Nitko od vas ne gleda da je to već godinama uložen mrtvi kapital koji se je mogao oploditi negdje drugdje a ovdje se govori tek o 2026 g. Adrisovo povrat na kapital i ležanje novca na računima odnosno novca koji se ne isplaćuje kao dividenda iz sastavnica grupe jede inflacija svaki dan cijena za nešto što bi kupili raste. Kupnja dionica maistre je računica na dugačkom štapu jer može trajati do imendan. Dionica postaje interesantna na tržištu kad se na njoj može nešto zaraditi za dvije godine. Ovdje to ne zna ni IC- a kamoli netko drugi.
ADRS (Adris grupa d.d.)
-
-
-
A realna predviđanja su da će 2025 krenuti u opsežnu rekonstrukciju i preuređenje hotela u Rovinju, povećanjem luksuza sa 5 na 5+ zvjezdica, tako vam je to kod ulaganja u najkvalitetniju ponudu, ne mora značiti i najprofitabilniji.
-
Adris pokaza svoje pravo lice sa ovim izvješćem.Rezultati bolji od rekordne 2019godine.Fascinantno!Dionice mrtva,nesto danas likvidnija nego inače.Veli nesrazmjer između povlaštene i redovne.Razlika u glasačkom pravu.S ob zirom velika vecina malih uopće ne ide na skupštinu i pravo glasa nije ni bitno.Svi dobivaju istu dividendu pa zdrava logika nalaže da je bolje kupit jeftiniju dionicu.Veliki je nesrazmjer u cijeni između povlastene i redovne,mislim razlika može bit 2-3 eura ali ne više.Ili je redovna predcijenjena ili je povlaštena podcijenjena sami procijenite.Ali na ove rezultate burza mora reagirati.Nekad reagira odmah a nekad sa zakašnjenjem.
-
Adris pokaza svoje pravo lice sa ovim izvješćem.Rezultati bolji od rekordne 2019godine.
Sve divno i krasno, a vlasnički kapital manji, a dug i obveze veće 31.12.22, nego 1.1.22?!
-
Adris pokaza svoje pravo lice sa ovim izvješćem.Rezultati bolji od rekordne 2019godine.
Sve divno i krasno, a vlasnički kapital manji, a dug i obveze veće 31.12.22, nego 1.1.22?!
Kapital varira 5-8% zadnjih par godina. Mene više raduje 430 mil eura keša na račinu. Više nego dovoljno za min 2.5 € divke, a sezona novog keša tek kreće.
-
Kakva će im bit ova sezona ako je prošlo izvjesće bolje od rekordne 2019.Adris je tempirana bomba po brojkama i po perspektivi.Valjda ce se i dionica odključati!
-
da dodam na moj prethodni post u vezi cijene dionica jer sam gledao 2019 g. a ne veljaču 2020 kada je počela korona
tada je ADRS bio 66,36 E ,RIVP 5 E ,PLAG 217 E. znači PLAG je debelo prešle tu cijenu RIVP treba još 10% da bi dostigao tu cijenu a
ADRS treba rasti još oko 25% da bi dostigao tu cijenu a da bi držao korak sa PLAG trebao bi narasti još 40%.
-
da dodam na moj prethodni post u vezi cijene dionica jer sam gledao 2019 g. a ne veljaču 2020 kada je počela korona
tada je ADRS bio 66,36 E ,RIVP 5 E ,PLAG 217 E. znači PLAG je debelo prešle tu cijenu RIVP treba još 10% da bi dostigao tu cijenu a
ADRS treba rasti još oko 25% da bi dostigao tu cijenu a da bi držao korak sa PLAG trebao bi narasti još 40%.
U potpunosti se slažem sa Vašom konstatacijom. Međutim uvijek postoji " ali ". U mojim prethodnim postovima sam napisao zašto Adris stoji blokiran.
Znači prije 4 god. Uprava Adrisa je odlučila kupiti u trezor dionice u vrijednosti 600 000 000,00 kuna, u narednih 5 god. tj. do 01.07.24. god.
Taj posao su dali lideru u brokersim poslovima " Inter Capital" , nadam se da znate tko su oni. Znači Inter Capitol blokira cijenu dionice, i drže cijenu dionice kako im u datom momentu odgovara.
Vi tu ne možete ništa napraviti samo čekati i čekati dok se oni ne odluče smilovati te povećati cijenu dionice.
Realna cijena dionice Adrs2 po mojoj procijeni je € 80 .
Što je najžalosnije sve te dionice koje kupe u trezor dijeli većinski vlasnik AV. i njegova rodbina po povlaštenim cijenama. To Vam je kapitalistički sistem bogaćenja danas u R. Hrvatskoj.
-
mislim da trezor po zakonu smije imati najviše 10% vlastitih dionica .firma koja kotira na burzi 10% a koja ne 20%.
ADRS je to već nakupio jer imaju dionica ADRS-P 8,51% a koliko se sjećam imali su oko 1.5% ADRS-R.
od 27.12.prošle godine nisu ništa kupili. čitajući obavijesti na stranici burze nije zabilježeno,
Inter Capital sada to rade kao MM po250 komada na kupnji i prodaji i povlače se prema gore ili dolje zavisno od pritiska
oni su MM i za neke druge dionice i tako i tamo rade.
trezor bi trebao podijeliti dionice umjesto dividende tako bi sačuvao novac za investicije a u prazan trezor bi mogao po malo kupovati
koliko bude imao viška love.u trezoru ima dionica da može izgraditi hotel u Splitu.
-
mislim da trezor po zakonu smije imati najviše 10% vlastitih dionica .firma koja kotira na burzi 10% a koja ne 20%.
ADRS je to već nakupio jer imaju dionica ADRS-P 8,51% a koliko se sjećam imali su oko 1.5% ADRS-R.
od 27.12.prošle godine nisu ništa kupili. čitajući obavijesti na stranici burze nije zabilježeno,
Inter Capital sada to rade kao MM po250 komada na kupnji i prodaji i povlače se prema gore ili dolje zavisno od pritiska
trezor bi trebao podijeliti dionice umjesto dividende tako bi sačuvao novac za investicije a u prazan trezor bi mogao po malo kupovati
koliko bude imao viška love.u trezoru ima dionica da može izgraditi hotel u Splitu.
Mogu ih umiroviti, poništiti. Neki dan sam naletio na članak da je jedna naftaška tvrtka otkupila u dvije godine otprilike 1/3 broja dionica. Ne poznajem njihove zakone preko bare... ali očito se može kad se ima para.
-
-
Bilo bi jako lijepo kada bi se dionice poništavale, po meni bi to bio jedini ispravni način. Nesviđa mi se da ih dijele umjesto dividende, a još gore je kada si ih uprava dijeli.
-
Bilo bi jako lijepo kada bi se dionice poništavale, po meni bi to bio jedini ispravni način. Nesviđa mi se da ih dijele umjesto dividende, a još gore je kada si ih uprava dijeli.
Najgore i najžalosnije je što ih dijele zaslužnim tj. samo odabranima i to po diskontnom cijeni. Tu se ništa ne može jer Glavna skupština izglasa prijedlog a dioničari to prihvate : "Naravno da će prihvatiti i glasati kad su većinski vlasnici i imaju većinu za realizirat dogovoreno "!!!!!!!!!!! .
Mali dioničari u ovom slučaju mogu samo gledati i šutiti, sve je pokriveno Zakonima R.Hrvatske. Poznati pjev "200 familja će vladati Hrvatskoj ".
-
Meni tu sve nešto smrdi što se tiče suvlasništva države u adris grupi. Šef za drž. imovinu GM je načelo da adris mora kupiti preostali dio CO a ako ne da će CO na prodaju. Ostalo statusquo. Koji su ugovori i zašto to može tako. Čije je adris vlasništvo i kome se polažu računi za državni dio. Po meni moraju se privatiziran hp, Hpb, CO
-
ispravak moga krivog navoda .trezor Adrisa ima još mogućnosti za kupnju jer mogu imati 10% dionica ADRS2 sada imaju 8,51% isto tako i 10% dionica ADRS
a sada imaju ispod 2%.
-
Meni tu sve nešto smrdi što se tiče suvlasništva države u adris grupi. Šef za drž. imovinu GM je načelo da adris mora kupiti preostali dio CO a ako ne da će CO na prodaju. Ostalo statusquo. Koji su ugovori i zašto to može tako. Čije je adris vlasništvo i kome se polažu računi za državni dio. Po meni moraju se privatiziran hp, Hpb, CO
Imam dionice Adrs2, te isto razmišljav kao i Vi. Mislim da bez podrške države većinski vlasnik A.V. ne bi se moga ponašati ovako monopolistički.
-
Adris je ovaj tjedan napravija nekakav skok nesto oko 3 eura šta i nije nesto s obzirom na FI i perpektivu.Ali zadnjih dana se primjecuje kako bid jača i kako se uglavnom transakcije skidaju sa aska.Sobzirom da u ovom zadnjem periodu fokus su imale podr,zaba,atpl i drugi tako je adris ostao začahuren.Sad je red na njega iz vise razloga.1.rezultati bolji od najbolje 2019god.2.Uskoro skupština i divka bliže 3eura nego 2 kao prosle godine.3.Adris2 zaostaje za redovnom dionicon adris šta je nerealnos obzirom da je razlika u pravu glasa a oba imaju prava na divku sta me najvise interesira.3.Sezona bi tribala biti najbolja
4.Na zse je od početka godine zavladao optimizam i nekako su bikovi u igri
4.Sektor po sektor se dižu i sad je red malo na turiste.5.Fi su potvrdila i opravdala vecu vrijednost turističkih firmi a sezona iduća je po prognozama rekordna.6.Zse je postao likvidniji i valjda ce se nesto od 35mil.eura preliti i na burzu.
Sve u svemu obećavajući tjedan za zse a predvodnik bi trebala biti Adris jer je ostala kako sam pisao začahaurena a ima potencial.Imam je na žalost malo ali nadam se u ponediljak malo je podebljati ako bude prilika!Vesel vam idući tjedan želim!
-
ako je na krilima rezultata iz 2019 u veljači 2020. bio na cijeni oko 66,5 eura ne vidim zašto na još boljim rezultatima iz prošle godine ne bi bio na još većoj cijeni plus inflacija i rast cijena nekretnina a samim time i usklađivanje vrijednosti ADRS nekretnina.
-
Vise manje, sve kad tad dode na neku koliko toliko realnu vrijednost.
Zato i burza je zanimljiva.
-
Vise manje, sve kad tad dode na neku koliko toliko realnu vrijednost.
Zato i burza je zanimljiva.
Znaš što...mene je stah da burza ne okrene smjer, dok čekam u dionici koja bi trebala tek odraditi rast po svim parametrima, ali iz nekog razloga nije. I onda si hebao ježa. Em si propustio rast, em si pobrao gubitak.
-
Znaš što...mene je stah da burza ne okrene smjer, dok čekam u dionici koja bi trebala tek odraditi rast po svim parametrima, ali iz nekog razloga nije. I onda si hebao ježa. Em si propustio rast, em si pobrao gubitak.
Upravo je ADRIS takva dionica. Za nas koji smo već u poodmaklim godinama tu nema kruha. Osim toga krajnje je vrijeme da se državi postavi pitanje zbog čega još uvijek ne stavlja na prodaju 1/3 CROSa? Ovakva situacija izvlačenja novca iz državne tvrtke i način raspolaganja tim novcem ide isključivo u prilog AV i njegovoj svojti. Dokle....vidi li to ova Vlada ili namjerno zatvara oči.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner