Čista matematika, petnaestak posto manji prihodi tako da bi i dividenda trebala biti otprilike proporcionalno manja...
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
O cem se tocno radi i hoce li bit nekakva kazna, ne znam. Činjenica je da je proslogodisnje izvijesce solidno, nesto losije od 2018. ali i dalje dosta dobro i da ce dividenda biti nekih 4,55-4,65 kn sto je na ovu cijenu odlicno. Rezerve s krajem godine su dignute na 1,1 milijardu kuna, što nije malo novca i u većini scenarija to će biti dostatno za podmirenje bilo kakvih gubitaka. Napunio bi se kao brod da sam u cashu sad dok je cijena ispod 60 kn...
Tu procijenu dividende imaš na osnovu smanjenog prihoda?
Ja sam mišljenja da će ostati u rasponu prošlogodišnje.Teško.
-
https://www.poslovni.hr/kolumne/nesto-…no-sute-4214604
Glavosječa se nastavlja.
uopće ne špekuliram sa transparentnošću autora ali slićna ekipa je slićnim (ne)djelima pokopala todorića kada je zapeo sa onih prvih 600M od sberbanke
-
Iako ZABA, prema svemu sudeći, postaje vrlo špekulativna dionica, iskoristio sam ovaj pad za dokup.
Dvojakih sam osjećaja. S jedne strane bi mi odgovarala produžena neizvjesnost potaknuta francima, sudovima, slabijom profitabilnošću i očitim netransparentnim poslovanjem (ako ćelimo biti blagi u izričaju), a s druge strane, vjerujem da banka neće propasti. -
Sad je samo pitanje kolka je kazna, prali bi oni i dalje samo je netko rekao ( Usa ili Eu ) dosta je bilo
Kako se priča, kazna je samo od HNB-a oko 100 milijuna kuna...To je rekla-kazala, ali ne bi se spominjalo bezveze.
Nisam upoznat sa zakonom, al trebalo bi provjeriti koliko su maksimalno zapriječene kazne. To mi se cini “malo” pretjeran iznos iako ako zakon propisuje postotak od “nečeg” onda je možda i moguće naplatiti takvu kaznu. Ne znam, al svakako bih provjerio.
-
Tko se ovo taktički svakodnevno postavlja na kupnju sa 60000 kom na 30 kn i sa 35000 kom na 25....
To sluzi samo za popravljanje krvne slike TA ili stvarno misli da će netko prosuti pi kupnji sve do te razine...😲😲😲
-
O cem se tocno radi i hoce li bit nekakva kazna, ne znam. Činjenica je da je proslogodisnje izvijesce solidno, nesto losije od 2018. ali i dalje dosta dobro i da ce dividenda biti nekih 4,55-4,65 kn sto je na ovu cijenu odlicno. Rezerve s krajem godine su dignute na 1,1 milijardu kuna, što nije malo novca i u većini scenarija to će biti dostatno za podmirenje bilo kakvih gubitaka. Napunio bi se kao brod da sam u cashu sad dok je cijena ispod 60 kn...
Tu procijenu dividende imaš na osnovu smanjenog prihoda?
Ja sam mišljenja da će ostati u rasponu prošlogodišnje.Dividenda 4,83 kune. Ex div day 15. travanj. Objavljeno danas.
-
Opet gotovo cijelu dobit transveriraju dioničarima.
Zanimljivo.
Padaju mi na pamet različiti, pa čak i oprečni motivi za to.
-
Moze link pls?
-
Zanimljivo.
Koji bi to bili motivi?
-
-
-
Zanimljivo.
Koji bi to bili motivi?
Pa recimo:
"Take money and run"!
I to prije proglašenja kazne za pranje love ili isplate velikih iznosa temeljem sudskih presuda u slučaju Franak.
Alternativa je da banka ne zna u što bi uložila novac jer su poduzetnici nesigurni klijenti, a građani su ionako dekintirani, pa onda umjesto da ju stave u zadržanu dobiti, i time povećaju vrijednost banke, oni lovu proslijede dioničarima.
-
Ja bih rekao dividenda iznad očekivanja s obzirom na okolnosti i situaciju u kojoj se nalazi banka. Nisu isključeni niti razni motivi. Vidjet ćemo kroz naredni period.
-
Koji bi to bili motivi?
Pa recimo:
"Take money and run"!
I to prije proglašenja kazne za pranje love ili isplate velikih iznosa temeljem sudskih presuda u slučaju Franak.
Alternativa je da banka ne zna u što bi uložila novac jer su poduzetnici nesigurni klijenti, a građani su ionako dekintirani, pa onda umjesto da ju stave u zadržanu dobiti, i time povećaju vrijednost banke, oni lovu proslijede dioničarima.
Akde nemoj vise pisati gluposti. Lijepo te molim.
Banka može isplacivati dividendu samo ako udovoljava svim kapitalnim zahtjevima i ima viska kapitala za to. I mora imati neformalnu suglasnost regulatora odnsono HNB-a da to može učiniti. Prema tome Zaba to sve ima i onda priča o tome da banka ne zna u sto je uložila i da su građani dekintirani može samo poteći od nekog tko nema pojma o bankarstvu opcenito i ne razumije uopće kako banka funkcionira. -
Zašto napadate kolegu? Uopće nisu gluposti što piše, već sasvim mogući scenarij.
-
ja samo znam da cu u malo vise od god dana dobiti ukupno 10kn dividende na ulaz od 56kn.
Ako ova afera bude gadna i kazna bude visoka, dividenda ce se mozda smanjiti na 3kn sto ce opet biti odlicno.
Tvornica love
-
Forum je mjesto za ozbiljnu raspravu. Ti si prvim svojim postom pokazao da ćeš raspravu odvesti smjerom odnsono na razinu raspravljaja baba na placu. O osobnim dojmovima. Površno i neargumentirano bez ikakvih dokaza.
I sad još trolas da si “životno ugrožen ovdje”. Obrati se nekoj udruzi za zaštitu ljudskih prava. Nisam ja problem ovog foruma nego neznanje, neiskustvo i javašluk. Osrednjost koju imamo gotovo svugdje i neprofesionalizam. Zato je ne volim mediokritete poput tebe koji sami sebe kuju u zvijezde i zagovaraju tu osrednjost teolanjem o nebitnim stvarima.Ne znam koliko si upoznat sa procedurama procijene klijenata koje su banke obavezne raditi za kreditne plasmane, bilo da se radi o pravnim ili fizičkim osobama (iz dosada napisanoga vidim da baš i nisi), ali vrlo argumentirano mogu tvrditi da malo koji ozbiljni i dovoljno veliki poduzetnik u Hrvatskoj udovoljava postavljenim kriterijima. Na žalost, banke nemaju široki spektar mogućnosti plasmana novca, a što im je core business, pa su prisiljene novac:
a) čuvati u trezoru, na čemu gube zbog inflacije, a i koeficijent obrta imovine im je loš
b) posuditi državi uz sve niže prinose i striktna zakonska ograničenja ili
c) dati ga dioničarima kroz dividendu.
ZABA se odlučila za ovo treće,
Možda racionalno, a možda i sa dodatnim motivima o kojima sam pisao u svom nedavnom postu.
-
https://m.vecernji.hr/vijesti/presud…FB+page+statusi
Ako ništa drugo, veseli me da iznosi nisu veliki. Ovo bi odgovaralo i bankama i korosnicima...
-
https://m.vecernji.hr/vijesti/presud…FB+page+statusi
Ako ništa drugo, veseli me da iznosi nisu veliki. Ovo bi odgovaralo i bankama i korosnicima...
Ovo se odnosi samo na 8 presuđenih slučajeva.
A koliko će još takvih biti?
-
Spominjalo se na poslovnom forumu da je broj presuda bio na nekih 30 000...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun