Bid ne posustaje
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
Šta ova kraljica banka čeka dok HPB raste 5% dnevno!
Ipak je ovo privatna institucija sa redovnom
dividendom (cca 10%) u neCorona vremenima i
dobiti 1-2 MILIJARDE kuna.
-
narudžbe se primaju samo preko Glove i Pauze
-
narudžbe se primaju samo preko Glove i Pauze
Šta reći, koju posluku porati!? Po meni je ovo stabilna prilika
za one nesklone velikom riziku i velikim dnevnim skokovima i
padovima vrijednosti, a još uvijek ispod preCovid valuacije od
65-68 kn po dionici, što će vjerojatno dostići ako se i u natruhama
najavi isplata dividende.
-
Moje je mišljenje da su banke sada jedan od najgorih sektora za ulaganje. Ne vjerujem da ZABA vrijedi više od ove cijene.
Da li znate da je Buffet prodao praktički sve banke koje je posjedovao u zadnjih pola godine ? Neke su imale fundamente na razini P/E 10, a financijski su daleko moćnije od ZABA-e. Pročitajte što nadolazeća kriza i hiperinflacija znači za banke.QuoteDuring 2020, Berkshire Hathaway (ticker: BRK.A and BRK.B) sold positions in JPMorgan Chase (JPM), Goldman Sachs Group (GS), PNC Financial Services Group (PNC), and M&T Bank (MTB), while sharply reducing a longstanding holding in Wells Fargo (WFC).
-
Moje je mišljenje da su banke sada jedan od najgorih sektora za ulaganje. Ne vjerujem da ZABA vrijedi više od ove cijene.
Da li znate da je Buffet prodao praktički sve banke koje je posjedovao u zadnjih pola godine ? Neke su imale fundamente na razini P/E 10, a financijski su daleko moćnije od ZABA-e. Pročitajte što nadolazeća kriza i hiperinflacija znači za banke.QuoteDuring 2020, Berkshire Hathaway (ticker: BRK.A and BRK.B) sold positions in JPMorgan Chase (JPM), Goldman Sachs Group (GS), PNC Financial Services Group (PNC), and M&T Bank (MTB), while sharply reducing a longstanding holding in Wells Fargo (WFC).
Imao je Buffet i krivih koraka zadnjih godinu dana.
primjerice, kupio je zlato na vrhu da bi ga prodao ispod...isto i aviokompanije.
Nije on bezgrešan...i mislim da je i ovdje fulao.
-
Nije Buffet u svemu pogodio, ali njegova imovina dokazuje da je bolji nego 99,99999% investitora. Kladiti se na običnog investitora protiv Buffeta je kao kladiti se da će od 5 šuteva više pogoditi amater iz kvarta nego Michael Jordan, može se dogoditi, ali to je rijetkost.
Uz loše vanjske faktore na koje ZABA ne može utjecati, vlasnička struktura je koma, kao i kod PBZ-a i mogu se odlučiti na squeeze out, a svako malo su i u nekim korupcijskim aferama.
Moje je mišljenje da ovo vrijedi 40-50 kn, i ni lipe više, ali naravno, burza je ta koja evaluira dionice, dugoročno Mr. Market pokaže tko je u pravu.
S obzirom da vani ima bankara sa sličnim fundamentima, a puno boljom vlasničkom struktorom i s manje afera ja bih radije kupio njih.
-
Nije Buffet u svemu pogodio, ali njegova imovina dokazuje da je bolji nego 99,99999% investitora. Kladiti se na običnog investitora protiv Buffeta je kao kladiti se da će od 5 šuteva više pogoditi amater iz kvarta nego Michael Jordan, može se dogoditi, ali to je rijetkost.
Uz loše vanjske faktore na koje ZABA ne može utjecati, vlasnička struktura je koma, kao i kod PBZ-a i mogu se odlučiti na squeeze out, a svako malo su i u nekim korupcijskim aferama.
Moje je mišljenje da ovo vrijedi 40-50 kn, i ni lipe više, ali naravno, burza je ta koja evaluira dionice, dugoročno Mr. Market pokaže tko je u pravu.
Stoji.
Male su šanse za squeeze out i uostalom da su to htjeli, davno bi to napravili.
