interesantno nitko ne uzima zaradu
dugoročno razmišljanje prevladava.
papir za držanje.
interesantno nitko ne uzima zaradu
dugoročno razmišljanje prevladava.
papir za držanje.
Kupac Maraske je već počeo uzimati nove ljude za distribuciju i prodaju Maraskinih proizvoda... Očito uskoro slijedi obavijest
Ali je problem nelikvidnost dionice i čim stane kupnja, cijena može brzo nazad.
To su priče za malu djecu koje slušamo od 300 kn...pa nitko tu od nas nema tisuće komada ....svi koji su kupili 200,300 komada bez problema su mogli prodati sa odličnom zaradom...ali neki će istu priču ponavljati i na 800 kn nakon Q2...koliko ja vidim TOP 10 a oni imaju najviše dionica dokupljuje....moja je procijena bila da će nakon Q1 preskočiti 600 kn no mogla bi kako sada stvari stoje i 650 ili 700 kn.....na 600 kn kompanija vrijedi 395 miliona kn....puno podcijenjeno barem 60 d0 70% ako ne 100%.
Kupac Maraske je već počeo uzimati nove ljude za distribuciju i prodaju Maraskinih proizvoda... Očito uskoro slijedi obavijest
testiranje novih regionalnih voditelja za distribuciju maraskinih proizvoda u petom mjesecu.
sad je li u pitanju novi vlasnik ili ne vidjet ćemo i čuti.
Čisti se čisti...moguće da su napokon riješili MRSK....to bi bio veliki plus za kompaniju jer im je to bio mrtvi kapital....ako to pametno ulože biti će to jedna lijepa priča na ZSE.
Maraska je riješena ima godinu dana, kupac Zvijezdan Stanic vlasnik Juicy branda. Zasto to tako uvik dugo traje dok se do kraja obznani i prenese ne znam, ali evo i general još preuzima i gradi benzinske postaje a prodao je firmu slovencima.
Što se ovdje zbiva ili što se očekuje?
Kupila sam neki dan Saponiju vjerovali ili ne, jer graf lijepo izgleda
Sada imam osjećaj da je skupa, ali i Kraš mi je izgledao skupo na 600 kn . Šmrcko
Maraska je riješena ima godinu dana, kupac Zvijezdan Stanic vlasnik Juicy branda. Zasto to tako uvik dugo traje dok se do kraja obznani i prenese ne znam, ali evo i general još preuzima i gradi benzinske postaje a prodao je firmu slovencima.
Kolega Mrsk nije prodana..još uvijek ju imaju u konsolidiranim izvješćima....to su sve bili pregovori o prodaji...kad se proda mora ići obavijest na ZSE.
Pregovori su odavno završeni, tu se treba samo odraditi prebacivanje, koliko znam štekalo je oko novca i cekalo se da ih Stanic skupi, al je vjerojatno dao jamstvo.
Pregovori su odavno završeni, tu se treba samo odraditi prebacivanje, koliko znam štekalo je oko novca i cekalo se da ih Stanic skupi, al je vjerojatno dao jamstvo.
Dok nije plaćeno nije prodano..zar ne!?
Slazem se da nije sve pravno odrađeno naravno, ali kad se pravno odradi kasno je za naplatiti insajder.
Kako cijenite prodaju Maraske ? Hoće li to podići vrijednost kompanije ?
I kuda će sa novcem od prodaje ?
Na ovom papiru nije bilo povlačenja cijene, samo Up
Imate li kakvo objašenjenje za to ?
Kako cijenite prodaju Maraske ? Hoće li to podići vrijednost kompanije ?
I kuda će sa novcem od prodaje ?
Na ovom papiru nije bilo povlačenja cijene, samo Up
Imate li kakvo objašenjenje za to ?
MRSK im trenutno u konsolidiranom uglavnom radi gubitke tako da taj novac uložen u nešto što daje profit sigurno podiže vrijednost kompanije.
S obzirom na broj konferencija za novinare koje jedan gost jednog hotela u jednom gradu drži zadnjih dana, gazda se možda odluči na izgradnju TV kuće ili barem studija...
Maraska je najprije bila žrtva AGROKOROVIČA a sad pandemije.
Za budućnost nemožemo reći da će tako ostati.
Možemo reći za cijelu grupu da su oštećeni za višegodišnju dobit najviše od agrokorovića.
Cijela maraska je vlasništvo jedne osobe ili poslovnog subjekta .
Vlasnik/nositelj računa/Suovlaštenik/imatelj VP | Stanje | [%] | Vrsta računa | |
---|---|---|---|---|
1. | SAPONIA D.D. (37879152548) | 755.165 | 52,90 | Osnovni račun |
2. | KOESTLIN TVORNICA KEKSA I VAFLA D.D. (92803032010) | 647.262 | 45,35 | Osnovni račun |
3. | RADOVANČIĆ ANTE (98464540305) | 523 | 0,04 | Osnovni račun |
4. | VUKOŠA ROMANO (97201166538) | 440 | 0,03 | Osnovni račun |
5. | PANDŽIĆ ZVONIMIR (99495914034) | 368 | 0,03 | Osnovni račun |
6. | TOMAŠIĆ RAGUŽ TINA (87172331117) | 351 | 0,02 | Osnovni račun |
7. | BRALIĆ ŠIME (86931118693) | 348 | 0,02 | Osnovni račun |
8. | PINJATELA JOŠKO (68117438753) | 293 | 0,02 | Osnovni račun |
9. | RAGUŽ IVICA (96911915155) | 272 | 0,02 | Osnovni račun |
10. | ŠKROBAR MATIJA (69585094849) | 259 | 0,02 | Osnovni račun |
Ukupno: | 1.405.281 | 98,45 |
Evo vlasničke struktur SAPN ide 52,9 % od ukupne prodajne cijene.
Saponia ima vis od 150 kuna po dionici novca na racunu.
Bilo bi im pametno da za image tvrtke (dionice) isplate neku malu dividendu. Recimo 20ak kuna po dionici (oko 13 miliona kuna) dividende za prošlu godinu, valjda najbolju u povijesti.
Uskoro Q1 izvještaj pa cemo vidjeti kako plovimo u 2021.
Saponia ima vis od 150 kuna po dionici novca na racunu.
Bilo bi im pametno da za image tvrtke (dionice) isplate neku malu dividendu. Recimo 20ak kuna po dionici (oko 13 miliona kuna) dividende za prošlu godinu, valjda najbolju u povijesti.
Uskoro Q1 izvještaj pa cemo vidjeti kako plovimo u 2021.
Nek oni samo prodaju MRSK pa da SAPN dobije još recimo 120 do 140 kn vrijednosti po dionici pa neka s tim kešom i kešom na računu akviziraju nešto što će donjeti još 10 milja po kvartalu...pa ni 1000 kn ne bude bilo puno za dionicu.
Iznemogla.
Ne mogu čak ni drukati 🙃
Ask i bid gledaju se preko crte. Ask ne popušta, pa se čini da će bid kapitulirati.
Whatever.
Ušla sam u papir do ponude koja se ne odija.🙃
Al' da je čudo ta Saponija, je
Sapn već mjesecima u jednom, dva ili tjedan dana naglo skoči, a onda se dan,dva, tjedan, mjesec, dva mjeseca čeka da se napuni novi bazen dionica na prodaji pa ispočetka.