Jako dobro.
Na Alibri se jasno vidi da su panamax charteri za dulje periode s vecim vozarinama nego za krace, sto je inverzno od normalnog, a sugerira odlican outlook za narednih par godina.
Jooooj kako ce letjeti perje...
za one strpljive
Jako dobro.
Na Alibri se jasno vidi da su panamax charteri za dulje periode s vecim vozarinama nego za krace, sto je inverzno od normalnog, a sugerira odlican outlook za narednih par godina.
Jooooj kako ce letjeti perje...
za one strpljive
Display More...i onda dobiješ točno što?
da te potsjetim, na OPTE si pisao da su vrijednosti za telekome, gledano multiplu EV/Ebitda, u rasponu od 6,xx do 12,xx, tako nekako
što meni to govori? da apsolutno imam preširok raspon za donošenje odluke na temelju takvih repera, a vjerojatno iz razloga što nije isto jel gledamo telekom u Albaniji, Srbiji, ili Njemačkoj i Austriji
društva nemaju iste uvjete poslovanja nigdje jer mnogo toga ovisi o kupovnoj moći, konkurenciji, pravnom i zakonodavnom okviru, razini ulaganja te možda i najvažnije, razini razvijenosti tržišta kapitala
hoćeš auto industriju? usporedi multiple u USA i Europi a osobito sada s pojavom korone, i pojavom Tesle prije toga koja je najveći disruption force, dobit ćeš vrlo velike razlike, dijelom zbog ovih stvari koje navodim
ili kad bih npr. gledao PE pokazatelj, NIKAD ne bih kupio ni Apple ni Google uspoređujući ih s ovima u staroj Europi
pa o čemu pričamo, da oprostite Srbin pokuša kupiti Kraš, potputno legitimno i legalno, i svi stanu na stražnje noge?
i sad bi ti da ja uspoređujem 'naševanje' s nečim drugim
scrolaj gore mojih par postova pa ćeš vidjeti kako tražim prilike: čekam turnaround u poslovanju, pasalo to tebi ili ne
Lenac je bio na koljenima a sad to više nije - točka!
naš ZSE definitivno je neefikasan i nerazvijen, dosta ima ovakvih prilika, naravno ne uvijek i ne cijelo vrijeme ali ima!
Ja sam gledao multiple za transakcije preuzimanja. Mogu ti ih i pojedinacno navesti. Nisam nikad vidio da si usporedio Lenac s nekim drugim brodogradilištem i tu otprilike završava bilo kakva daljnja rasprava. I inače, puno lajes mlijeka daješ.
Cjepivo ne vakcina. Elementarni hrvatski.
Zahvaljujem iako na temi gdje ste napisali i pogotovo u mom slučaju totalno promašeno!
Više o tome Ovdje!
Ne trebate se ispričavati jer sam i sam mnogo toga zaboravio a koliko mi je poznato mi nemamo godinama službenog pravopisa za što sigurno nisam kriv ja.
Isto tako se nadam da niste dobili upozorenje pred isključenje !
Ako cjepivo možete potkrijepiti ovako onda ću sigurno prihvatiti komentar:
I moj potpis (brat) također slično kaže
Da me se ne bi krivo shvatilo, ovaj Haha gore je na ovu recenicu, a ne onu prvu. Inace, ovo ujutro nisu ni piranje, ni veliki bijeli. To je bilo jato barakuda.
nevidim ga,nek se ukaže što prije ili odemo opet na 110.....
@Šparica
A možda da upišeš neki računovodstveni kurs pa tamo ispitujes ono sto je prilično jasno i očito?
@Šparica
A možda da upišeš neki računovodstveni kurs pa tamo ispitujes ono sto je prilično jasno i očito?
Nemam vremena, ali bi mi dobro doslo...
Samo pokusavam naucit sto vise od pametnijih od sebe...
Moje pravo je da pitam, a tko zeli nek mi pomogne/educira me...
Za sve dionike TK bi bilo bolje da se vise rasprave vodi oko vrijednosti kompanija, a manje o cijeni...
Pa mogli su oni i do sada kupovati dionice u trezor. Iz perspektive manjinskih dionicara ona nema nikakav poseban znacaj.
U pravu si kao i na optimi da je 31.7. onako bez veze datum.
kupit će dionice i podjelit menadžmentu koji će ih 0dma prodat, fanovi će potom tražiti razlog zašto prodaje i naći ga u zdravstvenim tegobama ili renovaciji nekretnine.
jesam li ja zdravi seljak?
kupit će dionice i podjelit menadžmentu koji će ih 0dma prodat, fanovi će potom tražiti razlog zašto prodaje i naći ga u zdravstvenim tegobama ili renovaciji nekretnine.
jesam li ja zdravi seljak?
Znaci biti ce prilike za trejd. Jesam ja zdravi seljak?
DLKV u ovoj godini rast od 25%.
Od 5,60 do ovih 7,00 kn.
Nije loše, mada očekujem i bolje.
Cijena na 31.12.2018. je bila 8,08 kn.
Sad idemo u lov..
Maratonac, dođite malo na temu ATPL, BDI raste...a svi šute i kupuju DLKV i IGH
Mogli bismo i Bilbiju vidjeti u IGH. Da mu nije na snazi preraspodjela kapitala?
DLKV prkosi gravitaciji.
Nema nazad, samo naprijed...
I prekrcaj od 14 000 komada....da mi je znati što se tu događa.. da, čini se da nije bio skriveni....
Pazi to je 3,3 milijuna kuna danas i još preko 1 milijun kuna u petak... ovo nije mala ribica, već veliki
som tko kupuje...
ovi se mijenjaju kao za sličice
Imamo ocito novog vlasnika. Samo da vidimo tko je to.
ja bih dao prednost da se dite vraća materi, jer ovako u.rano i smrdljivo jedino mu mater može pelene minjat
.... dali je investicijska banka preuzela prodaju opte... koja je banka odabra za tako nesto.... u kojoj je fazi prodaja... Ovo je teski CIRKUS.... transparentnost na nivu... idealno za kumove i rodijake....
.... to sam i mislio... svi sutite kao zaliveni... molite boga da se neki kum ili rodijak docepao informacije nebi li poteglo koju lipicu gore.... kako jadno...
@jugh
Ja ne vidim nikakvu trakavicu. Dionica je najmanje tri puta skuplja nego prije godinu dana. Tko je na vrijeme ušao nema problema sa trakaviicom. To jedino ti imaš stalnih problema, al mislim da su tvoji problemi osobne naravi i nemaju veze sa Optimom.
Pa koliko su investitori u posljednje tri godine zaradili na ATPL? To naravno nećeš postaviti pitanje niti pokusati izračunati?
Idete u krivom smjeru pa čemo razgovor završiti.......i da, svi smo mi osobe u osobnim problemima.....i da moji nisu vezani za Optimu ali nečemo osobno jel to neče dobro završiti. ......isto tako, tko je, a tko nije u zadnje 3 godine na Atpl zaradio nije moj problem.......a ako vas zanima, ja sam u zadnje 3 g na atpl zaradio isto kao i mnogi drugi koji su na vrijeme izašli.....zaradio bi i više ali svi znamo da je pohlepa gadna stvar a nije toliko možda ni do nje koliko do korone.....
problem sa Optimom zato imate vi ali ne sekirajte se. Sve će biti u redu. Ako i ne bude uvijek imate Tpng za kupiti. - šala mala
PS
smanjite doživljaj i ne napadajte i ne ulazite u sukob sa svima. Imate znanje i podjelite ga ili ne, ali nema potrebe za sukobima.