A što se tiče korupcijskih afera...pa to su bankari, ko će biti u tim afera ako ne oni
-
Oprez jest majka mudrosti ali u iducih 12 mjeseci u ZABI je zakljucana prakticki trogodisnja dividenda ukupnog iznosa od 8-10kn. To je bitan faktor u investicijskoj odluci i svakako znatno smanjuje rizik eventualnog gubitka novca jer to je siguran profit koji se rijetko pojavljuje na nekoj dionici. Ne znam da li su i americke banke imale slicnu zabranu isplate dividendi kao ove u EU. Sukladno tome ne bih se slozio da je vrijeme za prodaju ZABE nego za dodatnu kupnju.
-
S obzirom da vani ima bankara sa sličnim fundamentima, a puno boljom vlasničkom struktorom i s manje afera ja bih radije kupio njih.
Ne spominji mi i ne prizivaj novi squeeze out, dosta mi je šta san u PBZ ulazia taman prie korone po tisuću kuna po dionici, a sad izlaze a ja ne prodajen u nadi da će kapnit koja dividenda da pokrije minus...
-
-
Zabi je dodatan problem što joj slučaj švicarac drži sablju iznad vrata. To će se kad tad rasplesti a kamate samo rastu. Inače imam zabu i rado ću dokupiti pogotovo na ovim razinama debelo ispod 60.
-
Zabi je dodatan problem što joj slučaj švicarac drži sablju iznad vrata. To će se kad tad rasplesti a kamate samo rastu. Inače imam zabu i rado ću dokupiti pogotovo na ovim razinama debelo ispod 60.
Kakve kamate?
Misliš kamate iz potencijalnih sporova?
-
Kakve kamate?
Misliš kamate iz potencijalnih sporova?
Pa da. Ne znam kako će se ta situacija rasplesti ali banke, pa i zaba, će definitivno nadrljati, koliko toliko.
-
Pa ne znam. Obzirom na oligopol banaka na tržišu one će vjerojatno znatan dio otpisa prevaliti na neke nove kredite i u dugom roku ispeglati svoj polozaj i rezultate.
Osim ako sav novac ne postane helikopterski, a mi budemo doma odmarali u radno vrijeme. Ili ako će hrvatski građanin skoro moći otići recimo u Sloveniju i tamo podići stambeni kredit pod povoljnijim uvjetima....
-
Banke dobijaju spor za tužbu države na sudu u Washingtonu. Dogovorit će se sa državom tako da će vjerojatno proći bez velikih gubitka.
-
Netko mjerka onaj veliki nalog na 58, a kad ga gricne ode to u oblake $$$.
Ipak je to ZaBa The banka, a banka uvijek dobiva
-
Koja je mogućnost da Allianz proda svoj udio od 11.72% Unicreditu koji ima 84.48%, te tada Unicredit krene u potpuno preuzimanje preostalih dionica javnom ponudom? Hvala
-
Zašto bi preuzimao dionice ako Unicredit već ostvaruje kontrolu, a zajedno su preuzimali Zabu odnosno prethodno zajednički djelovali. To drugim riječima predstavlja izuzeće od davanje ponude za bilo kojeg od ta dva stjecatelja ako samo dođe do djelomičnog ili potpunog prijenosa kontrole između ta dva dionicara. To ti je regulirano člankom 5 ZPDD (točka 1.,2., 3. i 4.) odnosno iznimkama od preuzimanja u članku 14. (točka 7.)
-
Već je jedan kolega spomenuo u veljači, ali 3 mjeseca kasnije OPTE nije prodan, pa ponavljam pitanje:
Što mislite kako će se (ne)prodaja OPTE odraziti na ZABAu?
Što ako se OPTE ne proda do 10.07. (iz bilo kojeg razloga), da li će se ZABA pokušati riješiti toga po diskontnim cijenama? Navodno zainteresiranih kupaca ima (iako osobno to nisam našao u medijima, samo u špekulacijama po forumima), ali to ne znači da te ponude zadovoljavaju apetite ZABAe. Jer ako sada nije velika navala na kupnju, sumnjam da bi bila iza 10.07.
Tom logikom ZABA bi prodala OPTE za onoliko koliko može dobiti. Sve ostalo je rizik upravljanja "malim" telekomom što sigurno donosi više troškova nego koristi.
Vidite li ovo drugačije?
-
Ne kuzim sto ti zapravo pokusavas talasati po svim temama.... Opte, Zaba Itd.
Špekuliraš se nečim za sto očito kao ni većina prisutnih ovdje nemaš informacija. Ako želiš čuti misljenje..... po mojem osobnom misljenju Optima je (već) prodana, al ne znamo po kojoj cijeni i zadovoljava li ta cijena apetite svih uključenih.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun