1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • February 19, 2021 at 7:44 AM
    • #1,141

Za ne povjerovati!

Osnove računovodsva iz srednje škole!!!

Pisao sam o ovome ranije kada sam popljuvan a sada vidimo ovdje gore koji je rezultat tog netransparentnog knjizenja i pljuvanja!

Sve moze! Sve ide dok ide! Sve moze!

Ovo je zemlja mogućnosti!

Za strane firme i one u većinskom stranom vlasništvu koje izvlače milione ili miliarde. Sve moze! Samo da spasimo rdana mjesta i robove!

Uzivajte!

ps

Mene ništa ne brine, pod uvjetom da je Jakov još na plaći pa molim da se provjeri ako je moguće i prije velike Skupštine. Hvala!

.

buMBum

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 19, 2021 at 12:22 PM
    • #1,142

kol. Flight, ne možeš meni nametati svoje karakteristike i ne biti neurozan a to što ti vidiš bi možda bilo dobro za tebe da se konzultiraš sa stručnom i profesionalnom osobom X/

a i oni koji su se ulovili na tvoju psihijatriju i maglu koju agresivno namečeš u svim postovima i na na svim temama na kojima pišeš su inače izvrsno prošli ako su pod utjecajem tvoje zlonamjerne paranoje panično prodavali pozicije prije mj. dana po 6 kn i niže...da li si onda bio sretan, možda i više nego sretan, da li je to taj osječaj radi kojega radiš to što radiš <X ...eto ja sam na to računao i kupovao...

a i što se mojih procjena i targeta za dlkv tiće, tu se opet se izmišljaš, ja te stvari nikada ne dijelim sa javnošću, komentiram neke fundamentalne stvari, samo matematika a sve ostalo kao rast vrijednosti dionice će doći samo po sebi :)

ps.

10 kn je za dlkv zadana, tehnička vrijednost dionice a rast dionice je sve iznad 10 kn, 8)

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 19, 2021 at 12:45 PM
    • #1,143
    Quote from DiAbLeRo

Onaj tko nije kupovao na 3 kune

bez ocjena molim

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • February 19, 2021 at 2:15 PM
    • #1,144

"Mališi" vuku i dalje....

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 19, 2021 at 2:18 PM
    • #1,145
    Quote from gta1

"Mališi" vuku i dalje....

podsjeća na Gametrop ili kako se već zove .............

• alias
    Guest
    • February 19, 2021 at 2:41 PM
    • #1,146

Svi su se udruzili sa mnom u shortu. Javni biljeznici rade punom parom. I pivce smo uspjeli dovesti u naš tabor. I taj slavonski fond. Ludilo. Ako uspijemo i osvojimo milijun kuna, kad to podjelimo i platimo porez ostat ce nam taman svakome 60kn. Ne znam dal ce mi se isplatiti svo negativno pisanje i nocna dezurstva svih ovih godina 8o :thumbup: :saint: <3

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • February 19, 2021 at 2:45 PM
    • #1,147
    Quote from alias

Svi su se udruzili sa mnom u shortu. Javni biljeznici rade punom parom. I pivce smo uspjeli dovesti u naš tabor. I taj slavonski fond. Ludilo. Ako uspijemo i osvojimo milijun kuna, kad to podjelimo i platimo porez ostat ce nam taman svakome 60kn. Ne znam dal ce mi se isplatiti svo negativno pisanje i nocna dezurstva svih ovih godina 8o :thumbup: :saint: <3

Teško, ali ako ne možeš protiv onda se pridružiš.....

• domo1977
    Student
    Reakcija primljeno
    71
    • February 19, 2021 at 4:10 PM
    • #1,148

Šta je kolega nervozan. A bilo bi lipo opet po 6-7kn kupit . Ha?

• domo1977
    Student
    Reakcija primljeno
    71
    • February 19, 2021 at 4:11 PM
    • #1,149
    Quote from Flight

Nismo mi nikakvi kolege biit ćemo ikad biti. Ni prijatelji i slično. Bez uvrede. Za sve ostalo imaš Google pa istrazi.

Već smo gledali takav scenarij davnih dana s istom dionicom, al ovaj puta nominalno novim akterima u prici.

Kao i za sve ostalo u životu: tko voli nek izvoli.

👎

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • February 19, 2021 at 4:31 PM
    • #1,150

Raspravljate ovdje kao da ste članovi uprave ili među prvih 10 donicara...ne razumijem koliko ste objasnili ( barem meni ) sto vas muči u adpl. Vlasnik sam godinama, a na kolicinu (broj glasova na skupstini) dionica koje posjedujem, sasvim mi je svejedno hoce li biti div ili ce natrag u zadrzanu dobit. Gledam na to kao da nema krize i potpora od drzave ( nas poreznih obvz). Prodaj i kupi nesto drugo sto te nece muciti. Dugorocnik sam ne trader a država ionako stenje u svakodnevnim legalnim pljačkama javnog novca ( titula, diploma,zemljista, stanova, natjecaja, provizija etc.) Adpl je svijet za sebe. Bar ga ja tako gledam. Bez nervoze i rasprave. Mozda kao dinosaur ne razumijem čemu rasprava.

A sad može katanac ili birtija. Isti milokliz, drugo pakiranje, jer nisam argumentirao doprinjeo temi. Hvala

• alias
    Guest
    • February 19, 2021 at 5:08 PM
    • #1,151
    Quote from migra

nisam napisao da neću nikad više ovdje već da ću se max suzdržavati ali kako prešutjeti kada netko toliko

manipulira ?

možda zato jer mu opet maca popapala brojeve kao i gotovo uvijek do sada?

svoje brojeve ću potkrijepiti sa CnB kao i inače.

atpl je prvo izvršila vrijednosno usklađivanje ,umanjila vrijednost za 64 mil kn

a zatim ukinula usljed oporavka tržišta dio gubitaka od otpisa vrijednosti dugotr imovine u iznosu 69 milkn.

pratimo u zadnje vrijeme jaaaako dugo neviđen tempo rasta SH sa velikom izglednošću da je to tek početak.

nervozu istih isčitavam kao direktnu posljedicu rasta NAV-a jer im u vodu padaju zadnja drvca od kojih bi po njima mi trebali NE vidjeti šumu.

kao da živimo u paralelnom svemiru dali ti isti vide što se događa u našem svemiru?

pmax vozarine na 15 godina neviđenim razinama,vrijednosti SH rastu 1-2% TJEDNO,njima za informaciju u našem svemiru godina ima 52 tjedna.

ako imaju hrabrosti i drže do svog "znanja" neka napišu koliku vrijednost SH za pmax očekuju za godinu dana.

za mene još jedan smiješan pokušaj na tragu svega viđenog u zadnje vrijeme.

p.s.

investitorske su diplome deponirane a jedna svakim danom vrijedi manje,manje....

tik-tak...

uživajmo zajedno u "ništa posebno" vozarinama i futuresima

:)

Display More

Covjek kaze da mu ne pisem jer me ima blokiranog, a onda odgovara na svaku moju poruku. WTF? Tek sad vidim da su vratili otpisano. Zašto? To mene zanima. Šta se popravilo u poslovanju? Drugi nitko nije to napravio. Oni su to stavili vidim na temelju WACC-a od 9,4%. O boze moj. I uz to napisu da im je premija na rizik kapitala 5,2% :) Sad sam malo bolje procitao. Nema smisla objasnjavati koliko je to smijesno. Vise se nisam sjecao od prosle godine. Ali dobro, sad su brodovi prodani, pa budemo vidjeli dal je taj naknadni rast imovine bio realan. Opet na isto dođemo. Digli su vrijednost imovini, koju su onda prodali, bubam, 30% jeftinije. Sve budemo vidjeli. Covjek pise maca popalpala jezik, a kad mu nesto napises da obrazlozi on spominje prelet turskih aviona u grčkoj. Nema smisla. Hoces brojeve CnB, a nemam pojma o kojim brojevima govori. Ovo CnB kad procitam samo dobim sracku. Stavio si me na blokadu i hvala ti na tome. Nemoj me zamarati djecjim postovima. Jos jednom. Ja sam napisao da bi mozda bilo bolje kupiti NMM od ATPL-a. Od onda NMM narastao 250%, ATPL 25%. Brojke CnB i popapani jezici. Nebi bilo prvi put. Po investitorski? Piratski pozdrav. WTF. Strasno. Ne zelim se natezati. Preskoci moje postove, i javi se kad napunis 18.

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • February 19, 2021 at 7:30 PM
    • #1,152

Da je igra, igra je to znaju svi.

Vidjet ćemo tko će izaći pobjednik a tko kratkih rukava tu.

Dosad je bila obična igra, a sad je postala i ozbiljna s obzirom na promjenu cijene

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • February 19, 2021 at 7:37 PM
    • #1,153
    Quote from tollway
    Quote from dionicar
    […]

kolege

prošli vikend sam se pozabavio ingrom preispitujući svoje ulaganje. izračunao sam da će nakon godišnjeg izvještaja, BV iznositi 20,57kn. ako koga slučajno zanima.

Sad bi vas puno kolega napalo kakav book, te da on nije uopće bitan.

Ja sam dosta često spominjao book na puno dionica, ali kad vidim i nakon toliko puno vremena da to na Zse nikom nije bitno, odustao sam i ja od njega.

Negdje imamo slučajeve da se dionice trže na tek 20-ak posto booka, pa čak i jedan bluechip Adrs ims book oko 550, a cijena neće eto nikako preko 400.

Tako da ne znam što više reći o booku.

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • February 19, 2021 at 7:40 PM
    • #1,154

Sad može nazad na 1300 po običaju

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 20, 2021 at 8:52 PM
    • #1,155

Jedna mala usporedba. Kad su jednom pitali nekog narkomana zašto uzima heroin koji ga može u trenu ubiti, kad se može napušiti i od marihuane? Odgovorio je - " A zašto voziti fiću kad imaš porše? ". Ingra je porše - vozi brzo i opasno, svaki sljedeći zavoj može biti i zadnji. Ali koga briga dok traje...jednom se živi. ;)

• Neo
    Guest
    • February 20, 2021 at 8:55 PM
    • #1,156

Dionica je nelikvidna..k tome i pregrijana po tjednom i mjesecnom grafu. Mogli bi uskoro gledati jedno jace istresanje.

Oprez!

• whiteking
    Student
    Reakcija primljeno
    196
    • February 20, 2021 at 9:18 PM
    • #1,157
    Quote from Neo

Pozivao sam na kupnju na 226kn...slijedio je rast i bio sam u pravu...sad vjerujem u pad ispod 200kn. Evidentno je da Saponia pokriva gubitke Brodomerkur i Mepasa. Prihodi i ovaj kvartal u padu cak 7%. Po meni je ovo tocka prodaje

Pad ispod 200.

Ovako ste kolega pisali prije otprilike pola godine (8.kolovoza).

Čisto podsjetnika radi

Quote from Neo

Dionica je nelikvidna..k tome i pregrijana po tjednom i mjesecnom grafu. Mogli bi uskoro gledati jedno jace istresanje.

Oprez!

Što se tiče pregrijanosti, tu se slažemo, ali u iščekivanju rezultata vjerujem odličnog 4.kvartala, povijesno najbolje godine u povijesti firme te mogućoj objavi prodaje maraske, nema govora o većem istresanju ili padu

Edited once, last by whiteking: Merged a post created by whiteking into this post. (February 20, 2021 at 9:22 PM).

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 20, 2021 at 9:27 PM
    • #1,158
    Quote from Neo

Oprez!

Vec jedno tjedan dana cekam na bidu na 450 kuna to istresanje, ali nazalost nema. Uspjela skupiti 18 komada pretprosli tjedan😓

Sada nakon FI si mislim kupiti burek :)

• sivana
    Početnik
    Reakcija primljeno
    20
    • February 20, 2021 at 9:47 PM
    • #1,159
    Quote from Neo

Oprez!

Da, očito treba kupit jeftinije. I na PD ste najavljivali potop kad ono samo up, up.

• Dado40
    Početnik
    Reakcija primljeno
    5
    • February 21, 2021 at 8:28 AM
    • #1,160

Forumašu Flight a može i spameru Flight iz svake tvoje rečenice sa može zaključiti da si užasno zavidan onima koji su napokon ugledali svjetlo na kraju tunela ( čitaj dioničarima koji su godinama skupljali Ingru i vjerovali u nju). A ti si spameru vjerovatno izašao iz iste sa desetak posto rasta na početku, kupio par bureka i sad kad si shvatio da nikad više nikad nećeš moć kupiti ni 30 % papirića Ingre koje si imao sad iz tebe progovara zavist i očaj. I iskreno žao mi te prijatelju. Zavist je jedan od sedam smrtnih grijeha.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 8:12 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

May 25, 2025 at 8:12 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani May 25, 2025 at 8:12 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice