukladno tome, donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine”

U priopćenju se kaže kako je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku donesena zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje

“Odluka o gašenju proizvodnje odgađana je više puta zadnjih nekoliko godina s nadom da će se uvjeti poslovanja i okolnosti poboljšati te je konačno donesena tek kada su definitivno istražene sve druge opcije”

Iz kompanije podsjećaju da je u proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Meggle grupa u zadnjih 15 godina uložila je više od 130 milijuna kuna.

evo jedan dobar članak da se mi koji inače komentiramo na ovoj temi ne moramo ponavljati

https://www.index.hr/vijesti/clanak…om/2198910.aspx

ovo je samo vrh ledenog brijega.

a zbog naše porezne i administrativne politike ovakvih stvari će u budućnosti biti još i više, pogotovo u industrijama koje ne stvaraju visoku dodanu vrijednost.

investitori fino ukalkuliraju rizik vječnog neprovođenja reformi, dugoročno i uvođenja Eura (pod ovim tečajem ili eventualnim dizanjem prema 6,4, po ERM II, da država lakše otplati dugove), sve stave na papir (onda im se više isplati Hrvatsku krcati mlijekom iz Njemačke nego ga proizvoditi ovdje) i donesu odluku (ovoga puta zatvaranje mljekare).

đabe mi ovdje pisali, Guste Santini i Ljubo Jurčić godinama upozoravali, bitno da oni šišaju narod (i poduzetnike) kojih pred izbore malo počaste i kolo se i dalje vrti.

meni će samo biti žao onih kojima ovu mljekaru, zbog političkog pritiska, uvale.

ako jednome strancu, koji je krajnje nepristran, cost/benefit analiza kaže jedno, koliko je očekivati da će nekom drugome kazati nešto drugo?

u svakom slučaju, ovo je tek početak takvih primjera i lijepi šamar svima onima kojima stalno bomboni ispadaju iz usta, a ništa konkretno ne poduzimaju ili su ti zahvati, kao i sve dosadašnje reforme, minimalni.

• barbosa
    Guest
    • July 17, 2020 at 7:44 PM

je kol st-brajo, upravo na to sam asocirao kada sam objavio predmetni link...mnogo toga u hr jaako ne štima a gro uhljebljenih i penzionera i svakih drugih oblika financiranja i potpora iz svakojakih proračuna su se uvjerili da im je još dobro i da su sretni sa mrvicama koja im politička visočanstva dobace ko kakvim domačim živinama kao kada baciš šaku kuruze a država nam po svim mjerljivim ekonomskim standardima, čvrsto drži najlošija zadnja mjesta.

pa u socijalizmu se tako lijepo dalo zaraditi i bio je kakav takav institucionalni red a pogle danas em što se još živi od rasprodaje "narodne" imovine stečene u socijalizmu em se ne možeš pomaknuti od nakaradne državne i paradržavne represije, samo daj i plati a nikoga nije briga kako i od kuda...još će se pokazati točna ona projekcija o 1,5m hrvata do 2100 jer će sve što ima imalo ambicija i dostojanstva otići iz hr i nikada se neće vratiti u ovaj svinjac, pa koji normalan i bi:cursing:

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • July 17, 2020 at 8:07 PM

https://www.poslovni.hr/hrvatska/prvi-…za-kinu-4241939

Još jedan dokaz odličnih odnosa bratskih komunističkih zemalja, kine i hrvatske

(bolje bi im bili maknut monopol CA u zg zračnoj luci)

• barbosa
    Guest
    • July 17, 2020 at 8:25 PM
    Quote from zm1

https://www.poslovni.hr/hrvatska/prvi-…za-kinu-4241939

Još jedan dokaz odličnih odnosa bratskih komunističkih zemalja, kine i hrvatske

(bolje bi im bili maknut monopol CA u zg zračnoj luci)

možda da u kumrovcu sagrade aerodrom a u političkoj školi naprave kino da kinezi gledaju neretvu i sutjesku...ajoj pa zaboravih da kineskinja nije platila za kumrovečku školu...onda ništa, kao i ništa potrošnje kineskih turista, bar ne one koja bi se mogla vidjeti u proračunima tur. zajednica jer sve rade i ugovaraju na crno i za kešX/

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Politika
  • Stranke
  • Korupcija
  • Sinekure
  • Porezi
  • Zakoni
  • Birokracija
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt