Opet se vratilo trgovanje jednu po jednu dionica, jel ovo neka vojna taktika prvo ide izvidnica opipivanje terena
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Znači danas je odluka o dividendi
Obavijesti izdavatelja - EHO -
Znači danas je odluka o dividendi
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/58134Da nadam se da ce ex dividendu fax biti u ovoj godini
-
Predmetnim prijedlogom Odluke predlaže se isplata dividende na teret dijela zadržane dobiti 2023.
godine u ukupnom iznosu 48.388.537,50 EUR, odnosno 23,90 EUR bruto po dionici i to isplatom:
1) u iznosu od 24.194.268,75 EUR odnosno 11,95 EUR bruto po dionici, koja tražbina za isplatu
dividende dospijeva dana 7. siječnja 2025. (dan plaćanja – payment date),
2) u iznosu od 24.194.268,75 EUR odnosno 11,95 EUR bruto po dionici, koja tražbina za isplatu
dividende dospijeva dana 26. lipnja 2025. (dan plaćanja – payment date), po ispunjenju uvjeta iz
članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama, budući da iznos ovog dijela dividende predstavlja
smanjenje redovnog osnovnog kapitala Banke.
Prijedlog obuhvaća isplatu dividende Dioničarima koji će na dan 24. prosinca 2024. godine biti
evidentirani kao dioničari Banke u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. -
Ex dividend dan 24.12.2024.,
Dividenda bruto 23,90 Euro u 2 isplate, prva 07.01., a druga 26.06.2025.
Odluka:
Predmetnim prijedlogom Odluke predlaže se isplata dividende na teret dijela zadržane dobiti 2023. godine u ukupnom iznosu 48.388.537,50 EUR, odnosno 23,90 EUR bruto po dionici i to isplatom:
1) u iznosu od 24.194.268,75 EUR odnosno 11,95 EUR bruto po dionici, koja tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 7. siječnja 2025. (dan plaćanja – payment date),
2) u iznosu od 24.194.268,75 EUR odnosno 11,95 EUR bruto po dionici, koja tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 26. lipnja 2025. (dan plaćanja – payment date), po ispunjenju uvjeta iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama, budući da iznos ovog dijela dividende predstavlja smanjenje redovnog osnovnog kapitala Banke.
Prijedlog obuhvaća isplatu dividende Dioničarima koji će na dan 24. prosinca 2024. godine biti evidentirani kao dioničari Banke u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. (SKDD) (record date), datum od kojeg će se trgovati dionicom Banke bez prava na isplatu dividende je 23. prosinca 2024. godine (ex date). Isplata dividende provest će se putem S
-
Dividenda ide u dva dijela, siječanj i lipanj, 23,9 eur bruto
-
HPB nam predstoječe blagane čini veselijima 23.12
-
24.12 ex dividend day odnosno ko proda 23.12 nema pravo na divku?
-
Ne treba euforije previše. Dividenda je prema očekivanju, a banke su odradile vrhunac zarade ove godine, tako da više neće ostvarivati ovakve dobiti u sljedećim godinama.
-
koliko je u % ovaj iznos dividende na iznos današnje cijene i dali je ZABA bolji pik.?
mislim da nije
HPB nije više ružno pače .
-
-
Ne treba euforije previše. Dividenda je prema očekivanju, a banke su odradile vrhunac zarade ove godine, tako da više neće ostvarivati ovakve dobiti u sljedećim godinama.
moguće da di u pravu a možda i nisi mislim 60/40 da si u pravu, velike zarade su itekako moguće, ako ne bude recesije, al opet malo je vjerojatnije da neće biti al mogle bi biti solidne
-
Oko 19,5 eura
bruto 23,9 €, na račun cca 21 €
Pogodija u cent, meni nije trebala skupština...
-
moguće da di u pravu a možda i nisi mislim 60/40 da si u pravu, velike zarade su itekako moguće, ako ne bude recesije, al opet malo je vjerojatnije da neće biti al mogle bi biti solidne
Nažalost recesija na svjetskoj razini je neminovna, odnosno vjerojatno je već i započela, samo je sad pitanje hoće li biti umjerena i kraća ili snažna i duga.
-
Za koje blagdane? kada je prva isplata dijela dividende?
-
Za koje blagdane? kada je prva isplata dijela dividende?
1) u iznosu od 24.194.268,75 EUR odnosno 11,95 EUR bruto po dionici, koja tražbina za isplatu
dividende dospijeva dana 7. siječnja 2025. (dan plaćanja – payment date),
2) u iznosu od 24.194.268,75 EUR odnosno 11,95 EUR bruto po dionici, koja tražbina za isplatu
dividende dospijeva dana 26. lipnja 2025. (dan plaćanja – payment date) -
Jto znam. Neki to neznaju.
-
Meni je bitan datum stjecanja prava na dividendu nebitno mi je kad Ce je isplatiti
-
Nažalost recesija na svjetskoj razini je neminovna, odnosno vjerojatno je već i započela, samo je sad pitanje hoće li biti umjerena i kraća ili snažna i duga.
Već par godina se najavljuje recesija, jednom Ce i pogodit
-
Meni je bitan datum stjecanja prava na dividendu nebitno mi je kad Ce je isplatiti
Ma svakako je to tvoje razmišljanje, ne mislim nikome soliti pamet, ali ako meni ono što mi pripada dođe prije ili kasnije, a radi se o dugom razdoblju, nije svejedno. Možeš ranije nešto kupiti na ZSE, pokloniti sebi, curi, ženi, djeci, kome god, tulumariti, a ne čekati. A što će to biti iza datuma stjecanja prava na dividendu?
-
Ma svakako je to tvoje razmišljanje, ne mislim nikome soliti pamet, ali ako meni ono što mi pripada dođe prije ili kasnije, a radi se o dugom razdoblju, nije svejedno. Možeš ranije nešto kupiti na ZSE, pokloniti sebi, curi, ženi, djeci, kome god, tulumariti, a ne čekati. A što će to biti iza datuma stjecanja prava na divide
Tebi je to bitno meni nije nismo svi u istoj poziciji, draže mi je da je ex dividendu day bliže čisto radi rizika mogućih koji se mogu javiti u međuvremenu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti