mogu ti blokirati šta hoće. dovoljno da blokiraju net ili neke servere koji se nalaza na njihovoj teritoriji ili pod utjecajem. digitalni novac će izdavati i države pa to mora biti malo ozbiljnija stvar. je li bilo krađa sa koinima koliko god hoćeš.
Ulaganje u zlato
-
-
-
Pa zato je decentralizirano, jedino da ugase komplet net i struju. Jedino nećeš onda doći ni do svog zlata, ili misliš kao prije XY stoljeća nosit zlatnike u kovčegu na konjima do onoga sa kim misliš izmjenjivati neko dobro
Je bilo krađa coina i bit će ih i dalje ako imaš pohranjeno na nekoj mjenjačnici
-
u vezi zlata razmišljam o nekoj nabavci ali ga ni u ludilu ne mislim ostaviti u nečijem sefu. povjerenje je trajno narušeno. imam ja to gdje zakopati. kvazi elite su nas vratile na razmišljanje iz srednjeg vijeka.
-
ja sam si kupio UnityBox 100x 1gr. pa nek ga bude zlu ne trebalo
-
Sad kad smo nakupovali zlata, možemo mirno disati. Kupiti će nam tri dana u Alpama, to zlato
Al' sad prste k' sebi
Pogledala sam, formirao se vrlo lijep simetričan uzorak, izgleda harmonic, i to Gartley ??
Pa mu je trenutno smjer dolje
Pričekajte ga niže
-
I nekoliko dana kasnije
Hekla nizbrdo
Ako padne do 1760 posežem u čarapicu
Problem je sa zlatom što je veliki spread u cijeni kupnje i prodaje tih istih poluga, pa to baš nije isplativ sport na kratke staze.
-
trebalo bi provjeriti kolika je stvarna cijena spot tržišta. ova cijena u kasinu zvanom burza nema veze s mozgom. to je zero suma trgovine cijenom gdje jedan gubi drugi dobija i niko ništa nema. uzet ću si vremena jedan dan da to malo proučim. cijene i vrijeme isporuke. jeste da dolar raste ali je i poplava istih.
-
Danas zlato po prvi put prošlo 1500 €.
Što TA kaže, kakva je tu situacija, Zločesti?
Jedna mi je stvar upala u oko, vidim da srebro kaska za zlatom, omjer je 1:88.... kakva je tu situacija?
https://www.bullionbypost.eu/price-ratio/gold/silver/30year/
Situacija je bajna za one u zlatu.
Ostali će uskočiti
U uptrendu smo, target 1950 dolara
Al' kažu da ta TA ništa ne vrijedi
Graf ko' grah
Ovo su upisi od 20.02.2020.
Cijena zlaza 1500 eura
Bili smo vidoviti
-
Zlato je bilo relativno lako trgovati posljednje dvije godine, cijena je bila posve predvidiva, u načelu.
Veći vremenski okvir je whoops
Tijekom dvije godine formirao se simetrični trokut
Kuda će cijena nakon što izađe iz trokuta, a izaći će, jer će netko pobijediti. Bullsi ili bearsi ? Kažu da se ne valja kladiti, da treba sačekati dok se sa priličnom " sigurnošću" ne bude moglo utvrditi tko je jači.
Kratki frame, trguje se u rasponu tijekom posljednje dvije godine, i to je bilo relativno predvidivo. Uđi nisko, izađi višlje, ponovi
Kad ne bi bilo spreada na polugama, brokerskih provizija na papiru, F.O.M.O itd
Ja sam svoje hodlala, i razmišljam o ponovnoj kupnji
Opet ćete me žafrkavati, tipa kupnja na ATH
Da li je ATH ?
-
JPMorgan And Citi are 90% of The U.S. Gold Derivative Market | ZeroHedge
Whoops, a sada idem vidjeti zonu ulaska
-
-
ne bude tu izgleda nikaj dobroga. ako je istina da rusija rasprodaje zlato uz diskont kao i naftu....
-
koliko sam ja primjetio, najplemenitiji metal u prošloj i ovoj godini bio je obični čelik, tko se natrpao ostvario je zlatnu zaradu
-
Hm
Mislim da će do 1640
Bilo kako bilo, nisam ga se natrpala, al' ga imam..... i volim ga.
Još i da mi ga je i ponekad pogledati, My Treasure, no vražji sefovi
Poluge se ne kupuju za trejd, kupuju se za miran san. Ono... za svaki slučaj i nevolju
Ako baš zagusti mislim da sa svojim mogu provesti šest čarobnih tjedana u švicarskim Alpama. Ne treba mi bankomat, ni internet bankarstvo, ruku u džepić i Stoliću prostri se
-
ni sef ne mora biti siguran dok god ima duplih ključeva. poučak venecuele, libije i td. dovoljni je da zabrane ulazak u švcarsku npr. iz razno raznih razloga. nedavno smo vidjeli primjere ili se izbodi cijepivom ili nema makac. kad se dobro izbodeš zlato ti može završiti kod liječnika. živimo u vrlo nezgodna vremena.
-
Danas sam kupio skoro 10kg digitalnog srebra. Pa da imam i toga nešto, treba diverzificirat.
Wisdomtree physical silver PHAG.L, ovo je baš fizičko srebro pohranjeno u trezoru, sad koliko im je vjerovati.
Oborili su Ag ispod 19$, ok mi je ulaz na ovoj razini pa nek stoji. Nikad ne znaš kad će se ovo pokrenuti. Mislim da prostor za nizbrdo nije velik a ne bi bilo čudo da ovo ode nazad na razine 30-35$.
-
Ajme, kako sam pametna.... zašto nisam i bogata
Onaj prelijepi harmonic ponašao se očekivano, zlato curi nizbrdo. Ni suport na 1760 ga nije zaustavio
I živo me zanima kuda će. Tko ga je kupio na vrhu cijene pred 13 godina, trebao je čekati dugih 9 godina da dođe na svoju cijenu. Zanimljivo mi je da je vrh cijene dostiglo tek 2011., nakon što je stock market odradio dno 2009. Nešto se posebno dešavalo 2011 ?
No, ako se ne zaustavi na 1680, piši kući propalo.
My Treasure.
-
2011 još nije kripto bio u modi.
Mediji su dosta pumpali priču da "treba ulagat u zlato" jer će sve ostalo propast. Očekivao narod propast dolara i eura te hiperinflaciju 2011 pa ništa nije bilo. Čak nakon što je USA izgubio rejting AAA to ljeto krenuo je gadan pad svega, pa i zlata.
-
s Baselom III zlato (u papiru) je prešlo u 1. klasu imovine, zajedno sa cash-om i kratkoročnim obveznicama.
accountant i sad zamisli da nekretnine "potezom pera" postanu 2. (zajedno sa korporativnim dugom ili slabije rangiranim dugoročnim obveznicama) ili 3. klasa imovine zajedno sa npr. umjetninama.
cijela tema poreza na nekretnine i nekretninskih balona postaje bezpredmetna.
i onda ti kažeš da ja idem preširoko, jer pratim regulativu i što rade centralne banke
-
Koliko oko sebe vidim nekretnina je 1.klasa imovine. Gotovina i kratkoročne obveznice 2.klasa a iza sve ostalo.
-
Koliko oko sebe vidim nekretnina je 1.klasa imovine. Gotovina i kratkoročne obveznice 2.klasa a iza sve ostalo.
Sve dok tu nekretninu ne budes mogao prodati ni za 50% u jednom trenutku kada dodju vremena problema s likvidnosti, a onda ce biti 3 klasa, za naseg zivota toliko ce se ciklusa promijenit da onaj tko zna s lovom ce najbolje proci samo je treba znati brzo alocirati gdje su trendovi
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun