Treba pogledati strukturu fonda koji prodaje, možda ih je porast cijene dionice ZABE doveo do limita unutar portfelja nakon kojeg moraju prodati.
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
Da, tu sam i ja vidio da njihov A i B fond prodaju. A kad klikneš na njih otvara se portfelj fonda, ukupno u ZABI imaju za cca 70M eura dionica. Ono što ne znam je kakva je struktura odnosno definirana politika fonda, gdje su im triggeri za prodaju.
-
Tako možemo sa svime je li spremni za bojkot.
Ovdje nije bitan naslov nego dio teksta koji sam citirao.
Još jednom: neke banke ostvaruju više od jedne petine svojih prihoda od naknada.
Ministarstvo financija kaže da će, citiram: "... zauzeti stav u smislu opsega potrebne intervencije u postojeći zakonodavni okvir koji regulira poslovanje banaka u odnosu na naknade".
"... rade na izradi Nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o usporedivosti naknada, prebacivanju računa za plaćanje i pristupu osnovnom računu"
-
PBZ CO rasprodaje je njegovi manageri misle da je precijenjena, nije blizu nekom limitu, na njihovom izvješću na 31.12. nekih dionica (KOEI B fond i HPB A fond imaju puno više)... Ali pogledajte njihov prinos i svoj pa onda odlučite treba li ih slijediti.
Ali u kratkom roku vjerojatno će dugo gnjaviti cijenu, Zaba koliko znam nema program otkupa tako da bi cijena mogla stagnirati dok im ne dosadi, a nije baš podcijenjena da bi se mogao pojaviti neki veliki kupac da presiječe prodaju od PBZ CO. Bar do objave dividende, našim fond managerima je čini se ona najbitnija.
-
Okej, meni se, s obzirom na cijenu prerano izašlom iz Zabe, može reći da pogledam semafor
No, promatramo li i statički i dinamički, što to ne vidim. Ne pitam ironično, a ne bih htio ni da itko pomisli da nešto pametujem. Što to ne vidim?
ZABA PB 3,37 - NLB PB 0,84.
ZABA DY 4,9 % - NLB DY 7,9 %
ZABA PE 16,3 - NLB PE 4,7
Ponavljam, ne kažem ni da je Zaba jeftina, ni da je preskupa, stvarno me zanima što to ne vidim.
Disklejmer: bivši dioničar ZABA, u trenutku posta dioničar NLB
-
Bez obzira na banke, okolnosti svjetske ekonomije, a mislim da ih baš nitko za sada ne zna, budućnost je sentiment tržišta.
-
Okej, meni se, s obzirom na cijenu prerano izašlom iz Zabe, može reći da pogledam semafor
No, promatramo li i statički i dinamički, što to ne vidim. Ne pitam ironično, a ne bih htio ni da itko pomisli da nešto pametujem. Što to ne vidim?
ZABA PB 3,37 - NLB PB 0,84.
ZABA DY 4,9 % - NLB DY 7,9 %
ZABA PE 16,3 - NLB PE 4,7
Ponavljam, ne kažem ni da je Zaba jeftina, ni da je preskupa, stvarno me zanima što to ne vidim.
Disklejmer: bivši dioničar ZABA, u trenutku posta dioničar NLB
1.NLB ima veliki teret.. pa usporedba s ZABA nema smisla
"...Vrata hrvatskog bankovnog tržišta tako su i dalje čvrsto zatvorena za NLB, barem dok se ne riješi spor s hrvatskim bankama, Zagrebačkom bankom i Privrednom bankom Zagreb (PBZ) koji se pretvorio u sagu dugu tri desetljeća. .."(citat)
2. Fenomen bogatih hrvatskih štedisa s cca39 milijardi eura na računima banaka u vrijeme inflacije a niskih prinosa u istima su uzrok i posljedica selidbe sredstava u isplativija ulaganja ...pa tako i u dionice banaka s velikim dividendama
-
S realnom dividendom od 2 eura po dionici i s cijenom dionice od 27 eura,to je dobrih 7% prinosa, takav dividendi prinos gotovo da nema niti jedna dionica u RH. I sa dugoročno stabilnim poslovanjem kako ove tako i idućih godina . A s obzirom na politiku talijanskog vlasnika moguća je i dividenda iz zadržane dobiti iz prošlih godina.
-
Još jedan argument u korist fundamenata i cijene dionice ZABA ;
UniCredit drugi put proglašen najboljom bankom za 2024. godinu
Autor: Poslovni.hr , 07. veljače 2025. u 09:28
Foto: Reuters
Uz 15 milijuna klijenata na 13 tržišta diljem Europe, UniCredit ostaje usmjeren na pružanje podrške svojim klijentima i zaposlenicima.
Renomirani magazin International Financing Review (IFR) proglasio je UniCredit bankom godine ( Bank of the Year ) za 2024. te najbolju kreditnu instituciju za regiju EMEA ( EMEA Loan House ) . Dobitnici IFR Awards za prošlu godinu objavljeni su na službenoj stranici časopisa, a svečana dodjela prestižnih priznanja očekuje se u Londonu 17. ožujka.
Grupa UniCredit, čija je članica Zagrebačka banka , posljednjih se godina istaknula predanim radom na kulturnoj i industrijskoj transformaciji te se posvetila temeljnim promjenama kako bi redefinirala svoju budućnost s ambicijom da postanu banka za budućnost Europe.
-
Kolege što kažemo naFI ?
-
-
Ukratko, jako dobro... opet bolje nego prošla godina, solidan rast
Neto dobit strašnih 556 meur
-
A kolika bi mogla biti divka,
?
-
A kolika bi mogla biti divka,
?
to i mene zanima hehe
pa kako stojimo.. ja bih reko, 2,00 - 2,50 EUR?
-
Ako isplate svu netto dobit iz 2024. , to je 1,68€ po dionici.
-
Dok sve još malo ušminkaju za godišnje izvješće bit će prijedlog 1,55€ po dionici
-
Uf ide dobit dolje XD .
ZABA bacila rukavicu: Od danas fiksna kamatna stopa na stambene kredite 2,85 posto! Evo detaljaZagrebačka banka klijentima od danas nudi stambene i gotovinske kredite uz sniženu kamatnu stopu. Akcijska ponuda traje od 10. veljače do 11. travnja 2025.…slobodnadalmacija.hr -
Rekordna dobit...vijest dana..
Rekordna dobit tvrtke čiji direktor zarađuje 113.000 eura mjesečnoGrupa Zagrebačke banke ostvarila je 556 milijuna eura neto dobiti lani, što je oko devet posto više nego prethodne godine. Riječ je o najvećoj dobiti udanica.hr -
Dakle ona prodaja od petka ispada najbesmislenija prodaja ikad. Izvješće dobro. Dobit se povećava iz kvartala u kvartal.
-
Dakle ona prodaja od petka ispada najbesmislenija prodaja ikad. Izvješće dobro. Dobit se povećava iz kvartala u kvartal.
Ja vidim da je u 3Q24 dobit pala za 2% u odnosu na 3Q23, a u 4Q24 je pala 4,3% u odnosu na 4Q23.
Na godišnjoj razini je rasla, ali to je zahvaljujući 1H24.
Trend rasta dobiti je negativan.
-
Da zadrže trend rasta iz 1H24 onda bi 2026. godine imali dobit dva puta veću od troškova poslovanja, što bi bilo nenormalno... I na ovakve dobiti bojim se da će doći do nekakvih intervencija HNB-a, na naknade u poslovanju.
Neto dobit veća od troškova poslovanja je vrhunski rezultat,a oni još to nadmašili.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k
- Admin