Po TA pokazatelji izgledaju pregrijani.. RSI, Bollinger i dr... mogli bi ga prodavači zakucati na 260....🥴
Mogli su, ali nisu evo nas na 274 nadam se da sljedeći tjedan napadamo 290
Ako Fi bude ok, budemo...ako ne bude, eto nas nazad na 250€.
Po TA pokazatelji izgledaju pregrijani.. RSI, Bollinger i dr... mogli bi ga prodavači zakucati na 260....🥴
Ja sam klasa optimist
Ako dobit bude iznad 18M to će biti dobro
Ogromno povećanje gotovinaca...
Ovo sam i očekivao brutalno povećanje plače u javnom sektoru da se prelije u povećanje kredita, jer su ljudi se napokon odlučili si priuštiti nešto što su dugo željeli novi motor, auto ,adaptaciju stana ,vikendicu .. .kako su državne plače prilično sigurne ne očekujem veće probleme u naplati kredita, ovo je još jedan razlog zašto sam u dionici, naravno očekujem sjajno izvješće za zrelu i četvrti kvartal
Za ovu dionicu je svaka riječ osim strašno podcijenjeno previše (PE 6, P/B 0,9).
Ne tako davno bila je na 100 i tko je mislio da će jako brzo na 270.
Sad je jasno da opet isto tako brzo može na 500, jer s cijenom od preko -50% u odnosu na Zabu (i općenito svjetske banke), a s velikim rastom i prihoda i dobiti zaostaje sad stvarno puno.
dobit 16 mil
povećana oročena štednja
Kako sam rekao to je bilo...znam HPB u dušu..
mozda bi bilo bolje da su izgubili 16 milja
Izvjesce je toliko grozno da cu sutra biti na bidu, predlazem rasprodaju do 200
ja nešto sitno prodao po 266-268 € i dokupio po 252-254 €...ovo je klasika postala na HPB-u
Ja imam dionice HPB-a, ali iskreno nisam uopće sretan s izvješćem (gledam konsolidirano izvješće u excelu).
Troškovi radne snage su im rasli za 30% isto kao i operativni troškovi (u samo godinu dana), kamatni rashodi eksplodirali, sveobuhvatna dobit razdoblja im je značajno manja u odnosu na prošlogodišnju, prihodi od naknada i provizija se nisu ni pomaknuli što mi upućuje na činjenicu da svi ti klijenti koje su "pokupili" temeljem akcijske štednje nisu otavarali tekuće račune i ostavljali naknade već samo generirali kamatne rashode i još su im rasle rezervacije. To sve u uvjetima gdje su u ovom razdoblju imali pristup ECB-ovoj stopi od 4% dok su prošle godine imali dobar dio razdoblja značajno niže stope na depozite kod centralne banke:
Uprava se hvali i radi usporedbe s 2021. godinom umjesto s prethodnom
Meni se čini da u svemu tome treba tražiti razlog zašto ZABA "razvaljuje" dok HPB kaska s porastom cijene.
Možda krivo gledam i netko me može ispraviti?
Razlika između kamatnih prihoda i rashoda za tromjesečje je ista kao i prošle godine, a za 9 mj. je čak 16 mil. veća.
Dobit je niža samo zbog knjigovodstvene stavke "umanjenja vrijednosti" koja je veća za 8.mil. nego prošle godine, tako da bi bez toga dobit bila čak i viša nego prošle godine.
Tako da su rezultati opet odlični, a dosadašnja ulaganja (i pridobivanje velikog broja klijenata štednjom) će tek sad početi rezultirati većom zaradom u sljedećim razdobljima.
S PE 6 i P/B 0,95 daleko ispod Zabe s velikim potencijalom rasta.
Razlika između kamatnih prihoda i rashoda za tromjesečje je ista kao i prošle godine, a za 9 mj. je čak 16 mil. veća.
Dobit je niža samo zbog knjigovodstvene stavke "umanjenja vrijednosti" koja je veća za 8.mil. nego prošle godine, tako da bi bez toga dobit bila čak i viša nego prošle godine.
Tako da su rezultati opet odlični, a dosadašnja ulaganja (i pridobivanje velikog broja klijenata štednjom) će tek sad početi rezultirati većom zaradom u sljedećim razdobljima.
S PE 6 i P/B 0,95 daleko ispod Zabe s velikim potencijalom rasta.
To i jest dio problema.
Umanjenja vrijednosti se rade s razlogom, a i pišu o prebacivanja dijela imovine u rizičniju kategoriju.
S druge strane, čak i da su na istoj razini prihodi, u ovim uvjetima mi se čini da je to loše (4% ECB u promatranom razdoblju, sada 3,25%, a do kraja sljedeće godine vrlo vjerojatno oko 2%).
Nezadovoljan sam i s kontrolom troškova.
Mislim da je ključ u tome da ih treba uspoređivati s rezultatima drugih banaka u istom razdoblju, a ne s povijesnim podavcima iz prošle godine,
Sve ima potencijal rasta, ali ako se loše upravlja ili barem lošije od konkurencije, to ne znači ništa.
Stara brokerska uzrečica kaže, kad vjetar puše i purani lete.
Ne znam... jednostavno nisam sretan.
I ROA i ROE im padaju, u ovom "zlartnom razdoblju za banke" to nikako ne može biti dobro.
Moje strahovnje je što će biti kad stane "happy hour" kod ECB-a?
Nadam se da sam u krivu.
Display MoreJa imam dionice HPB-a, ali iskreno nisam uopće sretan s izvješćem (gledam konsolidirano izvješće u excelu).
Troškovi radne snage su im rasli za 30% isto kao i operativni troškovi (u samo godinu dana), kamatni rashodi eksplodirali, sveobuhvatna dobit razdoblja im je značajno manja u odnosu na prošlogodišnju, prihodi od naknada i provizija se nisu ni pomaknuli što mi upućuje na činjenicu da svi ti klijenti koje su "pokupili" temeljem akcijske štednje nisu otavarali tekuće račune i ostavljali naknade već samo generirali kamatne rashode i još su im rasle rezervacije. To sve u uvjetima gdje su u ovom razdoblju imali pristup ECB-ovoj stopi od 4% dok su prošle godine imali dobar dio razdoblja značajno niže stope na depozite kod centralne banke:
https://www.ecb.europa.eu/stats/policy_a…l/index.en.html
Meni se čini da u svemu tome treba tražiti razlog zašto ZABA "razvaljuje" dok HPB kaska s porastom cijene.
Pogledaj ovaj dokument informacije za investitore tamo piše da su naknade rasle, porasli su i troškovi zaposlenika i administrativni troškovi valjda planiraju širenje, jako me veseli rast MREL pokazatelj i to značajno to znači da je banka sjajno kapitalizirane što znači da nema zapreke za masne dividende i budućnosti mnogo veće od 30% posto dobiti koliko se očekuje ove godine ja sam jako zadovoljan ovim izvješčem
Display MoreDisplay MoreJa imam dionice HPB-a, ali iskreno nisam uopće sretan s izvješćem (gledam konsolidirano izvješće u excelu).
Pogledaj ovaj dokument informacije za investitore tamo piše da su naknade rasle, porasli su i troškovi zaposlenika i administrativni troškovi valjda planiraju širenje, jako me veseli rast MREl prijatelja i to značajno to znači da je banka sjajno kapitalizirane što znači da nema zapreke za masne dividende i budućnosti mnogo veće od 30% posto dobiti koliko se očekuje ove godine ja sam jako zadovoljan ovim izvješčem
Poštujem mišljenje, ali ne slažem se.
Inače, ispunjenje MREL zahtjeva ih masno košta. To je jedan od razloga eksplozije kamatnih rashoda, a ne samo depoziti,
Obratite pozornost i na kretanje sveobuhvatne dobiti.
Gledao sam konsolidirano izvješće i tamo su prihodi od provizija i naknada flat, tako da je to još jedna stvar koja me zbunjuje.
ja nešto sitno prodao po 266-268 € i dokupio po 252-254 €...ovo je klasika postala na HPB-u
Ne znam da li se baš isplati prodavati i kupovati na tako malo razlici cijene zbog onog poreza od 12%🤷.
Izgleda da nam sada slijedi up po TA.
Na dnu smo Bollingerovog kanala, RSI u zelenu ispod 30.....MACD....
Display MoreJa imam dionice HPB-a, ali iskreno nisam uopće sretan s izvješćem (gledam konsolidirano izvješće u excelu).
Zar se u HPB-u se može oročiti novac ako se ne otvori tekući račun??
Display MoreDisplay MoreJa imam dionice HPB-a, ali iskreno nisam uopće sretan s izvješćem (gledam konsolidirano izvješće u excelu).
Zar se u HPB-u se može oročiti novac ako se ne otvori tekući račun??
Može se.