Vecina ocito nije shvatila prodaju Agrokora. Dakle Saponija je otpisala 50milja jednokratno, a za preostala potrazivanja je uzela udio u Fortenova grupi. I to prikazala da vrijedi 70milja kuna.
Sad je naplatila kako sam i predviđao 30 milja.
E sad koliko god trziste to isto je ispratilo padom sa 350 na 290 bitno je sljedece:
BV Saponije bio cca 460kn, a nakon stjecanja udjela u Fortenovi taj isti BV je skocio na 555kn i to nije bilo realno.
Prodajom udjela za 30 milja dionica je sad na realnom BV od cca 510kn.
Ono sto sam nedavno pisao je da na 350kn nema jos velikog interesa kupaca dok se ne preuzme jos nekih 4-5 tisuca komada prije nove skale gore. Dionica je sad skliznula sa 350 na 280-300kn i usla opet ulagacima u fokus.Vidljivo i po prometu. Kupljeno/prodano cca 2000 kom.
Meni je zanimljiva zona 272-292kn jer je to zona dobre kupnje. Imam 100 i kusur komada, ali u zoni gore navedenoj cu kupovati u nekoliko skala.
Kad pricamo o projekcijama tada treba naglasiti da ovaj sektor do 2025 ce povecati potrosnju cca 45-50% sto je dobro.
Kad radimo usporedbu vodecih svjetskih kompanija i Saponije onda bi ekvivalent cijene za Saponiju bio nevjerovatnih 2200 kn.
Eto tako vidi zapad.