danas Saponia opet minus...jos nije dosla voda u usi...al na 270kn hoce. Moja prognoza 220-240kn dno.
Pa ti u roku jednog dana das tri razlicite prognoze za istu dionicu. I to razlika po 10-15% svaki puta. Cudo si.
danas Saponia opet minus...jos nije dosla voda u usi...al na 270kn hoce. Moja prognoza 220-240kn dno.
Pa ti u roku jednog dana das tri razlicite prognoze za istu dionicu. I to razlika po 10-15% svaki puta. Cudo si.
To ti je profesionalno-odokativna prognoza. Mijenja se u ovisnosti raspolozenja prognozera.
Razmisljam opet o ulasku pa me zanima prognoza kolega za izvjesce. Hoce biti plus 7 milja ili vise??
I dalje imam feeling da bi cijena trebala do 270kn i odraditi val C. Al valja pocet skupljat vec od 310 pa na nize. Ja zapoceo pomalo. Svaka skala po 100kom. A skale su po 12kn.
Ja očekujem dobro izvješće, prihodi par posto dolje( jer smo u 1 kvartalu 2018 imali utjecaj jednokratnih stavki), rashodi par posto dolje, EBITDA cca 100-110 mil. kn. uz cca 10% EBITDA marže.
Također, očekujem da prikažu daljnji trend smanjenja duga.
Napomena da je nekonsolidirano izvješće prošle godine bilo 28.02. a konsolidirano 05.03.(važno zbog sve boljih rezultata Kandita.)
Također, dobit bi mogla po meni biti cca 35-38 mil. kn dobiti što će nam dati izrazito niski p/e.
Da...i čekamo objavu o prodaji Maraske, Agrokor je riješen, Kandit jako dobro napreduje tako da sam optimista po pitanju budućih rezultata kompanije.
Bila dobit ili ne dionica je danas probila 300kn.
Mislim da cu stati na 100kom kupljenih i pricekati nize razine. Ovo danas je bio strasan pad.
Pa barem bi potrošnja sapuna i detrdzenata sad mogla porasti. A bome i alkohola odnosno rakije i zestica?! 😁
Kako sam i pretpostavljao, slijedi pad.
Ocelujem retest razine 250kn. Prije toga ne kupujem.
Neo, pa napisao si prije 2 sata da si kupio Saponiju?
Neo, pa napisao si prije 2 sata da si kupio Saponiju?
Da kolega. Samo 100kom.
Za start.
Al mislim kupovat po skalama ako bude islo nize.
Tako trgujem, po skalama.
Puno sam ukesshiran kolega..tako je to. I da padne jos 20% tesko cu uci planirano.
nazalost danas sitno pazario...zeznuo me onaj sto je nakon pada stavio nalog na 290kn. Lako moguce da je odradjen i val C od korekcije.
Moja preporuka,barem cu se ja tako ravnati - Kupovina nadalje. Ako je ovo danas bilo dno onda je skolski odigrano dok smo mi ostali spustali naloge. Dobar dio vremena sam drzao skriveni nalog na 270kn, za 350kom. Nazalost nije proslo.
e moja Fortenova...
financijski gubitak zbog prodaje udjela u Fortenovi
i tako će Neo, ni kriv ni dužan, ispasti u pravu!
Fortenova ih potjerala u minus...
znači 29,0 mil kn je naplaćen udjel u Fortenovi?
piše u dijelu gdje analiziraju novčane tijekove...
I to je to. Agrokor je izgleda vani.
Ajd fala Bogu. Sad će ipak dosta toga biti jednostavnije. Barem iz perspektive ulagaca.
e moja Fortenova...
financijski gubitak zbog prodaje udjela u Fortenovi
i tako će Neo, ni kriv ni dužan, ispasti u pravu!
Predlazem kolegu @Neo vec drugi put u Hall of Fame jer covjek je bas sve pogodio
39 miljuna je umanjenje financijske imovine.
izvjece je nekonsolidirano pa pune efekte treba gledati kroz konsolidaciju.
39 miljuna je umanjenje financijske imovine.
izvjece je nekonsolidirano pa pune efekte treba gledati kroz konsolidaciju.
ok ali koliko može doprinijeti (najprije) Kandit
pa on je neto dobiti imao kumulativno, zadnje dvije godine '17. i '18. samo 8 mil kn, sad sam išao gledati
to je premalo da pokrije ove dubioze
Kupi dok još možeš. Cijena ide gore.
Ovo sto gledamo je pometanje starih dubioza, nova godina, nove prilike.
Maraska.
Fortenova je koliko znam samo u matici bila trošak, tako da što se toga tiče konsolidirano ne bi trebalo donijeti nove šokove. 52 milijuna prošle godine i 38 milijuna ove - sve zajedno 90, nije čudo da je Skender odletio...
Prihod je kompletno drukčiji sada kada se rabati više ne obračunavaju u prihode i rashode, srećom su preračunali prošlu godinu jer 20% pad prihoda ne bi dobro izgledao...
U prošlom izvještaju pod "KRATKOTRAJNA FINANCIJSKA IMOVINA" stajalo je
67,329,417 kn pod "Ulaganja u vrijednosne papire". U ovom izvještaju tamo stoji 0. To su prodali za 29 milijuna kuna i od tuda gubitak od 38,5 milijuna kuna.
Prodali su sa diskontom od 60-ak %. Očito da su procjenili da je to isplativo. Po meni, svakako odlično, Agrokor priča završena, uprihodili smo od toga 29 milijuna kuna i sad krećemo dalje. Prvo prodaja Maraske, a onda ostalo. Nova uprava očito vrijedno radi.
P.S. Ja cijelo vrijeme stojim kod činjenice da je slučaj Agrokor odlična stvar jer su se stvari počele čistiti. Inače bi se samo dublje zakopavali. Očito je to bilo nezdravo poslovanje i super da se to dogodilo, a šteta da se nije i prije.