1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Informacije i obavijesti

Financiranje servera

• Admin
  • February 19, 2020 at 11:11 AM
1st Official Post
  • Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • February 19, 2020 at 11:11 AM
    • Official Post

Financiranje foruma 44

The result is only visible to the participants.

Kolege, neki od vas su mi skrenuli pažnju na pogrešku koja se ponekad dogodi:

Code
    SQLSTATE[42000] [1203] User ar*** already has more than 'max_user_connections' active connections

Ovo znači da smo došli do limita servera na kojem se trenutno nalazimo, odnosno da je u istu sekundu forum pokušalo otvoriti više korisnika nego li server može obraditi. Ukoliko vidite ovu grešku sačekajte nekoliko sekundi i refreshajte stranicu.

Kako bih financirao jači server pokrenuo sam prijavu ove domene u Google Adsense program te ćete kroz nekoliko sati (do nekoliko dana) početi vidjeti oglase.

Ovo je najbrže riješenje, a za ubuduće bih volio ćuti što većina misli, tj. da li su vam oglasi ok ili imate neki bolji prijedlog. Par prijedloga u anketi..

• Next Official Post
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 19, 2020 at 11:32 AM

Mislim da su oglasi najprakticni s obzirom na jednostavnost i trenutno najbrzi kako kazes da premostimo problem, uostalom uvijek se moze promijeniti model lako kada se bude vidio konkretni smijer foruma i znali konkretniji detalji oko svega itd

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • February 19, 2020 at 11:49 AM

bilo bi fora da smo 'Dionice.net - neprofitna udruga profitnih dioničara ZSE'

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 19, 2020 at 12:05 PM
    Quote from accountant

Ne slazem se ne moze forum bit okosnica samo oko zse treba se gledat siru sliku ako zelimo da prezivi test vremena, a to je sirina tema oko razlicitih investicija, stavljanje naglaska samo na zse marginaliziramo sve ostale.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 19, 2020 at 12:08 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from accountant

Ne slazem se ne moze forum bit okosnica samo oko zse treba se gledat siru sliku ako zelimo da prezivi test vremena, a to je sirina tema oko razlicitih investicija, stavljanje naglaska samo na zse marginaliziramo sve ostale.

Slažem se, investicije su širi pojam, pa bi trebalo možda uvesti kategije nekretnine, plemeniti metali,

oldtimeri, a možda i obrazovanje, tj. znanje, jer ipak kažu da je to jedina investicija koju ti nitko ne može

uzeti!

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • February 19, 2020 at 12:12 PM

Ne zaboravite da je naziv domene: dionice.net

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 19, 2020 at 12:25 PM

Sam naziv ne utjece puno na siri kontekst, okosnica moze biti oko dionica domace i globalne ali i da ima siri kontekst ne bi se smisao izgubila bez obzira na naziv weba, samo kazem da bi forum prezivio i nasao smisao treba ici na siri kontekst jer mala smo zemlja da bi se mogli samo fokusirat na zse dionice i da ce na taj nacin imat smisao i prezivit od samo usko vezanog podrucja.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 19, 2020 at 12:47 PM
    Quote from StatusQuo

Mislim da su oglasi najprakticni s obzirom na jednostavnost i trenutno najbrzi kako kazes da premostimo problem, uostalom uvijek se moze promijeniti model lako kada se bude vidio konkretni smijer foruma i znali konkretniji detalji oko svega itd

Slažem se

bez ocjena molim

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • February 19, 2020 at 5:49 PM

Prije svega bi smo trebali znati koliko okvirno mjesečno/godišnje košta održavanje foruma i to ne samo servera nego i ostalih troškova, npr. vrijeme i rad administratora. Ako bi to bila cijena bureka ili sirnice+jogurt a obzirom na rastući broj članova, ne vidim razloga da me nerviraju reklame koje me ni u snu ne zanimaju!

Umjesto da nas nerviraju reklame koje bi odredio google, zašto se ne obratiti firmama o kojima pišemo i čitamo ovdje i zatražiti da oni daju financijsku potporu i onda isključivo reklamirati njih.

buMBum

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 19, 2020 at 5:57 PM
    Quote from buMBum

Prije svega bi smo trebali znati koliko okvirno mjesečno/godišnje košta održavanje foruma i to ne samo servera nego i ostalih troškova, npr. vrijeme i rad administratora. Ako bi to bila cijena bureka ili sirnice+jogurt a obzirom na rastući broj članova, ne vidim razloga da me nerviraju reklame koje me ni u snu ne zanimaju!

Umjesto da nas nerviraju reklame koje bi odredio google, zašto se ne obratiti firmama o kojima pišemo i čitamo ovdje i zatražiti da oni daju financijsku potporu i onda isključivo reklamirati njih.

Odlična ideja!! Zašto se ne obratiti PR odjelima tih firmi koje ovdje svakodnevno komentiramo, pa nek

sponzoriraju održavanje stranice i rad administratora. Pa i njima je u interesu da se o njihovim firmama

raspravlja, jer ako ima konstruktivnih prijedloga i njima to može koristiti, a mogu ovdje reklamirati i svoje

proizvode, jer bolje da kupujemo domaće, nego strano, kad već kupujemo njihove dionice.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • February 19, 2020 at 6:09 PM
    Quote from BudFox
    Quote from buMBum

Odlična ideja!! Zašto se ne obratiti PR odjelima tih firmi koje ovdje svakodnevno komentiramo, pa nek

sponzoriraju održavanje stranice i rad administratora. Pa i njima je u interesu da se o njihovim firmama

raspravlja, jer ako ima konstruktivnih prijedloga i njima to može koristiti, a mogu ovdje reklamirati i svoje

proizvode, jer bolje da kupujemo domaće, nego strano, kad već kupujemo njihove dionice

Display More

Dobra ideja, no upitno je koliko je provediva. Kompanije koje će pristati sponzorirati forum očekivat će da se o njima piše u pozitivnom smislu, kad već davaju pare. A to je onda već i sukob interesa čime se i gubi smisao slobodnog pisanja i komentiranja. Druga mogućnost je njihovo reklamiranje putem foruma, no mislim da je nas još uvijek dovoljno malo korisnika da bi se reklamirali putem ovog kanala.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • February 19, 2020 at 7:12 PM

Manje nas je nego masona u RH i to poprilično. Ajmo ih dostići i prestići...ajmo gosti...registrirajte se i postanite članovi.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• Digga
    Početnik
    Reakcija primljeno
    31
    • February 19, 2020 at 7:28 PM

Kolega Admin, moze private poruka koliko te kosta hosting ili si vps pa da vidmo kako malo pogurati.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • February 19, 2020 at 7:56 PM

Neka idu oglasi i sto se mene tice nemam nista protiv da to bude i profitna varijanta za osnivace. Mene zanima mogucnost citanja i pisanja, da je sve kvalitetno i u realnom vremenu. Ostalo kako bude. Ako pod utjecajem oglasivaca redakcija foruma pocne naginjati nalijevo ili nadesno to ce se osjetiti i ekipa ce o tome pisati i govoriti. Sve se na kraju korigira.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • February 19, 2020 at 8:34 PM

Google oglasi su jednostavno rjesenje, ali treba pazljivo dozirati da ne postanu iritantni.

Ovaj prijedlog sponzoriranja od strane firmi sa ZSE mislim da nije dobro, forum bi morao ostati neovisan i nepristran.

Ovaj prijedlog sa osnivanjem udruge mi se svidja. Firme mogu neoporezivo donirati udrugu do iznosa 2% svog prihoda. Ja bih prvi dao donaciju sa svojom firmom. Bilo bi zgodno da mi kao clanovi foruma (neobavezno) postanemo clanovi te udruge i da mozda napravimo nekakvu godisnju skupstinu gdje bi se malo podruzili i uzivo prenijeli svoja ulagacka iskustva. Godisnjica moze biti datum osnutka ovog foruma. Citam dugo forum, u zadnje vrijeme nesto i pisem, ne poznajem nikoga ovdje osobno, a nije da ne bih to zelio :) pa cak i ove sa kojima se ponekad na forumu porjeckam. Malo je ulagaca i bilo sto, a jos manje ulagaca u dionice.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 19, 2020 at 9:06 PM

Možda ne oglašavati firme, nego brokerske kuće. Njima je u interesu da se broj investitora što više poveća jer imaju direktnu korist upravo od ovog foruma. To mogu biti i stranci kojima je također u interesu da dobiju dio tržišta ovdje. Mislim da tu onda ne bi bilo sukoba interesa jer su onda sami investicijski instrumenti neovisni o onome što se o njima na forumu piše.

I ovaj forum svakako bi trebao postati centralno mjesto svih zainteresiranih u investiranje bez obzira koja kategorija to bila. Nekretnine, dionice, plemeniti metali, kriptovalute itd. Čak ne bi bilo nimalo loše organizirati i webinare ili seminare s predavanjima za sve kategorije investitora od totalnih početnika do iskusnih managera. Mislim da nismo ovdje još svjesni kako ova stvar može bitan faktor u razvoju svijesti o potrebi za financijskim i investicijskim obrazovanjem svih ne samo onih koji se time danas bave profesionalno ili amaterski. Naravno to je onda i ozbiljan biznis. Vjerujem da bi bilo puno zainteresiranih kupiti dionice ili udjele u ovako koncipiranom pravnom subjektu.

I da ne zaboravim svakako bi trebalo očuvati visoku razinu interakcije korisnika foruma u tako razvijenoj platformi jer je to očito nešto vrlo interesantno kao Facebook za investitore svih vrsta i profila. :/

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • February 19, 2020 at 9:22 PM

Mitkko

Dobra ideja. Podrzavam. Ali i ovo s brokerajima je ok.

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • February 21, 2020 at 10:45 AM

S obzirom da je forum o tržištima kapitala mislim da bi bilo najpoštenije da i sam forum istraži svoj tržišni potencijal. S obzirom na posjećenost očito ga ima. Znači oglasi, a vidim da i većina tako razmišlja.

Onaj tko se samofinancira uvijek je objektivniji od onog koga financiraju drugi jer jasno je da investitori uvijek požele kontrolirati svoju investiciju. U tom slučaju lako bi se mogao ponoviti slučaj starog foruma.

Kod samofinanciranja ostaje otvoreno samo jedno pitanje. Što ako forum uistinu požanje tržišni uspjeh i netko ga poželi otkupiti?

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 22, 2020 at 3:09 PM

zna li se jesmo li financijski samoodrživi

bez ocjena molim

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • March 22, 2020 at 5:49 PM
    • Official Post

Jesmo sto se tice troskova servera.

• Previous Official Post
    • Next Official Post

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      831k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 459

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 7:28 PM
    2. Odgovora
      459
      Pregleda
      201k
      459
    3. bjane

May 19, 2025 at 7:28 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      908k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 19, 2025 at 7:28 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

111 Replies, 4 years ago
  • Dobrodošli

144 Replies, 5 years ago
  • Dodjela VIP statusa za izniman doprinos forumu

3 Replies, A year ago