Još uvijek sam bullish na zlatu
Cup ' n handle ??
Weekly graf
Kratkoročno ascending broadening, on ima naviku okinuti na dolje
Pa će biti prilika napuniti sef.
Još uvijek sam bullish na zlatu
Cup ' n handle ??
Weekly graf
Kratkoročno ascending broadening, on ima naviku okinuti na dolje
Pa će biti prilika napuniti sef.
Jel kupujete apoene zlatnika, poluge ili naušnice i ogrlice od zlata?
Ne još. Iako nemam pojma kad stvarno gruba vremena dođu i izgubi se povjerenje skroz u eure i dolare kuda ću i hoće li tada biti interesa za zlato ili će ludilo ići nekim drugim smjerom. Za sad držim nešto rudara i etf za physical silver ali to je još uvijek nekih 5-6% imovine.
S jedne strane uz sadašnje cijene rudari dobro zarađuju.
Zlato 2050.
Da mi je kuna svaki put kad sam bila u pravu bilo bi za vikend u Esplanadi.
Predvidjaju zlato na 4000 tisuce iducih godina.
Short term mislim da nece premasiti raniji ATH.
Prilika za dokup
Zlato 2050.
Da mi je kuna svaki put kad sam bila u pravu bilo bi za vikend u Esplanadi.
Predvidjaju zlato na 4000 tisuce iducih godina.
Short term mislim da nece premasiti raniji ATH.
Prilika za dokup
Ja bih rekao da je vrijeme za prodaju zlatnih zuba, jer šta su služili dobro su služili, ali možda i griješim, ne bi bilo prvi put
Prema procjenama geologa, trenutno ima otprilike 54 tisuće tona zlata u zemljinoj kori. Međutim, to je samo procjena, a stvarna količina može biti drugačija.
Kada je riječ o recikliranju zlata, prema podacima Svjetskog vijeća za zlato, oko 28% godišnje potrošnje zlata dolazi iz recikliranja.
Zlato se koristi u različitim granama industrije, uključujući elektroniku, medicinu, nakit i financijski sektor. Prema istraživanju Svjetskog vijeća za zlato iz 2020. godine, najveća potrošnja zlata u industriji dolazi od elektronike (37%), nakita (29%) i tehnologija za proizvodnju motora vozila (8%).
Potražnja za zlatom se stalno mijenja i ovisi o različitim faktorima, uključujući ekonomiju, geopolitičke tenzije i investicijske trendove. U 2020. godini, potražnja za zlatom je bila oko 4 tisuće tona.
Što se tiče projekcije o nestanku zlata iz zemljine kore, teško je dati točan odgovor jer ovisi o mnogim faktorima. Međutim, prema nekim procjenama, većina iskopljivog zlata već je otkrivena, a buduće nove lokacije za eksploataciju vjerojatno će biti teže za pronaći i eksploatirati, što može dovesti do povećanja troškova i smanjenja opskrbe.
Tak veli frendica
Ne treba zanemariti da se zlato vadi iz zemlje kao svaki drugi metal. A po ovim cijenama ili još većim je to jako dobar biznis. Ako bi otišlo na 4-5k$ aktivirali bi se i napušteni rudnici. I po raznim krajevima svijeta bi ljudi u slobodno vrijeme ponovo počeli ispirati zlato po rijekama. A opet kad bi ljudi opet bili ludi za zlatom kao 1980. nikad ne znaš.
I tri rijeci.
Uložio sam nešto još u zlato kroz papir SAND. Ovo je gold royalty kompanija kao Wheaton ili Franco Nevada samo jeftinija i manja od njih. Ovo je inače niže rizičan poslovni model od kompanija koje se bave istraživanjem ili kopanjem zlata ali zato je i p/e veći. Na sandstorm ću prodavati call opcije pa nešto uhvatiti kroz to a nešto kroz skromnu dividendu.
Ako se nastavi tempo rasta tržišta investicijskog zlata u Hrvatskoj, u tu klasu imovine već za dvije, tri godine građani bi mogli uložiti više nego što vrijedi trgovina svim vrijednosnicama na Zagrebačkoj burzi. Kako stoji u analizi koju potpisuje Josip Kokanović, operativni direktor Centra zlata, jednog od vodećih trgovaca investicijskim zlatom u Hrvatskoj, vrijednost tržišta trenutno se kreće oko 280 milijuna eura.
Prije samo četiri godine hrvatski su građani kupili zlata u investicijske svrhe za svega 30-ak milijuna eura što znači da je tržište naraslo za više od 750 posto u svega pet godina, a trend rasta očekuje se i u budućnosti.
Eto gdje nam pobježe likvidnost. Doduše trend se poklapa i sa propasti kriptotržišta.
koja je kod nas dobra i provjerena trgovina di se moze kupit zlato?
i jel ima smisla otic do slovenije kupit, ako je tamo jeftinije mozda?
Uredi banka zlata
Uredi banka zlata
nista mi ne izbacuje pod banka zlata
prebacuje me na centar zlata, jel to to?
Whoops, je
Pouzdani i sve petica
U HRV ima veći broj trgovina zlatom. Cijena se ažurira u nekom vremenu u skladu s cijenom zlata na svj. tržištima. Kod nekih naših trgovaca možeš jedan dio platiti on line a drugi dio kod preuzimanja poluge. Kod nekih je konačna cijena određena s uplatom pologa a kod nekih tek kad se plati cijeli iznos u času preuzimanja poluge. U fizičkoj trgovini plaća se ovisno o cijeni na tržištuu tom trenutku . Najbolje je proučiti od svih njih internet stranice, tel . potražiti odgovore ako je nešto nejasno.
koja je kod nas dobra i provjerena trgovina di se moze kupit zlato?
i jel ima smisla otic do slovenije kupit, ako je tamo jeftinije mozda?
Ja sam kupova na
Sve je bilo u redu , platija na webu i preuzea u njihovom uredu u Splitu.
Cijena se na stranici mijenja u realnom vremenu kao i sa dionicama pa zna varirati nekoliko posto u danu.
nikad mi nije bilo jasno zasto je npr u plemenitom prodajna cijena grama fizika skuplji od matematika ili geografija.
nije velika razlika al kad kupjes na "kilo" nakupi se preko 1000kn razlike