1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • July 13, 2021 at 12:33 PM
    • #1,861
    Quote from Meri
    Quote from BudFox

Kako da ne mudrujem kada me ekipa na ovoj temi prozvala Prija Lisica :D .

Šalu na stranu, vozarine su odlične, što ne mogu poreći, ali atmosfera na ZSE

je učmala, kao i obično, svi vjernici su već unutra i tko će novi gurati cijenu,

treba se zapitati, samo sam to htio poentirati, ali nemam ništa protiv toga

da diona raste ili pada, samo sam promatrao i komentirao, pa tome i forum

služi, zar ne?! Nema smisla da svi samo pišu hvalospjeve, a dionica pada, tu

fazu sam imao 2019 i 2020., pa sam je prerastao :) Valjda :D. Idem sada,

vani je vruće, more je toplo, a čamac čeka :)

Display More

Di ćeš sada, izgorit ćeš.

Display More

kako ako nema Atpl, kako ću onda tek ja proći, pougljeniti ću

• omnia
    Početnik
    Reakcija primljeno
    2
    • July 13, 2021 at 12:50 PM
    • #1,862
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Stvarno šteta što HT i Zaba nisu svoj udio prodali po 1 kunu. Mali dioničari tada ne bi rogoborili, jel kolega Flight, već bi bili prezadovoljni premijom od 4,5 kn . To je tvoja logika.

Ne moja je logika da kome cijena nije atraktivna ne mora sudjelovati u javnoj ponudi i može čuvati dionice dok im cijena neće biti atraktivna. A da li će se to ikada dogoditi... eh to je naravno pitanje na koji ti nećeš dati odgovor. Ajde, obećaj svojim zanensenjacima da ćeš im ti otkupiti sve dionice ako cijena kao što ti očekuješ jednog dana bude značajno viša. I obećaj im apriori da kada krene stampedo zbog delista, dokapa ili sličnog da ćeš ti postojano čekati da svi oni prodaju svoje papire, pa ćeš ti kao velika poštena Madame čekati svoj red i u tišini gutati gubitke. Nadam se da si konačno shvatila....

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • July 13, 2021 at 12:55 PM
    • #1,863
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

sumLJate li na koga kolega, nema više onih nebeskih uzdizača ni blizu teme ^^

Popustila je histerija na temi od istih onih koji su dizali dionu u nebesa.

Ekipa prodala, pa sada šuti, a prije nisi smio ni riječ napisati na temi.

Ista igra se ponavlja sa Optime kada je bila na 7-8 kuna i ista ekipa, a

bilo je desetke postova dnevno na temi a sada svi junaci pobjegli.

Ali skidam vam kapu, pravi ste igrači, tako se zarađuju pare na burzi :thumbup:

Display More

Nitko od nas ovdje koji imamo po par tisuća komada nije prodao. To ti garantiram. A ovi s par stotina komada su irelevantni.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 13, 2021 at 12:56 PM
    • #1,864
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Stvarno šteta što HT i Zaba nisu svoj udio prodali po 1 kunu. Mali dioničari tada ne bi rogoborili, jel kolega Flight, već bi bili prezadovoljni premijom od 4,5 kn . To je tvoja logika.

Ne moja je logika da kome cijena nije atraktivna ne mora sudjelovati u javnoj ponudi i može čuvati dionice dok im cijena neće biti atraktivna. A da li će se to ikada dogoditi... eh to je naravno pitanje na koji ti nećeš dati odgovor. Ajde, obećaj svojim zanensenjacima da ćeš im ti otkupiti sve dionice ako cijena kao što ti očekuješ jednog dana bude značajno viša. I obećaj im apriori da kada krene stampedo zbog delista, dokapa ili sličnog da ćeš ti postojano čekati da svi oni prodaju svoje papire, pa ćeš ti kao velika poštena Madame čekati svoj red i u tišini gutati gubitke. Nadam se da si konačno shvatila....

Da li sam ja u gornjem postu tvrdila da svoje dionice neću dati u javnoj ponudi?

Da li sam druge, koje ti zoveš mojim zanesenjacima nagovarala ili im sugerirala da ne prodaju svoje dionice ?

Odgovor na oba pitanja je NE.

Tako da na ostatak tvog posta baš i nema smisla odgovarati jer ja jesam velika, financijski jaka i poštena Madame i nisu mi potrebni tvoji savjeti da konačno nešto shvatim. Shvaćati i razumjeti život, burzu i psihološke profile nekih ljudi ja sam počela kad si ti još s mamom i tatom gradio kule od pijeska u plićaku.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • July 13, 2021 at 1:42 PM
    • #1,865
    Quote from Ledica
    Quote from Flight

Da li sam ja u gornjem postu tvrdila da svoje dionice neću dati u javnoj ponudi?

Da li sam druge, koje ti zoveš mojim zanesenjacima nagovarala ili im sugerirala da ne prodaju svoje dionice ?

Tako da na ostatak tvog posta baš i nema smisla odgovarati jer ja jesam velika, financijski jaka i poštena Madame i nisu mi potrebni tvoji savjeti da konačno nešto shvatim. Shvaćati i razumjeti život, burzu i psihološke profile nekih ljudi ja sam počela kad si ti još s mamom i tatom gradio kule od pijeska u plićaku.

Ja nisam nikoga nagovarao niti potezao za rukav, nego sam naveo svoje mišljenje, a na to kao korisnik ovog foruma imam pravo. Pa i ti "nagovaraš" tako ekipu na Adris ili neku drugu dionicu. Palamudila si stalno kako ti imaš, kako ti znaš, kako si uspješna i pametna... eto ti sad te tvoje pameti, tvojeg isustva i znanja. Možeš si sve skupa zataknuti mačku o rep.

Nećeš ti argumentirano o materiji... al o nebitnom, možeš danima.

klinjor
    Student
    Reakcija primljeno
    167
    • July 13, 2021 at 1:45 PM
    • #1,866
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from zlocesti

Nakon bitke svi smo pametni, ako ne i generali.

Po navodima kolega u čiju učenost ne treba sumnjati, Optima je vrijedila više

I po procjeni revizora prije spajanja H1,

7,31 kn. Po toj su procijeni zamijenjene dionice H1 za Optimu. Ispada da je Optima pretplatila H1, ili ga je HT pretplatio, iz Optiminog novčanika

Da bi poslije, ko' mačka za miša nekako izgubila interes. I da zadrži duopol, i da to bolje utrži.

I ja sam jedno vrijeme mislio da će cijena biti viša od tih 7,31... zato se i kupovalo... poslije se prodavalo jer se vidjelo da ne ide. Drugi su čekali i evo dočekali. Tvrdoglavo i dan danas vjeruju da bi cijena trebala biti daleko viša. Uglavnom promatrajte, mijenjajte odluke, predomišljajte se, ne budite tvrdoglavi i naravno ne stavljajte sva jaja u

Display More
  • 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 13, 2021 at 1:47 PM
    • #1,867

Kolege, mojih par tisuca komada odlazi 2023, i to tax free. A cijena koja bude bit ce. Pa kom opanci kom obojci. :)

A ove cjenovne dinamike, raste, pada, ovo, ono, price, ma to je za burekstinatore, amatere. Kakve to veze ima s icim?

Veleumovi su na 190 cekali korekciju na 160. Pa sa 260 na 210 i sl.

Uvik kontra, uvik kontra misljenja vecine. To je jedini nacin da zaradis. Tako ja radim. I dobro je.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 13, 2021 at 2:06 PM
    • #1,868
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Ja nisam nikoga nagovarao niti potezao za rukav, nego sam naveo svoje mišljenje, a na to kao korisnik ovog foruma imam pravo. Pa i ti "nagovaraš" tako ekipu na Adris ili neku drugu dionicu. Palamudila si stalno kako ti imaš, kako ti znaš, kako si uspješna i pametna... eto ti sad te tvoje pameti, tvojeg isustva i znanja. Možeš si sve skupa zataknuti mačku o rep.

Nećeš ti argumentirano o materiji... al o nebitnom, možeš danima.

Display More

Tebe zajedno sa svim tvojim dionicama i ostalom imovinom mogla bih pojesti za doručak.

Ali neću.

Bilo bi mi degutantno.

Za moj istančani ukus prevršio si svaku mjeru pa ću te samo blokirati.

Po tome si jedino kod mene prvi.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • July 13, 2021 at 2:22 PM
    • #1,869
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

sumLJate li na koga kolega, nema više onih nebeskih uzdizača ni blizu teme ^^

Popustila je histerija na temi od istih onih koji su dizali dionu u nebesa.

Ekipa prodala, pa sada šuti, a prije nisi smio ni riječ napisati na temi.

Ista igra se ponavlja sa Optime kada je bila na 7-8 kuna i ista ekipa, a

bilo je desetke postova dnevno na temi a sada svi junaci pobjegli.

Ali skidam vam kapu, pravi ste igrači, tako se zarađuju pare na burzi :thumbup:

Display More

Samo se ti nadaj i prodaj maglu da smo prodali, evo par naloga stoji još ispod 400 i čeka da netko poklopi tko ne vjeruje da će do NG ovdje fino nazdravljati.

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • July 13, 2021 at 2:58 PM
    • #1,870
    Quote from tento
    Quote from tin

Da da sve u padu a brodovi im voze po 45 000 usd...već mjesecima i panamax isupre iznad 30 000 usd a vidjeli smo da ATPL i handy renta preko 33 000 usd...biti će plaća nakon izvješća za Q2 a o Q3 da ne govorim ulaz u Q3 je iznad svih očekivanja.

Pa sada ti budi pametan?

Lako je biti tu pametan, ako nešto poraste 1.000%, pa onda padne par posto, ne treba biti veliki matematičar.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • July 13, 2021 at 3:42 PM
    • #1,871
    Quote from BudFox
    Quote from KicanCRO

O cemu vi pricate, pa do koliko po vama index treba rasti? Najvisi je u 10 godina. Pa da bude od 2500 do 3000 bodova par godina to je takva para da bi zbog prihoda cijena dionice odletila u nebo. A upravo takav index se ocekuje iduce 3 godine, po cleavesu. Brodarski sektor je nesto sto treba razumjeti, o cemu triba uciti i citati, a tu se svatko nabacuje svakakvim glupostima. Ovdje se ceka izvjesce na razini od 400 do 450 kn i shodno njemu ce cijena gore ili dole. Vidim da ih puno ocekuje puno visu zaradu od moje, meni ce sve od 25 m na gore aktivirati dokupljivanje.

A ako bude ispod 25m? Ja predviđam dobit od 20 - 25 m kn, jer će povećati amortizaciju koja će pojesti dio dobiti, jer je u Q1 nisu prikazali (mislim samo 7 m kn, a inače je više nego duplo veća).

Kolega, kad udjete pisete jedno, a kad izadjete drugo. Kako vam se da? Pa to je toliko doooosadnoooo... Zzzzzz

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • July 13, 2021 at 8:33 PM
    • #1,872

Koliko na kraju ide HTu po dionici optime. ? 5.34 kn ili 3 kn? Ovdje sve znalci....

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • July 13, 2021 at 9:00 PM
    • #1,873
    Quote from NaBiduAsku

koje bajke ovdje ljudi pišu, ljudi priznajte si osnovnu grešku kod investiranja, emocionalno vezivanje za dionicu. Kad se toga oslobodite biti će te bolji trejderi, investitori... štagod.

Glupost, ovo si mogao trejdati do jaja. Samo ipak su mnogi ocekivati bolju cijenu a i ja sta ju tu je. .

Go Run

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 13, 2021 at 10:54 PM
    • #1,874

Bio bi red da kažete napacenom narodu po koliko ste prodali dionice koleginice zločesta ? I da , dobro došli u atpl.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • July 14, 2021 at 11:22 AM
    • #1,875

Čini se kao da povlašteni pojedinci imaju uvid u FI za Q2. To su ovi koji sad skidaju sa aska. Polako, naoko nevidljivo jer imaju još vremena do objave izvještaja. Tik-tak.

Bit će: tko zadnji, ma...ac.

Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    663
    • July 14, 2021 at 11:24 AM
    • #1,876
    Quote from maratonac

Čini se kao da povlašteni pojedinci imaju uvid u FI za Q2. To su ovi koji sad skidaju sa aska. Polako, naoko nevidljivo jer imaju još vremena do objave izvještaja. Tik-tak.

To sada sele ljudi novce iz optime jer se ovdje može očekivati bolji prinos.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 14, 2021 at 11:52 AM
    • #1,877

Pa da, izvješće za Q2 će biti benchmark. Da nije bilo nekih nepredviđenih sranja ili propusta. Po Q2 lakše će se projicirati Q3 i Q4.

I glavno pitanje, koliko dugo ovo sve bude trajalo.

A i sam si rekao, ne pišaj kontra vjetra :)

Quote from maratonac

Oprosti ali ako postoje povlašteni pojedinci, oni pametni bi se stavili prvi na bid i skupljali u tišini.

Kakvo je to skupljanje po ASKU i dizanje cijene, pucanj u nogu za skupljlanje.

Ili je taj povlašteni kupio 150 komada pa mu dosta.

tik-tak

Edited once, last by Sheriff: Merged a post created by Sheriff into this post. (July 14, 2021 at 11:56 AM).

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • July 14, 2021 at 12:31 PM
    • #1,878
    Quote from Sheriff

Pa da, izvješće za Q2 će biti benchmark. Da nije bilo nekih nepredviđenih sranja ili propusta. Po Q2 lakše će se projicirati Q3 i Q4.

I glavno pitanje, koliko dugo ovo sve bude trajalo.

A i sam si rekao, ne pišaj kontra vjetra :)

Quote from maratonac

Oprosti ali ako postoje povlašteni pojedinci, oni pametni bi se stavili prvi na bid i skupljali u tišini.

Kakvo je to skupljanje po ASKU i dizanje cijene, pucanj u nogu za skupljlanje.

Ili je taj povlašteni kupio 150 komada pa mu dosta.

tik-tak

Display More

Na bidu ne možeš sakupit ni za žvakaće gume. Polako po asku. Ne agresivno. Kupiš malo pa pričekaš da se ask napuni. Imaš nalog i na bidu usput ak se nešto sitno ulovi. Al čekanje na bidu je gubitak vremena. Osim ako te zadovoljava kupovina par desetaka komada. Toliko se možda uhvati.

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • July 14, 2021 at 1:38 PM
    • #1,879

kolegice Kvark (ako se nevaram u spolu) predlažem Vam 2. opciju od 4 na useru.

tu se jednostavno nema što konkretno pročitati...

...sram me koliko nemam..

Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    663
    • July 14, 2021 at 2:16 PM
    • #1,880
    Quote from zlocesti

Neka se nitko ne ljuti na mene, kupila sam Atlantsku iz zafrkancije.

Razumijem da unutra imate veliki novac, i da se ne zafrkavate.

Za očekivati je da će vozarine u svijetu, ako neće rasti, još jedno vrijeme ostati ovakve. A za poslije ne znamo.

Što će biti sa Atlantskom, to znam

Doći će u područje overboughta na papiru, to je ona tradicionalna- ako svi imamo papire, tko će za mene stati na bid ?

Prije ili poslije svaki papir dođe u fazu distribucije, pa će doći i Atlantska.

Sva je mudrost znati to prepoznati. Al' kažu da to nije lako. A najlakše se vidi u retrovizoru.

Display More

Draga Zločesti,

priznaj da si imala 5 iz lektire.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 22, 2025 at 7:31 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 22, 2025 at 7:31 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 22, 2025 at 7:31 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice