1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• maratonac
  • February 19, 2020 at 1:17 PM
  • delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • February 8, 2021 at 10:40 AM
    • #1,021

neznam ti ja to sad slikat il kako si ono još rekao ja ti imam samo malu maturu kužiš

a od datuma ulaska do datuma koji sam napisao izgubio sam ljepu godišnju plaću radi NEZNANJA kako ne kužiš

ja se ne hvalim već kukam što sam izgubio a ne hvalim da sam zaradio

opet govorim ja sam polupismen sa naglaskom na POLA prema NULI

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 8, 2021 at 10:44 AM
    • #1,022

A gle, ja ti mogu nenaplatno pokloniti htvatski pravopis i angažirati onu djevojku iz Karina, Teu Lončar da ti pomogne u svladavanju komunikacijskih i pravopisnih problema hrvatskog jezika. Nažalost, vise od toga ne mogu učiniti. Sorry.

Al vjerujem da na forumu, u IGH i šire ima dobrih duša koji će ti pomoći u rješavaju ostalih problema. Sretno!

https://net.hr/webcafe/svasta…ucila-hrvatski/

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • February 8, 2021 at 10:52 AM
    • #1,023

hvala na dobroj namjeri

ja zadovoljan sobom

i sa IGH naravno

ja sam vjeran IGH -U

• delboy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    270
    • February 8, 2021 at 10:59 AM
    • #1,024

malo smo si skratli vrijeme odo malo prošetat

ljep pozdrav

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • February 8, 2021 at 2:09 PM
    • #1,025
    Quote from Flight

Ma super naravno.

Al dobro ste me podsjetili na Marinu. To je u to doba još bila pristojna firma.... a onda je došla svita “fino obrijanih tipova” sa ozbiljnim namjerama i pod pravim HDZ motom obznanila: Tamo gdje mi prodjemo ne ostaje ni suha trava.

Pa tko se ne sjeća kako se vadilo iz firme. Pokojni je samo u dvije godine, mislim od 2010.-2012. godine na dvije firme sto se javno znalo izvukao vise od 15 milijuna kuna, a u isto vrijeme IGH se raspadao.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/dok-i…s-cvjeta-203755

Danas “stručnjaci” s teme uvjeravaju kako su zapuhali neki novi vjetrovi i da se radi sve u 16. Možda, al lova se zasigurno kao ni prije desetak godina ne slijeva na konto firme jer bi se rezultati tog velikog rada i napretka vidjeli na računu dobiti i gubitka i bilanci po pitanju otplate dospjelih dugova.

Evo, danas udovica i djeca rasprodaju tu imovinu....

https://www.njuskalo.hr/nekretnine/kuc…-oglas-31266097

Display More

Rezultati tok velikog rada ugovorenog u zadnje vrijeme tek će se vidjeti. To mnogo ugovoreno u zadnje vrijeme treba i odraditi i za to treba izvjesno vrijeme. To ne kužiš, valjda? Kako ti ne dosadi mlatiti praznu slamu ovdje lupetajući stalno jedno-te-isto? Fakat si volja. To što svuda vidiš isključivo i jedino nepoštenje i lopovluk i ništa drugo je zrelo za dijagnozu i nekakvu terapiju.

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 8, 2021 at 3:35 PM
    • #1,026

Čim više objavljuju ovakve "rekla-kazala" članke, to sam sigurniji da trebam još dokupiti.

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • February 8, 2021 at 3:48 PM
    • #1,027
    Quote from mitkko

Javno ovdje objavljujem svoje grafove kako bih cuo drugo misljenje i potaknuo druge da objavljuju svoje grafove. Mala smo zajednica, osobno ne poznajem nikoga tko crta grafove pa mi ne preostaje nista drugo nego ovdje traziti druga misljenja. Tko me god trazio savjet sam se ogradio, nista ne sugeriram vec samo dajem svoje misljenje, ne zelim nikoga imati na dusi. Puno ljudi mi se javlja direktnim porukama, svi oni mogu to potvrditi.

Druga stvar, ako pogledate koje grafove objavljujem, to su u pravilu sve likvidne, fondovske dionice - ATPL, RIVP, HT, ADRS2, ATGR, PODR. Kako mislite da ja sa svojim grafovima manipuliram trzistem na takvim izdanjima? Trgujem sa marginom i mogu kupovati samo te likvidne dionice koje su na listi banke, a i na takvim dionicama TA najbolje funkcionira.

Istina, nekada objavim i graf neke dionice koju me netko od kolega zamoli da iskomentiram - nekada samo posaljem graf na privatnu poruku, a neke zanimljivije i ovdje objavim, mozda bude nekome od koristi. Nekada i sam kratkorocno sa manjim novcima zatrejdam na takvim izdanjima ako mi se ucini dobar setup - IGH, DLKV, TPNG, INGR, OPTE, PTKM i slicni, i to sve opet ovdje objavim (imam taj drugi mali portfelj koji nije na marginu, tu kratkorocno trgujem sa takvim dionicama). Ja sa tim malim novcima ne mogu pokrenuti trziste, a ne treba mi kokosarenje ovdje na forumu da bih navukao ljude i zaradio par tisuca kuna. Imam dosta novaca, nemam potrebu, zelju ni vremena da se ovdje prostituiram, a to se uostalom vrlo brzo primijeti i onda trajno izgubis kredibilitet.

Sada trenutno imam IGH (kupio nedavno), JDPL (skupljam vec neko vrijeme) i VLEN (kupio po oko 8,50, pola sam prodao sada na ovom rastu). I sve te kupnje sam ovdje objavio. Tko prati sta pisem, to zna. Opet, sve to mogu vec sutra prodati ako se okolnosti promijene. Ne zenim se za dionicu. Tako bi trebao svaki trejder postupati.

Brodare pratim svakodnevno zadnje dvije godine, i dry bulk i tankere. Gradjevinarstvo takodjer, htio ne htio, to mi je struka. Turisti su bili odlicni za trejdanje u prosloj godini, velika volatilnost je dala nekoliko dobrih prilika, i opet cu kupiti kada se za to ukaze prava prilika.

Bilo bi odlicno kada bi vise ljudi ovdje objavljivalo svoje grafove, vise ociju bolje vidi. Ne znam zasto smo mi takav narod - neka meni crkne krava ako ce susjedu dvije. Na stranim forumima koje pratim je zajednica puno otvorenija, dijele se savjeti i razmjenjuju misljenja, to je pravi pristup. Ne znam zasto i mi ovdje ne mozemo tako. Ne idu svi kroz zivot sa figom u dzepu.

Nekada se mozda cinim previse sugestivan, mozda zato sto nasiroko obrazlazem svoje grafove, ali to radim zato da pojasnim zasto sam dosao do nekog zakljucka, da i lacima ili onima koji slabije razumiju TA to bude razumljivo. Nekada mi se znalo dogoditi da dok pisem obrazlozenje vidim da sam nesto previdio pa onda i sam sebe iskorigiram. Sigurno bi mi bilo jednostavnije staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazlozenja. Ali budite sigurni da tu nema nikakve lose namjere.

Display More

:thumbup: :thumbup:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 8, 2021 at 3:52 PM
    • #1,028
    Quote from SIMKE

Pri dnu teksta iz članka piše: "Poznata su medijska nagađanja za eventualni ulazak PPD-a u Dalekovod.." vec sam bar dva puta čuo od ljudi koji imaju veze sa PPD-om da oni smatraju da gotovo sigurno ulaze u Dalekovod. Može biti samo da se hvale, ali može biti da će se to zaista i dogoditi. Meni to ne zvuči nemoguće, imaju višak sredstava i gledaju gdje će to uložiti.. to bi bilo dosta dobro da se dogodi. Vidjeti ćemo u roku par mjeseci.. a možda i prije.

ma bi oni samo nema više džabe potri kune

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 8, 2021 at 4:36 PM
    • #1,029
    Quote from Flight
    Quote from SIMKE

Pri dnu teksta iz članka piše: "Poznata su medijska nagađanja za eventualni ulazak PPD-a u Dalekovod.." vec sam bar dva puta čuo od ljudi koji imaju veze sa PPD-om da oni smatraju da gotovo sigurno ulaze u Dalekovod. Može biti samo da se hvale, ali može biti da će se to zaista i dogoditi. Meni to ne zvuči nemoguće, imaju višak sredstava i gledaju gdje će to uložiti.. to bi bilo dosta dobro da se dogodi. Vidjeti ćemo u roku par mjeseci.. a možda i prije.

A zašto bi to po tebi bilo dobro?

Quote from JoSko111

Čim više objavljuju ovakve "rekla-kazala" članke, to sam sigurniji da trebam još dokupiti.

Samo naprijed! Samo nebo je limit!

Kupovao sam DLKV na 3.79 kn, kad su ljudi čekali da padne na 2.50.

Kupovao sam i RIVP na 23.30 kad su ljudi čekali da padne na 15 kn.

Oni još uvijek čekaju pravu priliku. Proći će im život čekajući.

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • February 8, 2021 at 4:43 PM
    • #1,030
    Quote from JoSko111

Rekla-kazala članci,sigurno neće oni ući.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 8, 2021 at 4:48 PM
    • #1,031
    Quote from Sony
    Quote from JoSko111

Rekla-kazala članci,sigurno neće oni ući.

Tko?

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • February 8, 2021 at 7:04 PM
    • #1,032
    Quote from Marielena

Bez ikakvog razloga dionica je pala zbog jednog loseg novinarskog teksta.

Koju relevantnost imaju ti novinarski tekstovi?

isto kao i OPTE nakon članka....

https://www.poslovni.hr/domace/prodaja…e-kupac-4224504

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • February 8, 2021 at 8:50 PM
    • #1,033
    Quote from harpun

mittko je zakon

🖐

• tento
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,056
    • February 8, 2021 at 8:54 PM
    • #1,034
    Quote from mitkko

Javno ovdje objavljujem svoje grafove kako bih cuo drugo misljenje i potaknuo druge da objavljuju svoje grafove. Mala smo zajednica, osobno ne poznajem nikoga tko crta grafove pa mi ne preostaje nista drugo nego ovdje traziti druga misljenja. Tko me god trazio savjet sam se ogradio, nista ne sugeriram vec samo dajem svoje misljenje, ne zelim nikoga imati na dusi. Puno ljudi mi se javlja direktnim porukama, svi oni mogu to potvrditi.

Druga stvar, ako pogledate koje grafove objavljujem, to su u pravilu sve likvidne, fondovske dionice - ATPL, RIVP, HT, ADRS2, ATGR, PODR. Kako mislite da ja sa svojim grafovima manipuliram trzistem na takvim izdanjima? Trgujem sa marginom i mogu kupovati samo te likvidne dionice koje su na listi banke, a i na takvim dionicama TA najbolje funkcionira.

Istina, nekada objavim i graf neke dionice koju me netko od kolega zamoli da iskomentiram - nekada samo posaljem graf na privatnu poruku, a neke zanimljivije i ovdje objavim, mozda bude nekome od koristi. Nekada i sam kratkorocno sa manjim novcima zatrejdam na takvim izdanjima ako mi se ucini dobar setup - IGH, DLKV, TPNG, INGR, OPTE, PTKM i slicni, i to sve opet ovdje objavim (imam taj drugi mali portfelj koji nije na marginu, tu kratkorocno trgujem sa takvim dionicama). Ja sa tim malim novcima ne mogu pokrenuti trziste, a ne treba mi kokosarenje ovdje na forumu da bih navukao ljude i zaradio par tisuca kuna. Imam dosta novaca, nemam potrebu, zelju ni vremena da se ovdje prostituiram, a to se uostalom vrlo brzo primijeti i onda trajno izgubis kredibilitet.

Sada trenutno imam IGH (kupio nedavno), JDPL (skupljam vec neko vrijeme) i VLEN (kupio po oko 8,50, pola sam prodao sada na ovom rastu). I sve te kupnje sam ovdje objavio. Tko prati sta pisem, to zna. Opet, sve to mogu vec sutra prodati ako se okolnosti promijene. Ne zenim se za dionicu. Tako bi trebao svaki trejder postupati.

Brodare pratim svakodnevno zadnje dvije godine, i dry bulk i tankere. Gradjevinarstvo takodjer, htio ne htio, to mi je struka. Turisti su bili odlicni za trejdanje u prosloj godini, velika volatilnost je dala nekoliko dobrih prilika, i opet cu kupiti kada se za to ukaze prava prilika.

Bilo bi odlicno kada bi vise ljudi ovdje objavljivalo svoje grafove, vise ociju bolje vidi. Ne znam zasto smo mi takav narod - neka meni crkne krava ako ce susjedu dvije. Na stranim forumima koje pratim je zajednica puno otvorenija, dijele se savjeti i razmjenjuju misljenja, to je pravi pristup. Ne znam zasto i mi ovdje ne mozemo tako. Ne idu svi kroz zivot sa figom u dzepu.

Nekada se mozda cinim previse sugestivan, mozda zato sto nasiroko obrazlazem svoje grafove, ali to radim zato da pojasnim zasto sam dosao do nekog zakljucka, da i lacima ili onima koji slabije razumiju TA to bude razumljivo. Nekada mi se znalo dogoditi da dok pisem obrazlozenje vidim da sam nesto previdio pa onda i sam sebe iskorigiram. Sigurno bi mi bilo jednostavnije staviti graf i napisati target bez ikakvog obrazlozenja. Ali budite sigurni da tu nema nikakve lose namjere.

Display More

🖐

• forumas
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    433
    • February 9, 2021 at 11:10 AM
    • #1,035

Izgleda da netko prelazi u Ingru.

Ali prodavat ovo sada na dnu??

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 9, 2021 at 12:07 PM
    • #1,036
    Quote from Marielena
    Quote from tin

Nevjerojatna količina destruktivnosti na ovoj dionici od strane prodavača...skriveni na 42,60...2000 kom...čini se da je broj 8 iz top 10 odlučio potpuno izači.

Kolega Tin ako se sjecate, slican scenarij smo gledali prije godinu dana.

Možda je šortao dionicu, pa želi kupiti jeftinije.

migra zna kako se to radi, ono javni bilježnik i to.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 9, 2021 at 12:10 PM
    • #1,037
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Kolega Tin ako se sjecate, slican scenarij smo gledali prije godinu dana.

Možda je šortao dionicu, pa želi kupiti jeftinije.

migra zna kako se to radi, ono javni bilježnik i to.

Nisam nikada vjerovala u taj scenarij niti na Atpl.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • February 9, 2021 at 4:56 PM
    • #1,038
    Quote from Parica

Može netko od tehničara bacit grah za KODT-r-a...tnx...

- nemam graha ali imam kokošje kosti.

- evo tri puta sam ih bacila i uvijek isto, iz aviona se vidi dividenda.

- u par navrata sam to i dokupila.

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • February 9, 2021 at 10:12 PM
    • #1,039
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Ja mislim da je prodavač isti kao i nedavno ili ako nije, to je mogao biti netko od nestrpljivijih nedavnih kupaca tko je očito bio jako nestrpljiv i čitao mittko-vu weekend TA! 😁 Koju je Btw za sada sjajno odradio!

Onaj prvi prodavac je navodno preselio u Rivp, a danasnji u Ingru. Ako se ne radi o istoj osobi, imaju slican model ulaganja😂

Kolegice Marielena nemojte i vi "ljutiti" kolegu @Flight-a sa gledanjem u tuđi "novčanik" to mi na OPTE volimo raditi kad brojimo koliko je Krešo K. kupio dionica koji dan. :D  ;)

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 9, 2021 at 10:13 PM
    • #1,040

Nemam Opte pa tamo ne komentiram tako da ga ne ljutim puno :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Avx
    • February 13, 2020 at 2:36 PM
    • Dionice