ja nikako nac kad ide 1 citanje u saboru .. jel ko moze pomoc o kojem datumu se radi?
Kad svi sabornici nauče abacedu. Potrajat će jer neki koji su i pismeni, znaju samo azbuku.
ja nikako nac kad ide 1 citanje u saboru .. jel ko moze pomoc o kojem datumu se radi?
Kad svi sabornici nauče abacedu. Potrajat će jer neki koji su i pismeni, znaju samo azbuku.
Iznenađenje bi bilo da ne odradi. Neugodno, naravno.
Prije godinu dana sam napisao na drugoj temi da nikome u Hrvatskoj burza više nije u interesu. Lova se može dobiti jeftinim kreditima (nikad jeftiniji), a kad si izlistan na burzi moraš biti transparentan, slagati one dosadne kvartalne izvještaje, trpiti manjince i njihova pitanja na skupštinama itd. Puno je ugodnije biti GAZDA koji nikom ne polaže račune, raditi ispod stola i zaduživati se po 1-2% kamate. Još malo pa će se dionice na ZSE brojiti na prste jedne ruke. Vrijeme je da se kapital prenese vani gdje burza još nešto ljudima znači...
Tko te drži ovdje? Odi van...
Kako ću onda uzimati lovu na burzi likovima kao što si ti?
Ti si se sav pogubio u percepcijama. Ja tvrdim i to se vidi iz dosadašnjih kretanja rezultata (top i bottom) da vecina firmi, u tradicionalnim industrijama, odbacuje sve manje prihode i operativne profite zbog povećanje konkurencije i slab(ij)e pregovaračke moći. Uz naravno i druge marginalno opadajuce koristi. Optima je slična priča, kao I A1 i HT. Dakle, lokalni telekomi nisu pošteđeni te pojave. Samo sto oni u našim uvjetima bolje čuvaju operativne i neto marže, dok prihodi imaju jasan trend staganacije odnsono pada. Vidim da si se sav zajapurio jer si opet se našao na skliskom terenu. I opet prebacuješ raspravu na osobnu razinu jer opet nemaš korisnih argumente nego se baviš percepcijom i pricama i valjda nadom da će se pojaviti “Deus ex machina”, a sto ako neće?
Mislim da se treba baviti i analizom trendova (kao i proslih kretanja) da bi uopće stekao sazanja o prognostičkim intervalima i iskustvo o vjerojatnosti nastupanja pojedinih događaja. Znaš, statistika ti se uz određene propozicije koristi kod modeliranja, a to je do sada najbolji mogući alat kojim možeš (po)nešto zaključivati o budućnosti, pa čak i u situaciji idiosinkratskih šokova i njihovih posljedica kojima trenutno svjedočimo.
Ti si se sav pogubio u percepcijama. Ja tvrdim i to se vidi iz dosadašnjih kretanja rezultata (top i bottom) da vecina firmi, u tradicionalnim industrijama, odbacuje sve manje prihode i operativne profite zbog povećanje konkurencije i slab(ij)e pregovaračke moći. Uz naravno i druge marginalno opadajuce koristi. Optima je slična priča, kao I A1 i HT. Dakle, lokalni telekomi nisu pošteđeni te pojave. Samo sto oni u našim uvjetima bolje čuvaju operativne i neto marže, dok prihodi imaju jasan trend staganacije odnsono pada. Vidim da si se sav zajapurio jer si opet se našao na skliskom terenu. I opet prebacuješ raspravu na osobnu razinu jer opet nemaš korisnih argumente nego se baviš percepcijom i nadom da će se pojaviti “Deus ex machina”, a sto ako neće?
Nisam se ja nigdi pogubio niti je negdi skliski teren nego ti imas potrebu na svakoj temi bit doktor za tu temu prakticki kao doktor da svoje misljenje generaliziranjem kao da s tim moze vidit buducnost i onda je tema spremna na zakljucavanje kada si ti svoj pravorijek donio jer sve drugo je nemoguce kad se tebi zvijezde posloze sa svojom percepcijom, kao da se ovdje bavimo tko ce biti u pravu ili ne svati vec jednom da svi mi s tim tko je u pravu ili ne iskljucivo odgovaramo svojim novcem i da je to jedini odgovor koji nam treba i ne nije to nikakava rasprava na osobnoj razini samo zgodni argument usporedbe s optimom da vidis koliko to nema smisla na taj nacin davat argumente ovdje jer si se ti pozvao na to, pa onda ako vec se javljas onda barem budi koristan s necim konkretnim koji put s nekim linkom, nekim podatkom, grafom, konkretnom usporedbom s kojim ces nesto rec o buducnosti bila ona dobra ili losa, a ne konstantnim ponavljanjem svoje percepcije kao to je to tata je rekao svoje nema se vise sta reci pozitivno, a da si pratio odgovore do sada onda bi vec do sada i znao odgovor na tu ex mašinu i sta ako, cak je odgovor i dan u prosloj poruci na to, ocito imas percepciju kao da ja dalekovod gledam kao nesto sigurno sta ce rast od danas pa dalje i da se ne moze izgubit i da radi toga kao ja sad nesto dokazujem haha neka si ti svoju percepciju stvorio
Drugi puta se vise bavi argumentima i konkretnom analizom, a svoje doživljaje svijeta i osoba ostavi za sebe. Dao sam odnosno postavio konkretnu tezu i potkrijepio je podacima koji su javni i javno dostupni. Znaci podaci su na ZSE.
https://prev.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=180
Nadam se da ćeš ih detaljno razraditi i pokazati da sam u krivu.
Kako se guraju da kupuju jeftino dosta velikim količinama a isto tako pametnjakovića koji to njima prodaju.
Drugi puta se vise bavi argumentima i konkretnom analizom, a svoje doživljaje svijeta i osoba ostavi za sebe. Dao sam odnosno postavio konkretnu tezu i potkrijepio je podacima koji su javni i javno dostupni. Znaci podaci su na ZSE.
https://prev.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=180
Nadam se da ćeš ih detaljno razraditi i pokazati da sam u krivu.
Zasto je kolega naim postao Guest ? Sto znaci Guest ? Nemojte, molim vas, doslovno prevoditi jer sam fluent english speaker. Sto prakticno znaci Guest na forumu ?
Zato jer mu je pobrisan korisnicki racun. A radi povece kolicine postova ostao je na temama kao forumski duh.
Ili ti forumska kraljica
Zato jer mu je pobrisan korisnicki racun. A radi povece kolicine postova ostao je na temama kao forumski duh.
Ispada da je teze opstat na forumu nego na trzistu...
za razliku od poslovanja na "slobodnom" tržištu, na forumu nitko nije too big to fail
za razliku od poslovanja na "slobodnom" tržištu, na forumu nitko nije too big to fail
A kad krene gore bit će "šta će nama zajednica kad se jede gibanica".
Uvijek kada prodam , sutra odeee gore . E pa DLKV neću prodavati .
Vi ovdje sjedite na usima i nista ne vidite procitati ili sta? Po 100. put. Ja kazem da promet nece rasti u odnosu na normalnu godinu. I ako bude toliko bit ce odlicno. Ne u odnosu na pandemiju. A brodova će biti 50 mil tona više. Ove 30 + 20 sljedece. Zakljucak je jednostavan da jednostavniji ne može biti. Svi brojevi upucuju na to??? Boze moj u kojem ovaj svijetu živi? Kako rekoh, vas je novac
Dobro, bez ljutnje. Normalna godina je odlicna vijest
Pa bas to.
Nego, meni je prosto nevjerovatan fokus na jednu dionicu, uz sporadicne komentare na drugim temama, za nekoga za kojeg znamo da nije pao s kruske. A zivi od ulaganja i financijskog savjetovanja.
Ne od altruizma. Nego bas od toga.
Naravno, nista ne insinuiram, ali ono, svi smo mi ljudi. Svi se cesu gdje ih svrbi.
A gospodina aliasa sigurno ne svrbi nas moguci gubitak na Atpl. Hehe. Nego nesto drugo.
Display MoreDobro, bez ljutnje. Normalna godina je odlicna vijest
Pa bas to.
Nego, meni je prosto nevjerovatan fokus na jednu dionicu, uz sporadicne komentare na drugim temama, za nekoga za kojeg znamo da nije pao s kruske. A zivi od ulaganja i financijskog savjetovanja.
Ne od altruizma. Nego bas od toga.
Naravno, nista ne insinuiram, ali ono, svi smo mi ljudi. Svi se cesu gdje ih svrbi.
A gospodina aliasa sigurno ne svrbi nas moguci gubitak na Atpl. Hehe. Nego nesto drugo.
Za tebe cu i bit sretan kad pogubis pare. Ovo pisem za one koji se dvoume dal kupiti dionicu, ne za one koji su u dionici. Pa vidis da ti sve znas. Cak i prognoziras (zamisli ti to) rast rude od 7%. Ja sam proplakao kad sam to procitao. A dao bi ruku u vatru da ne znas uopce koliko Kina zeljezne rude ili ugljena uopce uvozi. Pricekajmo. Znas me dovoljno dugo da znas koliko cesto ja grijesim u analizama
Danas, nadokupio.Virujem da će vrlo brzo, gore.Sve više imaju posla, sigurno sljede bolji dani...
koliko dalekovod ima usta za nahraniti?
Jea, đđ leti visinom ranjenog goluba sa jednim krilom. Još malo pa će preletit Mount Everest. Vec sam spomenuo ranije moje misljenje da na 7,5-8kn / komad, otvaram skuplji pjenušac🍸
Cijem nadzornom odboru ?
valjda fondovom, neki su već krenuli šoping grozničavo, utri transakcije prošlo 12kom od 7,10-7,20, čudo
To je burza, bit ce ti čudo kad bude 50?