prave dionice su se našle......naziv natjecanja je : Tko će lošije?......
-
-
-
Jedva čekam postove početkom kolovoza kad će svi opet proklinjat gužve i "šugave" švabe, talijane, austrijance, slovence, a posebno bosance...
-
Čim neo počne hvaliti dionu kako ide na 6, to je meni znak da se sprema iskrcati po 4.
-
U prenesenom značenju ,imamo vrlo nisku stopu zaraženih i korona nas nije poharala kao neke zapadno europske države ,točnije rečeno samo nas je okrznula.
Meni je 2150 zaraženih na 4 milijuna stanovnika beznačajna brojka pa sam si dozvolila malo pjesničke slobode u izražavanju.
stvarno Ledice?
a čemu se onda Capak svako malo javlja, ono hakl, tenis, drugi val... koja mala stopa zaraženih (ili umrlih, svejedno) kad NE ZNAMO input?
Capak je rekao da se otprilike nema vremena ni resursa baviti proučavanjem briseva ljudi koji su bili još zimus 2019. pod sumnjom gripe primani u domove zdravlja i bolnice
dakle on prvi iz nekog njemu znanog razloga ne želi znati (dati) pravo stanje?! kad bi imali širi uzorak ispitanih na Sars-CoV-2 onda bi imali uvid u 'prokuženost' nacije koja je sigurno veća (ozdravljeni, preboljeli ili nezaražljivi...) a ne samo brojali mrtve svaki dan što ionako nema više smisla jer ih je malo
meni stvarno nije jasno kakvo smo mi to društvo?
nikako da se dogovorimo, jel jesmo kako kažu 'corona-free' ili nismo, kaj onda taj Capak hoće? znam ja - izbori na ljeto!
ako smo 'corona-free' otvorite sve granice i butige, nek ljudi rade i putuju, privređuju i troše, pa nije li to smisao i ekonomije i društva? čovjek je prije svega društveno biće i njegov napredak, još od doba sapiensa, je krenuo jer se znao dobro sporazumijevati, udruživati i djelovati s drugima iz plemena
to što nemamo toliko slučajeva bih prije pripisao pukoj sreći (zatvoreno smo društvo, smanjenih putovanja radi poslovnih aktivnosti) a ne nekom znanju
ne čudi onda ona objava na FB od g. Lauc i ona slikica s putokazom 'vamo-tamo'
Ma slažem se ja u potpunosti sa svime što ste napisali jedino pitanja koja postavljate morate uputiti Capaku i Božinoviću jer ja vam ne znam odgovore.
Kad ste već spomenuli sapiensa ,moja topla preporuka , upravo čitam Sapiens Kratka povijest čovječanstva od Yuval Noah Harari.
-
pročitao... i drugu sam već odradio, Homo Deus
tu ide u budućnost i pokušava dokučiti što nas čeka
ne znma koja mi je bolja
-
BSOD : nisu mi jasni ljudi malo INGR malo DLKV.. pa kaj trgujete sa 5000 kn i to vam je sve u dionicama? pa onda se manite burze...
mislim halo.. ako kupite INGR za recimo 50 000 kn i da skoci i 50 % trebate vi prodat INGR za 75 000 kn.. nije to samo tako.. u HRvatskoj 20 000 ak ljudi trguje na burzi ( pitanje je koliko aktivno i svaki dan)..
sada će "izgubljeni sinovi" nazad, ništa ne brinite, išlo se osloboditi još love
-
ACCOUNTANT:prosle god san bija all u OPTE pa sve proda debelo se isplatilo...evo i sad ponovo all u OPTE...
-
Izgleda da je onaj sto je prodavao vrijedno po 5,2 počeo kupovati po 5,4.
Bitno da se lova vrti
Jako šuplja prodaja izgleda
-
Izgleda da je onaj sto je prodavao vrijedno po 5,2 počeo kupovati po 5,4.
Bitno da se lova vrti
Jako šuplja prodaja izgleda
to se zove žrtva za više ciljeve
-
Ledica, @ accountant
Kažete da je dobro štivo - hvala na preporukama. Ja sam pred nekih mjesec dana pročitao Povijest čovječanstva (Cyril Aydon), a jučer sam dovršio serijal o Džingis-kanu ( 5 knjiga) - Conn Iggulden (topla preporuka ljubiteljima žanra). U pripremi je Jan Guillou (trilogija o templaru Magnussonu).
-
-
No, krasna nam je Burza ako smo umjesto o trgovanju počeli razgovarati o literaturi
Dlkv milijun kuna prometa, Opte 800 tisućna kuuna, dva milijuna sve ostalo
-
No, krasna nam je Burza ako smo umjesto o trgovanju počeli razgovarati o literaturi
Dlkv milijun kuna prometa, Opte 800 tisućna kuuna, dva milijuna sve ostalo
Pa lijepo piše... Svaštara!
-
Homo Deus jos moram. Sapiens procitao. Sjajan je.
Preporucio bih i Factfulness od Hansa Roslinga. Bas jako stivo.
-
Ledica, @ accountant
Kažete da je dobro štivo - hvala na preporukama. Ja sam pred nekih mjesec dana pročitao Povijest čovječanstva (Cyril Aydon), a jučer sam dovršio serijal o Džingis-kanu ( 5 knjiga) - Conn Iggulden (topla preporuka ljubiteljima žanra). U pripremi je Jan Guillou (trilogija o templaru Magnussonu).
To je sve ništa. Ja čitam Medicinsku enciklopediju. Od sedam, dosad sam pročitao jednu i pol. Volja sam. A onda ću čitat Veliku islustriranu povijest svijeta od 12 tomova.
-
Ledica, @ accountant
To je sve ništa. Ja čitam Medicinsku enciklopediju. Od sedam, dosad sam pročitao jednu i pol. Volja sam. A onda ću čitat Veliku islustriranu povijest svijeta od 12 tomova.
Studirate medicinu ili ste se zarazili koronom ?😆
-
Ja sam danas pazario 35000 kom. Sutra unovcim da ne bi bilo zabuna. Ipak sam trejder i tlaka mi cekati. Racunam na bar 18000 kn zarade.
Da se ima za vikend.
Uf..bas cu se naplacati poreza i dogodine.
-
Ma pola pajzlova tak i tak treba pozatvarati. Kladionicarske birtije gdje dim mozes rezati nozem.
-
Ja sam danas pazario 35000 kom. Sutra unovcim da ne bi bilo zabuna. Ipak sam trejder i tlaka mi cekati. Racunam na bar 18000 kn zarade.
Da se ima za vikend.
Uf..bas cu se naplacati poreza i dogodine.
35000kom cega kolega?
-
Danas malo zivnulo trgovanje...1200kom proslo.
I dalje dvojac iz top 10 iskrcava. Ocito imaju bolji info nego mali dionicari.
Gap na 200kn. A neki nude 230kn. Alo ljudi kriza je, spustajte kupovne naloge.
-
Izgleda da smo ostali bez ministra obrane , osim ako se predomisli pa povuče ostavku.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun