Display MoreKolega gigic23 jeste li s nama IN i nakon 09.02.? Malo sam zabrinut jer nisam siguran koliko nas ima? Jesmo li tako mali i beznačajni da će s nama obrisati pod ili možemo ući u fajt i doći u povoljniju poziciju od ove trenutne...
Dragi kolega, uvijek je dobro promatrati i razmißljati o društvu. Nakon zavtšenog dokapa, ako se ne varam u novcu , cca 37,33 mil€, u vlasničkoj strukturi kompanije nalazi se novi najveći dioničar koji sa sobom zasigurno donosi sve ono zbog čega će društvo biti bolje, efikasnije i značajno vrednije nego jučer.
AP ima više od 7.500 dioničara, a vjerovatno će ih nakon završetka OJP imati ne manje od 6500. Da li je to po broju dioničara, a cini mi se da je po tome u TOP 3 ili eventualno 5 na ZSE.
Ako se ne varam u TNG nikome nije smetao većinski vlasnik kada je poslovanje i tržište značajno raslo.
Usudio bih se reći da će vlasnicka struktura nakon završetka OJP biti neusporedivo kompetentnija, homogenija i u konačnici bolja za društvo.
Znaći SVI zajedno za bolje i jače društvo, pa će naravno burza pokazati kako stoje stvari.
🙂👍❤️
Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)
-
-
-
I ja također sa svoje 4 znamenkice ostajem unutra !!!!
-
Također 4 znamenkasti broj dionica i također ostajem.
-
Daj keša u bilo kojem momentu uvik će se naći mjesto za njega.
Propuštene (ne)prilike me manje bole od predaje i bjega jer nepoštenog lovca činimo jačim a zaklona će tim biti sve manje.
Neka me trpe,gledaju sve dok ne isplate pošteno ili izbace na silu ali moje će se 4 znamenke žrtvovati i pokušati izboriti.
Bolje umrit ka Lav nego živit ko ovca!!!
Slažem se u potpunosti , i ne prodajemo četveroznamenkasta brojka .. kupljene po 65 €..
-
Ne prodajem i gotovo
-
Ne prodajem i gotovo
-
Ja sam u top 30
i za sad nemam namjeru prodavati.
-
I ja ostajem sa svoje 3 znamenke
-
Sve autoceste u Crnoj Gori koštat će između 6 i 8 milijardi eurawww.poslovni-dnevnik.me
Jos posla za igh😎
-
Ima nas dosta koji smo najavili da ne prodajemo dionice (sve četveroznamenkasti iznosti), a čiji su postovi završili na https://dionice.net/forum/tema/174-svastara-offtopic-postovi-iz-raznih-tema/?postID=161071#post161071.
Pa ako netko zbraja postotke "tvrdokornih", neka i tamo pogleda.Da, i moj komentar o neprodavanju 3-znamenkastog broja ATPL dionica je za završio na svaštari.
-
-
Meni već neko vrijeme ova trgovina gdje se stavljaju skromni nalozi na bid a sve se skida sa aska sve više smrdi na squeeze-out a i s obzirom da je matica najavila samo 3 milijarde € za dividendu a 5.6 milijardi za otkup vlastitih dionica. Uz pretpostavku da neće samo matica otkupljivati već će to radit i po ekspoziturama. Moja pretpostavka je 1€ dividende a ostatak ide za squeeze.
Nažalost ima logike 😢, ali nadam se da niste u pravu
Pa možda se ne bi puno dioničara bunilo da bude squeeze out na ovim prosjecima od 17-18eura. Dobiješ sad dividendu i nakon toga te isplate za dionice po prosjeku zadnja 3 mjeseca.
Jer sumnjam da će ovo rasti u nedogled.
Jel se treba platiti porez ako držiš dionice kraće od 2 godine, a oni te istisnu?
Da trebate platit porez! Ali mislim da su vam sa dionicama ZABA-e to slatke brige😁. Barem meni jesu🤷♂️
Ma imam jos 9 mjeseci do isteka 2 godine za dio dionica, a ne plaća mi se iznos preko 10 000 kn poreza...da poklonim državi svoje sekiranje nema smisla.
Isto tako sam mislio prodati Span kad je bio 68-70eura pa mi bilo žao dati 4 000 kn za porez pa Span kliznuo puno dublje, sad neka se kiseli...ali tko bi znao uvijek sto treba 😀
Nadam se da onda squeeze neće još neko vrijeme 😉
-
Nažalost ima logike 😢, ali nadam se da niste u pravu
Da trebate platit porez! Ali mislim da su vam sa dionicama ZABA-e to slatke brige😁. Barem meni jesu🤷♂️
Ma imam jos 9 mjeseci do isteka 2 godine za dio dionica, a ne plaća mi se iznos preko 10 000 kn poreza...da poklonim državi svoje sekiranje nema smisla.
Isto tako sam mislio prodati Span kad je bio 68-70eura pa mi bilo žao dati 4 000 kn za porez pa Span kliznuo puno dublje, sad neka se kiseli...ali tko bi znao uvijek sto treba 😀
Možete kapitalnu dobit umanjiti za kapitalni gubitak...i onako vam Span neće ostvariti ono što ljubitelji te dionice misle da hoće.
-
Možete kapitalnu dobit umanjiti za kapitalni gubitak...i onako vam Span neće ostvariti ono što ljubitelji te dionice misle da hoće.
Ja sam Span kupovao po 198 kn tako da cu i u jednom i u drugom slucaju omastiti brk, tako da je vaša pretpostavka o kapitalnom gubitku potpuno pogrešna na Spanu. Jedino ako me ne izvlaste kao u Dalekovodu.
Nisam baš ljubitelj ovih igara MM oko Spana, a žao mi je zbog vas sto nema shortanja na hrvatskom tržištu kapitala jer bi se obogatili budući da znate što će biti sa Spanom.
Ili ako ćemo iskreno, niste na vrijeme ušli pa pišete u ovome tonu.
-
Dali porezna zna recimo stvarne vlasnike zaklada, holdinga i firmi van HR koji investiraju ovdje?
Jer da imaju vecu lovu na tako nekom brokerskom… nece vratiti nazad na racun da ih pitaju odakle €€€, nego u neki fond, zakladu pa investiras, kupujes. I tak neznaju tko stoji iza tog vjerovatno 🤔
-
Ima li netko volje nacrtati nešto za span?
Nacrto bi ja kur@c, ali me admin ne voli...
-
Krenulo opet veselo na US marketu.
Valjda ce se nesto od tog raspolozenja prenijeti na nas.
Bilo bi i vrijeme za jedan konkretniji zaron.
Čekam danasnje kupce sutra nisko na bidu.....
Dow slumps as Treasury yields jump after hot inflation report cools rate-cut bets
Što je opet izrazito bullish za banke...
-
Krenulo opet veselo na US marketu.
Valjda ce se nesto od tog raspolozenja prenijeti na nas.
Bilo bi i vrijeme za jedan konkretniji zaron.
Čekam danasnje kupce sutra nisko na bidu.....
bolje bi vam bilo da niste hvatali 1% na ponudama i zadovoljavali se time, nego buy and hold, ima dionica gdje se moglo čudo napraviti, pogledajmo ZABA samo...imam osjećaj da je dosta ekipe isprepadano prošlim vremenima i ne zna drugačije trgovati nego ubodi i odi, budi happy sa 1-2%, a hr gospodarstvo pod utjecajem eu love gura naprijed i bolje je trenutno nego u mnogim državama, koliko god se naši političari i njima bliski trudili mažnjavati što više.
Naravno, može se postaviti pitanje što će biti za 2-3 godine kada lova presuši, ali tko te pita, u današnje je vrijeme to daleka budućnost
-
Koju neto dobit za 4Q23 kolege očekujete, ja između 5 i 15 milijuna € ?!
-
Po mom izračunu od 16 do 18 milijuna eurića!
-
Koju neto dobit za 4Q23 kolege očekujete, ja između 5 i 15 milijuna € ?!
teško sad reći onako odoka.
možda,bude i više od 20 mil.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-