Saponia on Simply Wallstreet:
Uuu, čini se jako dobar program, hvala vam na preporuci !!! Baš ću ga proučiti
Only the best for the Best!
Krivo sam napisao. Adikko je kupovao na 262kn.
Zato sam opet otvarao pozicije. Ispricavam se na lapsusu. Taj addiko je stao na 5000 kom.
Glede losih poteza mogu se pohvalii minusom na Ddjh. Srecom koristim stop loss 7% i nakon sto dionica padne 20% ponovo otvaram poziciju. Dakle na Ddjh sam imao 2 puta stop loss i gubitak 14%. Ali s obzirom na rizike taj ulaz je bio sitan u odnosu na portfelj.
Sveukupno u posljednjih 10mj imam porast portfelja od cca 139%.
Jer sam aktivno trgovao i korisio pocetke rasta na Saponiji, Podr, Tpng, Hpbu, Viru...
Nisam imao nikakve pozicije u Atpl,Igh,Dlkv i slicnim stecajusama.
Dao sam primjer Saponije jer je prva povukla. Istu lovu sam na njoj udvostrucio.
I da, imam masan porez za platiti. Glede neistina evo, kolegi Tizianu bi mogao i postati transakcije ako ne vjeruje.
Najveca moja pogreska je bila prodaja Podravke na 330 i 350kn, a ulazio na cca 250kn
Najveća pogreška ti je što nisi kupio Optimu pa bi zaradio malo više od tog tvog postotka , ali s druge strane ionako bi je prodao na 20% zarade pa opet ne bi nešto značajno zaradio. S druge strane druga najveća pogreška ti je što si prodao Saponiju, samo to još ne znaš.
Mislim da nikoga ne zanima koliko si zaradio ili izgubio, znam samo da si napisao na poslovnom.hr da imaš toliko i toliko dionica Saponije a meni pri ruci nova i nekoliko starijih knjiga dioničara... kad ono..nikad nije bilo nikoga u knjizi s tim brojem dionica.
A da si se zakunio na kumunističku partiju ne bi sad pričali o vjerodostojnosti.
Only the best for the Best!
Najbolje od svega fer vrijednost Saponie po njima 952kn. Jako lijepo samo ne znam otkud crpe podatke?
Upravo sam vidio i njihovu prognozu za Viro. Za Viro smatraju da je fer vrijednost 11950 kn.
Pa ako nije problem volio bi da mi posalju 3.3 milijuna kuna za mojih 300kom Vira.
Ne znam cemu ovakve poruke nekih korisnika. Trgovao sam aktivno i to lijepo napisao. Pravovremeno ulazio u valove i koristio tehnicku analizu za ulaze i izlaze. U cemu je problem?
Mislim da je kolega NabiduAsku jos aktivniji od mene i da je njegov prinos preko 200%.
Problem je u neistinama koje konstantno iznosite - i to ne jeste li kupili ili prodali nego neistinite podatke o dionicama iznosite. Od AZ fonda tu na SAPN, pa na HT da će dividenda biti max 2 kn....za razliku od Bidaaska ... nikog nije briga koliko vi zarađujete i nek vi oplođujete kapital što više, ali kada se to navode fundamentalno lažni podatci e to je problem.... prijava je poslana, pa vi objašnjavajte da nema problema.
ahhh, koliko puta se ovdje ljudi hvalili a u knjizi dioničara totalno druga priča.
ahhh, koliko puta se ovdje ljudi hvalili a u knjizi dioničara totalno druga
Kolega Tizian ima knjigu dionicara iz 2011g. Da bi mene pratio morao je imati knjigu svakih 7 dana od Saponije na 210kn do 350kn. A i u povratu pa novom povratu.
Uostalom ja se uopce hvalim vec navodim cinjenice.
Al ovdje ima puno ljubomore.
Kolega Greenhorn, svake godine HT je spremao 5-6kn u rezerve i to je cinjenica. Ako spremi 6kn koliko ostaje za dividendu.
Kolega Greenhorn kao da je iz ruske skole pa prijeti KGBom, prijavama....
Zar nije forum da ljudi postaju svoja razmisljanja?
Vratite se u Rusiju kolega.
Ono kad Neo govori kako trguje i kako to u stvarnosti izgleda
Razumijem nervozu dionicara Saponije, ipak dionica samo pada. I gube se veliki novci.
Suosjecam sa vasim gubicima.
Glede lapsusa ispravio sam da se radi o Adikku, a ne AZ-u. Isti je stao na davnih 5000 kom.
Vidjet cemo hoce li braniti razinu 300kn za par dana. Vjerovatno je dosta kupaca mislilo ide to u oblake, kad tamo trnje i kamenje.
A moglo bi biti i gore.
@Neo
Od potencijala da postaneš eminentni analitičar došao si u par dana do običnog drukera i spammera izgubivši svaki kredibilitet a sve ne bi li jeftinim forama zaradio za kiflu. Na poslovnom ti se takve stvari nisu tolerirale.
Kolega Tizian svatko ima svoje misljenje, a vrijeme ce pokazati tko je bio u pravu.
Nema potrebe da tako reagirate.
I dalje mislim da ce cijena dolje. Uskoro na 300kn.
Kolega Tizian svatko ima svoje misljenje, a vrijeme ce pokazati tko je bio u pravu.
Nema potrebe da tako reagirate.
I dalje mislim da ce cijena dolje. Uskoro na 300kn.
Hebate pa smiješan si sa navlacenje da kupis jeftinije... cuj uskoro na 300, a svako toliko ode +/- 10-20 kn... mozda ode na 300 a mozda ti ode i na više
Mene i cudi da ne raste da budem iskren. Ocekivao sam propad do 326 i brzi val na malom prometu do 350kn pa onda pravi potop do 260kn. A taj potop ce se poklopiti s narednim izvjescem koje bi trebalo biti brutalno crveno.
Uvjeren sam 95% u cijenu cca 260kn kroz narednih 3-4 mjeseca.
Al to sam ja...tako ja to vidim.
Ja navlacim? Pa eto kad ja navlacim i kad je jeftino imate 1400kom do 360kn pa navalite.
Neo
Nitko vam jos nije objasnio da TA na ovakvom trzistu vrijedi koliko i misljenje babe Vange?
ne bi rekao kolega...graf Saponije kaze hladjenje i vidjet cemo hoce li na 300kn stati. Ja mislim da nece. Saponija je i dalke u pregrijanom crvenom podrucju a RSI pokazuje prije svega da ce uslijedit pad. Zato i izlazio. A taj novac dodatno oplodio u Viru, Lkpc gdje tek predstoji skupljanje profita na 560kn, Tpng gdje cu napraviti kratki short na 48kn. To je ekvivalent kao da sam docekao Saponiju na 440kn. A vidimo da ce ona uskoro na 300 kn. Dakle vracam se u nju kad opali dno, moguce oko 260-270 i imam 55% vise zarade nego ostali.
Al to je moja matematika.
Kako je kolega rekao, bilo kakvi grafovi na ovako plitkom trzistu su smijurija, pa tu par forumasa, moze okrenuti cijenu na vecini pozicija +/- 10%,
Al ok svejedno mi je oce li to +/- 10% ne bavim se tim kratkorocnim kockanjem, daj bog da padne na te razine, a za to je dovoljno da nekom forumasu hitno zatreba $$$, a ne nekakvi crtezi
Ispravak netocnog navoda - 1542 kom do 362kn.
Prava sitnica.
danas Saponia opet minus...jos nije dosla voda u usi...al na 270kn hoce. Moja prognoza 220-240kn dno.