ja gledam da je plus a sad kako ce bit to nitko ne zna. ...koja firma nije u problemima na ZSE-u?
jel ATPL u plusu ? jel ULPL u plusu?
Postoji li firma na kojoj si ti zaradio?
ja gledam da je plus a sad kako ce bit to nitko ne zna. ...koja firma nije u problemima na ZSE-u?
Postoji li firma na kojoj si ti zaradio?
to nije tvoj problem kolega .... nit cu ti ikad rec sta o tome
a ja sam na ZSE-u od 2006 pa ti misli ...
Ti bi se spasio i bolje živio da se makneš od burze. Ti ne razumijes fundamentalne stvari, a nisi nikad investirao u obrazovanje i stjecanje iskustva koje bi ti pomoglo da shvatiš kako se kreira vrijednost. I zašto nešto vrijedi, a nešto ne vrijedi.
Dragi kolega iako niste potkrijepili tu tvrdnju nicim, dopustam da vi tako uistinu mislite. Ne vidjevsi vas post ja sam pisao na temi Ernt. Pa mozda vam pomogne da malo razmislite o svome best buy odabiru (hocete li to uvaziti to je vasa stvar kao i onomad na Atlantskoj)
Dragi kolega iako niste potkrijepili tu tvrdnju nicim, dopustam da vi tako uistinu mislite. Ne vidjevsi vas post ja sam pisao na temi Ernt. Pa mozda vam pomogne da malo razmislite o svome best buy odabiru (hocete li to uvaziti to je vasa stvar kao i onomad na Atlantskoj)
Podravka je ok firma, ali ako bude slabija sezona (a bit ce) i njima ce pasti rezultati, jer je nasa prehrambena industrija vezana za turizam, a jako malo izvoze, osim nesto u Rusiju preko Bosne.
P.S. Valjda ovdje smijem to napisati bez upozorenja. Pozvao sam na ovaj forum bar 20 ljudi, a sada dobijem upozorenje za tvrdnju da je ERNT dobra firma, sto smatram i tvrdim. Dionicar sam u ERNT 5 - 6 godina i prezadovoljan sam dividendom i porastom cijene. Izvjesca su im isto ok, a 5G koji nudi i ERNT je NEXT BIG THING, nesto kao kada je poceo Internet, a svi su tvrdili da je to bezveze. IoT i AI koji su vezani za 5G ce promijeniti svijet koji poznajemo od samovozecih automobila, do ostalih pametnih stvari koje ce to pratiti.
Podravka je ok firma, ali ako bude slabija sezona (a bit ce) i njima ce pasti rezultati, jer je nasa prehrambena industrija vezana za turizam, a jako malo izvoze, osim nesto u Rusiju preko Bosne.
Izvjesca su im isto ok, a 5G koji nudi i ERNT je NEXT BIG THING, nesto kao kada je poceo Internet, a svi su tvrdili da je to bezveze. IoT i AI koji su vezani za 5G ce promijeniti svijet koji poznajemo od samovozecih automobila, do ostalih pametnih stvari koje ce to pratiti.
Tehnologija je jedno, a tko ce od toga imati koristi je drugo. Da se ne ponavljam procitaj moj post na temi Ernt Tvrditi da ce od 5g tehnologije imati enormne koristi Ernt , a s obzirom na dosadasnje iskustvo hrvatskih firmi je u najmanju ruku diskutabilno.
To naprosto nije točno sto pišeš. ATPL je ipak manje volatilna i manje pada od stranih brodara (ili je u zadnjem padu manje pala, pridje mo gledano), zato sada vjerojatno i ne raste poput njih. Cijeli hrvatski Market se tako ponaša. Nema ovdje dovoljne likividnosti, a ni dovoljno “vjernika” koji misle da se na 600-700 ili 1000 bodova BDI-ja može napraviti bilo kakav izdašno profitabilan posao.
Neki od dolje navedenih inozemnih brodara su doslovno space shuttlovi za ATPL. Po veličini i načinu upravljanja. ATPL postiže zaista solidne vozarine, al to je firma od tucet brodova pod upravljanjem i 7-8 u vlasništvu. Daleko je to od Diane, Star-bulka, Safe bulkera ili Naviosa.... koji svaki ima svoj volumen (5-10, pa i vise puta veći od ATPL) poslovanja i vlastitu “tailor-made” pod-strategiju unutar sektora.
ATPL je pala sa 450 - 480 kn od prošlog ljeta/jeseni na 130 - 150 kn u 3. mjesecu što je dragi kolega 70%.
Koliko su to onda pali strani brodari od ljeta? I kako da su toliko pali ako su space shuttlovi?
Ili iste vozarine vrijede za sve i strane i domaće brodare, pa su svi pali?
P.S. Ovo za Market i Zagrebački berzan se slažem da je obična močvara, i jad i bijeda koji samo znaju padati...
P.P.S. Ovo sam napisao na drugom forumu, pa ću ponoviti i ovdje za tebe,
Vani cijeli tjedan rastu brodari i brodarski indeksi, ali to nema utjecaja na našeg brodara ATPL,
jer on ionako ništa ne vrijedi, kako kaže uvaženi kolega (naim) (lknow) (one) (palindrom)....nastavi niz...
Ja ti imam točno 56 profila na 4 foruma, a od toga 18 na ovome forumu.
I niti jedan nije s tobom “kolega”, a niti će ikad biti. Valjda bus sad shvatio tko je ovdje space shuttle, a tko vrti pedale na trokolici.
Najbolje Idite lagano u cash i ne igrajte se sa ZSE jer za to niste. Uložite pomalo u kriptovalute ili obveznice... Lp
Sam piše, sam sebi zahvaljuje. Koliko si ono rekao da imaš multinickova Naime? 16? Zaboravio si sam sebi lajkati postove...
Sam piše, sam sebi zahvaljuje. Koliko si ono rekao da imaš multinickova Naime? 16? Zaboravio si sam sebi lajkati postove...
52.
što ovo nije drukanje cijene umotane u frustraciju nedostižnog targeta? Sad je na 25 trnje a na 10 bila bi zvijezde...licemjerno. Do jucer ste trubili o propasti a sad bi ste nisko i povoljno ukrcali. Dječja posla.
Trcanje&meditacija (svjesno disanje) smanjuje napetost i nervozu😌
Ajde s prostenjem ne pricajte bestidne gluposti. Imate prazne hotele, prihodi nula, zivi se od drzavne pomoci, traze se odgode od dobavljaca na godinu i nesto dana, da gospodine, to znam iz najprvije ruke, spremaju se milijardski gubici povrh ionako ogromnih dugova, a vi gluparate o jeftinom ukrcaju mene. Sramotno i bestidno!! Sram vas bilo.
pa onda izbjegavajte turiste, pogotovo valamar, kupujte ono što mislite da će vas zadovoljiti. I živce malo u frižider. Kivni ste na pogrešnu stranu. Preispitajte odnose sami sa sobom.
što ovo nije drukanje cijene umotane u frustraciju nedostižnog targeta? Sad je na 25 trnje a na 10 bila bi zvijezde...licemjerno. Do jucer ste trubili o propasti a sad bi ste nisko i povoljno ukrcali. Dječja posla.
Trcanje&meditacija (svjesno disanje) smanjuje napetost i nervozu😌
Ajde s prostenjem ne pricajte bestidne gluposti. Imate prazne hotele, prihodi nula, zivi se od drzavne pomoci, traze se odgode od dobavljaca na godinu i nesto dana, da gospodine, to znam iz najprvije ruke, spremaju se milijardski gubici povrh ionako ogromnih dugova, a vi gluparate o jeftinom ukrcaju mene. Sramotno i bestidno!! Sram vas bilo.
Inače, baš mi je simpatično ovo; najprvije i miljardske😁
Kolega Mrcash, cijena je pala sa 440kn na 140kn. Ipak ce recesija biti kraceg daha pa u drugoj polovici godine mozemo ocekivati nagli rast vozarina. Gubitak u poslovanju od 30kn po dionici za ovaj period je prakticki beznacajan u odnosu kako je moglo biti da je virus potrajao.
Ovo vam je kao Rivp na 22 kn.
Kolega Neo ako me sjecanje dobro sluzi vi ste prognozirali RIVP na 7 kuna???
Kolega Mrcash, cijena je pala sa 440kn na 140kn. Ipak ce recesija biti kraceg daha pa u drugoj polovici godine mozemo ocekivati nagli rast vozarina. Gubitak u poslovanju od 30kn po dionici za ovaj period je prakticki beznacajan u odnosu kako je moglo biti da je virus potrajao.
pa tko njega shvaća ozbiljno ni on nije ozbiljan
Dobro, kolega Neo hvali dionicu kada je ima, a kada proda predvidja katastrofe.
Ali nakon 3Q ja se ne bih cudila ako RIVP padne na 8 -10 kuna.
Dragi kolega mrcash
Neda mi se ulaziti u raspravu sa tobom, tim vise sto si u nekoliko postova govorio kontra dionice. Sad kad si u poziciji, govoris drugacije. Iskreno, ovo cujemo se slusam vec 4 godine na PD (tema ATPL) a bogami i 3 godine na OPTE. Ja sam iznio svoj stav a ti bljuj i rigaj vatru i dalje.
Predlažem managera Zabe koji je donio odluku za Nobelovu nagradu pošto je kao najveći dioničar:
1. ustupio upravljanje direktnom konkurentu Optime
2. iako je bankar prepušta kreditiranje Optime konkurentu HT_u
3. ustupio kontroliranje procesa prodaje Optime glavnom konkurentu🙈
Je, ali pod kontrolom povjerenika Deloitte i AZTN sa konkretnim propozicijama upravljanja u pogledu očuvanja tržišnog udjela i zaduženosti (servisiranja dugova) kompanije. Ako će HT štititi svoj interes kao kad je DT kupovao u Austriji UPC, ja neću biti niti najmanje skeptičan glede postizanja primjerene cijene. A i logično je da firmom upravljaju stručnjaci i oni je prodaju. Ovdje bilo kakvi konzultanti sa strane, ne znaju vise od biznis insajdera i strucnjaka iz DT grupe.
Ne sumljam u stručnost Deloittea i AZTN ali oni nisu stručnjaci iz TK sektora. Ovi iz HT_a, odnosno od njih imenovani manageri su stručnjaci ali za sebe. Zaba je ovo amaterski odradila.
Ja “sumljam” u tvoje razumijevanje situacije, tržišnih i uzajamnih odnosa i ugovornih obveza.
pa kaj nam se desilo omiljenoj sapunjari???!!! umjesto min predviđanih 30 milja plusa, oni nalupaju toliki minus!!?? a svi nasapunani forumaši mukom zamukoše i nestadoše! bez ikakvog komentara skoro mjesec dana. vrlo vrlo zanimljivo.