Onda ide lagano 1,5€ dividende ove godine
ZABA (Zagrebačka banka d.d.)
-
-
-
Da, cijela dobit iz 2023. 1,58€
-
neviđeno još, bankarenje se očito isplatilo 2023
ode i skrivač za 6 minuta
-
Ove godine jeste, jer su dobili ogromne kamate na svoje depozite.
Moje neko razmišljanje: Dobit je veća za 261M €, a neto prihodi od kamata su veći za 283M €... Znači to je dominanti generator rasta dobiti ove godine. Ostale stavke su tu negdje kao i prošle godine... Opet bi dobit bila više nego dobra, bez dodatnog kamatnog prihoda...
Kad Europska centralna banka (ili kako se već zove) smanji kamate, smanjit će i HNB i ostali, dobit se vraća na "normalnu"... Ovo je samo bonus zarada bila, do kada će trajati vrijeme će pokazati
-
Ove godine jeste, jer su dobili ogromne kamate na svoje depozite.
Moje neko razmišljanje: Dobit je veća za 261M €, a neto prihodi od kamata su veći za 283M €... Znači to je dominanti generator rasta dobiti ove godine. Ostale stavke su tu negdje kao i prošle godine... Opet bi dobit bila više nego dobra, bez dodatnog kamatnog prihoda...
Kad Europska centralna banka (ili kako se već zove) smanji kamate, smanjit će i HNB i ostali, dobit se vraća na "normalnu"... Ovo je samo bonus zarada bila, do kada će trajati vrijeme će pokazati
Moje razmišljanje je da prihod od kamata centralnih banaka u 2024. mora biti u najgorem slučaju isti poput 2023. kad se kamata postepeno dizala na 4%. Znači da ju sad krenu rušiti takvom naglom dinamikom kao što je rasla, dobili bi neku ajmo reći zrcalnu sliku dijagrama na kojem je iznos kamatne stope kroz dvije godine, što znači i vrlo slična zarada od kamate na depozite. Ipak mislim da će tempo snižavanja kamatnih stopa ići nešto polakše, tako da bi 2024. mogla biti po zaradi i jača od 2023. Prema tome bi tek u 2025. mogao biti pad prihoda zbog osjetno manje kamatne stope.
-
neviđeno još, bankarenje se očito isplatilo 2023
ode i skrivač za 6 minuta
Taj skrivač je vjerojatno g. Miljenko Živaljić koji je ispao iz Top10 dana 29.01.2024 a do tada je prodavao u paketima po 12.000 kom. Vjerojatno tih brana od 12.000 kom bude još osim ako nije odlučio pokupit divku s obzirom da mu je ostalo oko 159.000 kom na dan ispadanja iz Top10.
-
Kad ce se objavit prijedlog za divku, prošle godine su objavili prije izvještaja?
-
Kad ce se objavit prijedlog za divku, prošle godine su objavili prije izvještaja?
bolje kasnije, da se može još kupovati povoljno, ovdje se ozbiljno lop(a)ta već duže vrijeme
-
Sutra
Jesu prije godišnjeg kompletnog, ali dva dana poslije ovoga za Q4. Oni to rade kao dva različita izvješća, prvo izađe za Q4, a nakon 4-5 dana izbacuju kao godišnje izvješće, koje je još popeglanije s podacima.
-
Provalija na bidu...čeka se dividenda...procjene?
-
-
Poziv na GS i objava dividende je bila:
28.2.2023.
1.3.2022.Vrlo lako moguće da ćemo do petka saznati iznos dividende ako ju budu isplaćivali.
-
Poziv na GS i objava dividende je bila:
28.2.2023.
1.3.2022.Vrlo lako moguće da ćemo do petka saznati iznos dividende ako ju budu isplaćivali.
objava 28.2.2024. ---> dividenda 1,4 eur
Obavijesti izdavatelja - EHO -
-
7.5% na sadašnju cijenu, lijepo..
-
Točno toliko i ispada. I to je to. Više ni ne može iz 2023 dobiti.
-
7.5% na sadašnju cijenu, lijepo..
Još ih imam skupljanih po 49kn (21.5%) ove godine na taj dio.prošle godine je bilo još bolje pa me malo razmazilo
-
Neto novčani tokovi od poslovnih aktivnosti?
Neto novčani tokovi od financijskih aktivnosti?
-
Sprema se otvaranje trgovanja kao da nema dividende i banka ode u stečaj.
Na prodaji prvi nalog 1800 dionica po 17,50 (prije 10 dana mogao uzeti cca 2500€ više lagano)
Nikad nisam kužio ove bombastične naloge, pa ga povuče 3 sekunde prije početka.
-
Na prodaji prvi nalog 1800 dionica po 17,50 (prije 10 dana mogao uzeti cca 2500€ više lagano)
Ma ovo se samo diže % dividende u odnosu na trenutnu cijenu, otišlo na preko 8%
-
Ma ovo se samo diže % dividende u odnosu na trenutnu cijenu, otišlo na preko 8%
daje se još jedna šansa onima koji nisu još dovoljno natovarili, ka ja
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-